manolis940 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Υπάρχει κάποιος τρόπος να μην χρειάζεται να αλλάζω layout στα Ελληνικά κάθε φορά που θέλω να βάλω το σύμβολο του €; Τώρα στην ουσία αλλάζω layout στα Ελληνικά και πατάω μετά AtlGr+E Έχω βρει κάποιους συνδιασμούς στο Internet που λένε για AltGr+4 ή 5 , το ίδιο με Shift αλλά δεν μου λειτουργεί κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) CTRL+ALT+E τουλάχιστον στο word Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου από micos000 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
D___G Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 5 λεπτά πριν, micos000 είπε CTRL+ALT+E τουλάχιστον στο word Μόλις το δοκίμασα και στο insomnia και δουλεύει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Μια χαρά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Σας λειτουργεί ενώ είστε στα αγγλικά; Γιατί εμένα το παραπάνω λειτουργεί μόνο στα Ελληνικά. Τι layout έχετε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
profile Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Πληκτρολόγιο στα Αγγλικά Alt+Ctrl+E , Δεξί Αlt + 0128 από number pad(μόλις αφήσεις το Alt) Πληκτρολόγιο στα Ελληνικά Alt+Ctrl+E , AltGr+E Σε WIndows 11. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου To alt και το unicode μου δουλεύει ακόμη και με αριστερό alt ακόμη και με Ελληνικά. Στα Αγγλικά δεν μου δούλεψε κανένα. Δοκιμή σε: Windows 10 22H2 19045.5011 Windows 11 24H2 2610.2033 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση manolis940 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Μέλος Λύση Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Παιδιά ευχαριστώ για την βοήθεια. Ελπίζω να δουλεύει και στους υπόλοιπους που θα πέσουν πάνω σε αυτό το θέμα. το Atl+Ctrl+E. Αν ωστόσο δεν δουλεύει ή αν θέλετε να το κάνετε με λιγότερα πλήκτρα το AutoHotkey μπορεί να δώσει την λύση. Κατεβάσουμε και το εγκαθιστούμε από το https://www.autohotkey.com/ Ανοίγουμε την εφαρμογή, επιλέγουμε New Script(1)-> Δίνουμε το επιθυμητό όνομα(2) -> Επιλέγουμε Empty(3) -> Πατάμε edit(4) Στον κειμενογράφο (notepad) που θα μας μας ανοίξει γράφουμε τα παρακάτω και το αποθηκεύουμε #SingleInstance force !e:: Send, € return Πηγαίνουμε στο σημείο που είναι αποθηκευμένο το script που φτιάξαμε, by default είναι στα C:/{Username}/Έγγραφα(documents)/AutoHotKey. Αν δεν είναι η τοποθεσία φαίνεται στην στο σημείο που δείχνει η παραπάνω εικόνα ανάμεσα στο 2 και το 3. Για να δοκιμάσουμε μέχρι εδώ αν δουλεύει πατάμε διπλό κλικ στο script. Δεν θα εμφανιστεί κάποιο παράθυρο αν όλα έχουν γίνει σωστά μέχρι εδώ. Πατώντας πλέον Alt+E ανεξαρτήτως layout θα πρέπει να εμφανίζεται το σύμβολο του €. Τοποθέτηση στην Εκκίνηση των WIndows Για να μην χρειάζεται κάθε φορά να κάνουμε διπλό κλικ. Ακολουθάμε τα εξής βήματα: Πηγαίνουμε πάλι στο σημείο που είναι αποθηκευμένα τα scripts. Επιλέγουμε με δεξί κλικ -> Περισσότερες Επιλογές(για win 11) -> Δημιουργία συντόμευσης Στην συντόμευση που δημιουργήσαμε πατάμε δεξί κλικ -> Αποκοπή (ή ctrl+X) Πατάμε 🪟+R και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί γράφουμε shell:startup και πατάμε Enter Στον φάκελο που μας ανοίγει πατάμε δεξί κλικ-> Επικόλληση (ή Ctrl+V). Μετά την επανεκκίνηση θα πρέπει ο συνδυασμός Alt+E να εμφανίζει το σύμβολο του €. Ίσως αν ο υπολογιστής έχει κάποια καθυστέρηση στην Εκκίνηση, να πρέπει να του δώσετε ελάχιστο χρόνο. Δεν το δοκίμασα σε win10. Θα το κάνω και αν βρω κάποιο πρόβλημα θα ενημερώσω για την λύση. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου από manolis940 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Τόσες λύσεις που προτάθηκαν, αυτή θεώρησες την καλύτερη; Να εγκαταστήσεις πρόγραμμα, να κάτσεις να φτιάξεις script... Με το πλήκτρο windows και την . (τελεία) ανοίγει εισαγωγέας συμβόλων (win10+11). Από εκεί μπορείς να βρεις οτι θέλεις. Στο κάτω κάτω τις γραφής, άνοιξε ένα text, βάλε μέσα τους επιθυμητούς χαρακτήρες που χρησιμοποιείς συχνότερα και παίρνε από εκεί οτι θες με αντιγραφή - επικόλληση. Για μένα η καλύτερη μέθοδος εισαγωγής με το alt που προτάθηκε (alt+0128=€). Νομίζω δουλεύει σε όλα τα layout(τουλάχιστόν όπου το έχω δοκιμάσει) και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπου χρειαστείς να δουλέψεις και όχι μόνο στο pc που έκανες όλη τη διαδικασία με το script 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 17 ώρες πριν, nickol-us είπε Τόσες λύσεις που προτάθηκαν, αυτή θεώρησες την καλύτερη; Να εγκαταστήσεις πρόγραμμα, να κάτσεις να φτιάξεις script... Με το πλήκτρο windows και την . (τελεία) ανοίγει εισαγωγέας συμβόλων (win10+11). Από εκεί μπορείς να βρεις οτι θέλεις. Στο κάτω κάτω τις γραφής, άνοιξε ένα text, βάλε μέσα τους επιθυμητούς χαρακτήρες που χρησιμοποιείς συχνότερα και παίρνε από εκεί οτι θες με αντιγραφή - επικόλληση. Για μένα η καλύτερη μέθοδος εισαγωγής με το alt που προτάθηκε (alt+0128=€). Νομίζω δουλεύει σε όλα τα layout(τουλάχιστόν όπου το έχω δοκιμάσει) και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπου χρειαστείς να δουλέψεις και όχι μόνο στο pc που έκανες όλη τη διαδικασία με το script Θεωρώ ότι αν κάποιος έρθει μέχρι εδώ το Ctrl+Alt+E δεν θα του λειτουργεί όπως και σε εμένα. Ο εισαγωγέας συμβόλων είναι απαγορευτικός στην πληκτρολόγηση. Για κάνα emoji που και που παλεύεται, αλλά αν είναι να ψάξω σε μια λίστα ολόκληρη για ένα σύμβολο το οποίο χρησιμοποιώ συχνά η παραγωγικότητα πέφτει στα τάρταρα. Το Alt+0128 δουλεύει παντού. Ωστόσο είναι 5 πλήκτρα και λειτουργεί μόνο με το numpad έναντι δύο των παραπάνω που λειτουργεί παντού. Φαντάσου λοιπόν να έχεις να συμπληρώσεις ένα πίνακα εκτός excel που βάζει το € αυτόματα όπου κάνεις copy paste περιγραφές χαρακτηριστικά οπότε έχεις και γεμάτο πρόχειρο και έτσι δεν είναι και το copy paste γρήγορη λύση. Κάτι τέτοιο αντιμετώπιζα τις προάλλες και επειδή είτε σε λανθασμένο layout πατούσα alt+E και ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι ή έπρεπε να αλλάζω το layouy μόνο γι αυτό τον λόγο και πάλι συνέβαινε το ίδιο. Θεώρησα ως καλύτερη λύση γιατί ναι μεν θέλει 10 λεπτά το παραπάνω ( το πολύ ) για να στηθεί αλλά μετέπειτα έχεις ένα Ctrl+E όπως το Ελληνικό layout. Δουλεύεις παντού και δεν έχεις μπερδέματα. Τώρα αν επιμένετε μπορώ να αλλάξω την λύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Γιατί να την αλλάξεις; Λύση είναι και αυτή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diavolos666 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Εγώ χρησιμοποιώ το αριστερό alt + 0128 και μου το βγάζει άσχετα με την γλώσσα πληκτρολογίου. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου από Diavolos666 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 10 ώρες πριν, Diavolos666 είπε Εγώ χρησιμοποιώ το αριστερό alt + 0128 και μου το βγάζει άσχετα με την γλώσσα πληκτρολογίου. Ναι αυτό ισχύει. Δεν έχει σημασία. Σημαντικό είναι να έχεις numpad στο πληκτρολόγιο ...... Και χρόνο για να πατάς 5 πλήκτρα για την εμφάνιση ενός συμβόλου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diavolos666 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 53 minutes ago, manolis940 said: Ναι αυτό ισχύει. Δεν έχει σημασία. Σημαντικό είναι να έχεις numpad στο πληκτρολόγιο ...... Και χρόνο για να πατάς 5 πλήκτρα για την εμφάνιση ενός συμβόλου Ναι και απορώ γιατί δεν γίνεται με το δεξί alt και με τα αριθμητικά που έχει πάνω από το qwerty. Κανονικά έπρεπε να έχει το σύμβολο εκεί πάνω κάπου μαζί με τα άλλα. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου από Diavolos666 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα