Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού λες Miele να φανταστώ ότι μιλάς για εντοιχισμένη. Δεν ξέρω για τη Samsung αλλά η Miele προσφέρει επέκταση της εγγύησης μέχρι 10 χρόνια, με έξτρα λεφτά.

Αν ανοίξεις μια επαγωγική θα δεις ότι είναι γεμάτη πλακέτες και ηλεκτρονικά. Πάνε οι εποχές που οι εστίες ήταν αντιστάσεις και μια μικροσκοπική πλακετούλα. Για αυτό το λόγο ο μεγαλύτερος εχθρός της επαγωγικής είναι η αυξημένη θερμότητα. Όταν την τοποθετήσεις άσε επαρκή χώρο για εξαερισμό και αν γίνεται μην τη βάλεις πάνω από το φούρνο.

Δημοσ.

Όλες οι επαγωγικες εστίες είναι αυτονόητο ότι θα έχουν ηλεκτρονικές διατάξεις και πλακέτες για να δουλέψουν, δεν είναι τόσο απλη η τεχνολογία τους. Ειδάλλως πάμε σε κεραμικές και εμαγιέ εστίες με την κλασσική ωμική αντίσταση. Από μάρκες, αν έχεις να δώσεις τα λεφτά επιλέγεις Miele, καλή ποιότητα αλλά ακριβές. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρωταω γιατι εχουν ιδιες προδιαγραφες μαλλον θα κανω την υπερβαση για Miele και οι δυο ειναι αντοιχισμενες δεν θα μπουν πανω απο φουρνο

Επεξ/σία από lak10
Δημοσ.
Στις 18/10/2024 στις 9:36 ΜΜ, mariosnik_ είπε

Όλες οι επαγωγικες εστίες είναι αυτονόητο ότι θα έχουν ηλεκτρονικές διατάξεις και πλακέτες για να δουλέψουν, δεν είναι τόσο απλη η τεχνολογία τους. Ειδάλλως πάμε σε κεραμικές και εμαγιέ εστίες με την κλασσική ωμική αντίσταση. Από μάρκες, αν έχεις να δώσεις τα λεφτά επιλέγεις Miele, καλή ποιότητα αλλά ακριβές. 

ο παγκος μου εχει ποντους βαθος η miele θελει 50 ποντους αρκει ο χωρος για να παιρνει αερα?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, lak10 είπε

ο παγκος μου εχει ποντους βαθος η miele θελει 50 ποντους αρκει ο χωρος για να παιρνει αερα?

Αν η απόσταση είναι ίση η μεγαλύτερη από αυτήν που αναφέρει η Miele, αρκεί. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

τελικα πηρα την samsung  παιδια γιατι δεν με επεισε η miele και οι πωλητες τις για τα τεχνικα χαρακτηριστικα ρωτησα στο μαγαζι Αθηνας και θεσσαλονικης για τις διαφορες 2 μοντελων miele και δεν ηξεραν να απαντησουν. Εβαλα επεκταση εγγυησης μεχρι το 2029 στην samsung και με 1060 ευρω θα κανω την δουλεια μου

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Διαβάζω πιο πάνω ότι μην βάζετε επαγωγική εστία πάνω από φούρνο λόγω της ύπαρξης πλακετων και των θερμοκρασιών του φούρνου. Οι ελεύθερες κουζίνες με επαγωγικες εστίες έχουν κάποιο θέμα άραγε ή το έχουν προβλέψει; 

Επίσης διαβάζω τα καλά για το γρήγορο ζεσταμα και την οικονομία όμως ακούω ότι έχουν θέμα όταν πας να χαμηλώσεις τα μάτια. Πρακτικά είτε δίνουν φουλ είτε σβήνουν και δεν κρατούν θερμοκρασία όπως οι κεραμικές και ότι δεν κάνουν για φασολάδα, φακές αρακάδες με πατάτες και λοιπά. 

Δεν χυλωνουν τα φαγητά δεν σιγοβράζουν τι λένε οι κάτοχοι επαγωγικής; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λειτουργώ σχεδόν 3 μήνες επαγωγική και έχω εντυπωσιαστεί με το πόσο γρήγορα γίνεται το φαγητό. 
Το νερό βράζει σχεδόν άμεσα.

Ότι έχω μαγειρέψει (όπως αρακαδες φασολάδες φακές και λοιπά που αναφέρεις) γίνονται μια χαρα

Φυσικά ΔΕ θα επέλεγα ξανά κεραμική

Επεξ/σία από d_gkal
  • Like 1
Δημοσ.
10 hours ago, tkin73 said:

Διαβάζω πιο πάνω ότι μην βάζετε επαγωγική εστία πάνω από φούρνο λόγω της ύπαρξης πλακετων και των θερμοκρασιών του φούρνου. Οι ελεύθερες κουζίνες με επαγωγικες εστίες έχουν κάποιο θέμα άραγε ή το έχουν προβλέψει; 

Επίσης διαβάζω τα καλά για το γρήγορο ζεσταμα και την οικονομία όμως ακούω ότι έχουν θέμα όταν πας να χαμηλώσεις τα μάτια. Πρακτικά είτε δίνουν φουλ είτε σβήνουν και δεν κρατούν θερμοκρασία όπως οι κεραμικές και ότι δεν κάνουν για φασολάδα, φακές αρακάδες με πατάτες και λοιπά. 

Δεν χυλωνουν τα φαγητά δεν σιγοβράζουν τι λένε οι κάτοχοι επαγωγικής; 

Δεν ισχύει αυτό. Δουλεύουμε επαγωγική στο σπίτι απο το 2018. Μόνο θετικά έχουμε να πούμε. Και χυλώνουν και σιγοβράζουν και έχεις πολύ καλύτερο έλεγχο του μαγειρέματος. 

Δημοσ.

@lak10 Επειδή είμαι και εγώ σε αναζήτηση επαγωγικής (μάλλον) εστίας μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε ποιο μοντέλο Samsung πήρατε;

Εκτός απ αυτό ποια άλλα μοντέλα έχετε να προτείνετε όσοι ήδη έχετε;

Και φούρνο αντίστοιχα ψάχνω αν έχετε κάποιες προτάσεις.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Ειχα παρει πριν χρονια τη πιο φθηνη σειρα της ΙΚΕΑ. Με 3 θεσεις που ειχε. 
Απο τη μια η καλυτερη αγορα αφου δεν θα γυρνουσαμε ποτε ξανα σε κεραμικη, η ταχυτητα ειναι ασύλληπτη. Απο την αλλη  επειδη προφανως ηταν οτι πιο φθηνιαρικο πηραμε, μας βγαζει την πιστη για να αναγνωρισει πχ συμβατο τηγανι.  Ειναι φουλ ιδιοτροπη. Καποια στιγμη θα αλλαχθει με νεα. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, CptBill είπε

Ειχα παρει πριν χρονια τη πιο φθηνη σειρα της ΙΚΕΑ. Με 3 θεσεις που ειχε. 
Απο τη μια η καλυτερη αγορα αφου δεν θα γυρνουσαμε ποτε ξανα σε κεραμικη, η ταχυτητα ειναι ασύλληπτη. Απο την αλλη  επειδη προφανως ηταν οτι πιο φθηνιαρικο πηραμε, μας βγαζει την πιστη για να αναγνωρισει πχ συμβατο τηγανι.  Ειναι φουλ ιδιοτροπη. Καποια στιγμη θα αλλαχθει με νεα. 

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. 

Θεωρείς ότι οι πιο σύγχρονες (2025) έχουν ακόμα πρόβλημα στη χρήση με κανονικά τηγάνια-κατσαρόλες ή θα πρέπει να αλλαχθούν κ αυτά ;
Οι πωλητές λένε ότι δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα...αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι ισχύει 100%...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...