Crash24 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Το Kindle Colorsoft, η νέα έγχρωμη συσκευή ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων της Amazon, θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία από την Τετάρτη, με τιμή εκκίνησης τα 300€. Η συσκευή, που αναμένεται να αρχίσει να αποστέλλεται στις 30 Οκτωβρίου, εισάγει για πρώτη φορά την έγχρωμη οθόνη στη σειρά Kindle. Η εισαγωγή του Kindle Colorsoft αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης ανανέωσης της σειράς Kindle, που περιλαμβάνει επίσης αναβαθμίσεις στο βασικό Kindle, το Paperwhite και το Scribe. Η νέα συσκευή αναμένεται να προσφέρει μια νέα εμπειρία ανάγνωσης, ιδιαίτερα για περιεχόμενο όπως κόμικς και εικονογραφημένα βιβλία. Σύμφωνα με την Amazon, η προσθήκη χρώματος στις συσκευές Kindle ήταν ένα από τα πιο συχνά αιτήματα των χρηστών. Ωστόσο, η εταιρεία έπρεπε να βρει την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ της έγχρωμης απεικόνισης και άλλων σημαντικών παραγόντων, όπως η αυτονομία, η αναλογία αντίθεσης και το φαινόμενο του "ghosting" της εικόνας. Αντί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία έγχρωμου ηλεκτρονικού μελανιού, όπως ο ανταγωνιστής της Kobo με το μοντέλο Libra Colour, η Amazon ανέπτυξε τη δική της τεχνολογία. Το χρώμα δημιουργείται μέσω πέντε φίλτρων που εφαρμόζονται στην ίδια την οθόνη, σε συνδυασμό με το μπροστινό φωτισμό. Η συγκεκριμένη προσέγγιση διαφέρει από τον συνηθισμένο οπίσθιο φωτισμό που βλέπουμε στα tablet, ο οποίος επηρεάζει αρνητικά τόσο τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας όσο και τους κύκλους ύπνου όταν διαβάζουμε αμέσως πριν τον ύπνο. Όπως και με το μονόχρωμο ηλεκτρονικό μελάνι, η τεχνολογία δημιουργεί ουσιαστικά μια εικόνα που παραμένει στατική μέχρι να ανανεωθεί η σελίδα. Η Amazon δηλώνει ότι ο στόχος ήταν να δημιουργηθούν χρώματα που είναι απαλά στα μάτια, παρόμοια με την εκτύπωση. Παρόλο που η διάρκεια ζωής της μπαταρίας επηρεάζεται, αυτό αντισταθμίζεται ως ένα βαθμό από το νέο πίσω πάνελ οξειδίου και μια μεγαλύτερη μπαταρία σε σύγκριση με το Kindle Paperwhite. Το Kindle Colorsoft διατηρεί τον μονοχρωματικό σχεδιασμό όταν δεν χρησιμοποιείται χρώμα για πράγματα όπως κόμικς ή επισημάνσεις σελίδων. Επιπλέον η συσκευή είναι αδιάβροχη και διαθέτει ασύρματη φόρτιση, όπως και το Kindle Paperwhite Signature Edition. Η Amazon υποστηρίζει ότι η μπαταρία μπορεί να διαρκέσει έως και οκτώ εβδομάδες με μία φόρτιση, αν και αυτό υπολείπεται των τριών μηνών που προσφέρει το Paperwhite. Η τιμή του Kindle Colorsoft, στα 300€ (280 δολάρια), το τοποθετεί 90 δολάρια πάνω από το Kindle Paperwhite Signature Edition και 170 δολάρια πάνω από το νέο βασικό μοντέλο Kindle. Ωστόσο, παραμένει 120 δολάρια φθηνότερο από το νέο Kindle Scribe. Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Amazon, το Kindle Colorsoft διαθέτει οθόνη 6 ιντσών με ανάλυση 300 ppi, προσφέροντας ευκρίνεια αντίστοιχη με τα έντυπα βιβλία. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rodosf1 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου φοβερή προσθήκη στα Kindle. Με διαφορά η πιο ξεκούραστη εμπειρία ανάγνωσης. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bourdoulas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, rodosf1 είπε φοβερή προσθήκη στα Kindle. Με διαφορά η πιο ξεκούραστη εμπειρία ανάγνωσης. Γιατι έχει διαφορά από τα υπόλοιπα e-readers; Αφού την ίδια τεχνολογία χρησιμοποιούν. Δεν έχω διαβάσει ποτέ σε κάτι άλλο πέρα από Kindle . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antirix024 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου θα το πάρω. Είχα το ασπρόμαυρο και έλεγα να το αλλάξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kotronas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου χα χα δηλαδή έβγαλαν έγχρωμο αναγνώστη για να βλέπεις το εξώφυλλο. 1 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MaIdoror Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 1 hour ago, kotronas said: χα χα δηλαδή έβγαλαν έγχρωμο αναγνώστη για να βλέπεις το εξώφυλλο. Ή για να διαβάζεις κόμικς. Λέω εγώ τώρα. 7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rodosf1 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, Bourdoulas είπε Γιατι έχει διαφορά από τα υπόλοιπα e-readers; Αφού την ίδια τεχνολογία χρησιμοποιούν. Δεν έχω διαβάσει ποτέ σε κάτι άλλο πέρα από Kindle . Ότι εμπεριέχει το store της amazon το κάνει να ξεχωρίζει, ουσιαστικά κουβαλάς όλη σου την βιβλιοθήκη μαζί αν έχεις αγορές από εκεί ηλεκτρονικά. Κ αν κάτι χρειαστεί σε δευτερόλεπτα το αγοράζεις και το εχεις διαθέσιμο σε ξεκούραστη οθόνη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ethereum Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) και τα 4 Kindle που παρουσίασαν πολύ καλά και αναβαθμισμένα , πολύ πιο γρήγορα στο γύρισμα σελίδας , το απλό Kindle σε καινούργιο χρώμα και πολύ γρήγορο , το Paperwhite τα ίδια πάει σφαίρα , έχει το καλύτερο clarity στο κείμενο , το Colorsoft χάνει λίγο στη διαύγεια του κειμένου λόγω extra layer για το χρώμα , τη μεγαλύτερη βαρύτητα δίνει η Amazon στο Scrible , έρχεται με κάποιες δυνατότητες ΑΙ , καινούργιο pen και μια άσπρη κορνίζα γυρω απ'τη οθόνη , θυμίζει iMac Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από ethereum 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dazed&confused Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 38 λεπτά πριν, MaIdoror είπε Ή για να διαβάζεις κόμικς. Λέω εγώ τώρα. 6 ιντσες είναι λιγες θα έλεγα για κομικ. Να ηταν στις 8-9 μάλιστα. 5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaerialtwistx Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 8 λεπτά πριν, rodosf1 είπε Ότι εμπεριέχει το store της amazon το κάνει να ξεχωρίζει, ουσιαστικά κουβαλάς όλη σου την βιβλιοθήκη μαζί αν έχεις αγορές από εκεί ηλεκτρονικά. Κ αν κάτι χρειαστεί σε δευτερόλεπτα το αγοράζεις και το εχεις διαθέσιμο σε ξεκούραστη οθόνη. Ολη σου τη βιβλιοθηκη μπορεις να την εχεις ετσι και αλλιως μαζί σου οταν το βιβλιο ειναι μερικα kb εως μερικα mb, οση συλλογη και να εχεις δηλαδη 32GB κάρτα φτανει για μερικές ζωές. Προσωπικά είμαι φίλος των Pocketbook γιατι ειναι η πιο ανοικτη σειρα που υπαρχει με τον μεγαλυτερο αριθμο υποστηριζομενων αρχειων και δε χρειαζεται καμια εγγραφη σε καταστημα, ο default τροπος μεταφορας αρχειων περιμένει πως θα είναι με καλώδιο. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ethereum Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, xaerialtwistx είπε . Προσωπικά είμαι φίλος των Pocketbook γιατι ειναι η πιο ανοικτη σειρα που υπαρχει με τον μεγαλυτερο αριθμο υποστηριζομενων αρχειων και δε χρειαζεται καμια εγγραφη σε καταστημα, ο default τροπος μεταφορας αρχειων περιμένει πως θα είναι με καλώδιο. απο που το έχεις αγοράσει ? update : α έχει στο σκρουτζ οκ γιατι έβλεπα Τσεχία βγαίνουν Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από ethereum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CyanBlue Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Κάθε τεχνολογική εξέλιξη προς το καλύτερο, που κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και ευχάριστη είναι πάντα καλοδεχούμενη. Προσωπικά, λατρεύω την αίσθηση των βιβλίων. Τίποτα δε μπορεί να αντικαταστήσει τη μυρωδιά του χαρτιού και του μελανιού - ακόμα περισσότερο - μιας παλιάς έκδοσης. Δεν παραβλέπω την ευκολία του να έχεις πολλά βιβλία μαζί σου με ελάχιστο χώρο και βάρος αλλά αυτό μόνο. Έχω χιλιάδες ψηφιακά αρχεία μουσικής, για την ευκολία να ακούω ότι θέλω όπου θέλω, αλλά όταν κρατάω ένα βινύλιο δεκαετιών, (από το οποίο μπορεί να προήλθαν τα MP3), είναι άλλη αίσθηση... Μια χαρά η έγχρωμη οθόνη του Kindle, αλλά συνεχίστε να αγοράζετε εκδόσεις, από βιβλία έως κόμικ και κρατήστε όσα αγαπήσατε, Θα σας κάνουν παρέα με αναμνήσεις, πολλά χρόνια μετά, τότε που ούτε θα θυμάστε πως ήταν το Kindle. 5 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MaIdoror Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 45 minutes ago, dazed&confused said: 6 ιντσες είναι λιγες θα έλεγα για κομικ. Να ηταν στις 8-9 μάλιστα. Απ' το ολότελα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaio1892 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Τώρα αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση;Πλέον με έγχρωμες τις εικόνες των σχολικών βιβλίων.Οι τσάντες των παιδιών , (5η δημοτικού ο μεγάλος μου , γεμάτες με βιβλία είναι ασήκωτες. 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Necrogenisis Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, xaerialtwistx είπε Ολη σου τη βιβλιοθηκη μπορεις να την εχεις ετσι και αλλιως μαζί σου οταν το βιβλιο ειναι μερικα kb εως μερικα mb, οση συλλογη και να εχεις δηλαδη 32GB κάρτα φτανει για μερικές ζωές. Προσωπικά είμαι φίλος των Pocketbook γιατι ειναι η πιο ανοικτη σειρα που υπαρχει με τον μεγαλυτερο αριθμο υποστηριζομενων αρχειων και δε χρειαζεται καμια εγγραφη σε καταστημα, ο default τροπος μεταφορας αρχειων περιμένει πως θα είναι με καλώδιο. Ακριβώς. Χωράς άπειρα βιβλία μέσα. και για διαχείρηση απλά παίζεις μπαλίτσα με το calibre. Εγώ τώρα έχω ένα Kobo Libra Color πάντως, τα σπάει. Αν και το νέο kindle φαίνεται να έχει καλύτερα χρώματα. Δεν πειράζει, ειναι πολυ versatile συσκευή και για βιβλία δουλεύω κυρίως zlib ούτως ή άλλως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα