barrcode Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Καλημέρα, Ώντας μηχανόβιος τα τελευταία χρόνια , αποφάσισα να παρω ενα μεταχειρισμένο ί.χ καθώς κουράστηκα να τρωω βροχές και κρύο . Εχω ενα budget 14000€ και τα 2 δύο αυτοκίνητα που κοιτάω λόγω εμφάνισης καθαρά είναι το Peugeot 208 και το Opel Corsa . Και τα 2 μοντέλα του 2020 και έπειτα. Η χρήση που θα κάνω είναι 50%/ 50% μηχανή / αυτοκίνητο καθώς όταν έχει καλή μέρα θα παίρνω την μηχανή . Η δουλειά μου είναι 1χλμ μακρυά απο το σπίτι και το μέρος που αράζω για καφε καθημερινά είναι 3 χλμ . Υπολογίζω μέσο όρο χρήσης καθημερινά 5-7 χλμ Δεν πολυ καίγομαι να το βγάζω εκτός Αθήνας για ταξίδι καθώς μπορώ να παίρνω το Leon της μάνας μου για ταξίδι και να της δίνω αυτο που θα πάρω. Σε συζητήσεις με μάστορες που είπαν οτι για την χρήση που το θέλω μακρυά απο πετρέλαιο . Η ερώτηση μου είναι η εξής : Αξίζει σε αυτά τα 2 αμάξια που ανέφερα η απλή έκδοση των 75hp ( 1200 cc ) ή θα το μετανιώσω και να κοιτάξω για 100 hp? Δεν είμαι τύπος που τρέχει και ουσιαστικά θέλω ενα αμάξι να μην βρέχομαι και να είμαι άνετος στις μικρές αποστάσεις που κάνω . Στο car υπάρχουν πολλά 75αρια αλλα λίγα 100αρια . Παρακαλώ απο τους πιο έμπειρους τα φώτα σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 7 λεπτά πριν, barrcode είπε Καλημέρα, Ώντας μηχανόβιος τα τελευταία χρόνια , αποφάσισα να παρω ενα μεταχειρισμένο ί.χ καθώς κουράστηκα να τρωω βροχές και κρύο . Εχω ενα budget 14000€ και τα 2 δύο αυτοκίνητα που κοιτάω λόγω εμφάνισης καθαρά είναι το Peugeot 208 και το Opel Corsa . Και τα 2 μοντέλα του 2020 και έπειτα. Η χρήση που θα κάνω είναι 50%/ 50% μηχανή / αυτοκίνητο καθώς όταν έχει καλή μέρα θα παίρνω την μηχανή . Η δουλειά μου είναι 1χλμ μακρυά απο το σπίτι και το μέρος που αράζω για καφε καθημερινά είναι 3 χλμ . Υπολογίζω μέσο όρο χρήσης καθημερινά 5-7 χλμ Δεν πολυ καίγομαι να το βγάζω εκτός Αθήνας για ταξίδι καθώς μπορώ να παίρνω το Leon της μάνας μου για ταξίδι και να της δίνω αυτο που θα πάρω. Σε συζητήσεις με μάστορες που είπαν οτι για την χρήση που το θέλω μακρυά απο πετρέλαιο . Η ερώτηση μου είναι η εξής : Αξίζει σε αυτά τα 2 αμάξια που ανέφερα η απλή έκδοση των 75hp ( 1200 cc ) ή θα το μετανιώσω και να κοιτάξω για 100 hp? Δεν είμαι τύπος που τρέχει και ουσιαστικά θέλω ενα αμάξι να μην βρέχομαι και να είμαι άνετος στις μικρές αποστάσεις που κάνω . Στο car υπάρχουν πολλά 75αρια αλλα λίγα 100αρια . Παρακαλώ απο τους πιο έμπειρους τα φώτα σας. 75HP είναι υπέραρκετά για καθημερινό αμάξι. Ειδικά αν δεν κάνεις ταξίδια, βουνά/ανηφόρες και την ανάγκη για ταχύτητα στην ικανοποιεί η μηχανή σου. Επίσης το 208 και το Corsa φήμες λένε ότι είναι το ίδιο αμάξι 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos789 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δεν υπαρχει λογος να παρεις το 100hps αλλα οταν μιλαμε για μεταχειρισμενα αυτο που κοιταμε πρωτα ειναι την κατασταση του αυτοκινητου,οποτε δεν θα απεκλεια εξαρχης τα 100hps εκτος αν ειναι ηδη πολλες οι διαθεσιμες επιλογες 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
barrcode Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 12 λεπτά πριν, kostas_anes είπε 75HP είναι υπέραρκετά για καθημερινό αμάξι. Ειδικά αν δεν κάνεις ταξίδια, βουνά/ανηφόρες και την ανάγκη για ταχύτητα στην ικανοποιεί η μηχανή σου. Επίσης το 208 και το Corsa φήμες λένε ότι είναι το ίδιο αμάξι Ναι το ξέρω, μου αρέσει πιο πολυ το 208, θα εξαρτηθεί απο λοιπούς παράγοντες όπως χλμ κλπ 9 λεπτά πριν, vagos789 είπε Δεν υπαρχει λογος να παρεις το 100hps αλλα οταν μιλαμε για μεταχειρισμενα αυτο που κοιταμε πρωτα ειναι την κατασταση του αυτοκινητου,οποτε δεν θα απεκλεια εξαρχης τα 100hps εκτος αν ειναι ηδη πολλες οι διαθεσιμες επιλογες Δεν εχω ιδεα αλλα εχω μάστορα που εμπιστέυομαι και θα το τσεκάρει . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Απ' όσα γράφεις μάλλον είσαι συνειδητοποιημένος και (α) ως προς το τι ζητάς από το αυτοκίνητο, και (β) ως προς την οδήγησή σου, οπότε θα 'λεγα να πάρεις το 75 HP. Ναι, είναι τάφος, αλλά δε θα σ' ενοχλήσει. Ενοχλεί όσους θέλουν να πάνε σα σάικο με 75 πόνυ. That said, με 75 HP σ' αυτή την κατηγορία μία χαρά κάνεις και ταξίδι, και προσπέραση, και ανάβαση σε βουνό, και όλα. Απλά δε το 'χει εύκολα. Κυρίως στο θέμα βουνό θα ξεκ^λωθεi ν' ανέβει (και θα κάψει και αρκετά), αλλά θ' ανέβει. Μεταξύ μας όμως, από τη στιγμή που έχεις μηχανή (και μάλλον μεγάλη), δε πρόκειται να κάνεις ανάβαση ποτέ με το πρα-πρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
barrcode Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 27 λεπτά πριν, Haldol είπε Απ' όσα γράφεις μάλλον είσαι συνειδητοποιημένος και (α) ως προς το τι ζητάς από το αυτοκίνητο, και (β) ως προς την οδήγησή σου, οπότε θα 'λεγα να πάρεις το 75 HP. Ναι, είναι τάφος, αλλά δε θα σ' ενοχλήσει. Ενοχλεί όσους θέλουν να πάνε σα σάικο με 75 πόνυ. That said, με 75 HP σ' αυτή την κατηγορία μία χαρά κάνεις και ταξίδι, και προσπέραση, και ανάβαση σε βουνό, και όλα. Απλά δε το 'χει εύκολα. Κυρίως στο θέμα βουνό θα ξεκ^λωθεi ν' ανέβει (και θα κάψει και αρκετά), αλλά θ' ανέβει. Μεταξύ μας όμως, από τη στιγμή που έχεις μηχανή (και μάλλον μεγάλη), δε πρόκειται να κάνεις ανάβαση ποτέ με το πρα-πρα. Εχω ενα vstrom 650 με το οποιο εχω κανει τα ταξιδακια μου απροβληματιστα και ειναι το main οχημα μου τα τελευταια 10 χρόνια . Το αυτοκίνητο το θέλω συμνπληρωματικά για την ΄΄ανεση μου . Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σ 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LabrakisG1992 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Ειχα ενα ιμπιζα 1.0 με 75 αλογα αν θυμαμαι καλα (μοντελο του '16). Οποτε πηγα εκτος Αθηνας (μια φορα Λαρισα, μια Βολο, μια Λαμια, μια Λειβαδια) ποτε δεν ειχα προβλημα. Αν οδηγεις φυσιολογικα μεχρι 120χλμ και δεν βαζεις μεσα 5 ατομα και 8 βαλιτσες, δεν θα εχεις προβλημα ουτε σε ταξιδι. 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
2MM Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Θα προτεινα να τα οδηγησεις και να κρινεις μονος σου, ποιο σου "ταιριαζει" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, barrcode είπε Καλημέρα, Ώντας μηχανόβιος τα τελευταία χρόνια , αποφάσισα να παρω ενα μεταχειρισμένο ί.χ καθώς κουράστηκα να τρωω βροχές και κρύο . Εχω ενα budget 14000€ και τα 2 δύο αυτοκίνητα που κοιτάω λόγω εμφάνισης καθαρά είναι το Peugeot 208 και το Opel Corsa . Και τα 2 μοντέλα του 2020 και έπειτα. Η χρήση που θα κάνω είναι 50%/ 50% μηχανή / αυτοκίνητο καθώς όταν έχει καλή μέρα θα παίρνω την μηχανή . Η δουλειά μου είναι 1χλμ μακρυά απο το σπίτι και το μέρος που αράζω για καφε καθημερινά είναι 3 χλμ . Υπολογίζω μέσο όρο χρήσης καθημερινά 5-7 χλμ Δεν πολυ καίγομαι να το βγάζω εκτός Αθήνας για ταξίδι καθώς μπορώ να παίρνω το Leon της μάνας μου για ταξίδι και να της δίνω αυτο που θα πάρω. Σε συζητήσεις με μάστορες που είπαν οτι για την χρήση που το θέλω μακρυά απο πετρέλαιο . Η ερώτηση μου είναι η εξής : Αξίζει σε αυτά τα 2 αμάξια που ανέφερα η απλή έκδοση των 75hp ( 1200 cc ) ή θα το μετανιώσω και να κοιτάξω για 100 hp? Δεν είμαι τύπος που τρέχει και ουσιαστικά θέλω ενα αμάξι να μην βρέχομαι και να είμαι άνετος στις μικρές αποστάσεις που κάνω . Στο car υπάρχουν πολλά 75αρια αλλα λίγα 100αρια . Παρακαλώ απο τους πιο έμπειρους τα φώτα σας. Θα συμφωνήσω με τους περισσότερους. Για τις μετακινήσεις που το θέλεις μια χαρά είναι 75 ιπποι το οποίο είναι και πιο απλό μηχανικά άρα λιγότερα έξοδα συντήρησης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AntonisKo Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Εννοείται ότι ΔΕΝ πας στο ατμοσφαιρικό! Είναι τάφος και παίζει να έχει και μεγαλύτερη κατανάλωση από αντίστοιχο χιλιαρι τούρμπο. Ψάξε και για Fiesta η VAG. 5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, barrcode είπε Καλημέρα, Ώντας μηχανόβιος τα τελευταία χρόνια , αποφάσισα να παρω ενα μεταχειρισμένο ί.χ καθώς κουράστηκα να τρωω βροχές και κρύο . Εχω ενα budget 14000€ και τα 2 δύο αυτοκίνητα που κοιτάω λόγω εμφάνισης καθαρά είναι το Peugeot 208 και το Opel Corsa . Και τα 2 μοντέλα του 2020 και έπειτα. Η χρήση που θα κάνω είναι 50%/ 50% μηχανή / αυτοκίνητο καθώς όταν έχει καλή μέρα θα παίρνω την μηχανή . Η δουλειά μου είναι 1χλμ μακρυά απο το σπίτι και το μέρος που αράζω για καφε καθημερινά είναι 3 χλμ . Υπολογίζω μέσο όρο χρήσης καθημερινά 5-7 χλμ Δεν πολυ καίγομαι να το βγάζω εκτός Αθήνας για ταξίδι καθώς μπορώ να παίρνω το Leon της μάνας μου για ταξίδι και να της δίνω αυτο που θα πάρω. Σε συζητήσεις με μάστορες που είπαν οτι για την χρήση που το θέλω μακρυά απο πετρέλαιο . Η ερώτηση μου είναι η εξής : Αξίζει σε αυτά τα 2 αμάξια που ανέφερα η απλή έκδοση των 75hp ( 1200 cc ) ή θα το μετανιώσω και να κοιτάξω για 100 hp? Δεν είμαι τύπος που τρέχει και ουσιαστικά θέλω ενα αμάξι να μην βρέχομαι και να είμαι άνετος στις μικρές αποστάσεις που κάνω . Στο car υπάρχουν πολλά 75αρια αλλα λίγα 100αρια . Παρακαλώ απο τους πιο έμπειρους τα φώτα σας. Μου φαινονται υπερβολικα πολλα λεφτα τα 14κ για να παρεις ενα αμαξι μεταχειρισμενο με 75 αλογα. Ειτε θα βρεις κανα χιλιαρι τουρμπο οπως γραψαν πιο πανω, ειτε μπορεις να παρεις εναν υπερτατο ηλεκτρικο κουβα καινουριο. 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Εγω θα ελεγα να παρεις με 100 ιππους εφοσον δε θα επιβαρυνθεις ιδιαιτερα και το βρισκεις σε παρομοια κατασταση. Ναι με τις παρουσες αναγκες σου θα σε καλυψουν και οι 75 ιπποι, αλλα εαν αργοτερα αλλαξουν τα δεδομενα (πχ οικογενεια, χρειαστει να κανεις ενα ταξιδι) γιατι να περιοριστεις η να μπαινεις σε διαδικασια να το πουλας για να παρεις κατι αλλο; Η διαφορα των εξοδων στη συντηρηση μεταξυ των 2 εκδοσεων ειναι απειροελαχιστη οποτε πραγματικα δε βλεπω λογο να μη παρεις τη δυνατοτερη εκδοση. Συν καλυτερη ενεργητικη ασφαλεια. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickTG Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις με τα 75 άλογα εκτός αν είναι σημαντικά φθηνότερο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tutuyo Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου εγω στην θεση σου και με τα δεδομενα που θετεις, θα επαιρνα ενα μεταχειρισμενο υβριδικο Yaris (ελεγμενο και με εγγυηση απο την Toyota). Με 100 hp και αυτοματο Θα σου βγει λιγο παραπανω, αλλα μπορεις να το διακανονισεις με δοσεις και το οφελος που θα καρπωθεις απο την καταναλωση ειναι σημαντικο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
barrcode Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, Dantε είπε Εγω θα ελεγα να παρεις με 100 ιππους εφοσον δε θα επιβαρυνθεις ιδιαιτερα και το βρισκεις σε παρομοια κατασταση. Ναι με τις παρουσες αναγκες σου θα σε καλυψουν και οι 75 ιπποι, αλλα εαν αργοτερα αλλαξουν τα δεδομενα (πχ οικογενεια, χρειαστει να κανεις ενα ταξιδι) γιατι να περιοριστεις η να μπαινεις σε διαδικασια να το πουλας για να παρεις κατι αλλο; Η διαφορα των εξοδων στη συντηρηση μεταξυ των 2 εκδοσεων ειναι απειροελαχιστη οποτε πραγματικα δε βλεπω λογο να μη παρεις τη δυνατοτερη εκδοση. Συν καλυτερη ενεργητικη ασφαλεια. Δεν διαφωνω όμως για ταξίδι ή για άλλη χρήση υπάρχει και ενα Seat Leon 125 hp tsi στην οικογένεια όπου μπορώ να το πάρω όποτε θέλω και επίσης μεταχειρισμένα σε αυτό το budget δεν βρίσκεις έυκολα την έκδοση με τα 100 hp . 1 ώρα πριν, tutuyo είπε εγω στην θεση σου και με τα δεδομενα που θετεις, θα επαιρνα ενα μεταχειρισμενο υβριδικο Yaris (ελεγμενο και με εγγυηση απο την Toyota). Με 100 hp και αυτοματο Θα σου βγει λιγο παραπανω, αλλα μπορεις να το διακανονισεις με δοσεις και το οφελος που θα καρπωθεις απο την καταναλωση ειναι σημαντικο Yaris και ειδικά υβριδικό ξεφευγεις σε τιμή . Επίσης δεν νομίζω ότι θα αποσβέσω την κατανάλωση καθώς το θέλω για κοντινές αποστάσεις. Δεν θα κάνω πάνω απο 7 χλμ την μέρα . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα