Προς το περιεχόμενο

Domain από Papaki - κακή συμπεριφορά;

taslikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, panostza είπε
narsis@PC192 ~ % whois jumbotrans.gr
% IANA WHOIS server
% for more information on IANA, visit http://www.iana.org
% This query returned 1 object

refer:

domain:       GR

organisation: ICS-FORTH GR
address:      100 Nikolaou Plastira str.
address:      Vassilika Vouton
address:      Heraklion Crete GR-70013
address:      Greece

name:         Vaggelis Segredakis
phone:        +30 281 0391450
fax-no:       +30 281 0391451
e-mail:       [email protected]

name:         Panagiotis Sikas
phone:        +30 281 0391647
fax-no:       +30 281 0391451
e-mail:       [email protected]

nserver:      ESTIA.ICS.FORTH.GR 139.91.191.3 2001:648:2c30:0:0:0:191:3
nserver:      GR-AT.ICS.FORTH.GR 78.104.145.227
nserver:      GR-C.ICS.FORTH.GR 194.0.1.25 2001:678:4:0:0:0:0:19
nserver:      GR-D.ICS.FORTH.GR 194.0.11.102 2001:678:e:102:0:0:0:53
nserver:      GR-M.ICS.FORTH.GR 194.0.4.10 2001:678:7:0:0:0:4:10
nserver:      GRDNS.ICS.FORTH.GR 139.91.1.1
ds-rdata:     13987 8 2 ff87e9205f88e1d32c67a65bd61c68c56689c607d7684d12c867dc933d546ec8

whois:

status:       ACTIVE
remarks:      Registration information: http://www.gr

created:      1989-02-19
changed:      2022-06-16
source:       IANA

μπορείς να μας πεις πως το έκανες αυτό το ψάξιμο για να βρω και εγώ τον πραγματικό κάτοχο;

άκυρο το έκανα μέσω cli δεν βγάζει και κάτι τρομερό 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, taslikos said:

μπορείς να μας πεις πως το έκανες αυτό το ψάξιμο για να βρω και εγώ τον πραγματικό κάτοχο;

whois jumbotrans.gr

σε unix terminal , ενδεχομένως δουλεύει και σε windows, δεν ξέρω.

Αλλά δεν δείχνει τα στοιχεία του κατόχου, δείχνει στοιχεία της forthnet που κλείστηκε το domain.

Επεξ/σία από panostza

Ένα απλό who is domain search είναι , μπορείς να το κάνεις κατευθείαν από το browser .

Το ότι είναι σε αχρηστία δεν λέει κάτι,  μπορεί να το ανανεώνει όσες φορές θέλει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν να μην ήταν ήδη περίεργη η ιστορία, μόλις ξετύλιξα λίγο ακόμα το νήμα και θα ήθελα να το γράψω και εδώ:

γύρισα μέσω του waybackmachine σε παλιότερες version που υπήρχαν την περασμένη διετία για το παρόν site να θυμηθώ λίγο τι είχαν ανεβασμένο. Όλα τα captions είναι μια συγκεκριμένη εταιρία (εγώ θυμάμαι όταν έμπαινα να βλέπω και κάτι άκυρα ταϊλανδέζικα κλπ αλλά προχωράμε τα captions είναι όλα ίδια) μιας δραστηριότητας (CCTV) την οποία αν την ψάξω στο ΓΕΜΗ με όνομα ή διεύθυνση δεν υπάρχει. 

λεω οκ ας πάω στο τωρινό site αυτής της εταιρίας (ίδιο με αυτό που υπάρχει στα captions στο domain που θέλω τα τελευταία 2 χρόνια) και σύμφωνα με την διεύθυνση που έχουν στο contact us ψάχνω street view και στην ιδια διεύθυνση υπάρχει ένα κατάστημα επισκευής τηλεφώνων (η ίδια η πολυκατοικία πάνω έχει διαμερίσματα καμία άλλη επιγραφή για την επιχείρηση που υπάρχει στο σάιτ). Αρα δηλαδή υπάρχει άλλη επιχείρηση με άλλη επωνυμία ενώ «αυτοί» λένε ότι είναι σε αυτήν την τοποθεσία. Το street view είναι από 9ο 2024 άρα είναι πρόσφατο. 

επίσης να πούμε πως το domain που θέλω δεν είναι το όνομα ούτε σχετίζεται καν με το όνομα αυτής της επιχείρησης που ήταν ανεβασμένη στο site. 

μου μοιάζει για dummy site.. αν και εκτός της συζήτησης μας ακόμα και αυτή η επιχείρηση με τα τηλέφωνα έχει ένα site ψιλό κομπόστα με φωτογραφίες που δεν εμφανίζονται ή διευθύνσεις default πχ exampleville κλπ.

Δεν γνωρίζω αν όλο αυτό παίζει κάποιον ρόλο και ίσως ασχολούμαι παραπάνω από ότι πρέπει αλλά είμαι πεπεισμένος ότι «κάτι παίζει» 

μάλλον η μόνη μου επιλογή είναι να τους αφήσω για 2 χρόνια μπας και λήξει και το αφήσουν. Σιγά μην θέλουν να πληρώσουν τα λεφτά της ανανέωσης για αυτό και το αφήνουν να περάσει και την καραντίνα να το πάρουν σαν νέο με κάνα τάληρο… και υποτίθεται το κρατάνε για τα emails..

πάντως αντιπρόταση δεν ήρθε ποτέ. Οριακά σκέφτομαι να καλέσω εγώ κάποια στιγμή αυτόν που με κάλεσε από την εταιρία που αγόρασε το domain για λογαριασμό του κατόχου..

Επεξ/σία από taslikos

Μου φαίνεται ότι έχεις φάει κόλλημα………

ο κάτοχος μπορεί να βάλει ότι σαιτ θέλει στο δικό του domain.

Αν είναι κάτι κακόβουλο (κλέβει κωδικούς , δίνει ιούς κτλ ) κάνε ένα report και θα κατέβει / μπλοκαριστεί .

Αλλα και πάλι το domain θα είναι δικό του.

Αν θες δώσε μου το domain name και μπορώ να δω αν έχει μαρκαριστεί για περίεργη συμπεριφορά 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...