Προς το περιεχόμενο

Πρόγραμμα Αντιγραφής Long Paths

R.E.M.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά.

Έχω πάρει μία δουλειά με ένα δικηγορικό, για αντιγραφή και backup αρχείων σε synology.

Το πρόβλημα είναι ότι όπως και στα περισσότερα δικηγορικά(το έχω ξανα συναντήσει), τα αρχεία που φτιάχουν είναι τεράστια όσον αφορά το όνομα και συμπεριλαμβανομένου και του path που το αποθηκεύουν, ξεπερνουν τους 256 χαρακτήρες.

ΣΤην περίπτωσή μου το δικηγορικό τα έχει αποθηκευμένα στο onedrive(personal) και θέλω να τα περάσω στο synology. 

Τι έχω κάνει:

• Σε ένα σταθερό PC, map έναν φάκελο του synology που είναι κατευθείαν στο root του (για τη μεταφορά των αρχείων)
  • Έχω προσπαθήσει να κάνω zip το onedrive και να τα περάσω με unzip στο folder του synology, χωρίς αποτέλεσμα
  • Έχω απενεργοποιήσει το όριο των 265 χαρακτήρων από τη registry του PC, χωρίς αποτέλεσμα
  • Έχω αγοράσει πρόγραμμα που επικαλέιτω ότι κάνει μεταφορά logn paths και π΄΄αλι χωρίς αποτέλεσμα( τώρα ζήτησα refund)
  • Έχω βάλει το free file sync και εκεί, είτε συγκρίνει λάθος τα directories είτε και πάλι δε μεταφέρει αρχεία λόγω long path
  • Έχω δοκιμάσει με robocopy /e /256 και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Όλα αυτά γιατι ο πελάτης αρνειται να μετονομάσει αρχεία, παρόλο που του εξήγησα ότι δεν γίνεται μεταφορά αλλιώς. ΕΠίσης τα αρχεία είναι λίγο πάνω από 100 που δεν περνάνε σε έναν φάκελο μόνο (από τους 20 περίπου που έχει) και του έχω πει ήδη τιμή για τις εργασίες μου, που όμως δεν περιελάμβαναν και την εύρεση και μετονομασία τόσων αρχείων καθώς θα μου πάρει πολλές ώρες.

Τι προτείνετε??

Κάθε βοήθεια δεκτή!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 minutes ago, micos000 said:

Αν μπουτάρεις από linux π.χ. με ένα live usb, πάλι δεν περνάνε;

δεν το δοκίμασα να σου πω την αλήθεια. Θα παίξει το map drive απο το ive cd  προς το synology?

7 minutes ago, jimmy213 said:

Ίσως σε βοηθήσει το παρακάτω. Δεν γνωρίζω κάποιο πρόγραμμα να προτείνω.

https://superuser.com/a/760601

Θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω...μακάρι να παίξει..

2 minutes ago, micos000 said:

Πρόσθεσα και ένα λινκ στο μήνυμα για το cloud sync

Ναι το είδα. Ο σκοπός είναι, μετά, αφού τα μεταφέρω στο synology, να τα κάνω backup σε onedrive που αγοράσε εταιρικό. Αλλα αν δεν περάσουν στο synology, πως θα τα πάω μέσω cloud sync στο onedrive το καινούριο? Εκεί έχω κολήσει

Δηλαδή είχαν personal one drive και αντί να αναβαθμίζουν αυτό πήγαν και αγόρασαν νέο λογαριασμό;

Δεν μπορείς να μεταφέρεις τα αρχεία απευθείας στο νέο onedrive;

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=move+files+from+onedrive+personal+to+business

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 minutes ago, micos000 said:

Δηλαδή είχαν personal one drive και αντί να αναβαθμίζουν αυτό πήγαν και αγόρασαν νέο λογαριασμό;

Δεν μπορείς να μεταφέρεις τα αρχεία απευθείας στο νέο onedrive;

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=move+files+from+onedrive+personal+to+business

Ω ναι...γιατί ήθελε να κρατήσει το personal, όπως το είχε και να δημιουργήσει άλλο καθαρά εταιρικό

Μου χτυπάνε και πάλι τα paths

Επεξ/σία από R.E.M.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζω για τους περιορισμούς του onedrive και εντόπισα κάτι περίεργο...

Αναφορά σε κείμενο

The entire decoded file path, including the file name, can't contain more than 400 characters for OneDrive for home, OneDrive for work or school and SharePoint in Microsoft 365

Δηλαδή το onedrive personal είχε περιορισμό στους 400 χαρακτήρες και παρακάτω γράφει..

Αναφορά σε κείμενο

SharePoint Server versions only support up to 260 characters for file and path lengths,

Δηλαδή αν το onedrive τους είναι πάνω σε sharepoint server τότε πέφτει το όριο των χαρακτήρων στου 260.

LINK -> https://support.microsoft.com/en-us/office/restrictions-and-limitations-in-onedrive-and-sharepoint-64883a5d-228e-48f5-b3d2-eb39e07630fa?ui=en-us&rs=en-us&ad=us#filenamepathlengths

Επεξ/σία από micos000

1 hour ago, micos000 said:

Διαβάζω για τους περιορισμούς του onedrive και εντόπισα κάτι περίεργο...

Δηλαδή το onedrive personal είχε περιορισμό στους 400 χαρακτήρες και παρακάτω γράφει..

Δηλαδή αν το onedrive τους είναι πάνω σε sharepoint server τότε πέφτει το όριο των χαρακτήρων στου 260.

LINK -> https://support.microsoft.com/en-us/office/restrictions-and-limitations-in-onedrive-and-sharepoint-64883a5d-228e-48f5-b3d2-eb39e07630fa?ui=en-us&rs=en-us&ad=us#filenamepathlengths

Θα δοκιμάσω το απόγευμα που θα είμαι σπίτι, να δω τι θα μου βγάλει. Γιατί το πρόβλημα είναι ότι δεν ξεκινά καν η αντιγραφή των αρχείων. Δηλαδή όταν κάνω το copy, από το personal onedrive, κάνει λίγη ώρα στον "Υπολογισμό" των αρχείων. Εκεί χτυπάει και βρίσκει ότι τα αρχεία δε μπορούν να μεταφερθουν. 

Καλησπέρα σας,

Μια πρόταση που ίσως να βοηθούσε κάπως την κατάσταση είναι η χρήση πίνακα περιεχομένων μέσω MS Excel. Αναλυτικότερα:

1. Δημιουργούμε φακέλους στο αποθηκευτικό μέσο σε μορφή κωδικού λογιστικού σχεδίου, π.χ. Αρχικοί φάκελοι: 01, 02, 03, Υποφάκελοι: 01.001, 02.001, 03.001 κ.ο.κ.
2. Σ' ένα αρχείο Excel σε μορφή πίνακα ή μορφή δέντρου, θα έχουμε σε πίνακα την κωδικοποίηση των φακέλων με τα πραγματικά ονόματά τους.
3. Τα κελιά με τις πραγματικές ονομασίες των φακέλων θα έχουν υπερσύνδεσμο ώστε να ανοίγει ο φάκελος.

Θα μπορούσε να υπάρχει κουμπί να σαρώνει το βασικό φάκελο και να προσθέτει στα περιεχόμενα τους νέους φακέλους για να τους δώσουμε τα ονόματα που θέλουμε.

Το παραπάνω απλά είναι μια γρήγορη σκέψη για αρχειοθέτηση φακέλων που πιθανόν να έχει τυχόν προβλήματα που δεν έχω σκεφτεί ακόμα.

1 hour ago, slr said:

Το total commander αντιγράφει αρχεία με long paths. Δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις.

Καλησπέρα. Μόλις το δοκίμασα, δεν τα περνάει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...