SagoniasSlutRos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2024 41 λεπτά πριν, johnieXoX είπε Άσχετο με το παρόν θέμα, αλλά πως πήγε η δική σου υπόθεση με το τρακάρισμα; Δεν εχει γινει ακομα το δικαστηριο. Θα γινει το 2025, δυο χρονια μετα 1
makiss8 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2024 1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε H τροχαια ερχεται καμια ωρα μετα αν εισαι τυχερος. Ο μαρτυρας καθοταν και περιμενε εκει για μικρογρατζουνιες στα οχηματα; Σε δικο μου τροχαιο η τροχαια δεν εγραψε τπτ για μαρτυρες παντως ουτε και μας ρωτησε. Απλα εγραψε τις πορειες των οχηματων με τα στοιχεια μας, υπογραψαμε και εφυγαν. Αρα θα δηλωσεις στο δικαστηριο αυτα που δηλωσες και εκεινη την ωρα στην τροχαια. (επειδη ειπες οτι δεν θυμασαι λεπτομερειες) σωστα, θυμαμαι οτι βγηκε μπροστα μας, εβρεχε, δεν θυμαμαι αν υπηρχει στοπ η οχι κτλπ,
mariosnik_ Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 15/10/2024 στις 9:25 ΠΜ, makiss8 είπε καλησπερα παιδια, ημουν μαρτυρας σε ενα τρακαρισμα μονο ψιλες υλικες ζημιες και μου ηρθε χαρτι να παω στη δικη στο δικαστηριο σε ενα μηνα, μετα απο 3 χρονια, ουτε που θυμαμαι ποιος εφταιγε, ειμαι επαρχια και το συμβαν εγινε αθηνα, ειναι πολλα τα εξοδα να παω +προσωπικες υποχρεωσεις που δεν μπορω να αναβαλω εκεινη τη μερα ευκολα αν δεν παω υπαρχει προστιμο υποθετω τι κανουμε τωρα που μπορω να απευθυνθω? ευχαριστω Το κλασσικό πρόβλημα που έχουμε όλοι σε τέτοια θέματα. Δυστυχώς πρέπει να πας αλλιώς υπάρχουν κυρώσεις και θα έχεις ένα πρόβλημα παραπάνω στο κεφάλι σου. Δυστυχως δεν ενδιαφέρει κανέναν από το σύστημα τι προβλήματα και υποχρεώσεις έχεις. Τρόπος να την σκαπουλαρεις, μόνο με χαρτί νοσοκομείου ότι προσήλθες για κάποια εξέταση η είχες κάποιο θέμα, απλό χαρτί γιατρού δεν ξέρω αν θα το κάνουν δεκτό διότι το χρησιμοποιούν πολλοί ως αιτία αποφυγής. Όσο για το ότι δεν θυμάσαι τίποτα, είναι το τελευταίο που πρέπει να σε αγχώνει, θα πεις την αλήθεια ότι πέρασαν 3 χρόνια και δεν θυμάσαι τίποτα. Δεν θα σε εξετάσουν αν λες την αλήθεια απλά λες ότι ξέρεις και θυμάσαι. Στις 15/10/2024 στις 10:34 ΠΜ, Luciddream είπε Εγώ είχα δύο μάρτυρες που κατέθεσαν. Δεν ήρθε κανένας από τους δυο στο δικαστήριο. Ο ένας επειδή ήταν και γνωστός δημοσιογράφος και μάλλον ήξερε τα κόλπα έστειλε ένα χαρτί ότι είναι σαν να βρίσκεται στο δικαστήριο και ότι ότι είχε καταθέσει ισχύει και την μέρα του δικαστηρίου. Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό, μπορεί αν ψάξω στα αρχεία να το βρω. Ο δεύτερος απλά μάλλον δεν ασχολήθηκε, αλλά και οι δύο με σώσανε με την αρχική κατάθεση τους (το τρακάρισμα ήταν με αστυνομία και οι δικοί τους πραγματικοί μάρτυρες εξαφανίστηκαν, ενώ εμφανίστηκαν ψευδομάρτυρες που στην ίδια την ΕΔΕ τους καταλάβανε). Το λάθος που έκανα ήταν ότι όταν τράκαρα ήρθαν 5-6 άτομα να μου πουν να κάτσουν σαν μάρτυρες και εγώ τους έδιωξα επειδή είχα αυτους τους δύο. Όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα. Όσο για το δικαστήριο, χάσιμο χρόνου γενικά για όλους. Να επισημάνω εδώ, αυτό που λες με τον έναν μαρτυρά που έστειλε κάποια επιστολή σαν να βρίσκεται εκεί αντί να παραστεί αυτός. Ναι υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά την επιστολή δεν την γράφεις μόνος σου. Πρέπει να πας σε δικηγόρο να συντάξει αυτό το έγγραφο το οποίο έχει μια συγκεκριμένη ονομασία στην δικονομια, δεν το θυμάμαι τώρα, και προφανώς δεν θα το πράξει δωρεάν αυτό ο δικηγόρος αλλά θα πληρώσεις και όχι λιγα, εν ολίγοις μάλλον πιο οικονομικά θα σου βγει να κάνεις το ταξίδι ο ίδιος να παραστείς από το να κάνεις αυτή την διαδικασία με την επιστολή. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2024 από mariosnik_ 1
Luciddream Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2024 11 minutes ago, mariosnik_ said: Να επισημάνω εδώ, αυτό που λες με τον έναν μαρτυρά που έστειλε κάποια επιστολή σαν να βρίσκεται εκεί. Ναι υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά δεν το κάνεις μόνος σου. Πρέπει να πας σε δικηγόρο να συντάξει αυτό το έγγραφο το οποίο έχει μια συγκεκριμένη ονομασία στην δικονομια, δεν το θυμάμαι τώρα, και προφανώς δεν θα το πράξει δωρεάν αυτό ο δικηγόρος αλλά θα πληρώσεις και όχι λιγα, εν ολίγοις μάλλον πιο οικονομικά θα σου βγει να κάνεις το ταξίδι ο ίδιος να παραστείς από το να κάνεις αυτή την διαδικασία με την επιστολή. Μπορεί δεν θυμάμαι ακριβώς πως έγινε τότε. Έψαξα πάντως προχτες στα αρχεία μου και δεν βρήκα κάτι.. μόνο τις αρχικές καταθέσεις βρήκα. Οπότε μπορεί απλά να το ανέφεραν στο δικαστήριο (ποινικό) και να το θυμάμαι από εκεί.
mariosnik_ Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, fmarkos είπε Το να έχεις κάμερα για προσωπική χρήση είναι κάτι που επιτρέπεται, να δώσεις όμως το υλικό απαγορεύεται. Απαγορεύεται να δημοσιεύσεις το υλικό όταν υπάρχει ήχος και όταν δείχνει στοιχεία που φανερώνουν πρόσωπα ή οδηγούν σε αποκάλυψη και εύρεση προσωπικών στοιχείων των εμπλεκομένων η τρίτων, πρέπει να είναι καλυμμένα όλα στο βίντεο πριν δημοσιευτεί. Κατά τα λοιπά μια χαρά μπορείς να δώσεις υλικό, κοτσάρεις μια αυτοκόλλητο στο αμάξι ότι καταγράφεται. Το υλικό το ζητάει και μόνη της η αστυνομία πολλές φορές. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2024 από mariosnik_ 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2024 Χωρις να ειμαι σιγουρος, δες αν μπορεις να δωσεις ενορκη καταθεση. Να πας δλδ σε καποιο δικηγορο/συμβολαιογραφο της περιοχης σου και να δωσεις ενορκη καταθεση (γραπτη καταθεση που την υπογραφεις). 1
blitzNikos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2024 Κλασική ιστορία ταλαιπωρίας στις άθλιες αίθουσες των ελληνικών δικαστηρίων στην Ευελπίδων... Το δικαστήριο είναι σίγουρα ποινικό. Στα αστικά δεν υπάρχει κλήτευση από τη γραμματεία του δικαστήριου. Κάθε διάδικος πρέπει να φέρει τους μάρτυρές του οι οποίοι βέβαια προσέρχονται αν το επιθυμούν, εθελοντικά. Στα ποινικά δικαστήρια η κατάθεση γίνεται live, μπροστά στο δικαστήριο. Ένορκες βεβαιώσεις γίνονται δεκτές μόνο στα αστικά δικαστήρια. Μπορεί όμως να διαβαστεί η κατάθεση του μάρτυρα κατά την προανάκριση/ανάκριση, αν κριθεί ότι αυτός δικαιολογημένα απουσιάζει και συμφωνούν γιαυτό ο εισαγγελέας και οι δικηγόροι των διαδίκων. Αν δεν παρουσιαστείς είναι πιθανότατο ότι θα τιμωρηθείς με πρόστιμο λιπομαρτυρίας 50 ευρώπουλα, αν πρόκειται για μονομελές ή 150 ευρώπουλα, αν πρόκειται για τριμελές δικαστήριο και θα διαταχθεί η "βίαια προσαγωγή" σου την επόμενη φορά. Αν το δικαστήριο αναβληθεί εξ' αιτίας της απουσίας σου, μπορεί να χρεωθείς και όλες τις δαπάνες που προκλήθηκαν από την αναβολή. Στην πράξη αν το δικαστήριο αναβληθεί εξ' αιτίας σου και την επόμενη φορά εμφανιστείς κανονικά, ζητάς να ανακληθει το πρόστιμο με κάποια εύλογη δικαιολογία γιατί απουσίασες και σχεδόν πάντα γίνεται δεκτό, οπότε ξεμπερδεύεις. Αν όμως, παρά την απουσία σου, γίνει το δικαστήριο μπορεί να φας το πρόστιμο και μετά το κόστος και η φασαρία για να το σβήσεις να είναι μεγαλύτερο, οπότε την πάτησες! Υπάρχει βέβαια περίπτωση το δικαστήριο να αναβληθεί για άλλο λόγο, όπως πρόβλημα του κατηγορούμενου ή του μηνυτή, λαθεμένες/εκπροθεσμες/άκυρες επιδόσεις, παρέλευση ωραρίου, δηλαδή να μην προλάβει να φτάσει η σειρά της υπόθεσης μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι, κλπ, οπότε δεν έχεις πρόλημα και απλά σε ξανακαλούν στη νέα δικάσιμο. Εκατοντάδες ατυχείς ταλαίπωροι διάδικοι, δικηγόροι, πραγματογνώμονες και μάρτυρες περιμένουν απο το πρωί ή από τις 11:00 για να ακούσουν στις 15:00 ότι "τώρα πέρασε η ώρα φεύγουμε και εμεις παιδιά και αύριο την ίδια ώρα θα τα πούμε με χαρά"! Τσέκαρε τον αριθμό που έχει η υπόθεση στο πινάκιο του δικαστήριου. Αν έχεις κάποιο γνωστό δικηγόρο μπορεί να το δει διαδικτυακά. Επειδη συνήθως σωρεύουν πολλές υποθέσεις σε κάθε δικάσιμο, οι περισσότερες αναβάλλονται. Δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή να αποφύγεις όλη αυτή την ταλαιπωρία. Ελπίζω να βοήθησα. Καλό κουράγιο! 5 2
makiss8 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2024 καταλαβα μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. δηλαδη θα φυγω νυχτα για να ειμαι στις 9.00 στο δικαστηριο, να μην προλαβει να γινει η δικη εαν γινει, και να μεινω και σε δωματιο για την επομενη μερα κτλπ καλο κουραγιο οπως ειπες 2
Nabuko Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 Στις 18/10/2024 στις 7:53 ΠΜ, makiss8 είπε να μην προλαβει να γινει η δικη εαν γινει, και να μεινω και σε δωματιο για την επομενη μερα Την επόμενη μέρα έχει άλλο πινάκιο. Αν πάρει αναβολή τότε θα πάει για την επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία. Ενδεχομένως και για το νέο έτος. Μπορείς να ζητήσεις εσύ ή κάποιος δικηγόρος από την έδρα να δικάσει με προτεραιότητα γιατί έχεις έρθει από 700χλμ μακριά 1
Vstromrider Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 Δεν ξερω ποτε ειναι το δικαστηριο σου, αλλα μεχρι τις 29 του μηνα, εχουν αποχη οι Δικηγοροι. Συνεπως αναβάλονται όλα μέχρι τότε. 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 7 hours ago, Vstromrider said: Δεν ξερω ποτε ειναι το δικαστηριο σου, αλλα μεχρι τις 29 του μηνα, εχουν αποχη οι Δικηγοροι. Συνεπως αναβάλονται όλα μέχρι τότε. Οι δικηγόροι έχουμε στοχευμένη αποχή για συγκεκριμένες διαδικασίες και δίκες. Μην παραπληροφορούμε αν δεν γνωρίζουμε...
Vstromrider Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 11 λεπτά πριν, paredwse είπε Οι δικηγόροι έχουμε στοχευμένη αποχή για συγκεκριμένες διαδικασίες και δίκες. Μην παραπληροφορούμε αν δεν γνωρίζουμε... τι εννοεις? γιατι ο δικηγορος μου με ενημερωσε οτι την δευτερα εχουν αποχη οι δικηγοροι και δεν μπορουμε να δικασουμε κατι ασφαλιστικά μέτρα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 45 minutes ago, Vstromrider said: τι εννοεις? γιατι ο δικηγορος μου με ενημερωσε οτι την δευτερα εχουν αποχη οι δικηγοροι και δεν μπορουμε να δικασουμε κατι ασφαλιστικά μέτρα. Ο δικηγόρος σου προφανώς γνωρίζει εάν η δική σου υπόθεση θα αναβληθεί. Αλλά δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις υποθέσεις. 1
makiss8 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Στις 20/10/2024 στις 1:25 ΜΜ, Vstromrider είπε Δεν ξερω ποτε ειναι το δικαστηριο σου, αλλα μεχρι τις 29 του μηνα, εχουν αποχη οι Δικηγοροι. Συνεπως αναβάλονται όλα μέχρι τότε. ειναι μεσα νοεμβριου
tutuyo Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) On 18/10/2024 at 07:53, makiss8 said: καταλαβα μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. δηλαδη θα φυγω νυχτα για να ειμαι στις 9.00 στο δικαστηριο, να μην προλαβει να γινει η δικη εαν γινει, και να μεινω και σε δωματιο για την επομενη μερα κτλπ καλο κουραγιο οπως ειπες μα τι κωλοκρατος ειναι αυτο? δεν ρωταει δλδ αν ο καθε ανθρωπος εχει υποχρεωσεις, σκυλια, γατια, θα τον παει 900 χλμ μακρυα στο περιπου? μετα πως να γινεις μαρτυρας με συνειδηση? Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2024 από tutuyo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα