Προς το περιεχόμενο

Γρατσουνιά και αλοιφές

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Τις προάλλες γυρνάω και βρίσκω στο αμάξι 2 μικρές γρατσουνιές (βλ. φωτο), ύψος να φανταστείτε ~2 εκατοστά. Μάλιστα είναι πανομοιότυπες, από την ίδια μεριά, αλλά η μία στην πίσω πόρτα και η άλλη μπροστά στο φτερό. Τώρα ή σε κάποιο parking πάρκαρε κάποιος κοντά και άνοιξαν τις 2 πόρτες και με βρήκαν, ή ξέρω γω έσερναν κάτι και με βρήκαν 2 φορές, γιατί είναι και οι 2 στο ίδιο ύψος (κανά καρότσι ίσως; )

Τέλος πάντων, δεν έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με γρατσουνιές, ΔΕΝ φαίνεται κάτι βαθύ, δηλαδή δεν σκαλώνει το νύχι, αλλά σε απλό πλύσιμο που το έτριψα με σφουγγάρι (την μαλακή πλευρά προφανώς) ενώ όταν είναι βρεγμένο φαίνεται σαν να φεύγει, με το που στεγνώνει επανέρχεται αμέσως στην επιφάνεια.

Επειδή το αμάξι είναι σχετικά καινούριο (κλείνω 3 χρόνια τον άλλο μήνα) και το χρώμα μεταλλικό γκρί, αξίζει να προσπαθήσω κάτι μόνος μου με κάποια δοκιμασμένη αλοιφή (που να μην θαμπώσει όμως όλη την περιοχή όπως έχει πάρει το μάτι μου σχόλια σε ανάλογες περιπτώσεις); Θα κάνει δουλειά; Ή παίζει να το κάνω χειρότερα;

0-02-05-41163c9accdca5f4fecf6774078d353a7f05407cd0556ac73aceb64185152032_5c8bcaa618d1ce27.jpg

0-02-05-76eb892477d2d135065b5ab8bd42710e7d3b61365751034d5329afdc14006576_17cc0895cf989390.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν πιανει το νυχι οπως λες  (πολυ σημαντικο αυτο )  δεν χανεις κατι να δοκιμασεις .Εχω διβασει καλα  λογια για αλοιφες της 3Μ

Αν έχεις γνωστό φανοποιό πήγαινε το. Έχουν επαγγελματικές αλοιφές και δεν νομίζω να σου πάρει χρήματα. Σε μένα τουλάχιστον δεν έχει πάρει ποτέ για τέτοια. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

1 hour ago, Sadako said:

Καλησπέρα. Τις προάλλες γυρνάω και βρίσκω στο αμάξι 2 μικρές γρατσουνιές (βλ. φωτο), ύψος να φανταστείτε ~2 εκατοστά. Μάλιστα είναι πανομοιότυπες, από την ίδια μεριά, αλλά η μία στην πίσω πόρτα και η άλλη μπροστά στο φτερό. Τώρα ή σε κάποιο parking πάρκαρε κάποιος κοντά και άνοιξαν τις 2 πόρτες και με βρήκαν, ή ξέρω γω έσερναν κάτι και με βρήκαν 2 φορές, γιατί είναι και οι 2 στο ίδιο ύψος (κανά καρότσι ίσως; )

Τέλος πάντων, δεν έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με γρατσουνιές, ΔΕΝ φαίνεται κάτι βαθύ, δηλαδή δεν σκαλώνει το νύχι, αλλά σε απλό πλύσιμο που το έτριψα με σφουγγάρι (την μαλακή πλευρά προφανώς) ενώ όταν είναι βρεγμένο φαίνεται σαν να φεύγει, με το που στεγνώνει επανέρχεται αμέσως στην επιφάνεια.

Επειδή το αμάξι είναι σχετικά καινούριο (κλείνω 3 χρόνια τον άλλο μήνα) και το χρώμα μεταλλικό γκρί, αξίζει να προσπαθήσω κάτι μόνος μου με κάποια δοκιμασμένη αλοιφή (που να μην θαμπώσει όμως όλη την περιοχή όπως έχει πάρει το μάτι μου σχόλια σε ανάλογες περιπτώσεις); Θα κάνει δουλειά; Ή παίζει να το κάνω χειρότερα;

0-02-05-41163c9accdca5f4fecf6774078d353a7f05407cd0556ac73aceb64185152032_5c8bcaa618d1ce27.jpg

0-02-05-76eb892477d2d135065b5ab8bd42710e7d3b61365751034d5329afdc14006576_17cc0895cf989390.jpg

Μοιάζουν να μην έχουν φτάσει στο χρώμα, οπότε εκτιμώ ότι με αλοιφή θα φύγουν πλήρως. Είτε αγοράζεις 2 αλοιφές (μια χοντρή για την πολύ διόρθωση και μια ψιλή για το τελικό γυάλισμα) και ένα πανάκι μικροινών και παιδεύεσαι λίγη ώρα, είτε πας σ' ένα φανοποιείο και στο κάνουν 2 λεπτά με τον αλοιφαδόρο με μικρό/μηδαμινό κόστος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωστό φανοποιό δεν έχω, το πιο "κοντινό" σε αυτό είναι το πλυντήριο που το πάω για πλύσιμο και εκτός αυτού κάνουν και κερώματα, γυαλίσματα κλπ.

Δεν ξέρω βέβαια αν θα μου χρεώσει κάτι, οπότε είπα πρώτα μήπως έκανα κάποια δοκιμή μόνος μου, αν είναι κάτι που δεν ενέχει κίνδυνο να γίνει κάποια ζημιά. Είτε ζημιά είτε να φαίνεται κάποιο πασάλειμμα/θάμπωμα λόγω μη-σωστής χρήσης. Για κάποιο λόγο (που μπορεί να μην ισχύει και να το σκέφτομαι έτσι λόγω ασχετοσύνης) με "φοβίζει" λίγο το μεταλλικό χρώμα, ως πιο επικίνδυνο να γίνει ζημιά. Δηλαδή αν ήταν ξέρω γω κανένα απλό λευκό θα ήμουν πιο χαλαρός να κάνω πειράματα.

Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο δοκιμασμένο προϊόν που προτείνεται;

Επεξ/σία από Sadako

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3Μ θα σου πρότεινα και εγώ. Αλλά και στο Praktiker να πας έχει και αλοιφές άλλων εταιρειών όπως Turtle wax, Sonax και άλλες γνωστές εταιρείες..

Μην φοβάσαι και ο karate kid να είσαι δεν πρόκειται να κάνεις ζημιά στο χρώμα με το χέρι.

Να μου πεις ότι θα δοκίμαζες αλοιφαδορο για πρώτη φορά εκεί πολύ πιθανό αν ζεσταίνες το ίδιο σημείο για αρκετή ώρα, ναι θα έκανες ζημιά.

Επεξ/σία από madboy

οτι σου γραψαν ειναι σωστο.

+1 να παρεις μια απο τις επωνυμες μαρκες που γραφτηκαν

Κακο δε θα κανεις στη γρατζουνια ισα ισα που αυτες οι αλοιφες προσφερουν επιπλεον προστασια/βερνικι.

Αν τωρα παρεις καμμια οτι ναναι αλοιφη π.χ jumpo/πανηγυρια ή κανενα διαλυτικο (μεχρι νεφτι εχω δει να βαζουν σε γρατζουνια) εισαι αξιος της...μοιρας σου

Καλύτερα πήγαινε στο πλυντήριο που κάνουν κ γυαλισματα ή σε ένα φανοποιειο και σε λίγα λεπτά δεν θα φαίνεται τίποτα. Για να πάρεις αλοιφές καλές και επώνυμες θες τουλάχιστον 20 ευρώ.

Με τα ίδια ή λιγότερα λεφτά θα στο κάνει ένας επαγγελματίας χωρίς να αγχώνεσαι κιόλας.

Βασικά έτσι όπως το βλέπω πως εχει γίνει από τα άλατα πιο πιθανό να σου φανεί θαμπή η μή γυαλισμένη επιφάνεια μετά παρά αυτό το σημείο που θα γυαλίσεις.....

όταν σε ακουμπάνε σε παρκάρισμα και απλά σου αφήνουν το χρώμα τους τότε αυτό θα σε βοηθήσει. ειναι οικονομικό και κάνει μόνο αυτό που λέει τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, tzotzo said:

Θέλει τρίψιμο με γυαλοχαρτο και μετά γυάλισμα. Μην το ρισκάρεις 

και μετα περναει ντουκοχρωμα με σπατουλα;

γυαλοχαρτο νερου μαλλον εννοεις αλλα δε κανει για αυτη τη περιπτωση

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

και μετα περναει ντουκοχρωμα με σπατουλα;

γυαλοχαρτο νερου μαλλον εννοεις αλλα δε κανει για αυτη τη περιπτωση

Ανάλογα με το βάθος των γρατσουνιων ίσως κ να χρειαστεί.

Από την φωτό τουλάχιστον φαίνεται ότι με μια κοπτική αλοιφή θα επανέλθει σχετικά εύκολα, διαφορετικα πρέπει να γίνει τρίψιμο με ντουκοχαρτο νερού.

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 1

Έχω βγάλει αντίστοιχες από το δικό μου με meguiars ultimate polish και ελάχιστο τρίψιμο με το σφουγγαρακι της εταιρείας, αλλά σε άσπρο χρώμα. Σε μαύρο αυτοκίνητο τριετίας δεν ξέρω εάν θα το δοκίμαζα. Ίσως σε κάποιο χαμηλό σημείο να έβλεπα πώς θα πήγαινε πρώτα, αλλιώς θα τις άφηνα ώς είχαν μέχρι να χρειαστεί να πάει το αυτοκίνητο σε detailer για αράχνη και οτιδήποτε άλλο. Πάντως σε εμένα δεν άφησε καμία θαμπαδα στο βερνίκι. Ούτε άλλες γρατζουνιτσες ούτε τίποτα. Τις εξαφάνισε λες και τις έσβησα με γόμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...