triffid_80 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Γεια χαρά. Πριν 1,5 χρόνο ο εξωτερικός μου δίσκος είχε αρχίσει να κρασάρει και έτσι αποφάσισα να πάρω έναν καινούργιο. Από την πρώτη στιγμή που μετέφερα τα αρχεία ο νέος (Western Digital My Passport (2019) USB 3.2 HDD 2TB 2.5") σκληρός είχε κάποια θέματα. Λάγκαρε κάποιες φορές με αποτέλεσμα τα τραγούδια στα ηχεία να κάνουν μικρές διακοπές ενώ αργούσε πάρα πολύ να φορτώσει (σε κάποιους φακέλους) τα thumbnails και κάποιες φορές δεν εμφάνιζε καν τις μικρογραφίες (και όταν πατούσα πάνω σ' αυτές δεν τις άνοιγε). Κάποια στιγμή αποφάσισα να μεταφέρω όλα τα αρχεία σε έναν άλλο σκληρό ώστε να κάνω φορμάτ. Αυτή η μεταφορά δεν ήταν μια και έξω γιατί σε κάποια συγκεκριμένα αρχεία μού έβγαζε το μνμ "an unexpected error is keeping you from copying the file...Error 0x8007045D: The request could not be performed because of an I/O device error" με αποτέλεσμα να πρέπει να κάνω skip ώστε να προχωρήσει (άρα έχασα και κάποια τραγούδια και φωτογραφίες). Το ίδιο συνέβη και μεταφέροντας μετά το φορμάτ τα αρχεία πίσω στον καινούργιο. Τελικά είδα ότι και μετά το φορμάτ μού έκανε τα ίδια και αποφάσισα να τον στείλω πίσω. Καθώς μετέφερα στον εσωτερικό σκληρό τα αρχεία αυτός κάποια στιγμή σταμάτησε να διαβάζεται. Μπόρεσα μέσω easeus recovery να σώσω κάποια αρχεία αλλά μέσω windows μου έλεγε "you need to format the disk in drive". Έτσι τον έστειλα πίσω γιατί ήταν εντός εγγύησης και αυτοί αφού έκαναν φορμάτ μού είπαν ότι δουλεύει μια χαρά. Τώρα που μεταφέρω από τον παλιό δίσκο στον καινούργιο τα αρχεία πάλι μία στο τόσο κολλάει με συγκεκριμένα αρχεία που δεν μπορώ να αντιγράψω και νιώθω ότι πάλι θα γίνει το ίδιο. Ουσιαστικά φαίνεται ότι δεν φταίει ο σκληρός αλλά κάποια κατεστραμμένα αρχεία. Το θέμα είναι πώς μπορώ εγώ να τα εντοπίσω ώστε να έχω (έστω και με απώλειες) έναν "καθαρό" σκληρό; Υπάρχουν σχετικά προγράμματα; Σε σκανάρισμα για ιούς όλα είναι μια χαρά. Συγγνώμη για το σεντόνι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Καταρχάς τα αρχεία που δεν μπορείς να κανείς μεταφορά, σε άλλους σκληρούς μεταφέρονται ή και εκεί έχεις πρόβλημα.? Τα ίδια αρχεία σε μεταξύ εσωτερικών σκληρών ή μετά ξύλο φακέλων μεταφέρονται ? Γιατι το πρόβλημα σου πέρα από τον σκληρό , μπορεί να είναι και η προβληματική λειτουργία των usb…. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου από atheatos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triffid_80 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Μπα...νομίζω ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με κάποια συγκεκριμένα αρχεία του παλιού σκληρού. Δοκίμασα να αντιγράψω έναν συγκεκριμένο (προβληματικό) φάκελο από τον παλιό σκληρό και στον εσωτερικό και σε έναν άλλο υπολογιστή στο σχολείο που δουλεύω και κολλούσε στο ακριβώς ίδιο σημείο (στην ίδια φωτογραφία). Το θέμα είναι ότι ενώ πριν 1,5 χρόνο μού έβγαζε τα ίδια προβλήματα (με αποτέλεσμα να μην αντιγράψω κάποια αρχεία από τον παλιό στον καινούργιο), ο καινούργιος παρόλο που έχει αρχεία "καθαρά", και πάλι βγάζει προβλήματα. Να σημειώσω ότι έκανα το πρωί disk check στον παλιό σκληρό και δεν βγάζει κανένα σφάλμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Υπάρχουν μετροπρογραμματα όπως το crystal diskmark τα οποία μπορούν να μετρήσουν την ταχύτητα του σκληρού, σε διάφορα file sizes και να δεις έτσι τι γίνεται με τους σκληρούς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triffid_80 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Με τα κατεστραμμένα αρχεία μπορώ να κάνω κάτι; Είναι ένα βίντεο το οποίο πρέπει να έχω και ενώ φαίνεται κανονικά στον φάκελο του παλιού σκληρού αφενός δεν μπορώ να το αντιγράψω στον καινούργιο και αφετέρου δεν αναπαράγεται. Δοκίμασα να το εξάγω μέσω του EaseUs recover data αλλά δεν τα κατάφερα ενώ και με ένα άλλο προγραμματάκι της EaseUs (Windows Corrupt File Repair Software) φαίνεται ότι δεν το φορτώνει (παραμένει το upload στο 0%) ώστε να το επιδιορθώσει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου δοκιμασε linux με terminal και dd command Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, triffid_80 είπε Με τα κατεστραμμένα αρχεία μπορώ να κάνω κάτι; Είναι ένα βίντεο το οποίο πρέπει να έχω και ενώ φαίνεται κανονικά στον φάκελο του παλιού σκληρού αφενός δεν μπορώ να το αντιγράψω στον καινούργιο και αφετέρου δεν αναπαράγεται. Δοκίμασα να το εξάγω μέσω του EaseUs recover data αλλά δεν τα κατάφερα ενώ και με ένα άλλο προγραμματάκι της EaseUs (Windows Corrupt File Repair Software) φαίνεται ότι δεν το φορτώνει (παραμένει το upload στο 0%) ώστε να το επιδιορθώσει.. Από την στιγμή που κανένα προγραμμα δεν αναπαράγει το αρχείο , ούτε το VLC για παράδειγμα , τότε δεν μπορεί να κανείς πολλά πράγματα . Στην θέση σου θα έψαχνα να βρω το λόγω γιατί τα αρχεία έγιναν corrupt . Κυριότεροι λόγοι : πρόβλημα στις ram, κακή τροφοδοσία μητρικής , προβληματικός σκληρός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
swstost Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Τους δίσκους αυτούς τους έχεις δοκιμάσει σε άλλο PC? Σε μένα παλιότερα που είχα σχετικά παρόμοιο πρόβλημα, τελικά λύθηκε βάζοντας PCI κάρτα με USB θύρες - ξαφνικά οι δίσκοι που παρουσιάζαν 1002 προβλήματα δούλεψαν τέλεια (υποθέτω υπήρχε κάποιο θέμα με τον onboard usb controller, πιθανότατα λόγω μεγάλης ηλικίας της mobo που είχα τότε). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triffid_80 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Τζίφος. Μετέφερα όλα τα αρχεία (εννοείται χωρίς να αντιγράψω αυτά που φαίνονταν κατεστραμμένα) από τον παλιό σκληρό στον καινούργιο (όπως μου τον επέστρεψε - φορμαρισμένο - η εταιρεία)...μόλις χτες τελείωσα με την αντιγραφή...έβαλα τον παλιό σκληρό στο "σεντούκι" και σήμερα που πήγα να ανοίξω τον υπολογιστή ο σκληρός δεν διαβάζεται. Τις τέσσερις πρώτες τον αναγνώριζε (χωρίς να μπορώ να έχω πρόσβαση) ενώ τώρα δεν τον δείχνει καν στις συνδεδεμένες συσκευές. Ναι, δούλευε κανονικά όταν τον έστειλαν πίσω...αλλά έχει θέμα...θα παίζουμε την κολοκυθιά αν κάθε φορά τον στέλνω πίσω και μου τον επιστρέφουν φορμαρισμένο. Εν τω μεταξύ ο παλιός σκληρός (TOSHIBA) που έχει μέσα και τα κατεστραμμένα αρχεία, δουλεύει όλα αυτά τα χρόνια μια χαρά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου τσεκάρεις δίσκο και interface και καλώδια σε μαγαζί/επαγκελματια που ξέρουν αν δεν μπορείς μόνος σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triffid_80 Δημοσ. Παρασκευή στις 11:26 πμ Μέλος Share Δημοσ. Παρασκευή στις 11:26 πμ Επιτέλους αναγνώρισαν το πρόβλημα και θα τον επιστρέψω για αντικατάσταση ή επιστροφή χρημάτων. Έχω καταφέρει να σώσω κάποια αρχεία αλλά κάπως/κάπου κολλάει και ψάχνω κάποιο καλό πρόγραμμα (κι ας μην είναι freeware) να δοκιμάσω και μ' αυτό (έχω δουλέψει με το EaseUs, DiskDrill και Wondershare). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. Παρασκευή στις 01:51 μμ Share Δημοσ. Παρασκευή στις 01:51 μμ Δοκίμασε να κανείς image του σκληρού με κάποιο προγραμμα όπως το diskgenius και από εκεί δες αν μπορείς να πάρεις τα αρχεία έστω και κατεστραμμένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα