Προς το περιεχόμενο

Απάτες στο FB για μικροποσά.

cpc464

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Την τρίτη που πέρασε ο πεθερός μου είδε ένα ωραίο εργαλείο στο facebook και έκανε φόρμα παραγγελίας, χωρίς να με συμβουλευτεί, ήταν ένα σκαπτικό μπαταρίας για 80 €,  σήμερα ήρθε ένας κούριερ με ένα φάκελο αντί για το μηχάνημα και του ζήτησε τα χρήματα, του είχα πει φυσικά ότι αν του φανεί οτιδήποτε παράξενο μιας και πρόκειται για αντικαταβολή να μην δεχτεί τίποτα, υπάρχει περίπτωση να έμπλεξε; , η έστω στο 1% να ήταν αληθινή η παραγγελία, έχει κανείς παρόμοια εμπειρία;, επιπλέον τι  παιζει με το fb;,κανένα φιλτραρισμα;.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και να ήταν "αληθινή" (που δεν ήταν) ... so what?

Κανόνας,

Ποτέ δεν αγοράζεις πράγματα μεταχειρησμένα από ανθρώπους που δεν ξέρεις για να στα στειλουν σπίτι, να δώσεις στοιχεία κλπ (προφανώς δε μιλάμε πχ για μέσα από πλατφόρμες τύπου ebay)

ΑΝ ποτέ θελήσεις να αγοράσεις κάτι τέτοιο, πάντα πας εκεί, το βλέπεις , το πληρώνεις ντούκου και τελείωσε. Δε χρειάζεται καν να ξέρουν το όνομά σου.

Επεξ/σία από DrLo
  • Haha 2

5 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Την τρίτη που πέρασε ο πεθερός μου είδε ένα ωραίο εργαλείο στο facebook και έκανε φόρμα παραγγελίας, χωρίς να με συμβουλευτεί, ήταν ένα σκαπτικό μπαταρίας για 80 €,  σήμερα ήρθε ένας κούριερ με ένα φάκελο αντί για το μηχάνημα και του ζήτησε τα χρήματα, του είχα πει φυσικά ότι αν του φανεί οτιδήποτε παράξενο μιας και πρόκειται για αντικαταβολή να μην δεχτεί τίποτα, υπάρχει περίπτωση να έμπλεξε; , η έστω στο 1% να ήταν αληθινή η παραγγελία, έχει κανείς παρόμοια εμπειρία;, επιπλέον τι  παιζει με το fb;,κανένα φιλτραρισμα;.

αφου αντικαταβολή τότε τι πρόβλημα;Να ξερουν την διευθυνσή του;Ελπίζω να μην είχε βάλει στοιχεία κάρτας.

Υπάρχει περίπτωση το σκαπτικό να χώραγε σε φάκελο;Ούτε η τσάντα του Σπορτ Μπίλυ να ήταν. 

Το φιλτράρισμα το κάνουμε εμείς.Αν περιμέναμε απο το  ΦΒ που αφήνει ότι βλακεία υπάρχει ζήτω που καήκαμε.

16 λεπτά πριν, DrLo είπε

Ποτέ δεν αγοράζεις πράγματα μεταχειρησμένα από ανθρώπους που δεν ξέρεις για να στα στειλουν σπίτι, να δώσεις στοιχεία κλπ (προφανώς δε μιλάμε πχ για μέσα από πλατφόρμες τύπου ebay)

Δεν ήταν μεταχειρισμένο, υποτίθεται ότι ήταν καινούργιο, απλά πρωτη φορά άκουσα για σελίδα αγοράς μέσω fb , και φάκελο αντί για προϊον;.

17 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

αφου αντικαταβολή τότε τι πρόβλημα;Να ξερουν την διευθυνσή του;Ελπίζω να μην είχε βάλει στοιχεία κάρτας.

Υπάρχει περίπτωση το σκαπτικό να χώραγε σε φάκελο;Ούτε η τσάντα του Σπορτ Μπίλυ να ήταν. 

Το φιλτράρισμα το κάνουμε εμείς.Αν περιμέναμε απο το  ΦΒ που αφήνει ότι βλακεία υπάρχει ζήτω που καήκαμε.

Ευτυχώς κάρτα δεν έδωσε, θα την είχα ακυρώσει επι τόπου, απλά προσπαθώ να καταλάβω τι του έστειλαν, φωτογραφία του μηχανήματος;.

8 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Δεν ήταν μεταχειρισμένο, υποτίθεται ότι ήταν καινούργιο, απλά πρωτη φορά άκουσα για σελίδα αγοράς μέσω fb , και φάκελο αντί για προϊον;.

Ευτυχώς κάρτα δεν έδωσε, θα την είχα ακυρώσει επι τόπου, απλά προσπαθώ να καταλάβω τι του έστειλαν, φωτογραφία του μηχανήματος;.

Koυπόνι για το τζάμπο.

• Moderators

Αν του έβγαλε και συμπλήρωσε φόρμα και δεν μίλησε στο messanger τότε είναι κάποια σελίδα από της πολλές με απάτες που κυκλοφορούν

Δεν μίλησε με πωλητή αλλά πάτησε πάνω σε διαφήμιση που βγάζει μέσα στις αγγελίες

• Like 1

17 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Δεν μίλησε με πωλητή αλλά πάτησε πάνω σε διαφήμιση που βγάζει μέσα στις αγγελίες

Ηταν σα δημοσίευση χρήστη και όταν πάταγε για να πάει στην σελίδα παραγγελίας είχε ένα παραξενο domain, έχω να μπω fb καμιά δεκαετία,αλλά έχει καταντήσει αηδία, αν το έκανε αναδημοσίευση φίλος του να δείξει την "ευκαιρία" είναι για σκότωμα,με προβληματίζει όμως, δεν τις κάνει κανείς report αυτές τις απάτες;.

• Moderators
7 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Ηταν σα δημοσίευση χρήστη και όταν πάταγε για να πάει στην σελίδα παραγγελίας είχε ένα παραξενο domain, έχω να μπω fb καμιά δεκαετία,αλλά έχει καταντήσει αηδία, αν το έκανε αναδημοσίευση φίλος του να δείξει την "ευκαιρία" είναι για σκότωμα,με προβληματίζει όμως, δεν τις κάνει κανείς report αυτές τις απάτες;.

Υπάρχουν αρκετά καταστήματα που εμφανίζονται και εξαφανιζονται σε χρόνο ρεκόρ έχοντας φάει λεφτά από κόσμο

Αν μπεις στο marketplace κάθε κάποιες αγγελίες από ιδιώτη έχει και διαφήμισης από σελίδες πχ έψαχνα κάτι ανταλακτικα και στο ενδιάμεσο πετούσε διαφήμιση από Aliexpress συνήθως αλλά στο ενδιάμεσο είχε site ίδια στημένα με τo Aliexpress αλλά ότι νανε domain οπότε το market place θέλει αρκετή προσοχή, ακόμα και στους ιδιώτες παίζουν πολλές απάτες

15 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Φυσικά και κάνουν ρεπορτ για απάτες, αλλά από αυτές τις απάτες πληρώνεται και η ΜΕΤΑ

3 λεπτά πριν, DrLo είπε

Φυσικά και κάνουν ρεπορτ για απάτες, αλλά από αυτές τις απάτες πληρώνεται και η ΜΕΤΑ

Και εάν κρίνω ότι ο πεθερός έψαχνε μήνες για σκαπτικό μπαταρίας τα cookies τον είχαν στοχοποιήσει, μετά την στοχευμένη διαφήμηση έχουμε και στοχευμένη απάτη.

3 ώρες πριν, DrLo είπε

Κανόνας,

Τι κανονας ειναι αυτος;
Μηπως υπερβαλλεις λιγο;

2 ώρες πριν, cpc464 είπε

Ειναι η ιδια απατη που κανουν οταν πουλας εσυ κατι.
Σου λενε οτι θα ερθει ο κουριερ της DPD με το φακελο με τα χρηματα και θα δωσεις το προιον.
Εγω συνηθως τους λεω οτι θα τα δωσω στη μανα τους,αυτοι επιμενουν και εγω τους λεω οτι δεν ειναι κοπος,θα παω το βραδυ ετσι κι αλλιως.

• Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Τι κανονας ειναι αυτος;
Μηπως υπερβαλλεις λιγο;

Καλά , δεν είπαμε ότι είναι και η αρχή διατήρησης της στροφορμής.

Ένας κανόνας που προτεινω εγώ ας πούμε. Δεν είναι θέσφατο.

Επεξ/σία από DrLo

20 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Εγω συνηθως τους λεω οτι θα τα δωσω στη μανα τους,αυτοι επιμενουν και εγω τους λεω οτι δεν ειναι κοπος,θα παω το βραδυ ετσι κι αλλιως.

🤣🤣🤣

Παρόμοια περίπτωση και ο δικός μου.. διαφήμιση στο fb (όχι marketplace) για επώνυμο επαν/νο αλυσοπρίονο.. κανονική ιστοσελίδα του απατεώνα αλλά χωρίς στοιχεία (διεύθυνση, email, σταθερό κτλ) μόνο ένα κινητό.. τιμή στο 1/3 του φθηνότερου καταστήματος στο Σκρουτζ..  τηλεφωνική παραγγελία με αντικαταβολή.. έδωσε τηλέφωνο, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση.. του λέω μη το παραλάβεις είναι μαϊμού.. την άλλη μέρα μου έρχεται φωτό στη δουλειά από έναν βιδολόγο.. εννοείται το πακέτο δεν είχε μέσα απόδειξη, είχε ένα άσχετο όνομα στο voucher, η διεύθυνση ήταν ένα σπίτι στην Πάτρα και το αρχικό τηλέφωνο που έγινε η παραγγελία δεν το σήκωνε από οποιοδήποτε νούμερο και αν κάλεσα.. για το προϊόν εννοείται ότι έκρυψα τις μπανάνες.. είναι γεμάτο το fb  από τέτοιους τύπους και όπως ανάφερε πολύ σωστά κάποιος, τα cookies από τις αναζητήσεις που κάνουμε τους πλασάρουν συνεχώς μπροστά μας..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...