Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση ssd Lenovo gaming

totalius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, totalius said:

lenovo ideapad gaming 3 15ach6 

Παιδιά τί δυνατότητές αναβάθμισης σε ssd έχω στο συγκεκριμένο laptop γιατί από τα specs δεν έβγαλα άκρη ;

Μαλακίες της Lenovo με τους δισκους. Εχω παρομοιο lenovo , οποτε ακου πως εχουν τα πραγματα.

1. Αν εχεις το μοντελο με την 3060 , εχεις δυο nvme sockets , ενα m2 2242 και ενα m2 2280. O,τι δισκο και να βαλεις απο θεμα ταχυτητας , αυτος θα παιξει σε pci-e 3x2 , γιατι συνδεονται μεσω adapter και τοσο ειναι το οριο του adapter. Αυτο ισχυει και για τα δυο slots.
2. Αν εχεις καποιο απο τα μοντελα χωρις την 3060 , τοτε εχεις παλι τα sockets για δυο nvme ( 2282 + 2280 ) που φυσικα παιζουν παλι με adapters και φυσικα ισχυουν οτι εγραψα στο (1). Σε αυτη την περιπτωση ομως , το socket του 2280 ειναι πιο ευρυχωρο και μπορει να μπει bracket για 2,5αρι δισκο (hdd/ssd) και να συνδεθει με διαφορετικο adapter στην ιδια υποδοχη. Σε αυτη την περιπτωση δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις ΚΑΙ τον 2280. Δηλαδη το socket σε αυτη την περιπτωση θα παρει ειτε τον 2,5αρι ειτε τον 2280 μιας και υποδοχη , πανω στην μητρικη , οπου θα συνδεθει ο adapter ειναι μια.

Αναλογως το αρχικο configuration του μηχανηματος , θα υπαρχει ο ενας adapter. Ειτε αυτος για τον 2,5αρη , ειτε για τον 2280. Αν θες καποια υλοποιηση με τον adapter που δεν υπαρχει ηδη στο μηχανημα θα πρεπει να τον αγορασεις μονος σου.

Οπως ειπα ... μαλακίες της lenovo.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά

7 ώρες πριν, mphxths είπε

Μαλακίες της Lenovo με τους δισκους. Εχω παρομοιο lenovo , οποτε ακου πως εχουν τα πραγματα.

1. Αν εχεις το μοντελο με την 3060 , εχεις δυο nvme sockets , ενα m2 2242 και ενα m2 2280. O,τι δισκο και να βαλεις απο θεμα ταχυτητας , αυτος θα παιξει σε pci-e 3x2 , γιατι συνδεονται μεσω adapter και τοσο ειναι το οριο του adapter. Αυτο ισχυει και για τα δυο slots.
2. Αν εχεις καποιο απο τα μοντελα χωρις την 3060 , τοτε εχεις παλι τα sockets για δυο nvme ( 2282 + 2280 ) που φυσικα παιζουν παλι με adapters και φυσικα ισχυουν οτι εγραψα στο (1). Σε αυτη την περιπτωση ομως , το socket του 2280 ειναι πιο ευρυχωρο και μπορει να μπει bracket για 2,5αρι δισκο (hdd/ssd) και να συνδεθει με διαφορετικο adapter στην ιδια υποδοχη. Σε αυτη την περιπτωση δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις ΚΑΙ τον 2280. Δηλαδη το socket σε αυτη την περιπτωση θα παρει ειτε τον 2,5αρι ειτε τον 2280 μιας και υποδοχη , πανω στην μητρικη , οπου θα συνδεθει ο adapter ειναι μια.

Αναλογως το αρχικο configuration του μηχανηματος , θα υπαρχει ο ενας adapter. Ειτε αυτος για τον 2,5αρη , ειτε για τον 2280. Αν θες καποια υλοποιηση με τον adapter που δεν υπαρχει ηδη στο μηχανημα θα πρεπει να τον αγορασεις μονος σου.

Οπως ειπα ... μαλακίες της lenovo.

Έχει την 3050ti οπότε είμαστε στη 2η περίπτωση. Αυτό σημαίνει ότι για να αναβαθμίσω τον ssd πρέπει να αφαιρέσω τον ήδη υπάρχον;

Εδώ πάντως με το ίδιο μοντέλο δείχνει ότι απλά πρόσθεσε έναν M2 ssd 

Επεξ/σία από totalius

1 hour ago, totalius said:

Εδώ πάντως με το ίδιο μοντέλο δείχνει ότι απλά πρόσθεσε έναν M2 ssd 

Παγωσε το στο 1:40. Εκει που εχει βαλει τον 2ο μικρουλη (2282) δισκο. Ηδη υπαρχει ενας 2282 λιγο αριστερα απο αυτον που εβαλε. Και εκει που εβαλε τον 2ο , μπορεις να βαλεις φουλ nvme , δηλαδη 2280 ή 2,5αρι ssd γιατι απο ο,τι βλεπεις εχει χωρο εκει (0:39 δειχνει εναν ssd 2,5αρι και πως μπαινει εκει περα) . .Δεν ειναι υποχρεωτικο να βαλεις 2282 εκει περα οπως αυτος , λογικα μπαινει και φουλ size (2280) nvme , εχει και τις αντιστοιχες τρυπες να βιδωθει. Eγω θα εβαζα εναν 2280 , μιας και θα ειναι γρηγοροτερος απο τον 2,5αρι.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2242 δεν είναι οι μικροι δίσκοι? 22mm πλάτος, 42mm μήκος. 

Δεν νομίζω ότι υπάρχει 2282, άλλωστε θα ήταν 2mm μακρύτερος από τον 2280. 

Επεξ/σία από sattack

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2280 απο οτι ειδα ειναι οι full size Εμένα με ενδιαφέρει να μπαίνει ένας 2280 σε έξτρα θέση από τον εγκατεστημένο. Από τα βίντεο που είδα πιστεύω θα είμαστε οκ .Διαβαζω βέβαια ότι χρειάζεται και ένα stand off για την εγκατάσταση το οποίο δε ξέρω τι ακριβώς είναι αλλά τεςπα .Θα ανοιχτεί για να είμαι σίγουρος 

Επεξ/σία από totalius

1 hour ago, sattack said:

2242 δεν είναι οι μικροι δίσκοι? 22mm πλάτος, 42mm μήκος. 

Δεν νομίζω ότι υπάρχει 2282, άλλωστε θα ήταν 2mm μακρύτερος από τον 2280. 

Ναι μωρε , 2242 ... :) Πως μου καρφωθηκε τοση ωρα και γραφω για 2282 :) 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έβαλα τελικά έναν Μ2 2280 Kingston. Το θέμα είναι ότι δεν τον βλέπω πουθενα εκτός από το bios .Η εγκατάσταση έγινε σε μαγαζί υπολογιστών και έκανα τη βλακεια και δεν το ελενξα πριν το πάρω πίσω 

Επεξ/σία από totalius

12 minutes ago, totalius said:

Έβαλα τελικά έναν Μ2 2280 Kingston. Το θέμα είναι ότι δεν τον βλέπω πουθενα εκτός από το bios .Η εγκατάσταση έγινε σε μαγαζί υπολογιστών και έκανα τη βλακεια και δεν το ελενξα πριν το πάρω πίσω 

Aν πας στο disk management στα windows , υπαρχει στην λιστα ? Μηπως θελει initialize/format και τα σχετικα και για αυτο δεν φαινεται ακομα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...