Arkin Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 4 λεπτά πριν, comfuzio είπε Γιατί να συγκρίνουμε κάθε φορά όμως ανόμοια πράγματα; Το άρθρο έχει να κάνει με διασύνδεση κόμβων και όχι τελικών χρηστών στο δίκτυο. Ο τελικός χρήστης για να δει καλές ταχύτητες θα πρέπει να έχει και την κατάλληλη συσκευή άντε θυμάμαι τώρα περιστατικά από vf και ανάβω βραδιάτικα με τυπά με 100άρα ethernet να έχει βάλει 1gbps γραμμή και να μου λέει δεν τερματίζει η γραμμή και τον κλέβουμε και άλλα κουλά! Το ίδιο και με τα κινητά, έχει γεμίσει ο τόπος με τα lagdroid των 100€, τι μέτρηση ταχύτητας να κάνει κανείς με αυτά; Τα είδα πάντως τον Αύγουστο τα τρομερά δίκτυα του εξωτερικού όσο ήμουν Σουηδία και Γερμανία, ούτε 30mbps δεν έπιανα με 5G full σήμα και να μην πω για τιμές πόσο πήγαινε το giga(όγκος) εκεί. Φιλε μου εγω εχω οτι χρειαζεται για να πιασω και πανω απο 1gb αλλα εδω και 15 χρονια ειμαστε με 30αρα και 50αρα συνδεση δεν κανουν τον κοπο για τιποτα να μας δωσουν λιγο ταχυτητα. Μετα παραπονιουνται που ο κοσμος παει προς δεδομενα 5G η starlink και κοβει την σταθερη. Αυτοι μας εχουν με χαλια ταχυτητες με τον αρχαιο χαλκο και τα 100 χρονων καφαο δεν φταιει ο κοσμος ο οποιος αν του φερεις καλες ταχυτητες και θα πληρωσει και θα βρει και το hardware αμεσως για να πιασει 500 και 1gb ταχυτητες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2 minutes ago, Thresh said: Ρίχνεις τιμές στο FTTH ώστε να κάνεις "ασύμφορο" το ADSL/VDSL. Εμπορικά και στρατηγικά ναι, τεχνολογικά με τα παπούδια που θέλουν σταθερό σε κάθε πρίζα δεν βγάζεις άκρη όμως, σιγά μην φέρουν ηλεκτρολόγο για να τους φτιάξει οριζόντια για να κάνει επιστροφές κτλ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 7 λεπτά πριν, Thresh είπε H κάλυψη του FTTH. Κατα τα άλλα ναι η θεση μας είναι τελευταία κι οι τιμές ακόμα πολύ ακριβές για τα εισοδήματά μας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανέβει ο μέσος όρος όσο θα μπορούσε με βάση την κάλυψη που έχουμε... Δεν πιστευω οτι φταιει το εισοδημα του ελληνα πανω σε αυτο. Απλα οι εταιριες δεν δινουν τη δυνατοτητα στον κοσμο να εχει σοβαρες ταχυτητες. Δεν ειναι οτι ο κοσμος δεν θελει να πληρωσει δηλαδη αλλα δεν υπαρχει η ταχυτητα που θελει για να την πληρωσει. Ουτε γινεται 2024 να σκαω 30 ευρω στον οτε για 50αρα συνδεση με το 5.5mb upload ειναι παραλογο. Ας με φερει οπτικη με 1GB και θα δωσω και 50 ευρω το μηνα χρονια το φωναζω αυτο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Super Moderators Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Just now, comfuzio said: Εμπορικά και στρατηγικά ναι, τεχνολογικά με τα παπούδια που θέλουν σταθερό σε κάθε πρίζα δεν βγάζεις άκρη όμως, σιγά μην φέρουν ηλεκτρολόγο για να τους φτιάξει οριζόντια για να κάνει επιστροφές κτλ Οι άλλες χώρες πως έχουν πολλαπλάσιες ταχύτητες download κι upload? Αυτές δεν έχουν παππούδια? Είναι τίγκα στους power users? Ασφαλώς κι όχι, αλλά όταν πχ σε Ρουμανίες/Τσεχίες/Βουλγαρίες/κτλπ δίνουν το 1Gbps με 17-20 ευρώ, σου λέει ο άλλος γιατί να μην το βάλω, θα γλυτώνω κάτι αν πάω πιο κάτω? Δεν μπορεί να έχεις πακέτα με τιμές Λουξεμβούργου, που λέει ο λόγος, ενώ τα εισοδήματα είναι χωρών πρώην ανατολικού μπλοκ... 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Just now, Arkin said: Φιλε μου εγω εχω οτι χρειαζεται για να πιασω και πανω απο 1gb αλλα εδω και 15 χρονια ειμαστε με 30αρα και 50αρα συνδεση δεν κανουν τον κοπο για τιποτα να μας δωσουν λιγο ταχυτητα. Μετα παραπονιουνται που ο κοσμος παει προς δεδομενα 5G η starlink και κοβει την σταθερη. Αυτοι μας εχουν με χαλια ταχυτητες με τον αρχαιο χαλκο και τα 100 χρονων καφαο δεν φταιει ο κοσμος ο οποιος αν του φερεις καλες ταχυτητες και θα πληρωσει και θα βρει και το hardware αμεσως για να πιασει 500 και 1gb ταχυτητες. Δεν αντιλέω σε αυτό, απλά το θέμα είναι για διασύνδεση κεραιών και όχι ταχύτητες προς τελικούς χρήστες. Εμένα πάντως είχε γίνει κάποιο λάθος από τον ΟΤΕ και μου έδινε στο σπίτι 2.5gbps και στης ookla από 1.5gbps και άνω έπιανα και σε steam downloads, σήμερα το χάραμα έκανε αποσύνδεση και με κατέβασαν πάλι στο 1gbps. Αλλά εδώ που μένω είμαστε 2-3 άτομα με 1000άρες και άλλοι 1000 που είναι με adsl και αυτό όχι για την τιμή της, συνειδητά μένουν στον χαλκό και σε χαμηλή ταχύτητα. Οπότε πόσο να ανέβει ο μ.ο με μόνο 3 άτομα; μια τρύπα στο νερό κάνουμε 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Super Moderators Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 7 minutes ago, Arkin said: Δεν πιστευω οτι φταιει το εισοδημα του ελληνα πανω σε αυτο. Απλα οι εταιριες δεν δινουν τη δυνατοτητα στον κοσμο να εχει σοβαρες ταχυτητες. Δεν ειναι οτι ο κοσμος δεν θελει να πληρωσει δηλαδη αλλα δεν υπαρχει η ταχυτητα που θελει για να την πληρωσει. Ουτε γινεται 2024 να σκαω 30 ευρω στον οτε για 50αρα συνδεση με το 5.5mb upload ειναι παραλογο. Ας με φερει οπτικη με 1GB και θα δωσω και 50 ευρω το μηνα χρονια το φωναζω αυτο. Ρε συ Arkin, ολόκληρος ο νομός Χαλκιδικής που μένεις έχει λιγότερο μόνιμο πληθυσμό από το Περιστέρι ενώ ταυτόχρονα είναι πολλαπλάσια η έκταση που πρέπει να σκάψει ένας πάροχος για να σας καλύψει. Στο οποίο Περιστέρι τώρα τον Οκτώβριο άρχισε τα έργα ο ΟΤΕ γιατί του έκανε τον δύσκολο ο δήμαρχος. Επιπλέον αν δεν κάνω λάθος δεν μένεις καν στις 2 μεγάλες πόλεις του νομού, Ν.Μουδανια και Πολύγυρο. Οι ελπίδες να σου φέρουν FTTH χωρίς το UFBB (ΣΔΙΤ) που επιδοτεί τα έργα σε μη εμπορικά συμφέρουσες περιοχές είναι σχεδόν μηδενικές. Δες το χάρτη πόσες περιοχές έχουν FTTH GOV Όταν από τα σπίτια/επιχειρήσεις που έχουν κάλυψη έχουν βάλει με το ζόρι το 1/5, προφανώς είναι θέμα χρημάτων... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 1 λεπτό πριν, Thresh είπε Ρε συ Arkin, ολόκληρος ο νομός Χαλκιδικής που μένεις έχει λιγότερο μόνιμο πληθυσμό από το Περιστέρι ενώ ταυτόχρονα είναι πολλαπλάσια η έκταση που πρέπει να σκάψει ένας πάροχος για να σας καλύψει. Επιπλέον αν δεν κάνω λάθος δεν μένεις καν στις 2 μεγάλες πόλεις του νομού, Ν.Μουδανια και Πολύγυρο. Οι ελπίδες να σου φέρουν FTTH χωρίς το UFBB (ΣΔΙΤ) που επιδοτεί τα έργα σε μη εμπορικά συμφέρουσες περιοχές είναι σχεδόν μηδενικές. Κατανοητο και το ξερουμε αλλα μην μας πουλανε 1GBPS στις διαφημισεις ενω ολη η επαρχια ειναι με 50αρα η ακομα και adsl. 3000 ατομα κοντα ειμαστε και ολα τα χρονια ειναι μονοπωλιο ο οτε μιας και αλλη εταιρια δεν υπαρχει στην σταθερη εδω. Τα μεγαλα τους λογια δεν μπορω εγω ενω ο κοσμος παλευει με τις adsl το 2024. Το ιδιο και με το 95% 5G καλυψη ενω ειμαστε στο 10% πραγματικου 5G με Ν78 και ταχυτητες 1gbps+. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 3 minutes ago, Thresh said: Οι άλλες χώρες πως έχουν πολλαπλάσιες ταχύτητες download κι upload? Αυτές δεν έχουν παππούδια? Είναι τίγκα στους power users? Ασφαλώς κι όχι, αλλά όταν πχ σε Ρουμανίες/Τσεχίες/Βουλγαρίες/κτλπ δίνουν το 1Gbps με 17-20 ευρώ, σου λέει ο άλλος γιατί να μην το βάλω, θα γλυτώνω κάτι αν πάω πιο κάτω? Δεν μπορεί να έχεις πακέτα με τιμές Λουξεμβούργου, που λέει ο λόγος, ενώ τα εισοδήματα είναι χωρών πρώην ανατολικού μπλοκ... Οι άλλες χώρες έχουν από ότι έχω καταλάβει πολίτες που έχουν κάποια εξοικείωση με την τεχνολογία και δεν είναι τόσο χώρες γερόντων όσο είμαστε εμείς εδώ, είναι αρκετά ανόμοια τα πράγματα στα πιο πολλά με εμάς. Εκεί μπορεί ο ISP να πει σταματάω σήμερα αυτό και έχεις το άλλο και να μην πουν/κάνουν τίποτα. Για κάνε το εδώ αυτό και να μην λειτουργούν τα 10 σταθερά σε όλο το σπίτι τι έχει να γίνει... Εδώ παίζει πολύ ξεροκεφαλιά και "τα ξέρω όλα" και "εχω πάντα δίκαιο", 3 χρόνια σε Τ/Κ δεν άκουγα και τίποτα άλλο, άντε 10 άτομα όλα και όλα που ξέρανε τι κάνανε. Ξαναλέω δες πόσο πάει το 1gb στην Σουηδία. Έμεινα 12 μέρες εκεί και δεν θες να ξέρεις τι έδωσα (μην ακούσω για κάρτες e-sim από τα store που δεν αφήνουν hotspot και δεν μπορούσα να κάνω δουλειά). Αλλά και σε σταθερό που έκανα χρήση άντε 30 με τα χίλια ζόρια με 1 upload. Τι αναλογία dl/ul είναι αυτό; Τώρα για τους μισθούς ανατολικού μπλοκ οκ ναι μαζί σου, δεν περνάει όμως από το χέρι μας αυτό. Για γάμους κτλ παρελάσεις, για τον μισθό της πείνας, καναπές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Super Moderators Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 9 minutes ago, Arkin said: Κατανοητο και το ξερουμε αλλα μην μας πουλανε 1GBPS στις διαφημισεις ενω ολη η επαρχια ειναι με 50αρα η ακομα και adsl. 3000 ατομα κοντα ειμαστε και ολα τα χρονια ειναι μονοπωλιο ο οτε μιας και αλλη εταιρια δεν υπαρχει στην σταθερη εδω. Τα μεγαλα τους λογια δεν μπορω εγω ενω ο κοσμος παλευει με τις adsl το 2024. Το ιδιο και με το 95% 5G καλυψη ενω ειμαστε στο 10% πραγματικου 5G με Ν78 και ταχυτητες 1gbps+. 5G ή Starlink αναγκαστικά. 7 minutes ago, comfuzio said: Οι άλλες χώρες έχουν από ότι έχω καταλάβει πολίτες που έχουν κάποια εξοικείωση με την τεχνολογία και δεν είναι τόσο χώρες γερόντων όσο είμαστε εμείς εδώ, είναι αρκετά ανόμοια τα πράγματα στα πιο πολλά με εμάς. Εκεί μπορεί ο ISP να πει σταματάω σήμερα αυτό και έχεις το άλλο και να μην πουν/κάνουν τίποτα. Για κάνε το εδώ αυτό και να μην λειτουργούν τα 10 σταθερά σε όλο το σπίτι τι έχει να γίνει... Εδώ παίζει πολύ ξεροκεφαλιά και "τα ξέρω όλα" και "εχω πάντα δίκαιο", 3 χρόνια σε Τ/Κ δεν άκουγα και τίποτα άλλο, άντε 10 άτομα όλα και όλα που ξέρανε τι κάνανε. Ξαναλέω δες πόσο πάει το 1gb στην Σουηδία. Έμεινα 12 μέρες εκεί και δεν θες να ξέρεις τι έδωσα (μην ακούσω για κάρτες e-sim από τα store που δεν αφήνουν hotspot και δεν μπορούσα να κάνω δουλειά). Αλλά και σε σταθερό που έκανα χρήση άντε 30 με τα χίλια ζόρια με 1 upload. Τι αναλογία dl/ul είναι αυτό; Τώρα για τους μισθούς ανατολικού μπλοκ οκ ναι μαζί σου, δεν περνάει όμως από το χέρι μας αυτό. Για γάμους κτλ παρελάσεις, για τον μισθό της πείνας, καναπές. Προφανώς πάνε αλλού γιατί δεν τους χρειάζονται να βάλουν παραπάνω Mbps. Ο μόνος τρόπος για να τους δελεάσεις είναι να προσφέρεις πολλαπλάσιες ταχύτητες με τα ίδια λεφτά. Έχεις στην Ελλάδα τα 100Mbps πχ πάνω κάτω στα 30 ευρώ (τιμές καταλόγου), ενώ σε άλλες χώρες που έχουν πολλαπλάσιους μέσους όρους έχουν φτηνότερα από τα 100 μας τα 500 και 1000Mbps. Αναμενόμενο οι άλλοι να έχουν πολλαπλάσιες ταχύτητες σαν χώρες όταν επιλέγουν πχ με 20-25 ευρώ 5X και 10Χ ταχύτητες σε σύγκριση με μας κι ας μην τις θέλουν. Ακόμα πχ και στο Λουξεμβούργο που δεν είναι φτηνοί, έχει ο αντίστοιχος ΟΤΕ 52 ευρώ την 100αρα, 58 την 500αρα και 59 την 1000αρα, μαζί με τηλεόραση. Ε ποια θα επιλέξει πχ ο κουμπάρος μου που βγάζει κάμποσες χιλιάδες το μήνα? 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, Thresh είπε 5G ή Starlink αναγκαστικά. Ετσι ναι τα εχουμε συζητησει και ευτυχως που υπαρχουν και αυτα γιατι σκεψου οι απαιτησεις δεν ειναι οπως ηταν προ 10ετιας εχουν αυξηθει περισσοτερες συσκευες streaming στην τηλεοραση cosmote tv τα παντα εχουν αυξηθει. Ηδη εχω μιλησει μαζι τους ποτε θα βαλουν Ν78 και ακομα τιποτα. Και αν εχεις δει τι γινεται και με extra sim απο 21/11 τις πανε στα 25 απο 5 παλι συμφερει απο adsl/vdsl απλα παει πακετο και με των 41 ευρω gigamax unlimited. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 21 minutes ago, Thresh said: Προφανώς πάνε αλλού γιατί δεν τους χρειάζονται να βάλουν παραπάνω Mbps. Ο μόνος τρόπος για να τους δελεάσεις είναι να προσφέρεις πολλαπλάσιες ταχύτητες με τα ίδια λεφτά. Έχεις στην Ελλάδα τα 100Mbps πχ πάνω κάτω στα 30 ευρώ (τιμές καταλόγου), ενώ σε άλλες χώρες που έχουν πολλαπλάσιους μέσους όρους έχουν φτηνότερα από τα 100 μας τα 500 και 1000Mbps. Αναμενόμενο οι άλλοι να έχουν πολλαπλάσιες ταχύτητες σαν χώρες όταν επιλέγουν πχ με 20-25 ευρώ 5X και 10Χ ταχύτητες σε σύγκριση με μας κι ας μην τις θέλουν. Δυστυχώς όχι, ίσως κάποιους λίγους. Να σου πω πως στην Ελλάδα θα δελεάσεις το κοινό; Αν τους πεις σου στέλνω ηλεκτρολόγο να σου φτιάξει την τηλεφωνία (οριζόντια και κάθετη) χωρίς χρέωση για την αλλαγή τεχνολογίας που θα γίνει. Δώρο mini ups για να κρατάει το router ενεργό αν πέσει το ρεύμα για να υπάρχει τηλεφωνία. Στο δίνω με καλύτερη τιμή από ότι έχεις τώρα για Χ διάστημα. Κινητό δώρο Για το 3ο και 4ο είναι ένα εξτρά κίνητρο αλλά χωρίς τα 2 πρώτα μια ζωή εκεί θα είμαστε σαν μ.ο. για πάντα Μην κοιτάς εμάς που ξέρουμε μερικά πράγματα, τo 95%(νούμερο βάση της επαφής με πελάτες οικιακών συνδέσεων επί 3 χρόνια σε VF και Nova) δεν ξέρουν από τεχνολογία, και πολλοί εξ'αυτών δεν έχουν ανάγκη αυτό που "πουλάμε" για μεγάλες ταχύτητες. Ναι, υπάρχουν αρκετοί που θέλουν πιο μεγάλες ταχύτητες και δεν τις έχουν όπως ο Arkin για διάφορους λόγους αλλά υπάρχουν υπερβολικά περισσότεροι που δώρο τους το κάνεις και δεν το θέλουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Yeroplatanos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Παμε να ξαναρχισουν copy paste ολα τα conspiracy theories απο το 5g που ηδη ηταν copy paste απο το 4g.. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrins Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 38 minutes ago, Thresh said: Ρίχνεις τιμές στο FTTH ώστε να κάνεις "ασύμφορο" το ADSL/VDSL. Ανάποδα σκέφτεσαι Ανεβάζεις τιμές στο adsl/vdsl για να γίνει ασύμφορο. Δεν θα κάνεις τους παρόχους κλέφτες 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kinitos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου καθώς η ταχύτητα αυτή είναι σχεδόν 5.000 φορές μεγαλύτερη από μια καλή έως εξαιρετική σύνδεση 5G σε ένα τυπικό smartphone. Δηλαδή αν κάνεις μια πράξη 1gbps σε 5g τώρα και δεν είναι το καλύτερο επι 5000 ίσον 5000 gbps και όχι 900+ Κάποιος έκανε κάπου λάθος?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Θα μας ψήσουν τον εγκεφαλο οι κιοραταδες. 666G Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα