liakinen Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Τα λεφτά που θα φας σε αλοιφές + το ότι αν δεν πιάνουν και πολύ τα χέρια σου υπάρχουν λίγες πιθανότητες να το κάνεις χειρότερο, πας σε έναν φανοποιό ρωτάς την γνώμη του και την τιμή και πράττεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanospetr Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου On 15/10/2024 at 13:53, Sadako said: Γνωστό φανοποιό δεν έχω, το πιο "κοντινό" σε αυτό είναι το πλυντήριο που το πάω για πλύσιμο και εκτός αυτού κάνουν και κερώματα, γυαλίσματα κλπ. Δεν ξέρω βέβαια αν θα μου χρεώσει κάτι, οπότε είπα πρώτα μήπως έκανα κάποια δοκιμή μόνος μου, αν είναι κάτι που δεν ενέχει κίνδυνο να γίνει κάποια ζημιά. Είτε ζημιά είτε να φαίνεται κάποιο πασάλειμμα/θάμπωμα λόγω μη-σωστής χρήσης. Για κάποιο λόγο (που μπορεί να μην ισχύει και να το σκέφτομαι έτσι λόγω ασχετοσύνης) με "φοβίζει" λίγο το μεταλλικό χρώμα, ως πιο επικίνδυνο να γίνει ζημιά. Δηλαδή αν ήταν ξέρω γω κανένα απλό λευκό θα ήμουν πιο χαλαρός να κάνω πειράματα. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο δοκιμασμένο προϊόν που προτείνεται; Καλησπέρα, εγώ χρησιμοποιώ τον τελευταίο συνδυασμό την τελευταία δεκαετία για μικρά απρόοπτα στο βερνίκι του αυτοκινήτου: 1) χοντρή αλοιφή για να εξομαλύνεις αρχικά την γρατζουνιά: https://www.praktiker.gr/m/p/katharistiko-gratzounias-sonax-0-075l-20103 2) ψιλή αλοιφή για να εξαφανίσεις την θαμπάδα που προκλήθηκε από το (1) και να γυαλίσει το βερνίκι: https://www.praktiker.gr/m/p/gyalistiko-metallikon-xromaton-sonax-250ml-20114 Εφαρμόζεις την κάθε μια προσεκτικά, με ένα ξεχωριστό πανί μικροινών την καθεμία, στην προβληματική περιοχή. Θα βρεις λογικά και βοηθητικά βίντεο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzotzo Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) On 16/10/2024 at 11:38, vamvakoolas said: και μετα περναει ντουκοχρωμα με σπατουλα; γυαλοχαρτο νερου μαλλον εννοεις αλλα δε κανει για αυτη τη περιπτωση Στα αγγλικά λέγεται sanding paper. Στα ελληνικά λέγεται γυαλοχαρτο. Στα αγγλικά λέγεται waterproof sanding paper. Στα ελληνικά λέγεται γυαλοχαρτο νερού ή ντουκοχαρτο. Τα αδιάβροχα γυαλοχαρτα ή νερού όπως λες και εσύ τρίβουν και χωρίς νερό. Κοινή συνισταμένη και στις δύο γλώσσες είναι το γυαλοχαρτο. Την είπες την εξυπνάδα σου, πάμε παρακάτω. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου από tzotzo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 21 hours ago, tzotzo said: Στα αγγλικά λέγεται sanding paper. Στα ελληνικά λέγεται γυαλοχαρτο. Στα αγγλικά λέγεται waterproof sanding paper. Στα ελληνικά λέγεται γυαλοχαρτο νερού ή ντουκοχαρτο. Τα αδιάβροχα γυαλοχαρτα ή νερού όπως λες και εσύ τρίβουν και χωρίς νερό. Κοινή συνισταμένη και στις δύο γλώσσες είναι το γυαλοχαρτο. Την είπες την εξυπνάδα σου, πάμε παρακάτω. yes you are spiking englαnd very well, που κολλανε τα αγγλικα με το γυαλοχαρτο μονο εσυ ξερεις..... πηγαινε χρωματοπωλειο εσυ και ζητα γυαλοχαρτο το γυαλοχαρτο οπως το αναφερεις γενικα εχει αριθμους με βαση τη πυκνοτητα γιαυτο κοινη συνισταμενη ειναι ο υψηλος αριθμος να αναφερεται σε γυαλοχαρτο νερου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sadako Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Για detailing κλπ δεν ξέρω αν είναι ζημιά επιπέδου που να αξίζει το κόστος (έχω άλλη γρατσουνιά από την άλλη μεριά πιο σημαντική και έχει μπει ελάχιστα μέσα που έχω σκοπό να το πάω κάποια στιγμή, αλλά δεν έχω ιδέα για το κόστος, και το κακό είναι ότι στην άλλη γρατσουνιά το ντουγάνι που με έγδαρε έπιασε 10 πόντους πόρτα και 1-2 πόντους φτερό, οπότε αν ισχύει αυτό που έχω ακούσει ότι το κόστος πάει με το κομμάτι θα είναι σημαντικό το κόστος). Όσον αφορά στην προκειμένη περίπτωση, μάλλον μέσα στην εβδομάδα -καιρού επιτρέποντος- θα το πάω για ένα πλύσιμο, οπότε θα τους το αναφέρω μπας και κάνουν μια προσπάθεια με καμιά αλοιφή και γλιτώσω τα περαιτέρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzotzo Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 10 hours ago, vamvakoolas said: yes you are spiking englαnd very well, που κολλανε τα αγγλικα με το γυαλοχαρτο μονο εσυ ξερεις..... πηγαινε χρωματοπωλειο εσυ και ζητα γυαλοχαρτο το γυαλοχαρτο οπως το αναφερεις γενικα εχει αριθμους με βαση τη πυκνοτητα γιαυτο κοινη συνισταμενη ειναι ο υψηλος αριθμος να αναφερεται σε γυαλοχαρτο νερου On 16/10/2024 at 11:38, vamvakoolas said: και μετα περναει ντουκοχρωμα με σπατουλα; γυαλοχαρτο νερου μαλλον εννοεις αλλα δε κανει για αυτη τη περιπτωση Ρε Βαμβακουλα αντι να καθεσαι να εκτιθεσαι, συνεχιζεις τις εξυπναδες. Οχι το grit δεν παιζει κανενα ρολο στο αν ειναι αδιαβροχο ή οχι. https://www.nortonabrasives.com/en-gb/product/t489-standard-sheets Παρε εδω αδιαβροχα γυαλοχαρτα απο grit 60. Αρχικα ειπες την εξυπναδα σου, και μετα συνεχιζεις το ρεσιταλ αγνοιας. Παμε παρακατω. Η γρατζουνιες που βλεπω θελουν τριψιμο με γυαλοχαρτο 1500-2000-2500 και μετα γυαλισμα με χοντρη μεσαια ψιλη. Καποιος που πραγματικα γνωριζει θα του παρει 10 λεπτα η καθε γρατζουνια. το PDR ειναι αλλη διαδικασια και πιο κοστοβορα και πιο χρονοβορα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα