zoranb Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Εάν πχ ένας τοπογράφος μηχανικός ξεκινάει την ατομική του επιχείρηση, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος θα τον επιρρεάσει σε κάτι; Υπάρχει κάποιος που να έχει ξεκινήσει ατομική επιχείρηση να με κατευθύνει; Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου από zoranb
The_Judas Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, giwfys είπε Γι αυτο θα διαφωνησουμε γιατι σε ολα τα κρατη υπαρχει φορος κατοικιας. Τουλαχιστον της δυτικης και βορειας ευρωπης. Property tax ναι αλλα συνηθως ειναι ενα εφαπαξ ποσο, τυπου φορος αγορας. εμεις εχουμε φορο αγορας+ετησιο.τεκμηριο+ ετησιο ενφια 1
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 22 λεπτά πριν, zoranb είπε Εάν πχ ένας τοπογράφος μηχανικός ξεκινάει την ατομική του επιχείρηση, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος θα τον επιρρεάσει σε κάτι; Υπάρχει κάποιος που να έχει ξεκινήσει ατομική επιχείρηση να με κατευθύνει; Τι ατομική επιχείρηση ανοίγεις;Λογιστή βρήκες;
DrLo Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 35 λεπτά πριν, giwfys είπε Αυτοι που μια εταιρεια τους προσλαμβανει σαν υπαλληλους αλλα δεν ειναι υπαλληλοι με ΙΚΑ. Ειναι υπαλληλοι με εναρξη ελευθερου επαγγελματος. Ειναι σκλαβοι μιας αλλης εποχης χωρις ΚΑΝΕΝΑ εργασιακο δικαιωμα. Κοινως εργασιακη γαλερα. Καλά χαλάρωσε. Δεν είναι πάντα έτσι. Εξαρτάται που πέσεις. Ξέρω αρκετούς μπλοκακιδες μηχανικούς που καλοπερνανε και κάνουν ζωαρα. Όλα γινονται αν έχεις τους κατάλληλους γνωστούς 2
dpolal Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Τι ατομική επιχείρηση ανοίγεις;Λογιστή βρήκες; Στο δίνω γιατί είσαι σχετικά νέο μέλος, αλλιώς δεν δικαιολογήσε. 😁 1
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 9 λεπτά πριν, dpolal είπε Στο δίνω γιατί είσαι σχετικά νέο μέλος, αλλιώς δεν δικαιολογήσε. 😁 Πετάγεσαι!Τι πετάγεσαι;Ασε τον να τσιμπήσει!! 1
giwfys Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 5 hours ago, DrLo said: Καλά χαλάρωσε. Δεν είναι πάντα έτσι. Εξαρτάται που πέσεις. Ξέρω αρκετούς μπλοκακιδες μηχανικούς που καλοπερνανε και κάνουν ζωαρα. Όλα γινονται αν έχεις τους κατάλληλους γνωστούς Τι εννοεις? Πως γινεται να καλοπερνας με μπλοκακι χωρις κανενα εργασιακο δικαιωμα? Αν αυτος που λες αρρωστησει, θα πληρωθει? Αν ειναι γυναικα και μεινει εγκυος?
Jiakometi Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, giwfys είπε Πως γινεται να καλοπερνας με μπλοκακι χωρις κανενα εργασιακο δικαιωμα? Αν αυτος που λες αρρωστησει, θα πληρωθει? Αν ειναι γυναικα και μεινει εγκυος? Αν έχεις τέτοιους φόβους τότε έχεις (όχι εσύ, γενικά) μάλλον λάθος επαγγελματική στόχευση. Θα έπρεπε να γίνει μισθωτός. Με ότι σημαίνει αυτό . 3
babisgr Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Αν έχεις λέει τέτοιους φόβους.....θα μας τρελάνεις φίλε,δεν έχεις αρρωστήσει ποτέ,δεν έχεις τραυματιστεί,δεν έχεις οικογένεια? Και τόσα που μπορεί να σου συμβούν? Δεν είναι φόβοι,είναι δεδομένες καταστάσεις που θα συμβούν και όταν δεν έχεις έστω μια μικρή αναπλήρωση εισοδήματος μπορεί να είναι καταστροφικό για τη ζωή σου.Επισης η κατάργηση τους τέλους είναι μια κοροϊδία...μια χαρά υπολογισμένη την έχουν στην τεκμαρτή φορολόγηση, 400.000 μικροί επαγγελματίες πλήρωσαν 65% μεγαλύτερο φόρο φέτος ( περίπου 2600€ μέσο όρο) χωρίς αφορολογητο όριο!Δηλαδή από το 1€ εισόδημα φόρος,λες και οι ψιλικατζηδες η οι υπόλοιποι επαγγ. δεν έχουν οικογένεια,δεν έχουν παιδιά με τεράστια έξοδα κλπ όπως ένας μισθωτός,λες και είναι βιομήχανοι.Αντιθετα ξέρετε...οι αγαπημένοι μας εφοπλιστές με τα τανκερς που τα προστατεύουμε από τους "πειρατές" με κόστος 500.000€ την ημέρα! χαιρουν "εθελοντικής φορολόγησης" Ε αν θέλουν βάζουν κάνα 20€ ρε παιδί μου...αυτα
pontez2 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Να εισαι (υποτιθεται) εκτός μνημονιων, Ελλάδα 2.0 και ολα αυτά που αναφέρουν επισημα κτλ, και να συνεχιζεις να πληρωνεις έκτακτα μνημονιακά μέτρα οπως πχ ο ΕΝΦΙΑ. Ολα αυτά πρέπει να καταργηθουν χθες. Σε θέματα φορων το έχουμε εξαντλησει. Εκτος αν δεν έχουμε διαφυγει ακομα τον κινδυνο (το 2032 δεν ειναι μακριά για όσους διαβάζουν τα μνημονια) 1
giwfys Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 9 hours ago, Jiakometi said: Αν έχεις τέτοιους φόβους τότε έχεις (όχι εσύ, γενικά) μάλλον λάθος επαγγελματική στόχευση. Θα έπρεπε να γίνει μισθωτός. Με ότι σημαίνει αυτό . Μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο δεν καταλαβαινω.. Μα και ο "μπλοκακιας" μισθωτος ειναι, απλα τον εκμεταλλευται ο εργοδοτης διοτι παρα το οτι εχει εξαρτημενη σχεση εργασιας, δεν του παρεχει υπαλληλικα ανταλλαγματα λογω ενος αδιανοητου παραθυρου στο νομο..
sdikr Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 4 hours ago, babisgr said: Αν έχεις λέει τέτοιους φόβους.....θα μας τρελάνεις φίλε,δεν έχεις αρρωστήσει ποτέ,δεν έχεις τραυματιστεί,δεν έχεις οικογένεια? Και τόσα που μπορεί να σου συμβούν? Δεν είναι φόβοι,είναι δεδομένες καταστάσεις που θα συμβούν και όταν δεν έχεις έστω μια μικρή αναπλήρωση εισοδήματος μπορεί να είναι καταστροφικό για τη ζωή σου.Επισης η κατάργηση τους τέλους είναι μια κοροϊδία...μια χαρά υπολογισμένη την έχουν στην τεκμαρτή φορολόγηση, 400.000 μικροί επαγγελματίες πλήρωσαν 65% μεγαλύτερο φόρο φέτος ( περίπου 2600€ μέσο όρο) χωρίς αφορολογητο όριο!Δηλαδή από το 1€ εισόδημα φόρος,λες και οι ψιλικατζηδες η οι υπόλοιποι επαγγ. δεν έχουν οικογένεια,δεν έχουν παιδιά με τεράστια έξοδα κλπ όπως ένας μισθωτός,λες και είναι βιομήχανοι.Αντιθετα ξέρετε...οι αγαπημένοι μας εφοπλιστές με τα τανκερς που τα προστατεύουμε από τους "πειρατές" με κόστος 500.000€ την ημέρα! χαιρουν "εθελοντικής φορολόγησης" Ε αν θέλουν βάζουν κάνα 20€ ρε παιδί μου...αυτα Απο αυτούς τους 400.000 πόσοι κάνανε ένσταση; Σαν τους ταξιτζήδες που ξαφνικά βρεθήκανε με πάνω απο 100% τζίρο 1 1
DrLo Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 11 ώρες πριν, giwfys είπε Τι εννοεις? Πως γινεται να καλοπερνας με μπλοκακι χωρις κανενα εργασιακο δικαιωμα? Αν αυτος που λες αρρωστησει, θα πληρωθει? Αν ειναι γυναικα και μεινει εγκυος? Μπορείς να καλοπενάς μπλοκάκι αν η σύμβασή σου πχ είναι 80k το χρόνο ... και αυτός "μπλοκάκι" ειναι. Πολλά παίζουν και εξαρτάται από τη περίπτωση. Μέχρι πρόσφατα ήμουν "μπλοκάκι" μηχανικός. Πριν κάποια χρόνια όταν η εταιρεία που συνεργαζόμουν αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία μας, ΝΑΙ μου πλήρωσε την αντίστοιχη "αποζημείωση" (βέβαια δεν είναι ακριβώς ο ίδιο, απλά κάναμε μια νέα σύμβαση για αυτό το επιπλέον ποσό). Άλλες εταιρείες δε το κάνουν. Άλλες εταιρείες δε το κάνουν αλλά όταν τους πάει το μπλοκάκι δικατήριο θα δικαιωθεί. Δε μπορώ να μιλήσω για όλους και για όλες τις εταιρείες, όταν αρρωστούσα απλά έμενα σπίτι μου. Δεν επηρεάζει σε κάτι αυτό την αμοιβή μου καθώς τυπικά δεν είμουν καν υποχρεωμένος να πηγαίνω στην εταιρεία. "Μπλοκάκι" από " μπλοκάκι" έχουν διαφοεές. Σε άλλη εταιρεία που δούλευα παλαιότερα όταν μια γυναίκα έμενε έγγυος, δεν άλλαζε κάτι, όταν έπρεπε να μείνει σπίτι πριν/μετά τη γέννα, η συμβασή της "έτρεχε" κανονικά. Έχει σημασία ο κλάδος, η εταιρεία κλπ 2
giwfys Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Προφανως, αλλα νομικα δεν εχουν καμια υποχρεωση απεναντι σου. Επειδη ανηκεις στο 1% τοπ καριερας γιατι 80κ δεν παιρνει ουτε το 0,1% δεν σημαινει οτι ειναι ολα μια χαρα... Εγω ξερω το 99% της εργασιακης γαλερας και ξερω πολυ καλα πως ειναι τα πραγματα
DrLo Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Δημοσ. 18 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, giwfys είπε Προφανως, αλλα νομικα δεν εχουν καμια υποχρεωση απεναντι σου. Επειδη ανηκεις στο 1% τοπ καριερας γιατι 80κ δεν παιρνει ουτε το 0,1% δεν σημαινει οτι ειναι ολα μια χαρα... Εγω ξερω το 99% της εργασιακης γαλερας και ξερω πολυ καλα πως ειναι τα πραγματα το bold χωρά πολύ συζήτηση και εξαρτάται πόσο καλά έχει στήσει κάποιος από νομική άποψη την εταιρεία του. πχ από παλαιότερη δουλειά μου έχω κερδίσει δικαστικά αποζημείωση απόλυσης (άλλο που δεν την εισέπραξα ποτέ) ΥΓ: το 80Κ που είπα ήταν τυχαίο, δεν αφορούσε εμένα. Αυτό που ήθελα να πω ειναι ότι "μπλοκάκι" είναι και ο ντελιβεράς στη "Wolt", "μπλοκάκι" μπορεί να είναι και ένας Δντής ξερω γω στη ΤΕΡΝΑ (πάλι τυχαία) ... και υπάρχουν και χιλιάδες ενδιάμεσες καταστάσεις Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου από DrLo
Προτεινόμενες αναρτήσεις