Προς το περιεχόμενο

Δημοσίευση βιντεοσκοπημενης συνομιλιας που ειχα με κοπελα στο Youtube?

mikewugreece

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε Ελλάδα και εξωτερικό έχω δει βίντεο που οι youtubers έχουν κάνει blur τα πρόσωπα όσων δεν ήθελαν να φαίνονται. Αυτό αφορά το πρόσωπο. Πλην όμως στο gdpr αναφέρεται και σε άλλα χαρακτηριστικά που εξαιτίας τους μπορεί να ταυτοποιηθεί το άτομο.

Έτσι, ως «δεδομένο προσωπικού χαρακτήρα» νοείται κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»). Ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως σε όνομα, σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου.

Ως «υποκείμενο των δεδομένων», νοείται το φυσικό πρόσωπο στο οποίο αναφέρονται τα δεδομένα και του οποίου η ταυτότητα είναι γνωστή ή μπορεί να εξακριβωθεί, δηλαδή μπορεί να προσδιορισθεί αμέσως ή εμμέσως, ιδίως Βάσει αριθμού ταυτότητας ή βάσει ενός ή περισσότερων συγκεκριμένων στοιχείων που χαρακτηρίζουν την υπόσταση του από άποψη φυσική, βιολογική, ψυχική, οικονομική, πολιτιστική, πολιτική ή κοινωνική. 

Οπότε για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο δεν το δημοσιεύεις καθόλου. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/10/2024 στις 1:05 ΜΜ, SabotazNic είπε

Όλοι όσοι κράζετε τον op, διαβάσατε το παραπάνω? Μια χαρά θετική ήταν στην αρχή. 

Παιζει ρολο;
Τωρα δε θελει και τελειωνει εκει η συζητηση.

No means no.

Στις 17/10/2024 στις 9:48 ΠΜ, mikewugreece είπε

Εγω τωρα, αν ακομα πουμε οτι κρυψω το προσωπο της ( blur ) εχω το δικαωμα προσθεσο το συγκεκριμενο αποσπασμα στο βιντεο μου στο youtube? εστω και αν χρειαστει να κρυψω το προσωπο της?

Δοκιμασε το ,δε χανεις τιποτα. 

Πες μας μετα τι εγινε.

Τα social σας εχουν χαζεψει το μυαλο μου φαινεται.

Θυμαμαι οτι ειχα κατεβασει μια  φωτο που μου αρεσε απο το google,για να βαλω σε μια αγγελια με χειριστηρια ps4.
Τελικα εμφανιστηκε ο τυπος που την ειχε βγαλει ( μιλαμε για χειριστηρια ps4 πανω σε τραπεζι ) και μου ζητουσε να την κατεβασω για να μη δημιουργηθει θεμα.

Μην τρωγεστε να μπλεξετε, ειναι ξεκαθαρο οτι η κοπελα δε θελει και θα σου δημιουργησει θεμα ακομα και με blur.
Το περιμενει να το ανεβασεις.

Αντε δωσε 5 ευρω  ( και τσαμπα κρα κανουν τα κακομοιρα ) σε μια πιτσιρικα και στησε το ιδιο βιντεο σε μια πλατεια.

2 ώρες πριν, poulinos είπε

θα χασει τα views...

Αυτα τα views εχουν καταστρεψει το ιντερνετ.
Εχουμε φτασει σε σημειο   που creators που δεν το'χουν,να ανεβαζουν rage baits για να παιρνουν views και engagement απο το σκοτωμο που επικρατει στα σχολια.
Τωρα αν ανεβασω poll σουβλακι η καλαμακι θα χεστω στο ταληρο.

Επεξ/σία από StamTheMan
  • Like 3

18 hours ago, Nabuko said:

Σε Ελλάδα και εξωτερικό έχω δει βίντεο που οι youtubers έχουν κάνει blur τα πρόσωπα όσων δεν ήθελαν να φαίνονται. Αυτό αφορά το πρόσωπο. Πλην όμως στο gdpr αναφέρεται και σε άλλα χαρακτηριστικά που εξαιτίας τους μπορεί να ταυτοποιηθεί το άτομο.

Έτσι, ως «δεδομένο προσωπικού χαρακτήρα» νοείται κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»). Ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως σε όνομα, σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου.

Ως «υποκείμενο των δεδομένων», νοείται το φυσικό πρόσωπο στο οποίο αναφέρονται τα δεδομένα και του οποίου η ταυτότητα είναι γνωστή ή μπορεί να εξακριβωθεί, δηλαδή μπορεί να προσδιορισθεί αμέσως ή εμμέσως, ιδίως Βάσει αριθμού ταυτότητας ή βάσει ενός ή περισσότερων συγκεκριμένων στοιχείων που χαρακτηρίζουν την υπόσταση του από άποψη φυσική, βιολογική, ψυχική, οικονομική, πολιτιστική, πολιτική ή κοινωνική. 

Οπότε για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο δεν το δημοσιεύεις καθόλου. 

Ναι ΗΠΑ,Αγγλια έχουν διαφορετικό δίκαιο όμως από την ευρώπη οπότε εξωτερικό ,αλλα εξωτερικό που.Στην Ελλάδα είμαι σίγουρος οτι βασίζονται στον σταρχιδισμό του Έλληνα του ποιος κάνει τώρα αγωγή τρέξε βρές δικηγόρο να σε αναλάβει...Αν σε αναλάβει.

Δεν σημαίνει πως αν κάποιος θέλει δεν μπορεί(αυτό περιλαμβάνει του να είσαι ατυχος και να πέσεις πάνω σε δικηγόρο,φίλο δικηγόρου,περίεργο κτλ)

5 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

Ναι ΗΠΑ,Αγγλια έχουν διαφορετικό δίκαιο όμως από την ευρώπη οπότε εξωτερικό ,αλλα εξωτερικό που.

Αυτό που έβαλα ισχύει για την Ελλάδα πάντως

2 minutes ago, Nabuko said:

Αυτό που έβαλα ισχύει για την Ελλάδα πάντως

Ναι ναι αυτό που έβαλες είναι ξεκάθαρο κιόλας πως δεν έχει δικαίωμα να το χρησιμοποιήσει

• Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...