Crash24 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Οι κατασκευαστές SSD αρχίζουν να διακόπτουν την παραγωγή μονάδων PCIe Gen 3 M.2 για υπολογιστές, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του ServeTheHome. Η μετάβαση σε νεότερα και ταχύτερα πρότυπα, όπως τα PCIe Gen 4 και Gen 5, επιταχύνεται καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και οι απαιτήσεις των χρηστών αυξάνονται. Σύμφωνα με την αναφορά του ServeTheHome, η μετάβαση από το PCIe Gen 3 στο Gen 4 αναμένεται να ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, με τα PCIe Gen 5 SSD να αποκτούν σημαντικό μερίδιο αγοράς μέχρι το 2026. Η αλλαγή αυτή οφείλεται κυρίως στην υιοθέτηση των SSD PCIe Gen 4 που γίνονται πιο προσιτοί στους χρήστες, και οι οποίοι προσφέρουν σχεδόν διπλάσιο bandwidth σε σύγκριση με την τεχνολογία Gen 3. Μεγάλοι κατασκευαστές επεξεργαστών, όπως η Intel και η AMD, έχουν πλέον υιοθετήσει το PCIe Gen 4 ως βασικό πρότυπο για τις νέες πλατφόρμες τους. Για παράδειγμα, ο νέος Intel Core Ultra 200S, σε συνδυασμό με το chipset Z890, προσφέρει κανάλια PCIe που ξεκινούν όλα από το πρότυπο PCIe 4.0. Οι SSD PCIe Gen 3, που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 2010, χάνουν σταδιακά τη σημασία τους, ιδιαίτερα στα μοντέλα μεγάλης χωρητικότητας. Ενώ τα SSD Gen 3 μικρότερης χωρητικότητας παραμένουν σε κυκλοφορία, οι μονάδες μεγάλης χωρητικότητας είναι πλέον κυρίως βασισμένες στο πρότυπο PCIe Gen 4. Παράλληλα, τα SSD PCIe Gen 5 κερδίζουν έδαφος, προσφέροντας ακόμη υψηλότερες επιδόσεις, ιδιαίτερα για εργασίες που απαιτούν εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής, όπως τα παιχνίδια, η επεξεργασία βίντεο και οι εργασίες με μεγάλο όγκο δεδομένων. Η τάση αυτή δεν περιορίζεται μόνο στην καταναλωτική αγορά. Οι εταιρικές πλατφόρμες επίσης απομακρύνονται από το Gen 3, προτιμώντας τα PCIe Gen 5 και ακόμη και τα PCIe Gen 6 SSD, καθώς οι επιχειρήσεις απαιτούν υψηλότερη απόδοση για τους servers και τα κέντρα δεδομένων τους. Οι περιορισμοί του PCIe Gen 3 γίνονται όλο και πιο εμφανείς, ιδιαίτερα σε εφαρμογές αιχμής, ωθώντας τους κατασκευαστές να σταματήσουν την έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή για τα μοντέλα Gen 3. Η μετάβαση αυτή αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά αποθηκευτικών μέσων. Οι καταναλωτές θα επωφεληθούν από ταχύτερες και πιο αποδοτικές λύσεις αποθήκευσης που ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης πληροφορικής. Ωστόσο, η μετάβαση ενδέχεται να δημιουργήσει προκλήσεις για τους χρήστες παλαιότερων συστημάτων που δεν υποστηρίζουν τα νεότερα πρότυπα. Καθώς η βιομηχανία προχωρά προς τα εμπρός, αναμένεται ότι το PCIe Gen 4 θα κυριαρχήσει στην αγορά στο άμεσο μέλλον, ενώ το PCIe Gen 5 θα γίνει σταδιακά το νέο πρότυπο. Οι κατασκευαστές επικεντρώνονται πλέον στην ανάπτυξη και βελτιστοποίηση αυτών των νεότερων τεχνολογιών, επενδύοντας σε καινοτομίες που θα αυξήσουν περαιτέρω την απόδοση και την αποτελεσματικότητα των SSD. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgiosmag Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου ε ναι αφού σέρνονται! αργήσανε κιόλας να τους καταργήσουν! 1 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cpc464 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Ετσι και αλλιώς είναι backwards compatible, αλλά στους ssd είναι τοσο μεγάλες πλέον η ταχύτητες που σε πραγματική χρήση ανάθεμα και αν καταλαβαίνω την διαφορά. 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diavolos666 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Είναι και forward και backwards compatible, βάζεις PCI Gen 5 αν θέλεις και σε παμπάλαια μητρική που έχει ταχύτητα για Gen 3 και απλά τρέχει στις ταχύτητες του Gen 3. Το ίδιο ισχύει και για όλα όσα κουμπώνουν σε οποιαδήποτε pci θύρα. Δεν είναι όπως οι RAM που έχουν άλλη υποδοχή. Εφόσον οι Gen 4 είναι ήδη πάμφθηνοι δεν υπάρχει λόγος να παράγουν Gen 3. Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου από Diavolos666 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos5800 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 6 λεπτά πριν, georgiosmag είπε ε ναι αφού σέρνονται! αργήσανε κιόλας να τους καταργήσουν! Το ανέκδοτο της ημέρας 8 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Πραγματικά οι επιδόσεις τους είναι μία χαρά και δε νομίζω να καταλαβαίνει κανένας μέσος χρήστης ή gamer τη διαφορά από gen 3 σε gen 4. Καταργούνται γιατί τα εργοστάσια παραγωγής συμφέρει να απασχολούνται στην παραγωγή των πιο ακριβών gen 5 και για την πλέμπα τους, επίσης, ακριβότερους gen 4. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nepomuk Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 11 λεπτά πριν, cpc464 είπε Ετσι και αλλιώς είναι backwards compatible, αλλά στους ssd είναι τοσο μεγάλες πλέον η ταχύτητες που σε πραγματική χρήση ανάθεμα και αν καταλαβαίνω την διαφορά. Οσοι ασχολουνται σοβαρα με video processing 4K λενε οτι φαινεται η διαφορα και δεν τους φτανει και ενιοτε καταφεγουν σε τρυκ τυπου Ram- Disk για max speed. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε Είναι και forward και backwards compatible, βάζεις PCI Gen 5 αν θέλεις και σε παμπάλαια μητρική που έχει ταχύτητα για Gen 3 και απλά τρέχει στις ταχύτητες του Gen 3. Το ίδιο ισχύει και για όλα όσα κουμπώνουν σε οπιαδήποτε pci θύρα. Δεν είναι όπως οι RAM που έχουν άλλη υποδοχή. Εφόσον οι Gen 4 είναι ήδη πάμφθηνοι δεν υπάρχει λόγος να παράγουν Gen 3. Οι gen 3 είναι ακομη φθηνότεροι και για το μέσο χρήστη δεν έχει νόημα, στην πράξη η παραπάνω ταχύτητα. Καταλαβαίνω ότι όλοι θέλουμε το πιο καινούριο και πχ σε ένα καινούριο σύστημα δε θα βάλεις ένα 9950Χ παρέα με έναν samsung 970 evo. Δεν σου ταιριάζει ψυχολογικά. Επειδή σαν κύριο ssd στο σύστημα έχω έναν samsung 970 evo σε 7900Χ, θα σου πω ότι δεν έχω κανένα θέμα και δε με ενοχλεί καθόλου. Έχω και άλλους 2 ssd gen 4, αλλά το έκανα καθαρά για ψυχολογικούς λόγους, όπως προανέφερα. Δεν έχει καμία ορατή διαφορά στη χρήση. Σε τιμή ένας gen 3 καλής απόδοσης και ποιότητας πχ Adata 8200 pro 1ΤΒ κοστίζει περίπου 50€ και ένας αντίστοιχος gen 4 πχ Kingston KC3000 1TB κοστίζει περίπου 80€, ετοιμοπαράδοτοι. Σίγουρα ο δεύτερος είναι πολύ καλύτερος από τον πρώτο σε ταχύτητα, αλλά στην πράξη δε θα το καταλάβει κάποιος. Εδώ πιστεύω ότι όλα γίνονται γιατί δε συμφέρει τις εταιρείες παραγωγής, όχι για τον καταναλωτή. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick_souvlaki Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 10 minutes ago, Tlykog said: Πραγματικά οι επιδόσεις τους είναι μία χαρά και δε νομίζω να καταλαβαίνει κανένας μέσος χρήστης ή gamer τη διαφορά από gen 3 σε gen 4. Καταργούνται γιατί τα εργοστάσια παραγωγής συμφέρει να απασχολούνται στην παραγωγή των πιο ακριβών gen 5 και για την πλέμπα τους, επίσης, ακριβότερους gen 4. Με ένα γρήγορο search στο skroutz πάντως φαίνεται ότι οι gen3 και gen4 κινούνται στα ίδια επίπεδα τιμών ανά GB. Δεν έκανα βέβαια και μια σοβαρή ανάλυση, μια γρήγορη ματιά έριξα. Επίσης άμα η παραγωγή γυρίσει περισσότερο σε gen4 και gen5 "θεωρητικά" οι τιμές τους θα πρέπει να πέσουν και άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, nepomuk είπε Οσοι ασχολουνται σοβαρα με video processing 4K λενε οτι φαινεται η διαφορα και δεν τους φτανει και ενιοτε καταφεγουν σε τρυκ τυπου Ram- Disk για max speed. Επειδή ασχολολούμε λίγο από χόμπυ, κάποιος με περισσότερες γνώσεις παρακαλώ να με διορθώσει αν κάνω λάθος, αυτό που γράφεις δεν είναι ακριβώς έτσι. Ανάλογα την επεξεργασία που θέλεις να τους κάνεις. Στην βασική επεξεργασία βίντεο ακόμα και 400MB/sec είναι επαρκή. Όσο φορτώνεις το βίντεο με πιο βαριές προσθήκες επεξεργασίας ανεβαίνει, αλλά ακόμα και τα 3500MB/sec είναι μια χαρά. Το βασικό τους πρόβλημα είναι ο χώρος. Ένα βίντεο σε raw μορφή θέλει χώρο. 6 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε Με ένα γρήγορο search στο skroutz πάντως φαίνεται ότι οι gen3 και gen4 κινούνται στα ίδια επίπεδα τιμών ανά GB. Δεν έκανα βέβαια και μια σοβαρή ανάλυση, μια γρήγορη ματιά έριξα. Επίσης άμα η παραγωγή γυρίσει περισσότερο σε gen4 και gen5 "θεωρητικά" οι τιμές τους θα πρέπει να πέσουν και άλλο. Υπάρχουν gen 4 που αποδιδουν σαν gen 3 και κοστίζουν σχεδόν το ίδιο με μειονεκτήματα, πχ έλλειψη DRAM Cache. Οπότε θα πρέπει να δεις τις λεπτομέρειες. Στο παράδειγμα που έφερα κοίταξα δύο SSD. Και οι δύο έχουν: α) τη χαμηλότερη δυνατή τιμή λιανικής β) είναι ετοιμοπαράδοτοι. γ) εκμεταλλεύονται το πρώτυπο που ισχυρίζονται, δηλαδή 3500GB/sec για gen 3 και 7000GB/sec για gen 4. Έτσι η σύγκριση είναι δίκαιη. Αν είναι πχ να αντικαταστήσω έναν gen 3 με DRAM Cache με έναν gen 4 με SLC Cache, στα ίδια χρήματα και με παρόμοια ταχύτητα, τότε ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω... Είναι υποβάθμιση. Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου από Tlykog Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Slump Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Προχωράει η τεχνολογία, backwards compatibility υπάρχει (όλα τα gens παίζουν σε όλα), άρα ποιος ο λόγος να ασχολούμαστε; Μόνο θετικό είναι αυτό. Αυτό που θέλουμε και έχει κολλήσει αρκετά, είναι οι μεγαλύτερες χωρητικότητες και οι τιμές τους. Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου από Dr_Slump 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgiosmag Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 7 λεπτά πριν, Tlykog είπε Επειδή ασχολολούμε λίγο από χόμπυ, κάποιος με περισσότερες γνώσεις παρακαλώ να με διορθώσει αν κάνω λάθος, αυτό που γράφεις δεν είναι ακριβώς έτσι. Ανάλογα την επεξεργασία που θέλεις να τους κάνεις. Στην βασική επεξεργασία βίντεο ακόμα και 400MB/sec είναι επαρκή. Όσο φορτώνεις το βίντεο με πιο βαριές προσθήκες επεξεργασίας ανεβαίνει, αλλά ακόμα και τα 3500MB/sec είναι μια χαρά. Το βασικό τους πρόβλημα είναι ο χώρος. Ένα βίντεο σε raw μορφή θέλει χώρο. Υπάρχουν gen 4 που αποδιδουν σαν gen 3 και κοστίζουν σχεδόν το ίδιο με μειονεκτήματα, πχ έλλειψη DRAM Cache. Οπότε θα πρέπει να δεις τις λεπτομέρειες. Στο παράδειγμα που έφερα κοίταξα δύο SSD. Και οι δύο έχουν: α) τη χαμηλότερη δυνατή τιμή λιανικής β) είναι ετοιμοπαράδοτοι. γ) εκμεταλλεύονται το πρώτυπο που ισχυρίζονται, δηλαδή 3500GB/sec για gen 3 και 7000GB/sec για gen 4. Έτσι η σύγκριση είναι δίκαιη. Όταν μιλάμε για επεξεργασία βίντεο ειδικά υπάρχει το χόμπι υπάρχει και ο επαγγελματίας. Αν τα αρχεία είναι raw/log κλπ όροι να ξέρεις ότι χρειάζεται και πολύ μνήμη ραμ αλλά και πολύ γρήγοροι δίσκοι για να κάνουν το τελικό αποτέλεσμα.. εντάξει στο preview δεν τρέχει τίποτε. και το ασυμπίεστο καρέ μπορεί να διαχειριστεί εύκολα ένα σχετικά γρήγορο μηχάνημα. Αλλά στο τελικό αποτέλεσμα αν για παράδειγμα το αρχείο είναι 10-20 λεπτών τότε ΝΑΙ η ταχύτητα είναι πολύ σημαντική γιατί γλυτώνει πολύ χρόνο ο χρήστης και για να πάρει μερικά δευτερόλεπτα προεπισκόπησης αλλά και το τελικό αποτέλεσμα που θα καθυστερήσει έντονα και θα φανεί η διαφορά με έναν "απλό" δίσκο. Μετά είναι και οι θερμοκρασίες. Έχω την εντύπωση ότι οι gen4 και 5 πάνε πολύ καλύτερα σε σχέση με throttling / ταχύτητα / θερμοκρασίες γενικά. Βασικά ειδικά σε επεξεργασία όπου (δεν τα ξέρω και καλά) παίζει πολύ το 24p και δεν θυμάμαι κάποιους όρους σε οριζόντια ομαλή κίνηση μιας λήψης κλπ παίζει να μπερδεύει τον χρήστη κατά πολύ αν ο δίσκος είναι gen3 η απλός ssd όπου και η απόρριψη καρέ είναι απίστευτα σημαντική για να μη δώσει τελικό αποτέλεσμα προβληματικό. Ενώ αν η μνήμη είναι μεγάλη και οι δίσκοι γρήγοροι η απόρριψη είναι μηδενική και οτιδήποτε λαγκάρισμα στην κίνηση δει ο χρήστης ξέρει ότι οφείλετε σε λάθος του και όχι στο hardware,. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, georgiosmag είπε Όταν μιλάμε για επεξεργασία βίντεο ειδικά υπάρχει το χόμπι υπάρχει και ο επαγγελματίας. Αν τα αρχεία είναι raw/log κλπ όροι να ξέρεις ότι χρειάζεται και πολύ μνήμη ραμ αλλά και πολύ γρήγοροι δίσκοι για να κάνουν το τελικό αποτέλεσμα.. εντάξει στο preview δεν τρέχει τίποτε. και το ασυμπίεστο καρέ μπορεί να διαχειριστεί εύκολα ένα σχετικά γρήγορο μηχάνημα. Αλλά στο τελικό αποτέλεσμα αν για παράδειγμα το αρχείο είναι 10-20 λεπτών τότε ΝΑΙ η ταχύτητα είναι πολύ σημαντική γιατί γλυτώνει πολύ χρόνο ο χρήστης και για να πάρει μερικά δευτερόλεπτα προεπισκόπησης αλλά και το τελικό αποτέλεσμα που θα καθυστερήσει έντονα και θα φανεί η διαφορά με έναν "απλό" δίσκο. Μετά είναι και οι θερμοκρασίες. Έχω την εντύπωση ότι οι gen4 και 5 πάνε πολύ καλύτερα σε σχέση με throttling / ταχύτητα / θερμοκρασίες γενικά. Βασικά ειδικά σε επεξεργασία όπου (δεν τα ξέρω και καλά) παίζει πολύ το 24p και δεν θυμάμαι κάποιους όρους σε οριζόντια ομαλή κίνηση μιας λήψης κλπ παίζει να μπερδεύει τον χρήστη κατά πολύ αν ο δίσκος είναι gen3 η απλός ssd όπου και η απόρριψη καρέ είναι απίστευτα σημαντική για να μη δώσει τελικό αποτέλεσμα προβληματικό. Ενώ αν η μνήμη είναι μεγάλη και οι δίσκοι γρήγοροι η απόρριψη είναι μηδενική και οτιδήποτε λαγκάρισμα στην κίνηση δει ο χρήστης ξέρει ότι οφείλετε σε λάθος του και όχι στο hardware,. Οκ, ευχαριστώ φίλε μου. Όπως είπα δεν είμαι επαγγελματίας. Προφανώς και χρειάζεται και ταχύτητα. Απλά πόση ταχύτητα είναι επαρκής για τις περισσότερες περιπτώσεις; Σε βίντεο στο youtube βλέπω πολλούς που δουλεύουν επαγγελματικά ακόμα και σε εξωτερικούς ssd με 1000-2000MB/sec. Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου από Tlykog Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diavolos666 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Tlykog said: Οι gen 3 είναι ακομη φθηνότεροι και για το μέσο χρήστη δεν έχει νόημα, στην πράξη η παραπάνω ταχύτητα. Καταλαβαίνω ότι όλοι θέλουμε το πιο καινούριο και πχ σε ένα καινούριο σύστημα δε θα βάλεις ένα 9950Χ παρέα με έναν samsung 970 evo. Δεν σου ταιριάζει ψυχολογικά. Επειδή σαν κύριο ssd στο σύστημα έχω έναν samsung 970 evo σε 7900Χ, θα σου πω ότι δεν έχω κανένα θέμα και δε με ενοχλεί καθόλου. Έχω και άλλους 2 ssd gen 4, αλλά το έκανα καθαρά για ψυχολογικούς λόγους, όπως προανέφερα. Δεν έχει καμία ορατή διαφορά στη χρήση. Σε τιμή ένας gen 3 καλής απόδοσης και ποιότητας πχ Adata 8200 pro 1ΤΒ κοστίζει περίπου 50€ και ένας αντίστοιχος gen 4 πχ Kingston KC3000 1TB κοστίζει περίπου 80€, ετοιμοπαράδοτοι. Σίγουρα ο δεύτερος είναι πολύ καλύτερος από τον πρώτο σε ταχύτητα, αλλά στην πράξη δε θα το καταλάβει κάποιος. Εδώ πιστεύω ότι όλα γίνονται γιατί δε συμφέρει τις εταιρείες παραγωγής, όχι για τον καταναλωτή. Κι εγώ στον TR μου έχω 970 evo και είναι "οκ", αυτές τις μέρες έχω ήδη αγοράσει έναν 990Pro για να βάλω τον 970 evo σαν δεύτερο. Αν σταματήσουν την παραγωγή παλιότερων μοντέλων και επικεντρωθούν στα νέα θα πέσουν κι άλλο οι τιμές. Ένα προϊόν γίνεται φθηνότερο όταν παράγεται και πωλείται μαζικά, όσο πιο μαζικά τόσο πιο καλά. Όσο υπάρχει η παλιότερη τεχνολογία και αποτελεί την φθηνή λύση, τότε δεν πέφτουν αρκετά οι τιμές των νεότερων. Όταν θα αρχίσει και η τελευταία εταιρία παραγωγής SSD να βγάζει αποκλειστικά Gen 4, τότε όλες οι εταιρίες που παράγουν Gen 4 θα έχουν ανταγωνισμό με τις φτηνότερες μάρκες. Αν βάλεις Gen 4 δίσκο σε Gen 3 τότε το μόνο bottleneck είναι της μητρικής και ο σκληρός εργάζεται ανενόχλητα σε max Gen 3 χωρίς καν να θερμαίνεται. Πάλι κερδισμένος βγαίνεις. Οι διαφορές στις τιμές δεν είναι τεράστιες, μόνο αν πάρεις τους καλύτερους δίσκους τότε βλέπεις διαφορά και στην ταχύτητα και στην τιμή. ~~ Εγώ για ψυχολογικούς λόγους δεν αγοράζω τίποτα πέρα από Samsung, φαντάσου έχω πάρει ήδη 3* 990 pro, έναν για τον TR που θα αντικαταστήσει τον 970 evo, έναν για τον 5950χ που φτιάχνω και έναν για τον 3900χ που θα αντικαταστήσει τον ι5 7600Κ (θα βγάλω μητρική και επεξεργαστή και θα βάλω AM4 μητρική +3900χ). Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου από Diavolos666 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keysmith Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου αφού είναι backward compatible τι το συζητάμε; Και εμένα το laptop gen 3 έχει bus, αλλά gen 4 είναι ο (αναβαθμισμένος) δίσκος του. Και έτσι πάει "καρφωτό" gen 3 σε επιδώσεις από gen 4 δίσκο. Να πάρεις gen 3 δεν υπήρχε λόγος να αγοράσεις εκτός ας πούμε ΑΝ τον έβρισκες πολύ φτηνότερο που δεν ίσχυε ούτε αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα