therion13 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 4 ώρες πριν, PrettyNose είπε Πέρα από τις διαφημήσεις μπλοκάρει και πολλά κακόβουλα pop ups... με αυτά τι θα γίνει? Το λεει ξεκάθαρα. Αν βάλεις την lite έκδοση είναι λιγότερη αποτελεσματική. Ετοιμάσου να βλέπεις αναλογα κάτι εδω και εκει
kirileman Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 1 hour ago, Huruduru said: Έχω έναν παλιό hp elitedesk 800 g3 υπολογιστή. Πάνω τρέχει Proxmox VE, εκεί μέσω της κονσόλας θα δημιουργήσεις ένα AdGuard Home LXC. Δες εδώ: https://tteck.github.io/Proxmox/ μια γραμμή θα κάνεις Copy Paste και μετά μέσω της IP (την οποία θα κάνεις Static στο Router σου) μπορείς να το ρυθμίσεις μέσω του Browser. Απλά θα χρησιμοποιείς την IP του AdGuard ως DNS σε όλες τις συσκευές σου στου δίκτυο. Εμένα πχ μπλοκάρει και τις διαφημίσεις σε κάποιες Streaming πλατφόρμες στην τηλεόραση που κανονικά θα μου πετούσαν διαφημίσεις ενδιάμεσα στην ταινία. Σε truenas scale το τρέχω. 97% τις κόβει. 1
Huruduru Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, kirileman είπε Σε truenas scale το τρέχω. 97% τις κόβει. Εμένα μου έκανε εντύπωση το ότι καταφέρνει και κόβει και τις διαφημίσεις του Prime Video στην Τηλεόραση μου ενώ στο παρελθόν μου έκοβε την ταινία/σειρά για να μου πετάξει διαφήμιση. 1
kirileman Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 9 minutes ago, Huruduru said: Εμένα μου έκανε εντύπωση το ότι καταφέρνει και κόβει και τις διαφημίσεις του Prime Video στην Τηλεόραση μου ενώ στο παρελθόν μου έκοβε την ταινία/σειρά για να μου πετάξει διαφήμιση. Έχει διαφημίσεις το Prime Video;
Huruduru Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, kirileman είπε Έχει διαφημίσεις το Prime Video; Πλέον ναι. Έχουν τις ταινίες μέσω του προγράμματος freevee με διαφημίσεις και πλέον πετάνε που και που και καμιά διαφήμιση και στο Prime το περιεχόμενο. Τουλάχιστον στην Γερμανία.
ZoReN Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Από τη στιγμή που ο Brave και οι υπόλοιποι είναι chromium με το καιρό δεν θα συμβεί το ίδιο και σε αυτούς τους browsers?
kirileman Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 55 minutes ago, Huruduru said: Πλέον ναι. Έχουν τις ταινίες μέσω του προγράμματος freevee με διαφημίσεις και πλέον πετάνε που και που και καμιά διαφήμιση και στο Prime το περιεχόμενο. Τουλάχιστον στην Γερμανία. Εδώ στην Πολωνία 🙂 δεν έχουμε δει ακόμα διαφημίσεις. Το ερώτημα είναι, αυτό εδώ πώς το κρύβεις με Adguard Home (δε νομίζω ότι γίνεται) ; Γιατί με το browser plugin είναι εύκολο. Edit. Manually. Με plugins τύπου Hide that. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από kirileman 1
Huruduru Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 12 λεπτά πριν, kirileman είπε Εδώ στην Πολωνία 🙂 δεν έχουμε δει ακόμα διαφημίσεις. Το ερώτημα είναι, αυτό εδώ πώς το κρύβεις με Adguard Home (δε νομίζω ότι γίνεται) ; Γιατί με το browser plugin είναι εύκολο. Edit. Manually. Με plugins τύπου Hide that. Δυστυχώς είναι ένα από τα προβλήματα που παρουσιάζονται και δεν είχα ακόμα λύση. Θα δοκιμάσω το hide that μιας και το ανάφερες. 👍🏼
xavier Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου θα συμβει το ιδιο και σε ολους τους chromium based browsers, π.χ edge κτλ?
EchiDNA Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, Huruduru είπε Η άδεια του Proxmox είναι καθαρά για εταιρική χρήση. Μπορείς να το κατεβάσεις και να το εγκαταστήσεις στην συσκευή που θα χρησιμοποιείς ως Server δωρεάν. Όσο για το AdGuard Home είναι επίσης δωρεάν, απλά τρέξε το παρακάτω στο Proxmox και ακολούθησε την διαδικασία εγκατάστασης. Μετά την εγκατάσταση, χρησιμοποίησε την IP:3000 στον Browser σου για να ανοίξεις το UI του AdGuard. Την ίδια IP χωρίς την θύρα θα χρησιμοποιείς για DNS στις συσκευές σου. Το κλασσικό AdGuard διαφέρει από το AdGuard Home. Το AdGuard προσφέρει την υπηρεσία DNS αλλά κοστίζει και έχει κάποια όρια. Το AdGuard Home είναι η υπηρεσία αυτή απλά την κάνεις Host μόνος σου, οπότε δεν βασίζεσαι στην AdGuard και δεν πληρώνεις άδειες. Μπορείς να το βάλεις σε όσες συσκευές θες αφού αυτές βρίσκονται φυσικά στο δίκτυο σου. Αν τώρα θες πρόσβαση εκτός κατοικίας στο AdGuard Home, θα χρειαστείς Reverse Proxy αλλά εκεί πάμε σε άλλη ρύθμιση με Nginx και Docker. Η ποιο απλή λύση είναι το παραπάνω που έγραψα με την μία γραμμή στο Proxmox. Μου έλυσες όλες τις απορίες. Ευχαριστώ πολύ. Εκτός σπιτιού γίνεται και με Tailscale 1
nickolasemp Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Huruduru said: AdGuard Home στο σπίτι Self Hosted και ας κουρεύεται η Google και τα συνάφια της με τους Tracker και τις διαφημίσεις. Μόνο η τηλεόραση είχε στείλει το τελευταίο 24ωρο 4000+ αιτήματα που μπλόκαρε το AdGuard. Όσο για κινητό on-the-go, Brave ή Safari (για iOS) με AdBlock Extension. ή Pihole σε ένα dietpi. έχω ένα παλιό rpi (το πρώτο που βγήκε!) και παίζει μια χαρά. Κάνει κι ως dhcp server κι όλα τζιτζί. Βέβαια, ούτε AdGuard Home ούτε pihole κόβουν τις διαφημίσεις στο youtube. Θέλεις plugin. Κι εγώ με firefox Πάιζω και σε κινητό (έχει κι εκεί το Ublock origin ως plugin!) και σε Laptop Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από nickolasemp 2
DrFreeman Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Εχουμε ήδη μεταβεί σε Firefox με όλα τα απαίτητα extensions...
kurkosdr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, SoullessRider είπε μια χαρα συντονίζει ιστορικό PC & Android. Θέλω να πω ότι αν έχεις Chrome στο Android και Firefox στο PC, αυτά τα δυο δεν συντονίζουν σελιδοδείκτες και ιστορικό αυτόματα μεταξύ τους, γιατί είναι διαφορετικοί browsers με διαφορετικά sync accounts. Ναι, μπορείς να εγκαταστήσεις Firefox στο Android σου και να συγχρονίζει αυτόματα με το Firefox στο PC, αλλά ο περισσότερος κόσμος δεν νοιάζεται, δουλεύει με αυτό που βρήκε ήδη στο κινητό του (Chrome) και απλά εγκαθιστά το Chrome και στο PC. Τώρα που έχει λόγο να αλλάξει ίσως αλλάξει. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από kurkosdr
ardi21 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 3 hours ago, deadsoul said: Πολλοί γράφετε για τον Firefox και αναρωτιέμαι αν τον χρησιμοποιείτε στο android. Αν ναι τότε παίζει να έχετε βίτσια 😂. Κάτι πολύ απλό θα γράψω. Bookmarks... Αν τα έχετε αποθηκευμένα στη γραμμή σελιδοδεικτών στο desktop, τότε στο android πρεπει να κάνεις "10" κλικ κάθε φορά για να πας σε αγαπημένο σελιδοδείκτη. Άσε για τα βίντεο που πολλές φορές δε λειτουργούν διάφορα, πχ full screen, τα onscreen κουμπιά κτλ. Μπορεις να τα βαλεις στην αρχικη οθονη οποτε αντι για 4 κλικ κανεις 3 😋
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα