@topos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στο forum, Είναι να κάνουμε ενα ταξίδι(από Ηράκλειο) μετά τα Χριστούγεννα προς Πελοπόννησο και κοιτούσα το ενδεχόμενο να φτάσουμε με αεροπλάνο Αθήνα και να νοικιάσουμε αυτοκίνητο από αεροδρόμιο Spoiler plan b μπαίνουμε με αυτοκίνητο στο καράβι Και κοιτούσα λίγο τιμές σε διάφορες online πλατφόρμες (Skyscanner/kayak κοκ) και ομολογω πως τις βρίσκω ύποπτα χαμηλές, του στυλ c5 aircross για μια βδομάδα 160 ευρώ. Υπάρχει καποια τάπα/κάτι που πρέπει να προσέξω? Κάποιες εταιρίες που ίσως έπρεπε να αποφύγω? Γενικά νοικιάζω σπάνια πλέον αυτοκίνητο και δεν ξέρω καθόλου τι παίζει.. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aionnou Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, @topos είπε Καλησπέρα στο forum, Είναι να κάνουμε ενα ταξίδι(από Ηράκλειο) μετά τα Χριστούγεννα προς Πελοπόννησο και κοιτούσα το ενδεχόμενο να φτάσουμε με αεροπλάνο Αθήνα και να νοικιάσουμε αυτοκίνητο από αεροδρόμιο Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου plan b μπαίνουμε με αυτοκίνητο στο καράβι Και κοιτούσα λίγο τιμές σε διάφορες online πλατφόρμες (Skyscanner/kayak κοκ) και ομολογω πως τις βρίσκω ύποπτα χαμηλές, του στυλ c5 aircross για μια βδομάδα 160 ευρώ. Υπάρχει καποια τάπα/κάτι που πρέπει να προσέξω? Κάποιες εταιρίες που ίσως έπρεπε να αποφύγω? Γενικά νοικιάζω σπάνια πλέον αυτοκίνητο και δεν ξέρω καθόλου τι παίζει.. 160 γιατί δεν έχεις πάει μέχρι το τελευταίο βήμα? Όπου διπλασιάζει τη τιμή λογο ασφαλείας κτλπ. Θα σου πρότεινα ( χωρίς να έχω καμία σχέση με την εταιρία) την car and motion ( android app, πλατφόρμα ενοικίασης). Είναι οι μόνοι που όταν θα πας να παραλάβεις δεν θα σου ζητήσουν πιστωτική κάρτα να σε χρεώσουν εγγύηση 1000€ και να τα πάρεις πίσω μετα απο 2-3μηνες. Απλά πας και παραλαμβάνεις. Βλέπω ότι έχει σε desk οχι bus, Honda e στα 150€ ή corolla στα 170€ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vidias.m Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Εγώ θα σου πρότεινα να κανεις και μια αναζήτηση στις μεγάλες κατευθείαν. Ξεκίνα απο centauro, sixt, avis κτλ. για να δεις τα προγράμματα και πόσο σου βγαίνει το τελικό ποσό. Τα premium πακέτα τους έχουν έως και μηδέν εγγύηση. Πέρυσι το Φεβρουάριο-Μάρτιο είχα νοικιάσει με απο Sixt Glb200 με 50ε την ημέρα με πλήρη κάλυψη και εγγύηση 70ε. Τέλος στην θέση σου θα έπερνα τηλέφωνα στην κάθε "ευκαιρία" όπου έβρισκα ώστε να ρωτήσω για άλλες χρεώσεις, εγγυήσεις κτλ κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 14 hours ago, @topos said: Καλησπέρα στο forum, Είναι να κάνουμε ενα ταξίδι(από Ηράκλειο) μετά τα Χριστούγεννα προς Πελοπόννησο και κοιτούσα το ενδεχόμενο να φτάσουμε με αεροπλάνο Αθήνα και να νοικιάσουμε αυτοκίνητο από αεροδρόμιο Reveal hidden contents plan b μπαίνουμε με αυτοκίνητο στο καράβι Και κοιτούσα λίγο τιμές σε διάφορες online πλατφόρμες (Skyscanner/kayak κοκ) και ομολογω πως τις βρίσκω ύποπτα χαμηλές, του στυλ c5 aircross για μια βδομάδα 160 ευρώ. Υπάρχει καποια τάπα/κάτι που πρέπει να προσέξω? Κάποιες εταιρίες που ίσως έπρεπε να αποφύγω? Γενικά νοικιάζω σπάνια πλέον αυτοκίνητο και δεν ξέρω καθόλου τι παίζει.. περυσι ο γαμπρος μου επισης απο Κρητη avance με κλειστα ματια. Αν παρεις τηλ μπορεις να παρεις ακομα καλυτερες τιμες δοκιμασε ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας μέχρι τώρα. Ήθελα επιπλέον να ρωτήσω, είναι default το να χρησιμοποιήσεις πιστωτική κάρτα?Με χρεωστική δεν? Επιπλέον υπάρχει κάποια στάνταρ κάλυψη μέχρι κάποιο ποσό (π.χ σε περίπτωση μεγάλης ζημιάς πληρώνεις μεχρι 1500 και τα υπόλοιπα καλύπτονται από την βασική ασφάλιση-νομιζω ότι κάτι τέτοιο καταλαβαινω-) στην βασική τιμή? Και εάν θέλεις την έξτρα ασφάλεια τα αναλαμβάνουν όλα αυτοί σε περίπτωση σε περίπτωση ατυχήματος? (Δεν το σκοπεύω προφανώς και μέχρι τώρα δεν έχω *τρακάρει "καλουτσικο" με 500.000+ χλμ αλλά πες ότι το κάνει ο διάολος..) * Spoiler Βασικά μια φορά που μου πετάχτηκε μια μικρη αλεπού στην Εγνατία(παρόλο που είχε "δίχτυα" δεξιά αριστερά στον δρόμο) και πλήρωσα έναν προφυλακτήρα σε picanto- Κλάιν θαρρώ ένα 200αρη μου κοστισε- Γενικά υπάρχει κάποια standard νόρμα όσο αφορά την ασφάλιση? 12 hours ago, aionnou said: Βλέπω ότι έχει σε desk οχι bus, Honda e στα 150€ ή corolla στα 170€ Για να είμαι ειλικρινής σκεφτόμουν να νοικιάσω κάποιο "ενδιαφέρον" αυτοκίνητο και τα ηλεκτρικά με ψηνανε. Αλλά είναι να πάμε Ζατουνα ως κύριο προορισμό και από όσο ξέρω η φόρτιση θα είναι πρόβλημα. Επιπλέον θα πάμε 2 αυτοκίνητα(θα νοικιαστουν και τα 2, το άλλο μάλλον θα προσπαθήσουμε να είναι Yaris cross γιατί είναι υποψήφιο για αγορά από τον φίλο οπότε θα το δει λίγο και ως εκτεταμένο test drive με την ευκαιρία, εγώ σκέφτομαι εάν βρω το 2008 για αντιστοιχους λογους) και επιπλεον δεν θα θελα να μπερδεύω τους άλλους με το να σταματώ να φορτίζω, αλλάξουμε διαδρομή για να βρω φορτιστή κοκ Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis_k6 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε περυσι ο γαμπρος μου επισης απο Κρητη avance με κλειστα ματια. Αν παρεις τηλ μπορεις να παρεις ακομα καλυτερες τιμες δοκιμασε ... καλες τιμες εχει. δεν καταλαβαινω αν ειναι με φπα η χωρις βεβαια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, @topos είπε Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας μέχρι τώρα. Ήθελα επιπλέον να ρωτήσω, είναι default το να χρησιμοποιήσεις πιστωτική κάρτα?Με χρεωστική δεν? Επιπλέον υπάρχει κάποια στάνταρ κάλυψη μέχρι κάποιο ποσό (π.χ σε περίπτωση μεγάλης ζημιάς πληρώνεις μεχρι 1500 και τα υπόλοιπα καλύπτονται από την βασική ασφάλιση-νομιζω ότι κάτι τέτοιο καταλαβαινω-) στην βασική τιμή? Και εάν θέλεις την έξτρα ασφάλεια τα αναλαμβάνουν όλα αυτοί σε περίπτωση σε περίπτωση ατυχήματος? (Δεν το σκοπεύω προφανώς και μέχρι τώρα δεν έχω *τρακάρει "καλουτσικο" με 500.000+ χλμ αλλά πες ότι το κάνει ο διάολος..) Η προτίμηση στην πιστωτική είναι καθαρά για λόγους ευκολίας.Η εταιρεία δέν θα καθίσει να αγχωθεί εάν υπάρχει υπόλοιπο ή κάποιο limit όπως γίνεται στις χρεωστικές, η χρήση πιστωτικής όμως δέν είναι μονόδρομος. Το παράδειγμα που αναφέρεις είναι το excess (εν προκειμένω 1500 ευρώ), όπου καλείσαι να πληρώσεις για ζημιές έως αυτό το ποσό. Επίσης μεγάλη διαφορά πλήρης ασφάλιση* με excess, απο την άποψη πως το πρώτο δέν αναιρεί την ύπαρξη του δεύτερου. Εαν θέλεις να έχεις πραγματικά το κεφάλι σου ήσυχο βεβαιώσου πως έχεις και τα δύο (full/zero) ,σε κάθε περίπτωση όμως διαβάζεις το συμβόλαιο και ζητάς διευκρινήσεις για το τί καλύπτεται και τι όχι. *tip: H πλήρης ασφάλιση (συνήθως) δέν καλύπτει φθορές στα λάστιχα και στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Γενικότερα το off-roading είναι μεγάλο no no. Επίσης σε περίπτωση ατυχήματος, εάν αποδεικνύεται πως οδηγούσες υπο επήρεια, πέταξες τον ΚΟΚ απο το παράθυρο ή έχει γίνει κακή χρήση του οχήματος, πληρώνεις κανονικότατα όποια ζημιά προκύψει. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από Tenshi 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ghostaki Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Κι εγώ προτείνω ανεπιφύλακτα πλήρη ασφάλεια με 0 excess, για να έχεις το κεφάλι σου όσο πιο ήσυχο γίνεται. Σίγουρα κοστίζει παραπάνω και συνήθως έχει και κάποια ψιλά γράμματα (εκτός δρόμου, λάστιχα, κάτω μέρος αυτοκινήτου, σε κάποιες ίσως τζάμια και οροφή...), αλλά και πάλι αξίζει κατά τη γνώμη μου. Φέτος έκανα για πρώτη φορά σε 25 χρόνια οδήγησης ζημιά σε αυτοκίνητο με δικό μου φταίξιμο, και δεν ίδρωσε το αυτί μου ακριβώς επειδή είχα τη φουλ κάλυψη στο ενοικιαζόμενο. Μπορείς επίσης να αγοράσεις ξεχωριστά μόνος σου excess insurance από εταιρίες που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία ακριβώς και μπορεί να βγαίνει πολύ φτηνά, του στυλ 50 ευρώ για ένα χρόνο κάλυψη. Αλλά σε αυτή την περίπτωση πληρώνεις το excess στην εταιρία ενοικίασης και μετά κάνεις claim back μέσω της δικής σου ασφάλειας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 4 minutes ago, Tenshi said: Η προτίμηση στην πιστωτική είναι καθαρά για λόγους ευκολίας.Η εταιρεία δέν θα καθίσει να αγχωθεί εάν υπάρχει υπόλοιπο ή κάποιο limit όπως γίνεται στις χρεωστικές, η χρήση πιστωτικής όμως δέν είναι μονόδρομος. Το παράδειγμα που αναφέρεις είναι το excess (εν προκειμένω 1500 ευρώ), όπου καλείσαι να πληρώσεις για ζημιές έως αυτό το ποσό. Επίσης μεγάλη διαφορά πλήρης ασφάλιση* με excess, απο την άποψη πως το πρώτο δέν αναιρεί την ύπαρξη του δεύτερου. Εαν θέλεις να έχεις πραγματικά το κεφάλι σου ήσυχο βεβαιώσου πως έχεις και τα δύο (full/zero) ,σε κάθε περίπτωση όμως διαβάζεις το συμβόλαιο και ζητάς διευκρινήσεις για το τί καλύπτεται και τι όχι. *tip: H πλήρης ασφάλιση (συνήθως) δέν καλύπτει φθορές στα λάστιχα και στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Γενικότερα το off-roading είναι μεγάλο no no. Επίσης σε περίπτωση ατυχήματος, εάν αποδεικνύεται πως οδηγούσες υπο επήρεια, πέταξες τον ΚΟΚ απο το παράθυρο ή έχει γίνει κακή χρήση του οχήματος, πληρώνεις κανονικότατα όποια ζημιά προκύψει. Ναι, δεν σκοπεύω να κάνω χωματαδες και προφανώς εάν είσαι εκτός ΚΟΚ δεν σε καλύπτει.Αυτο είναι δεδομένο. Γενικά εάν έχω κάλυψη για να πληρώσω εγώ σε περίπτωση ζημιάς έως 1500 είμαι οκ, δεν θα το εδινα το 100ευρω για την έξτρα ασφάλεια. Θελω να πω και με το δικό μου να παω η "έκτακτη" (π.χ αλεπού όπως ανέφερα και πριν που δεν γίνετε να το υπολογίζεις όσο και να προσεχεις-βραδυ παντελώς άδεια Εγνατία) ζημιά είναι ζημιά σε αυτή την περίπτωση και πάλι θα την πλήρωνα. Το γενικότερο θέμα μου είναι μην κάνω την εκδρομή μου και στην μικρή πιθανότητα να μου βγει 30.000+ ευρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aionnou Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Στο ξαναλέω, όλοι έχουν μικτή και δεν έχεις ιδιαίτερα θέματα αλλά όλοι θα σου ζητήσουν κάρτα για ασφάλεια.. Αυτό για εμενα είναι νο να για αυτό ρου πρότεινα την C&M Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από aionnou 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 3 λεπτά πριν, @topos είπε Ναι, δεν σκοπεύω να κάνω χωματαδες και προφανώς εάν είσαι εκτός ΚΟΚ δεν σε καλύπτει.Αυτο είναι δεδομένο. Γενικά εάν έχω κάλυψη για να πληρώσω εγώ σε περίπτωση ζημιάς έως 1500 είμαι οκ, δεν θα το εδινα το 100ευρω για την έξτρα ασφάλεια. Θελω να πω και με το δικό μου να παω η "έκτακτη" (π.χ αλεπού όπως ανέφερα και πριν που δεν γίνετε να το υπολογίζεις όσο και να προσεχεις-βραδυ παντελώς άδεια Εγνατία) ζημιά είναι ζημιά σε αυτή την περίπτωση και πάλι θα την πλήρωνα. Το γενικότερο θέμα μου είναι μην κάνω την εκδρομή μου και στην μικρή πιθανότητα να μου βγει 30.000+ ευρω. Κατ ελάχιστον, μια κάλυψη CDW οφείλει να δώσει η εταιρεία. Το excess που αναφέρθηκε, πάλι υφίσταται και διαμορφώνεται ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος (πχ 300 ευρώ στα Α1, 700 ευρώ στα D1 κλπ). Αν μιλάμε για ευυπόληπτη εταιρεία και ο οδηγός δείχνει μια στοιχειώδη προσοχή, ακόμα και στην ατυχέστατη περίπτωση που αναφέρεις θα κληθείς να πληρώσεις το ποσό που σου αναλογεί.Τώρα, απο τα 1500 ευρώ (προφυλακτήρας) μέχρι τα 30Κ (ολική) μεσολαβούν αρκετά πράγματα και ειλικρινά,εκτιμώ πως άν κάποιος βρεθεί σε αυτή τη θέση... έχει κάνει κάτι πάρα πολύ λάθος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ShadowGame Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Να προσθέσω οτι πολλές εταιρίες δεν έχουν γραφείο στο αεροδρόμιο αλλά έρχονται με κάποιο βανάκι και σε πάνε στα γραφεία τους, που μπορεί να βρίσκεται και 5 χιλιόμετρα μακριά. Γιαυτο υπάρχει μια διαφορά τιμής τουλάχιστον με τις γνωστές εταιρίες τύπου Hertz, Avis, διότι πληρώνουν για να βρίσκονται ΜΕΣΑ στο αεροδρόμιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα