panosena Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Είμαι στη διαδικασία γονικής παροχής από τη μητέρα μου σε μένα, παίρνω ψιλή κυριότητα. Αυτό που με προβληματίζει είναι η αμοιβή της συμβολαιογράφου, 1500€ για την συμβολαιογράφο (και 950€ για το Κτηματολόγιο αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Πώς σας φαίνονται τα 1500; Πολλά ή νορμάλ;
vamvakoolas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) γενικα ναι αλλα δε μπορεις να συγκρινεις μπαμιες με .....σουζουκι αυτοκινητο. Παιζει μεγαλο ρολο το ειδος της παροχης αν υπαρχουν και αλλοι συνιδιοκτητες κτλ. Επισης αποσο ξερω συνηθως χρεωνουν με σελιδα και το χρονο που θελουν αν ειναι πολυπλοκο ακινητο/περιουσια ή αν δε τους καταθεσεις ολα τα εγγραφα που χρειαζονται στην ωρα τους. Εγω πλεον περνω 2-3 προσφορες γιατι και εμενα η συμβολαιογραφος που ειχα καποια στιγμη το Ε@#σε στη χρεωση. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από vamvakoolas
panosena Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Το θέμα είναι ότι η δουλειά έχει σχεδόν γίνει. Δηλαδή δύσκολο να υποχωρήσω τώρα, εξάλλου δεν μου έλεγε τιμή παρά μόνο όταν της πήγα όλα τα χαρτιά, μόνο ένα έμεινε.
vamvakoolas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου τοτε ναι ειναι λιγο ακριβα αλλα αποτι καταλαβα δε μπορεις να κανεις κατι.... 1
eidikos33 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 56 λεπτά πριν, panosena είπε Είμαι στη διαδικασία γονικής παροχής από τη μητέρα μου σε μένα, παίρνω ψιλή κυριότητα. Αυτό που με προβληματίζει είναι η αμοιβή της συμβολαιογράφου, 1500€ για την συμβολαιογράφο (και 950€ για το Κτηματολόγιο αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Πώς σας φαίνονται τα 1500; Πολλά ή νορμάλ; με αποδειξη?
panosena Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) @eidikos33 1500 είναι η τελική τιμή με ΦΠΑ. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από panosena
panosena Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δεν ξέρω, ιδέα δεν έχω. Υποθέτω θα παίζει, όπως και για το Κτηματολόγιο.
zio10 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Έχω την εντύπωση ότι έχουν τιμοκατάλογο οι συμβολαιογράφοι, δεν χρεώνουν όσο θέλουν. Και παίζει ρόλο και η αξία που γράφεται στο συμβόλαιο.
takoulou Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 36 λεπτά πριν, zio10 είπε Έχω την εντύπωση ότι έχουν τιμοκατάλογο οι συμβολαιογράφοι, δεν χρεώνουν όσο θέλουν. Και παίζει ρόλο και η αξία που γράφεται στο συμβόλαιο. Όλα παίζουν ρόλο.. Ανάλογα την περιοχή.. Αν είσαι γνωστός.. Δεν υπάρχει τιμοκατάλογος 2
airtrelomike13 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Πριν 1 χρόνο, η μητέρα μου, μου έκανε γονική παροχή το σπίτι. Πήρα εγώ τη ψιλη κυριότητα και κράτησε εκείνη την επικαρπία. Λοιπον: Για σπίτι-διαμέρισμα του 1996, 95,17 τμ, μας πήρε η συμβολαιογράφος 1000 ευρώ +450 ευρώ τα έξοδα του υποθηκοφυλακείου . Δηλαδή σύνολο πες 1500 ευρώ. Μαζί με τα έξοδα του μηχανικού για τακτοποίηση ( άλλα 1500 ευρώ η αμοιβή του μηχανικού), η όλη φάση πήγε 3000 ευρώ Τώρα βρίσκομαι στη φάση που θα μου κάνει γονική παροχή το σπίτι στο χωριό, το οποίο είναι ένα οικόπεδο 270 τμ, που έχει μέσα διώροφη μονοκατοικία του 1982 ( παλιό) 110 τμ και μια αποθήκη 11,5 τμ. Ο μηχανικός μου πήρε 1200 ευρώ και πλήρωσα άλλα 400 ευρώ σε πρόστιμα για τακτοποίηση κλπ γενικά. Όταν θα μου πει την αμοιβή ο μηχανικός και τα έξοδα του υποθηκοφυλακείου θα σου πω πόσα έδωσα ως προς το σύνολο
kirileman Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 3 hours ago, Jiakometi said: Εδώ με λεπτομέρειες …. 1% μεσιτικά δεν υπάρχει πουθενά. Δε θα έπρεπε καν να υπάρχει το πεδίο, δεν είναι υποχρεωτική η διαμεσολάβηση μεσίτη. Και αν έπρεπε να υπάρχει, ας υπήρχε η πιο συνήθης αμοιβή που είναι το 2%+ΦΠΑ. Όχι τίποτα άλλο, θα έρχεται ο καθένας και θα λέει "Αμοιβή 2%; Μα εγώ διάβασα σε ένα site ότι είναι 1%!" Στα ψιλά κάτω-κάτω λέει ότι αμοιβή "παίζει" στην αγορά. 1
panosena Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Άρα συμπεραίνω ότι λογική η τιμή που ζητάει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα