Προς το περιεχόμενο

Νέες συμφωνίες της Amazon για πυρηνική ενέργεια στα data center της

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 hours ago, atypicalcoder said:

Ε ντάξει ένα datacenter θα είναι στο πουθενά και να γίνει κάτι σιγά. Ενώ η ηλεκτρική ενέργεια δεν μπορεί να μεταφερθεί από το πουθενά σπίτι σου.

Προφανώς δεν έχεις ιδέα πως μεταφέρεται η ηλεκτρική ενέργεια

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, UnderZer0 είπε

Προφανώς δεν έχεις ιδέα πως μεταφέρεται η ηλεκτρική ενέργεια

Παρακαλώ όπως παραθέσετε τα επιστημονικά σας στοιχεία για το πως μπορεί να μεταφερθεί η ηλεκτρική ενέργεια από Αλάσκα (το "πουθενά" που είχα στο μυαλό μου) στην Αθήνα. Χωρίς ειρωνεία θέλω να μάθω.

7 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Στο πουθενά για τον Αθήναιο ήταν η Πτολεμαιδα όπου παράγεται ρεύμα από λιγνίτη που διοχετεύεται στο εθνικό σύστημα ……εάν δεν ξέρετε πως λειτουργεί το σύστημα τι σχολιάζετε?

Είναι προφανές ότι όταν μιλάμε για πυρηνική ενέργεια το "πουθενά" αναφέρεται κάπου όπου η κοντινότερη κατοικημένη περιοχή μπορεί να είναι χιλιάδες χιλιόμετρα. Ότι έγραψα και πιο πάνω.

@all

Μου κάνει εντύπωση που μερικοί λέτε επειδή η πιθανότητα να συμβεί ένα πυρηνικό ατύχημα είναι πολύ μικρή (δεν ξέρω καν τι ισχύει, δεν είμαι ειδικός) πρέπει να έχουμε πυρηνικούς αντιδραστήρες κοντά μας. Ναι, μόνο που με την πυρηνική ενέργεια απλά δεν παίζεις. Είναι πολύ αφελής αυτή η σκέψη δεδομένων των καταστροφικών συνεπειών ενός τέτοιου ατυχήματος, κι ας είναι μικρή η πιθανότητα όπως λέτε.

Επεξ/σία από atypicalcoder

2 hours ago, atypicalcoder said:

Παρακαλώ όπως παραθέσετε τα επιστημονικά σας στοιχεία για το πως μπορεί να μεταφερθεί η ηλεκτρική ενέργεια από Αλάσκα (το "πουθενά" που είχα στο μυαλό μου) στην Αθήνα. Χωρίς ειρωνεία θέλω να μάθω.

Είναι προφανές ότι όταν μιλάμε για πυρηνική ενέργεια το "πουθενά" αναφέρεται κάπου όπου η κοντινότερη κατοικημένη περιοχή μπορεί να είναι χιλιάδες χιλιόμετρα. Ότι έγραψα και πιο πάνω.

@all

Μου κάνει εντύπωση που μερικοί λέτε επειδή η πιθανότητα να συμβεί ένα πυρηνικό ατύχημα είναι πολύ μικρή (δεν ξέρω καν τι ισχύει, δεν είμαι ειδικός) πρέπει να έχουμε πυρηνικούς αντιδραστήρες κοντά μας. Ναι, μόνο που με την πυρηνική ενέργεια απλά δεν παίζεις. Είναι πολύ αφελής αυτή η σκέψη δεδομένων των καταστροφικών συνεπειών ενός τέτοιου ατυχήματος, κι ας είναι μικρή η πιθανότητα όπως λέτε.

Εάν είχες κάνει έστω και μια μικρή έρευνα θα ήξερες ότι προμηθευόμαστε ηλεκτρική ενέργεια και από το πυρηνικό εργοστάσιο του Κοζλοντουι στην Βουλγαρία όπου ο ένας από τους αντιδραστήρες του είναι ο ίδιος  τύπος που έσκασε στο Τσερνόμπιλ!!

24 minutes ago, Dinos1973 said:

Εάν είχες κάνει έστω και μια μικρή έρευνα θα ήξερες ότι προμηθευόμαστε ηλεκτρική ενέργεια και από το πυρηνικό εργοστάσιο του Κοζλοντουι στην Βουλγαρία όπου ο ένας από τους αντιδραστήρες του είναι ο ίδιος  τύπος που έσκασε στο Τσερνόμπιλ!!

και για πες γιατι εσκασε ο αντιδραστηρας στο τσερνομπιλ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...