Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

AdGuard Home στο σπίτι Self Hosted και ας κουρεύεται η Google και τα συνάφια της με τους Tracker και τις διαφημίσεις. Μόνο η τηλεόραση είχε στείλει το τελευταίο 24ωρο 4000+ αιτήματα που μπλόκαρε το AdGuard. Όσο για κινητό on-the-go, Brave ή Safari (για iOS) με AdBlock Extension. 

• Like 4
  • Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Huruduru είπε

AdGuard Home στο σπίτι Self Hosted και ας κουρεύεται η Google και τα συνάφια της με τους Tracker και τις διαφημίσεις. Μόνο η τηλεόραση είχε στείλει το τελευταίο 24ωρο 4000+ αιτήματα που μπλόκαρε το AdGuard. Όσο για κινητό on-the-go, Brave ή Safari (για iOS) με AdBlock Extension. 

To AdGuard Home που/πως το στήνεις; Σε ήδη υπάρχων router ή κάπως αλλιώς;

Δημοσ.

Μια χαρά λειτουργεί πάντως και το uBlock Origin Lite, τωρα που το δοκιμάζω. Στο optimal δεν μου εμφάνισε κάποια διαφήμιση. Έβαλα και τη λίστα του Dan Pollock (εγγύηση).

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, DemonicBeeing είπε

firefox_5J2gQT6FB5.png.b103874d512c8b42ee7b76ebab974f6d.png

Router Level. Ίσως όχι τόσο καλό όσο το extension αλλά κάτι είναι.

😋

Ξέρεις αν κόβει τις διαφημίσεις (έστω κάποιες) από το youtube app της τηλεόρασης;

Δημοσ.
1 minute ago, Nate said:

Ξέρεις αν κόβει τις διαφημίσεις (έστω κάποιες) από το youtube app της τηλεόρασης;

οχι δεν τα κοβει, οτιδηποτε τρεχει μεσα απο το ιδιο domain δεν μπορει να το φιλτραρει

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, EchiDNA είπε

To AdGuard Home που/πως το στήνεις; Σε ήδη υπάρχων router ή κάπως αλλιώς;

Έχω έναν παλιό hp elitedesk 800 g3 υπολογιστή. Πάνω τρέχει Proxmox VE, εκεί μέσω της κονσόλας θα δημιουργήσεις ένα AdGuard Home LXC. Δες εδώ: https://tteck.github.io/Proxmox/ μια γραμμή θα κάνεις Copy Paste και μετά μέσω της IP (την οποία θα κάνεις Static στο Router σου) μπορείς να το ρυθμίσεις μέσω του Browser. Απλά θα χρησιμοποιείς την IP του AdGuard ως DNS σε όλες τις συσκευές σου στου δίκτυο. Εμένα πχ μπλοκάρει και τις διαφημίσεις σε κάποιες Streaming πλατφόρμες στην τηλεόραση που κανονικά θα μου πετούσαν διαφημίσεις ενδιάμεσα στην ταινία.

Επεξ/σία από Huruduru
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Doubt είπε

Κάπου είχα δει και για κλώνους Firefox. Εμένα ένας browser δεν μου φτάνει, συνήθισα να έχω μόνιμα ανοιχτές πολλές καρτέλες.

Άστα να πάνε... για τον ίδιο λόγο χρειάζομαι 2-4 Browsers ταυτόχρονα και δεν μου φτάνει η Ram των 32GB. Μου φαίνεται απίστευτο ότι χρειάζομαι πλέον 64GB για να σερφάρω άνετα ανάμεσα στα 50-80 tabs 😅

Επεξ/σία από NiKoSmile
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Kostasspil είπε

Το ξέρει ότι πολλοί θα κόψουμε λάσπη απ τον Chrome, δεν είναι χαζή η Google. Απλώς ποντάρει στο ποσοστό που θα παραμείνει εκεί γιατί δεν έχει την άνεση να κάνει μεταφορά σε κάποιον άλλο browser (κωδικούς e banking κλπ). Το ερώτημα είναι, αν αυτό το ποσοστό θα είναι μεγάλο ή μικρό

μια χαρά κάνει μεταφορά όλων των bookmarks / σελιδοδικτες

αλλά και όλων των δεδομένων κωδικών κλπ.

Υπάρχει επιλογή.

2 ώρες πριν, kurkosdr είπε

Άλλο πλεονέκτημα του Chrome είναι ότι συγχρονίζει με το Chrome for Android (που υπάρχει by default σε όλα τα κινητά Android), ενώ το Firefox for Android πρέπει να το κατεβάσεις extra.

μια χαρα συντονίζει ιστορικό PC & Android.

Επίσης έχει και την επιλογή αποστολής ανοιχτής καρτέλας σε άλλη συσκευή ,

πχ έχεις ανοιχτό κάποιο τόπικ / αγγελία στο ινσομνια και θες να φύγεις, αλλά να την έχεις μαζί στο κινητό ?

κάνεις δεξί κλικ στην καρτέλα και επιλέγεις αποστολή σε συσκευή -> και από εκεί το κινητό / τάμπλετ (στο οποίο έχεις ήδη ανοιχτό το ff) και τσουπ -> σου πέτα ειδοποίηση στο κινητο για να την ανοιξει.

Και το ανάποδο !

Επεξ/σία από SoullessRider
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακομα δουλευει μια χαρα παντως το ublock. Σε 1 λεπτο βιντεο 75 ad requests και trackings. Καλα το πανε. 

Screenshot_1.png

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Huruduru είπε

Έχω έναν παλιό hp elitedesk 800 g3 υπολογιστή. Πάνω τρέχει Proxmox VE, εκεί μέσω της κονσόλας θα δημιουργήσεις ένα AdGuard Home LXC. Δες εδώ: https://tteck.github.io/Proxmox/ μια γραμμή θα κάνεις Copy Paste και μετά μέσω της IP (την οποία θα κάνεις Static στο Router σου) μπορείς να το ρυθμίσεις μέσω του Browser. Απλά θα χρησιμοποιείς την IP του AdGuard ως DNS σε όλες τις συσκευές σου στου δίκτυο. Εμένα πχ μπλοκάρει και τις διαφημίσεις σε κάποιες Streaming πλατφόρμες στην τηλεόραση που κανονικά θα μου πετούσαν διαφημίσεις ενδιάμεσα στην ταινία.

Χρειάζεται αγορά κάποιας άδειας ή οι άδειες αφορούν την εγκατάσταση της εφαρμογής adblock σε συσκευές χωρίς χρήση AdGuard Home;

Δημοσ.

Πολλοί γράφετε για τον Firefox και αναρωτιέμαι αν τον χρησιμοποιείτε στο android. Αν ναι τότε παίζει να έχετε βίτσια 😂.

Κάτι πολύ απλό θα γράψω. Bookmarks... Αν τα έχετε αποθηκευμένα στη γραμμή σελιδοδεικτών στο desktop, τότε στο android πρεπει να κάνεις "10" κλικ κάθε φορά για να πας σε αγαπημένο σελιδοδείκτη.

Άσε για τα βίντεο που πολλές φορές δε λειτουργούν διάφορα, πχ full screen, τα onscreen κουμπιά κτλ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, EchiDNA είπε

Χρειάζεται αγορά κάποιας άδειας ή οι άδειες αφορούν την εγκατάσταση της εφαρμογής adblock σε συσκευές χωρίς χρήση AdGuard Home;

Η άδεια του Proxmox είναι καθαρά για εταιρική χρήση. Μπορείς να το κατεβάσεις και να το εγκαταστήσεις στην συσκευή που θα χρησιμοποιείς ως Server δωρεάν. Όσο για το AdGuard Home είναι επίσης δωρεάν, απλά τρέξε το παρακάτω στο Proxmox

Αναφορά σε κείμενο

και ακολούθησε την διαδικασία εγκατάστασης. Μετά την εγκατάσταση, χρησιμοποίησε την IP:3000 στον Browser σου για να ανοίξεις το UI του AdGuard. Την ίδια IP χωρίς την θύρα θα χρησιμοποιείς για DNS στις συσκευές σου.

Το κλασσικό AdGuard διαφέρει από το AdGuard Home. Το AdGuard προσφέρει την υπηρεσία DNS αλλά κοστίζει και έχει κάποια όρια. Το AdGuard Home είναι η υπηρεσία αυτή απλά την κάνεις Host μόνος σου, οπότε δεν βασίζεσαι στην AdGuard και δεν πληρώνεις άδειες. Μπορείς να το βάλεις σε όσες συσκευές θες αφού αυτές βρίσκονται φυσικά στο δίκτυο σου. Αν τώρα θες πρόσβαση εκτός κατοικίας στο AdGuard Home, θα χρειαστείς Reverse Proxy αλλά εκεί πάμε σε άλλη ρύθμιση με Nginx και Docker. Η ποιο απλή λύση είναι το παραπάνω που έγραψα με την μία γραμμή στο Proxmox.

Επεξ/σία από Huruduru
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...