surveyor81 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Είχα αγοράσει πέρυσι την nikon z50 με τους 2 κιτ φακους 16-50 f3.5-6.3 και 50-250 f4.5-6.5. Αν και μου αρέσει αρκετά ο τηλεφακός σκεφτόμουν να πουλήσω τους 2 φακούς και να αγοράσω τον 18-140 f3.5-6.3 για να έχω έναν πιο ευέλικτο. Αν τελικά το αποφασίσω ποια θεωρείτε θα ήταν μια δίκαιη τιμή για να τους πουλήσω? Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου από surveyor81 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Κάθε φακός σταθεροποιείται στο δικό του ποσοστό πτώσης απο καινούριος σε μεταχειρισμένος. Ένας καλός γενικός μπουσουλας να ξεκινήσεις περίπου -30% απο όσο κάνει καινούριος και να κινηθείς αναλόγως της καταστασης του ακόμη και πιο κάτω. Στον 50-250mm λογικά θα πιάσεις το -30% της τιμής του. Καθαρά επειδή δεν πάρθηκαν πολλά σετ με αυτόν μέσα. Οι περισσότεροι αγόραζαν το μονό κιτ με τον 16-50mm. Οπότε κάπου μεταξύ 230-270 ευρώ θα μπορέσει να φύγει. Είναι και καλός φακός! Απο τους πιο καθαρούς και sharp telephoto κιτ σε όλα τα μήκη του. Στον 16-50mm θα σε στεναχωρήσω. Δεδομένου πως κάθε μηχανη Νικον Ζ κροπ που πουλήθηκε κιτ έχει μέσα αυτόν τον φακό, σημαίνει πως υπάρχει τεράστια προσφορά και πολύ μικρή ζήτηση. Θα πρέπει να πέσεις πάρα πολύ κάτω απο την αρχική του τιμή για να φύγει. Συνήθως πουλιούνται -60% κάτω απο την ονομαστική αρχική τους τιμή. Υπολόγισε να φύγει κάπου μεταξύ 120 και 160 ευρώ... βαριά. Φυσικά αυτή είναι η δική μου εκτίμηση σύμφωνα με την αγορά που παρακολουθώ. Κι επίσης έχε υπόψιν πως δεν έχει σημασία πόσο θέλεις να πουλήσεις εσύ, αλλά πόσο θέλει να αγοράσει ο αγοραστής. Εσυ μπορείς να βάλεις την τιμή που θέλεις και να τους βλέπεις να κάθονται εκεί μήνες ολόκληρους ακούνητοι. Πρέπει οι στόχοι πωλήσεων σου να είναι και ρεαλιστικοί, αλλά και προσαρμόσιμοι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
surveyor81 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Σε ευχαριστώ για την απαντηση. Το φανταζομουν ότι ο 16-50 θα είναι δύσκολο να φύγει. Αλλά δε θέλω να δώσω τον τηλεφακό και να μείνω μόνο με αυτόν. Τεσπά αν τελικά το αποφασίσω θα δω αν μπορώ να δώσω τον 16-50 και μετά να δώσω τον 50-250. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, surveyor81 είπε Σε ευχαριστώ για την απαντηση. Το φανταζομουν ότι ο 16-50 θα είναι δύσκολο να φύγει. Αλλά δε θέλω να δώσω τον τηλεφακό και να μείνω μόνο με αυτόν. Τεσπά αν τελικά το αποφασίσω θα δω αν μπορώ να δώσω τον 16-50 και μετά να δώσω τον 50-250. Στειλτα στο mpb αλλαγή με τον 18-140mm Ή πούλα τον 50-250mm που θα φύγει γρήγορα εδώ και δώσε ανταλλαγή μόνο τον 16-50mm + διαφορά για τον 18-140mm Ή επικοινώνησε με τοπικά μαγαζιά Ελλαδας και ρώτα πόσο παραπάνω πρέπει να πληρώσεις δίνοντας αυτούς τους 2 φακούς για έναν 18-140mm Η πώληση σε ιδιώτες μέσω insomnia ή marketplace είναι παιχνίδι υπομονής και μιας και οι φακοί αυτοί δεν είναι μεγάλης αξίας, αλλά κυρίως επειδή έχεις σκοπό να αγοράσεις άλλον με τα χρήματα, η καλύτερη λύση ίσως να είναι ανταλλαγή σε κάποιο κατάστημα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα