taslikos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Χαιρετώ το forum. Είχα αναζητήσει κάποτε ένα domain για την επιχείρηση μου που έχω το όνομα της κατοχυρωμένο στην Ελλάδα, μέσω του papaki.gr και ήταν τότε διαθέσιμο. Επειδή είχα ήδη αγορασμένο, και σε χρήση, το ίδιο με κατάληξη σε .com.gr δεν αγόρασα την ίδια στιγμή το .gr που φαινόταν διαθέσιμο και πήγα την ίδια ημέρα το απόγευμα να το αγοράσω αφού το είχα αναζητήσει μέσω του papaki και ήταν πλέον αγορασμένο... σε αυτούς.. Δεν έδωσα σημασία για 2 χρόνια, το είχα ως υπενθύμιση στο κινητό μου, έτσι ώστε όταν λήξει μετά από 2 χρόνια να το αγοράσω. Εντωμεταξύ αυτοί, τα 2 χρόνια που είχαν το domain το είχαν με κάτι άσχετα site ανεβασμένα προφανώς dummy που άλλαζαν σχετικά συχνά. Λίγο που το είχα ψάξει κατάλαβα ότι είναι συχνή δραστηριότητα στο περιβάλλον των domain. Τέλος πάντων, με τα πολλά και τα λίγα αυτό έληγε πριν 15 μέρες, αλλά έπρεπε να περάσουν οι 15 για να γίνει πάλι διαθέσιμο και φαίνεται ότι το papaki το ξανά-ανανεωσε για 2 χρόνια και πλέον πάλι δεν μπορώ να το αγοράσω. Επικοινώνησα μαζί τους και πήρα απάντηση του τύπου ότι εμείς δεν αγοράζουμε domain και ότι κάποιος άλλος το έχει καταχωρήσει σε εμάς και αν θέλω να τους στείλω email ότι ενδιαφέρομαι για να μου πουν αν το πουλάει αυτός που το έχει ήδη κλπ.. θα ήθελα να μου πείτε τι κάνω σε τέτοιες περιπτώσεις. Να περιμένω ξανά 2 χρόνια; Να περιμένω κάποια προσφορά αγοράς του domain, αν ναι συνήθως πόσο μπορεί να ζητήσουν; Μήπως να κάνω backorder αυτήν την φορά; Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
militarist Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Η κακή συμπεριφορά που είναι; ναι καλά σου είπαν κάποιος το αγόρασε μέσω αυτούς και πλήρωσε ώστε να μην φαίνονται οι πληροφορίες του γιαυτο βλέπεις το παπάκι σαν αγοραστή. Ρώτα μήπως στο πουλήσει φτηνά αλλά δεν το βλέπω . Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου από militarist Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gokuthelegend Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Είχα και εγώ ένα domain, το οποίο το ανανέωνα κάθε 1 έτος για 8 χρόνια, περίπου 1-2 εβδομάδες πριν λήξει για το κάθε έτος. Επίσης πλήρωνα ένα έξτρα ποσό για να μην φαίνονται τα στοιχεία μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CyberCr33p Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Στα .gr domains πάντα τα στοιχεία του ιδιοκτήτη (ή καλύτερα φορέα μιας και τα domains δεν έχουν ιδιοκτήτες) ήταν κρυφά. Το ίδιο ισχύει με την άφιξη του GDPR και στις υπόλοιπες καταλήξεις που δεν τα είχαν κρυφά μέχρι τότε. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου από CyberCr33p 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lewnidas1995 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου τσαμπα τοπικ βλεπω εγω btw, προχθες αγορασα εγω ενα για να φτιαξω e-mail και ολα τελεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
taslikos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Αυτό ακριβώς ήθελα να μάθω. Αν γίνεται κάτι σαν domain scalping ή αν απλά έτυχε να το πάρει άλλος. Με καλύψατε. για την ιστορία εν τέλη το παπάκι έστειλε τα στοιχεία μου στον κάτοχο ο οποίος επικοινώνησε μαζί μου, έκανα μια προσφορά αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lewnidas1995 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 1 hour ago, taslikos said: Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Αυτό ακριβώς ήθελα να μάθω. Αν γίνεται κάτι σαν domain scalping ή αν απλά έτυχε να το πάρει άλλος. Με καλύψατε. για την ιστορία εν τέλη το παπάκι έστειλε τα στοιχεία μου στον κάτοχο ο οποίος επικοινώνησε μαζί μου, έκανα μια προσφορά αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Είναι τόσο καλό σαν domain name που έτυχε να το πάρει άλλος και να το κρατάει απλά έτσι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
taslikos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 12 λεπτά πριν, Lewnidas1995 είπε Είναι τόσο καλό σαν domain name που έτυχε να το πάρει άλλος και να το κρατάει απλά έτσι; Κοίταξε εμένα είναι το όνομα της επιχείρησης μου. Είναι κατοχυρωμένο στην Ελλάδα σαν όνομα σε εμένα πολλά χρόνια. Τώρα αν ψάξω στην Ελλάδα το ίδιο όνομα δεν βγαίνουν website κλπ. Ο ίδιος το είχε και τα περασμένα 2 χρόνια και όταν έμπαινα έβλεπα κάτι σαν dummy websites οριακά scam από ταιλανδη κλπ και εκεί υπέθεσα ότι τα παίρνουν για scalp γιατί ξαναλέω το domain αγοράστηκε λίγες ώρες αφού δω ότι ήταν ελεύθερο. Και έτσι θεώρησα ότι στο Papaki παίζει να scalpαρουν domains (είχα δει και κάτι αξιολογήσεις στο trustpilot ή Google θυμάμαι με άλλους να παραπονιούνται για το ίδιο θέμα) επικοινώνησε η εταιρία που το έχει καταχωρήσει για χρέος του τωρινού ιδιοκτήτη μαζί μου(μετά απο παρότρυνση στο papaki) και μου είπε «ο πελάτης μου το χρησιμοποιεί μόνο για τα emails». Όμως αν το ψάξει κάποιος δεν υπάρχει κάποιο site να έχει τρόπο επικοινωνίας email με τέτοια κατάληξη. anyway ας μην κουράζω άλλο με αυτό το θέμα, ίσως αν το πήγαινα νομικά να μπορούσα να το κατοχυρώσω, μπορεί και όχι όμως. Εν τέλη ίσως να μην αξίζει αυτή η ταλαιπωρία. Εξάλλου το έχω ήδη απλά σε άλλη κατάληξη. Και εν τέλη ποιος δικηγόρος θα δει σοβαρά το κομμάτι ενός domain για μια επιχείρηση στην Ελλάδα; ναι σαν domain είναι σχετικά καλό γιατί εχει όλες τις καταλήξεις από άλλες χώρες αγορασμένες εκτός της πορτογαλιας. Το περίεργο από όλα είναι ότι το άφησε σε καραντίνα και τις 15 μέρες και το αγόρασε την 16η μέρα την νύχτα. Δεν ξέρω τι να πω. Είναι σαν να προσπαθεί απλά να το κρατάει γιατί… έτσι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lewnidas1995 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 40 minutes ago, taslikos said: Κοίταξε εμένα είναι το όνομα της επιχείρησης μου. Είναι κατοχυρωμένο στην Ελλάδα σαν όνομα σε εμένα πολλά χρόνια. Τώρα αν ψάξω στην Ελλάδα το ίδιο όνομα δεν βγαίνουν website κλπ. Ο ίδιος το είχε και τα περασμένα 2 χρόνια και όταν έμπαινα έβλεπα κάτι σαν dummy websites οριακά scam από ταιλανδη κλπ και εκεί υπέθεσα ότι τα παίρνουν για scalp γιατί ξαναλέω το domain αγοράστηκε λίγες ώρες αφού δω ότι ήταν ελεύθερο. Και έτσι θεώρησα ότι στο Papaki παίζει να scalpαρουν domains (είχα δει και κάτι αξιολογήσεις στο trustpilot ή Google θυμάμαι με άλλους να παραπονιούνται για το ίδιο θέμα) επικοινώνησε η εταιρία που το έχει καταχωρήσει για χρέος του τωρινού ιδιοκτήτη μαζί μου(μετά απο παρότρυνση στο papaki) και μου είπε «ο πελάτης μου το χρησιμοποιεί μόνο για τα emails». Όμως αν το ψάξει κάποιος δεν υπάρχει κάποιο site να έχει τρόπο επικοινωνίας email με τέτοια κατάληξη. anyway ας μην κουράζω άλλο με αυτό το θέμα, ίσως αν το πήγαινα νομικά να μπορούσα να το κατοχυρώσω, μπορεί και όχι όμως. Εν τέλη ίσως να μην αξίζει αυτή η ταλαιπωρία. Εξάλλου το έχω ήδη απλά σε άλλη κατάληξη. Και εν τέλη ποιος δικηγόρος θα δει σοβαρά το κομμάτι ενός domain για μια επιχείρηση στην Ελλάδα; ναι σαν domain είναι σχετικά καλό γιατί εχει όλες τις καταλήξεις από άλλες χώρες αγορασμένες εκτός της πορτογαλιας. Το περίεργο από όλα είναι ότι το άφησε σε καραντίνα και τις 15 μέρες και το αγόρασε την 16η μέρα την νύχτα. Δεν ξέρω τι να πω. Είναι σαν να προσπαθεί απλά να το κρατάει γιατί… έτσι. μπορεις να μου πεις με ποιον τροπο τσεκαρεις τα στοιχεια που εινια κατοχυρωμενο ; ΠΧ το δικο μου jumbotrans.gr σε τι ονομα στο δειχνει ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
taslikos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, Lewnidas1995 είπε μπορεις να μου πεις με ποιον τροπο τσεκαρεις τα στοιχεια που εινια κατοχυρωμενο ; ΠΧ το δικο μου jumbotrans.gr σε τι ονομα στο δειχνει ; μπαίνω στο www.gr ή στο Whois. Δεν βγάζουν σε ποιον αλλά το όνομα της εταιρίας που το έχει κατοχυρώσει δηλαδή πχ σε εσένα βλέπω το έχεις αγοράσει από το papaki. τώρα το ποιος το έχει δεν το ξέρω παρα μόνο αν επικοινωνήσω με το papaki που οι ίδιοι για λόγους GDPR σου λένε θα στείλω ένα email στον κάτοχο ότι σε ενδιαφέρει να το αγοράσεις αν θέλει να στο πουλήσει και αν θέλει επικοινωνεί μαζί σου ο ίδιος. Ετσι και εμένα με κάλεσαν γιατί μάλλον δεν το θέλουν και απλά το κρατάνε. Εμενα μου είπαν ότι το κρατάνε για τα emails. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
csontheline Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Ναι, είναι αρκετά πιθανό να είναι scalpers. Αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
taslikos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου εγώ έκανα μια προσφορά να το αγοράσω στα 100€ αλλά φαίνεται θέλουν πολύ περισσότερα μιας και δεν έλαβα ποτέ απάντηση ή αντιπρόταση.. όπως και να έχει δεν προκεται να ασχοληθώ περαιτέρω ή να δώσω περισσότερα. έχω ήδη το domain με άλλη κατάληξη και κάνω δουλειά μου απλά ήθελα και αυτό να φαίνεται πιο professional η σελίδα μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
csontheline Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Απλά κοίταζέ το περιοδικά και μόλις ελευθερωθεί, το τσιμπάς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
taslikos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 1 λεπτό πριν, csontheline είπε Απλά κοίταζέ το περιοδικά και μόλις ελευθερωθεί, το τσιμπάς. το ανανέωσε για 2 χρόνια αυτός που το έχει... θα πρέπει να περιμένω ξανά 2 χρόνια. είναι και σε αχρησία παιδιά.. το παίρνει τσάμπα και απλά το κρατάει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panostza Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου narsis@PC192 ~ % whois jumbotrans.gr % IANA WHOIS server % for more information on IANA, visit http://www.iana.org % This query returned 1 object refer: domain: GR organisation: ICS-FORTH GR address: 100 Nikolaou Plastira str. address: Vassilika Vouton address: Heraklion Crete GR-70013 address: Greece contact: administrative name: Vaggelis Segredakis organisation: ICS-FORTH GR address: 100 Nikolaou Plastira str. address: Vassilika Vouton address: Heraklion Crete GR-70013 address: Greece phone: +30 281 0391450 fax-no: +30 281 0391451 e-mail: [email protected] contact: technical name: Panagiotis Sikas organisation: ICS-FORTH GR address: 100 Nikolaou Plastira str. address: Vassilika Vouton address: Heraklion Crete GR-70013 address: Greece phone: +30 281 0391647 fax-no: +30 281 0391451 e-mail: [email protected] nserver: ESTIA.ICS.FORTH.GR 139.91.191.3 2001:648:2c30:0:0:0:191:3 nserver: GR-AT.ICS.FORTH.GR 78.104.145.227 nserver: GR-C.ICS.FORTH.GR 194.0.1.25 2001:678:4:0:0:0:0:19 nserver: GR-D.ICS.FORTH.GR 194.0.11.102 2001:678:e:102:0:0:0:53 nserver: GR-M.ICS.FORTH.GR 194.0.4.10 2001:678:7:0:0:0:4:10 nserver: GRDNS.ICS.FORTH.GR 139.91.1.1 ds-rdata: 13987 8 2 ff87e9205f88e1d32c67a65bd61c68c56689c607d7684d12c867dc933d546ec8 whois: status: ACTIVE remarks: Registration information: http://www.gr created: 1989-02-19 changed: 2022-06-16 source: IANA On 22/10/2024 at 11:01, Lewnidas1995 said: μπορεις να μου πεις με ποιον τροπο τσεκαρεις τα στοιχεια που εινια κατοχυρωμενο ; ΠΧ το δικο μου jumbotrans.gr σε τι ονομα στο δειχνει ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα