Προς το περιεχόμενο

Το Spotify επεκτείνει τη λειτουργία μουσικών videoclip σε 85 νέες αγορές

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Spotify επεκτείνει τη λειτουργία μουσικών βίντεο σε 85 επιπλέον αγορές, προσφέροντας στους συνδρομητές Premium μια νέα διάσταση στην εμπειρία ακρόασης μουσικής.

Η υπηρεσία, που ξεκίνησε ως πιλοτικό πρόγραμμα νωρίτερα φέτος σε 12 αγορές, είναι πλέον διαθέσιμη σε συνολικά 97 χώρες, χωρίς πάντως αυτές να αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, οι χρήστες που ανακαλύπτουν ένα τραγούδι και στη συνέχεια παρακολουθούν το videoclip του στο Spotify, έχουν 34% περισσότερες πιθανότητες κατά μέσο όρο να ακούσουν ξανά το τραγούδι την επόμενη εβδομάδα. Επιπλέον, τα τραγούδια που ανακαλύπτονται μέσω μουσικών βίντεο έχουν 24% περισσότερες πιθανότητες να αποθηκευτούν ή να κοινοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα από όσους τα παρακολούθησαν.

Η νέα λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να εναλλάσσονται εύκολα μεταξύ των μουσικών κομματιών και των βίντεο με ένα μόνο πάτημα κουμπιού, τόσο σε κινητές συσκευές όσο και σε υπολογιστές, μια λειτουργία που προσφέρει εδώ και καιρό ο άμεσος ανταγωνιστής του Spotify, το YouTube Music. Οι συνδρομητές Premium μπορούν να ανοίξουν το Spotify στις συσκευές iOS, Android, desktop ή TV και να πατήσουν το κουμπί "Μετάβαση σε βίντεο" για τα μουσικά κομμάτια που διαθέτουν βίντεο.

Το μουσικό βίντεο θα ξεκινήσει να παίζει στην προβολή "Now Playing", συνεχίζοντας από το σημείο που σταμάτησε το τραγούδι. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να επιστρέψουν στην ακρόαση στο παρασκήνιο πατώντας "Μετάβαση στον ήχο". Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης του μουσικού βίντεο σε πλήρη οθόνη, απλά γυρίζοντας την κινητή συσκευή σε οριζόντια προβολή.

Το Spotify έχει προσθέσει νέα χαρακτηριστικά για να βελτιώσει την εμπειρία των μουσικών βίντεο. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να εντοπίσουν και να ανακαλύψουν νέα μουσικά βίντεο προς παρακολούθηση (σε κινητά και υπολογιστές) με ενδείξεις βίντεο στα κομμάτια. Επίσης, μπορούν να βρουν πιο εύκολα το μουσικό βίντεο που αναζητούν μαζί με το σχετικό κομμάτι, πληκτρολογώντας το όνομα του κομματιού ή του καλλιτέχνη στην αναζήτηση.

Η προσθήκη των μουσικών βίντεο εντάσσεται στη στρατηγική του Spotify για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ καλλιτεχνών και θαυμαστών. Η εταιρεία έχει ήδη εισαγάγει λειτουργίες όπως οι σελίδες αντίστροφης μέτρησης, το Canvas, τα Clips από τους καλλιτέχνες, τα προφίλ καλλιτεχνών, τα ζωντανά γεγονότα και το merchandise, με στόχο να προσφέρει μια πλούσια εμπειρία ακρόασης μουσικής.

Για τους Premium συνδρομητές, τα μουσικά βίντεο σε δοκιμαστική έκδοση, μαζί με άλλες λειτορυγίες όπως το DJ, το Jam και η λίστα αναπαραγωγής AI, αποτελούν πρόσθετους τρόπους εμπλουτισμού της εμπειρίας χρήσης της πλατφόρμας σύμφωνα με την εταιρεία. Η δοκιμαστική έκδοση των μουσικών βίντεο στο Spotify ξεκινά να κυκλοφορεί σταδιακά στις νέες αγορές από σήμερα, με έναν περιορισμένο κατάλογο μουσικών βίντεο. Η διάθεση θα συνεχιστεί κατά τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της εταιρείας, ο κατάλογος των διαθέσιμων μουσικών βίντεο περιλαμβάνει έργα από καλλιτέχνες όπως οι Charli xcxLISAFontaines D.C.Nick WardAnirudh Ravichander, και Fireboy DML

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, JohnnieGr88 είπε

Αντί να βάλουνε λευκό θέμα να ξεστραβωθούμε στον ήλιο και να χαμηλώσουν τις τιμές έκαναν την επανάσταση και έβαλαν κλιπ…κατάντια 

Να χαμηλωσουν? χαχα καλο φιλε 

Στις 16/10/2024 στις 4:15 ΜΜ, JohnnieGr88 είπε

Αντί να βάλουνε λευκό θέμα να ξεστραβωθούμε στον ήλιο και να χαμηλώσουν τις τιμές έκαναν την επανάσταση και έβαλαν κλιπ…κατάντια 

Οι τιμές δεν θα κατέβουν από καμία Streaming υπηρεσία. Τα Streaming είναι οι χρυσές κότες για τις εταιρίες. Η μουσική δεν σου ανήκει σε αυτές τις υπηρεσίες, πληρώνεις κάθε μήνα για τα ίδια 500 τραγούδια που ακούς και μόλις διακόψεις την συνδρομή τέλος. Προσωπικά έχω ένα iPod 6th Generation στο οποίο αντικατέστησα τον σκληρό δίσκο με μία 128GB SD κάρτα, έχω φορτώσει τα 500 τραγούδια που ακούω συνέχεια και είμαι κομπλέ. Όσο ο κόσμος υποστηρίζει τέτοιες υπηρεσίες αυτές θα πληθαίνουν και θα ανεβάζουν τις τιμές. 

2 ώρες πριν, Huruduru είπε

Οι τιμές δεν θα κατέβουν από καμία Streaming υπηρεσία. Τα Streaming είναι οι χρυσές κότες για τις εταιρίες. Η μουσική δεν σου ανήκει σε αυτές τις υπηρεσίες, πληρώνεις κάθε μήνα για τα ίδια 500 τραγούδια που ακούς και μόλις διακόψεις την συνδρομή τέλος. Προσωπικά έχω ένα iPod 6th Generation στο οποίο αντικατέστησα τον σκληρό δίσκο με μία 128GB SD κάρτα, έχω φορτώσει τα 500 τραγούδια που ακούω συνέχεια και είμαι κομπλέ. Όσο ο κόσμος υποστηρίζει τέτοιες υπηρεσίες αυτές θα πληθαίνουν και θα ανεβάζουν τις τιμές. 

το θέμα είναι σε τι ποιότητα τα ακούς και αν έχουν τα πόστερ κτλ

σε αυτό που λες έχεις απόλυτο δίκιο αλλά….και συνθέτες τραγουδιστές κτλ πρέπει να βγάζουν το ψωμί τους 

τωρα βέβαια τα λεφτά που βγάζουν οι δυσανάλογα 

γι αυτό λέω πως πρέπει γενικά να πέσουν οι τιμές 

γενικά κάποιος που βγάζει πολλά λεφτά δεν τον απασχολεί 

εμείς τα σκεφτόμαστε 

γι αυτό εγώ βρήκα το site gams.go και βάζω συνδρομή φέτος πχ 26ε τον χρόνο Spotify και είμαι μια χαρά,το χρησιμοποιώ  εδώ και 4 χρόνια !

Στις 16/10/2024 στις 11:25 ΜΜ, dhm21911 είπε

Να χαμηλωσουν? χαχα καλο φιλε 

Gamsgo.com 26e τον χρόνο 

4 χρόνια χρήσης

3 λεπτά πριν, JohnnieGr88 είπε

το θέμα είναι σε τι ποιότητα τα ακούς και αν έχουν τα πόστερ κτλ

σε αυτό που λες έχεις απόλυτο δίκιο αλλά….και συνθέτες τραγουδιστές κτλ πρέπει να βγάζουν το ψωμί τους 

τωρα βέβαια τα λεφτά που βγάζουν οι δυσανάλογα 

γι αυτό λέω πως πρέπει γενικά να πέσουν οι τιμές 

γενικά κάποιος που βγάζει πολλά λεφτά δεν τον απασχολεί 

εμείς τα σκεφτόμαστε 

γι αυτό εγώ βρήκα το site gams.go και βάζω συνδρομή φέτος πχ 26ε τον χρόνο Spotify και είμαι μια χαρά,το χρησιμοποιώ  εδώ και 4 χρόνια !

Στο παρελθόν κοιτούσα FLAC να ακούω. Πλέον 320Kbit MP3, το Spotfiy υποστηρίζει μέχρι 320Kbit στο Premium. Όσο για τους καλλιτέχνες, καλύτερα να αγοράσει κάποιος ένα CD από το να τα δώσει στο Spotfiy. Εγώ προσωπικά αγοράζω που και που βινύλια αν είναι να υποστηρίξω απευθείας έναν καλλιτέχνη. Υπάρχουν υπάρχουσες λύσεις να βρει κάποιος την μουσική με Metadata, Album Cover κλπ. 

Δες εδώ τι πληρώνουν:

spacer.png 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...