Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Υπάρχει κάποιος τρόπος να στείλω κάπου mail / να πάρω κάποιον τηλ και τέλος πάντων να μπορέσω να ενημερωθώ πότε πρέπει να πάει ο άνθρωπος ως μάρτυρας, αφού κανείς δεν τον ενημερώνει επίσημα και πάει κάθε φορά επειδή του το λένε οι άλλοι μάρτυρες που το έμαθαν την ημέρα της αναβολής στα δικαστήρια  ?!?!!?!

Η δίκη αναβάλλεται ή μήπως πλέον διακόπτεται; Διότι έχει σημασία η διαφορά. Αν έχει ξεκινήσει η δίκη και διακόπτεται, τότε η σύνθεση είναι σταθερή και ο/η γραμματέας συγκεκριμένος/η, άρα μπορείς να επικοινωνείς μαζί του/της και να ρωτάς την επόμενη ημερομηνία· συνήθως δε ο/η γραμματέας έχει για τις άμεσα επόμενες συνεδριάσεις εξασφαλίσει αίθουσα και ξέρει να σου πει με τη μία και ποιες είναι οι 3-4 ημερομηνίες που ακολουθούν.

Εναλλακτικά, βλέπεις από την κλήτευση ποιο είναι το δικαστήριο και τηλεφωνείς στην αντίστοιχη γραμματεία για να σου πουν ποιος/α είναι γραμματέας ή και την ημερομηνία (με τον αριθμό υπόθεσης) εάν την έχουν. Συνήθως δείχνουν κατανόηση σε μάρτυρες που έρχονται από μακριά, κι αν δεν πετύχεις με το πρώτο το σωστό νούμερο πάλι θα σε βοηθήσουν να βγάλεις άκρη για το πού πρέπει να καλέσεις — αλλά οπωδήποτε να 'χεις μπροστά σου την αρχική κλήτευση όταν τους πάρεις, για να μπορείς να τους απαντάς σε στοιχεία που πιθανότατα θα σε ρωτήσουν για να εντοπίσουν περί ποίας υπόθεσης πρόκειται. https://dsnafpliou.gr/images/documents/anakoinoseis/2020/12/nea-tilrfona-dikastirion-nafpliou.pdf

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Τι υπόθεση είναι αυτοί που πρέπει να πάρουν μαρτυρίες από 200 παππούδες και γιαγιάδες;

Θα με φάει η περιέργεια...

Φωτιές Πελοποννήσου 2007. Δόθηκαν αποζημιώσεις. Υπήρχαν μόνο 2 μηχανικοί που ανέλαβαν όλους τους πληγέντες end to end και μάλλον "κάτι δεν έκαναν σωστά" οι μηχανικοί. Όσοι έπαθαν ζημιές, δεν πήραν χρήματα στα χέρια. Εξουσιοδότησαν τους μηχανικούς να κάνουν ότι καταλαβαίνουν. Όλη η έρευνα ξεκίνησε περίπου το 2022 (15 χρόνια μετά)

Οπότε οι μάρτυρες είναι όσοι είχαν ζημιές και κατηγορούμενοι οι μηχανικοί. Ενάγων είναι το Δημόσιο. 

53 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Πραγματικά ξεφτίλα αυτά τα πράγματα που διαβάζω.... Δεν γράφει το χαρτί επάνω τίποτε..... 

Οι 200 μάρτυρες μου κάνουν και εμένα μεγαλη εντύπωση. Τι είναι αυτό το πράγμα με τα πήγαινε έλα στα δικαστήρια... 

Ξεφτίλα δεν μπορείς να φανταστείς. Μιλάμε για υπερήλικες που προφανώς συνεχώς μειώνονται γιατί πεθαίνουν. Και για όποιον δεν καταλαβαίνει, μιλάμε για ανθρώπους 70+ ετών (ο δικός μου είναι 85+) που πρέπει να ταξιδέψουν, οδηγούν και πρέπει να φάνε όλη την ημέρα στα δικαστήρια, ενώ σε αυτή την ηλικία αν ζεις, είναι θαύμα αν μπορείς να πας μόνος σου στην τουαλέτα.   Ο δικός μου πήγε σε όλα, τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά είναι προφανές πως σε αυτή την ηλικία, κάθε μέρα είναι δυσκολότερη της προηγούμενης στη διαβίωση. ΝΑΙ να πάμε σε άλλο ένα, αλλά δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η παρωδία για πάντα. Γιατί περί παρωδίας πρόκειται. Είναι πραγματική ντροπή. 

Ένα άλλο θέμα είναι πως σε αυτές τις ηλικίες, να το πω ευγενικά, δεν ισχύει ότι ακριβώς πουν. Οπότε δυσχεραίνει η κατάσταση ακόμα περισσότερο. Εδώ είναι θαύμα να ζεις αξιοπρεπώς.... 

46 λεπτά πριν, Zazula είπε

Η δίκη αναβάλλεται ή μήπως πλέον διακόπτεται; Διότι έχει σημασία η διαφορά. Αν έχει ξεκινήσει η δίκη και διακόπτεται, τότε η σύνθεση είναι σταθερή και ο/η γραμματέας συγκεκριμένος/η, άρα μπορείς να επικοινωνείς μαζί του/της και να ρωτάς την επόμενη ημερομηνία· συνήθως δε ο/η γραμματέας έχει για τις άμεσα επόμενες συνεδριάσεις εξασφαλίσει αίθουσα και ξέρει να σου πει με τη μία και ποιες είναι οι 3-4 ημερομηνίες που ακολουθούν.

Εναλλακτικά, βλέπεις από την κλήτευση ποιο είναι το δικαστήριο και τηλεφωνείς στην αντίστοιχη γραμματεία για να σου πουν ποιος/α είναι γραμματέας ή και την ημερομηνία (με τον αριθμό υπόθεσης) εάν την έχουν. Συνήθως δείχνουν κατανόηση σε μάρτυρες που έρχονται από μακριά, κι αν δεν πετύχεις με το πρώτο το σωστό νούμερο πάλι θα σε βοηθήσουν να βγάλεις άκρη για το πού πρέπει να καλέσεις — αλλά οπωδήποτε να 'χεις μπροστά σου την αρχική κλήτευση όταν τους πάρεις, για να μπορείς να τους απαντάς σε στοιχεία που πιθανότατα θα σε ρωτήσουν για να εντοπίσουν περί ποίας υπόθεσης πρόκειται. https://dsnafpliou.gr/images/documents/anakoinoseis/2020/12/nea-tilrfona-dikastirion-nafpliou.pdf

Δεν μπορώ να απαντήσω με ακρίβεια, γιατί δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα με τους ηλικιωμένους.... Πρέπει να βρω κάποια κλήτευση από το παρελθόν για να έχω κάποια συγκεκριμένα στοιχεία.  

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/1/2025 στις 3:28 ΜΜ, sphinxgr είπε

Φωτιές Πελοποννήσου 2007. Δόθηκαν αποζημιώσεις. Υπήρχαν μόνο 2 μηχανικοί που ανέλαβαν όλους τους πληγέντες end to end και μάλλον "κάτι δεν έκαναν σωστά" οι μηχανικοί. Όσοι έπαθαν ζημιές, δεν πήραν χρήματα στα χέρια. Εξουσιοδότησαν τους μηχανικούς να κάνουν ότι καταλαβαίνουν. Όλη η έρευνα ξεκίνησε περίπου το 2022 (15 χρόνια μετά)

Οπότε οι μάρτυρες είναι όσοι είχαν ζημιές και κατηγορούμενοι οι μηχανικοί. Ενάγων είναι το Δημόσιο. 

Ξεφτίλα δεν μπορείς να φανταστείς. Μιλάμε για υπερήλικες που προφανώς συνεχώς μειώνονται γιατί πεθαίνουν. Και για όποιον δεν καταλαβαίνει, μιλάμε για ανθρώπους 70+ ετών (ο δικός μου είναι 85+) που πρέπει να ταξιδέψουν, οδηγούν και πρέπει να φάνε όλη την ημέρα στα δικαστήρια, ενώ σε αυτή την ηλικία αν ζεις, είναι θαύμα αν μπορείς να πας μόνος σου στην τουαλέτα.   Ο δικός μου πήγε σε όλα, τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά είναι προφανές πως σε αυτή την ηλικία, κάθε μέρα είναι δυσκολότερη της προηγούμενης στη διαβίωση. ΝΑΙ να πάμε σε άλλο ένα, αλλά δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η παρωδία για πάντα. Γιατί περί παρωδίας πρόκειται. Είναι πραγματική ντροπή. 

Ένα άλλο θέμα είναι πως σε αυτές τις ηλικίες, να το πω ευγενικά, δεν ισχύει ότι ακριβώς πουν. Οπότε δυσχεραίνει η κατάσταση ακόμα περισσότερο. Εδώ είναι θαύμα να ζεις αξιοπρεπώς.... 

Δεν μπορώ να απαντήσω με ακρίβεια, γιατί δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα με τους ηλικιωμένους.... Πρέπει να βρω κάποια κλήτευση από το παρελθόν για να έχω κάποια συγκεκριμένα στοιχεία.  

Ψάξτε να μάθετε περί τίνος πρόκειται στο δικαστήριο. Αν δεν το θεωρεί σημαντικό θέμα ας μην πάει. 

Ακυρο, τώρα πρόσεξα ότι ανέφερες για τις φωτιές Πελοποννήσου. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
Στις 24/1/2025 στις 1:12 ΜΜ, sphinxgr είπε

αφού κανείς δεν τον ενημερώνει επίσημα

Εφόσον ήταν παρών στην τελευταία συνεδρίαση ενημερώθηκε επισήμως με την ρητή δικάσιμο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 17/10/2024 at 10:09, fmarkos said:

Κάνεις λάθος και αυτό θεωρείται δημοσίευση. 

Κανονικοτατα η ασφαλιστική δεχεται τα βίντεο απο καμερες (εγω το ειχα ανεβάσει unlisted στο YouTube και εστειλα το link στον υπεύθυνο που ειχε αναλαβει τον φακελο, ενας στοκος Αφρικανός στην Κυψέλη μας πήρε παραμαζωμα τα αυτοκίνητα προσπαθώντας να παρκάρει). Επειδή ο φταιχτης εμενε στην γειτονια και ειχε παλιό οχημα μπήκαν κατι υποψιες στον ασφαλιστη μήπως το στησαμε. Εαν δεν ειχα το βιντεο δεν ξερω πως θα κατεληγε

Επεξ/σία από Fotis_Greece
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Fotis_Greece είπε

Κανονικοτατα η ασφαλιστική δεχεται τα βίντεο απο καμερες (εγω το ειχα ανεβάσει unlisted στο YouTube και εστειλα το link στον υπεύθυνο που ειχε αναλαβει τον φακελο, ενας στοκος Αφρικανός στην Κυψέλη μας πήρε παραμαζωμα τα αυτοκίνητα προσπαθώντας να παρκάρει). Επειδή ο φταιχτης εμενε στην γειτονια και ειχε παλιό οχημα μπήκαν κατι υποψιες στον ασφαλιστη μήπως το στησαμε. Εαν δεν ειχα το βιντεο δεν ξερω πως θα κατεληγε

Ναι αλλά οι ασφαλιστικές δεν δικάζουν, αν ένα τροχαίο καταλήξει στα δικαστήρια το βίντεο δεν έχει (αν και θα έπρεπε) καμία νομική υπόσταση. Η περίπτωση που μου περιγράφεις είναι περίπτωση που έκανες εσύ αρνητική δήλωση, ο άλλος οδηγός αποδέχτηκε την υπαιτιότητα του και η ασφαλιστική εξέταζε το ενδεχόμενο απάτης. Σε αυτή την περίπτωση η ασφαλιστική το δέχτηκε, γιατί αν εσύ δημοσιεύες το βίντεο και έγραφες η Χ ασφαλιστική το θεωρεί απάτη και δεν με αποζημιώνει  θα πάθεναν τεράστια επικοινωνιακή ζημιά. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Nabuko είπε

Εφόσον ήταν παρών στην τελευταία συνεδρίαση ενημερώθηκε επισήμως με την ρητή δικάσιμο.

Οι τελευταίες που θυμάμαι ήταν Ιούνιο 24, Σεπτέμβριο 24, Οκτώβριο 24 και μετά παίζει να έγιναν 1~2 ακόμα, αλλά υπήρχαν θέματα υγείας και δεν πήγε σε αυτές τις 2 (για τις οποίες δεν ξέρω καν τι έγινε κ αν έγιναν) .

Οπότε χάθηκε η συνέχεια και δεν ξέρουμε τι γίνεται τώρα. 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

αλλά υπήρχαν θέματα υγείας και δεν πήγε σε αυτές τις 2 (για τις οποίες δεν ξέρω καν τι έγινε κ αν έγιναν) .

Οπότε χάθηκε η συνέχεια και δεν ξέρουμε τι γίνεται τώρα.

Aν ανέγνωσαν την κατάσταση μαρτύρων και δεν ήταν παρών τότε θα του στείλουν χαρτί για την επόμενη δικάσιμο.

Επειδή ανέφερες πριν ότι θα τους χώριζαν σε γκρουπ ενδεχομένως να μην ήταν σε κανένα από αυτά που κάλεσαν πρώτα.

Διάβασε αν θέλεις το άρθρο 349 του ΚΠΔ. Κοίτα την παράγραφο 5. 

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, fmarkos είπε

Ναι αλλά οι ασφαλιστικές δεν δικάζουν, αν ένα τροχαίο καταλήξει στα δικαστήρια το βίντεο δεν έχει (αν και θα έπρεπε) καμία νομική υπόσταση. Η περίπτωση που μου περιγράφεις είναι περίπτωση που έκανες εσύ αρνητική δήλωση, ο άλλος οδηγός αποδέχτηκε την υπαιτιότητα του και η ασφαλιστική εξέταζε το ενδεχόμενο απάτης. Σε αυτή την περίπτωση η ασφαλιστική το δέχτηκε, γιατί αν εσύ δημοσιεύες το βίντεο και έγραφες η Χ ασφαλιστική το θεωρεί απάτη και δεν με αποζημιώνει  θα πάθεναν τεράστια επικοινωνιακή ζημιά. 

Υπάρχουν περιπτώσεις που το βίντεο μια χαρά νομική ισχύ μπορεί να έχει και το λαμβάνει υπόψην το δικαστήριο. Αλλά δεν τους γνωρίζω ακριβώς, ξέρω σίγουρα σε περίπτωση φόνου ότι μετράνε τα πάντα που βοηθάνε στην εξιχνίαση. Τώρα για ένα τρακάρισμα..... χλωμό το κόβω. 

Δημοσ.
13 hours ago, fmarkos said:

Αρα κλεισαμε το θέμα λοιπον για το εαν οι ασφαλιστικές δέχονται βιντεο. Επισης το ανεβασα σαν unlisted στο YT για να το δει ευκολα ο πραγματογνωμονας. Η ασφαλιστική αναθεμα εαν ασχολουνταν με την φημη της (City Insurance Ρουμανιας!! η οποια εχει κλεισει εντελως εδω. Παλι καλα πρόλαβα και πληρωθηκα. Ηθελα να μαθω πως παιρνουν άδειες για δραστηριότητες εδω). Για δικαστηρια δεν εχω αποψη. Η μονη εμπειρία που εχω απο αυτα ειναι κλοπη στην εισοδο πολυκατοικίας οπου η ασφάλεια ζητησε το βίντεο του καταγραφικου και μετα απο 6 μηνες ειχα και εκ νεου κληση να το στειλω σε καποιους ανωτερους τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...