Προς το περιεχόμενο

Η Google κυκλοφορεί το Android 15 στα Pixel smartphones

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Google κυκλοφόρησε πρόσφατα τη σταθερή έκδοση του Android 15 για τα Pixel smartphones.

Η νέα ενημέρωση είναι διαθέσιμη για τη σειρά Pixel 6 και νεότερες, το Pixel 6a και νεότερα, το Pixel Fold και νεότερα, καθώς και το Pixel Tablet.

Το Android 15 εισάγει σημαντικές βελτιώσεις στον τομέα της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας. Η κύρια προσθήκη σε αυτόν τον τομέα είναι η λειτουργία Privacy Space, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κρύβουν ευαίσθητες εφαρμογές. Η λειτουργία αυτή αποκρύπτει συγκεκριμένες εφαρμογές από τη λίστα εφαρμογών του τηλεφώνου, τις ειδοποιήσεις και άλλα στοιχεία. Για την πρόσβαση στο Privacy Space απαιτείται εκ νέου ταυτοποίηση του χρήστη.

Oι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν είτε το υπάρχον κλείδωμα οθόνης είτε ένα εντελώς νέο για την πρόσβαση στο Privacy Space. Η εφαρμογή της λειτουργίας αναμένεται να συγκριθεί με τις αντίστοιχες λύσεις που προσφέρουν άλλοι κατασκευαστές. Πρόσφατα, η Google εισήγαγε τη λειτουργία Theft Detection Lock στα Android smartphones, και το Android 15 προσφέρει επιπλέον προστασία. Συγκεκριμένα, απαιτείται ταυτοποίηση για την αφαίρεση της κάρτας SIM και την απενεργοποίηση της λειτουργίας Find My Device.

Το Android 15 περιλαμβάνει επίσης ειδικές λειτουργίες για αναδιπλούμενες συσκευές και tablet. Μία από αυτές είναι η λειτουργία app pair, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν συγκεκριμένους συνδυασμούς εφαρμογών σε διαχωρισμένη οθόνη στην αρχική οθόνη για ευκολότερη εκκίνηση. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε συχνά το WhatsApp και το YouTube σε προβολή διαχωρισμένης οθόνης, μπορείτε να έχετε γρήγορα αυτόν τον συνδυασμό από την αρχική οθόνη.

Επιπλέον, το Android 15 προσφέρει έναν ευκολότερο τρόπο για την καρφίτσωμα της γραμμής εργασιών (taskbar) στις αναδιπλούμενες συσκευές και τα tablet. Η Google έχει προσθέσει ένα διακόπτη στη γραμμή εργασιών που επιτρέπει στους χρήστες να την καρφιτσώνουν γρήγορα ή να την κάνουν προσωρινή.

Άλλες αξιοσημείωτες λειτουργίες του Android 15 περιλαμβάνουν περισσότερα πλήκτρα ελέγχου κάμερας για εφαρμογές τρίτων, τη δυνατότητα για παρόχους να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα μέσω δορυφόρου, και τη δυνατότητα σύνδεσης σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν passkeys με ένα μόνο άγγιγμα.

Για τους χρήστες που ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν το Android 15 στη συσκευή τους, η Google έχει δημοσιεύσει έναν οδηγό εγκατάστασης με λεπτομερείς οδηγίες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δεν έχουν έρθει ακόμα όλες οι δυνατότητες, όπως για παράδειγμα η φόρτιση μέχρι το 80% που εμένα με ενδιέφερε και η υγεία της μπαταρίας. Ουσιαστικά όλες οι δυνατότητες θα έρθουν με το update Δεκεμβρίου. 

• Like 1
  • Haha 1

5 λεπτά πριν, Fotoalexandros είπε

Δεν έχουν έρθει ακόμα όλες οι δυνατότητες, όπως για παράδειγμα η φόρτιση μέχρι το 80% που εμένα με ενδιέφερε και η υγεία της μπαταρίας. Ουσιαστικά όλες οι δυνατότητες θα έρθουν με το update Δεκεμβρίου. 

Αυτό, επιτέλους δηλαδή

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλά από τα "νέα" χαρακτηριστικά υπάρχουν ήδη στις UI κατασκευαστών. Κι είναι πολύ καλό που ενσωματώνονται στον πυρήνα του Android.

Υ.Γ: Νισάφι πια με αυτό το 80% φόρτιση..

Επεξ/σία από gadgetseek
  • Like 3

15 λεπτά πριν, Fotoalexandros είπε

Χαχα η συγκεκριμένη επιλογή υπάρχει στα SONY απο το 2019 με επιλογή φόρτισης 80% ή 90%

• Like 2

4 minutes ago, kotronas said:

Χαχα η συγκεκριμένη επιλογή υπάρχει στα SONY απο το 2019 με επιλογή φόρτισης 80% ή 90%

Και στα Samsung επίσης. Ανάλογα τον κατασκευαστή υπάρχουν δυνατότητες διαφορετικές.

• Like 1

2 λεπτά πριν, somt είπε

αυτό με το 80% δε το έχω καταλάβει...

για να μη μειωθεί η ζωή της μπαταρίας ... τη μειώνετε εθελοντικά;

Βασικός κανόνας για την πλήρη απόδοση της μπαταρίας στον χρόνο είναι να μην είναι ποτέ πλήρη φορτισμένη και πλήρη ξεφόρτιστη.

• Confused 1
  • Sad 1
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, somt είπε

1) Αν το πουλήσεις στα 2 χρόνια και το φορτίζεις 20%-80%, τότε θα έχει υγεία μπαταρίας κυριολεκτικά καινούργιου οπότε θα πουληθεί πιο εύκολα και πιο πολύ.

2) Αν δεν το πουλήσεις στα 2 χρόνια και το φόρτιζες κανονικά (5%-100%) τότε η μπαταρία σου θα είναι χρέπι και θα θέλει αλλαγή το οποίο σημαίνει άνοιγμα του κινητού (με ό,τι συνεπάγεται) και το πιθανότερο μία χειρότερη μπαταρία από την original.

To 20%-80% σε φτάνει να βγάλεις τη μέρα, και αν όχι, καλύτερα ένα powerbank μικρό μαζί σου όταν είναι 20% να το φορτίσεις.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 minutes ago, Fotoalexandros said:

τι 80%..εγω ολη μερα για φορτιση το εχω,την καιει σαν τρελη..ενα update για φορτιση σε 200% θα ηθελα..

καλο το pixel αλλα τουλαχιστον ο tensor που εχει το pixel 7 που εχω εγω ειναι απαραδεκτος..ζεσταινεται full οποτε κανει τρελο throttling και καιει και την μπαταρια σα να βγαινει απο τη μοδα

και αυτο με το 80% σιγα τη διαφορα που κανει στην υγεια της μπαταριας..το χω 2 χρόνια με κανονικη λειτουργια της μπαταριας και η υγεια της ειναι 100%

Απλα ο tensor ειναι χαλια για την μπαταρια (σιγουρα παιζουν ρολο και ολες οι εξτρα διεργασιες της google που τρεχουν στο backround) 

snapdragon και παλι snapdragon,δεν ξαναγοραζω pixel,για την καμερα το πηρα αλλα δεν ειναι αρκετη για να με κρατησει

επισης το ποση ωρα κανει για να φορτισει απο 0 σε 100 ειναι γελοιο για τη δεκαετια που ζουμε

Επεξ/σία από azuli
  • Like 2

3 λεπτά πριν, somt είπε

Ειλικρινά! Έχω δει άτομα να λένε ότι φορτίζουν από 30%-40% μέχρι το 80% ! Μία ντατσό βλέπεις δηλαδή και βάζεις το κινητό στη φόρτιση!

• Haha 5

ειλικρινα ούτε εχω μπει ποτέ στον κόπο να σκέφτομαι τις φορτίσεις που κάνω...

φορτίζω όποτε ναναι, όπου ναναι, με καλώδιο, στο αμάξι, ασύρματα, όποτε μου ρθει

3 χρόνια ένα iphone 11 και η μπαταρία μου είναι 84%

απλά δεν καταλαβαίνω... το κάνετε για να μη χάσει τη διάρκεια της η μπαταρία... αλλά τη χρησιμοποιείτε εθελοντικά μέχρι 80% οπότε με μειωμένη μπαταρία ζείτε.. does not compute

• Like 16
  • Thanks 2

Η αλήθεια με το θέμα της φόρτισης, όπως και με πολλά ακόμα, απέχει πολύ από αυτά που ακούγονται από τους youtuber και τις ιστοσελίδες, οι οποίοι κατευθύνουν την αγορά με το αζημίωτο φυσικά. Σε όλα τα κινητά τηλέφωνα η φόρτιση μετά το 80% γίνεται αργή ώστε να προστατέψει την μπαταρία. Όμως, εφόσον ο κόσμος έχει φάει την "φόλα" και το απαιτεί, οι κατασκευαστές δίνουν την "δυνατότητα" για τον φόβο των Ιουδαίων.

• Like 1

6 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

1) Αν το πουλήσεις στα 2 χρόνια και το φορτίζεις 20%-80%, τότε θα έχει υγεία μπαταρίας κυριολεκτικά καινούργιου οπότε θα πουληθεί πιο εύκολα και πιο πολύ.

2) Αν δεν το πουλήσεις στα 2 χρόνια και το φόρτιζες κανονικά (5%-100%) τότε η μπαταρία σου θα είναι χρέπι και θα θέλει αλλαγή το οποίο σημαίνει άνοιγμα του κινητού (με ό,τι συνεπάγεται) και το πιθανότερο μία χειρότερη μπαταρία από την original.

To 20%-80% σε φτάνει να βγάλεις τη μέρα, και αν όχι, καλύτερα ένα powerbank μικρό μαζί σου όταν είναι 20% να το φορτίσεις.

Pixel 6 αγορασμένο πριν 3 χρόνια,με το που παρουσιάστηκε. Adaptive charging απο την αρχή με το ξυπνητήρι.Ποτέ δεν μου έπεσε κάτω απο 15% και πάντα το πρωί ήταν στο 100%.Ναι η μπαταρία έχει φθορά,δεν κρατάει όπως καινούργιο αλλά να έχει γίνει χρέπι όχι.

Χρησιμοποιώ φορτιστή 9watt αν θυμάμαι καλά ή powerbank.

Το 9proXL δείχνει να πηγαίνει καλά απο μπαταρία,ίδιες εφαρμογές και χρήση όπως στο 6 πέφτει  το βράδυ το πολύ στο 40% .

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...