Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόνο cpu, 1 dimm ram, αν η cpu δίνει και ενσωματωμένη igpu τότε ούτε καν καρτα γραφικων (αλλιως ναι), κανένα άλλο καλώδιο εκτός από του τροφοδοτικού και το power ON. Θα σου έλεγα και τη μητρική εκτός κουτιού, πάνω στο τραπέζι, πάνω στο κουτί της. 

Πάντως, αν έβγαλες τη cpu, μήπως όταν την ξανάβαλες δεν την τοποθετησες καλά? Ή στράβωσε κανένα pin? 

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, sattack είπε

Μόνο cpu, 1 dimm ram, αν η cpu δίνει και ενσωματωμένη igpu τότε ούτε καν καρτα γραφικων (αλλιως ναι), κανένα άλλο καλώδιο εκτός από του τροφοδοτικού και το power ON. Θα σου έλεγα και τη μητρική εκτός κουτιού, πάνω στο τραπέζι, πάνω στο κουτί της. 

Πάντως, αν έβγαλες τη cpu, μήπως όταν την ξανάβαλες δεν την τοποθετησες καλά? Ή στράβωσε κανένα pin? 

Την έχω τοποθέτηση σίγουρα καλά.

Τώρα επειδή το σκέφτηκα και εγώ μήπως στράβωσε κάτι, έτσι όπως το κοίταξα δεν μου φάνηκε να έχει γίνει κάτι τέτοιο, αν και δεν είναι και εύκολο να το διακρίνεις αυτό έτσι όπως το κοιτούσα.

Είχα δοκιμάσει χωρίς κάρτα γραφικών αλλά και με τα 2 dims. Θα δοκιμάσω και με τον ένα να δω τι θα γίνει.

Ελπίζω να μην χρειαστεί να βγάλω τελείως τη μητρική από το κουτί...

Μπλέξιμο από το πουθενά...

Δημοσ.

Λοιπόν δοκίμασα χωρίς gpu και με ένα dim ram και άνοιξε κανονικά.

Αφού έγινε αυτό, έβαλα και gpu επίσης όλα μια χαρά με το 1 dim πάντα.

Δοκίμασα και με τα 2 dims μόνα τους και πάντα άνοιγε κανονικά, είτε με το ένα είτε με το άλλο στη θέση B2 της μητρικής.

Με το που βάλω δεύτερο κάνει ξανά τα ίδια.

Έκανα αναβάθμιση και το bios στην τελευταία έκδοση που έχει βγει μήπως αλλάξει κάτι, αλλά ούτε τώρα διορθώθηκε το πρόβλημα.

Τι μπορεί να φταίει και γίνεται αυτό;

Κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω;

• Like 1
Δημοσ.

Έτσι όπως τα λες, μάλλον χάλασε η μια θέση μνήμης της μητρικης. Πόσες θέσεις εχει, 2 ή 4? Λες στην Β2, άρα μάλλον 4 ε?

Βάλε ένα dimm μονο του και στις 4 θέσεις, να δεις που ανοίγει και που οχι. 

Κοίτα μην έχει πέσει τίποτα μέσα στην υποδοχή μνήμης. Μήπως έπεσε πάστα από την τοποθέτηση της  ψήκτρας?  Ξέρω γω φυσα το καλα μην εχει κανα σκουπιδακι, μπας και....

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, sattack είπε

Έτσι όπως τα λες, μάλλον χάλασε η μια θέση μνήμης της μητρικης. Πόσες θέσεις εχει, 2 ή 4? Λες στην Β2, άρα μάλλον 4 ε?

Βάλε ένα dimm μονο του και στις 4 θέσεις, να δεις που ανοίγει και που οχι. 

Ναι 4. Τα δοκίμασα όλα μονο σε αυτή δουλεύει.

Μόλις έβγαλα πάλι τον επεξεργαστή και πρέπει 2 pins να έχουν στραβώσει κάπως, το ένα πιο ελαφρά το άλλο φαίνεται ξεκάθαρα. 

Πως διορθώνετε αυτό γενικά;

Να προσπαθήσω να το φτιάξω με κάποια λεπτή βελόνα μήπως φταίει αυτό;

Τι θα πρότεινες;

Δημοσ.

Μαλλον είναι τα πινς για το άλλο κανάλι μνήμης.... ε ναι, δοκίμασε πολύ προσεκτικά με κάτι να τα ισιώσεις.  

Δημοσ.
17 minutes ago, TRP said:

Μόλις έβγαλα πάλι τον επεξεργαστή και πρέπει 2 pins να έχουν στραβώσει κάπως, το ένα πιο ελαφρά το άλλο φαίνεται ξεκάθαρα. 

Τι θα πρότεινες;

Και πηγαινα να το γραψω.Οι καινουργιοι επεξεργαστες της AMD απο σειρα 7 και μετα θελουν μεγαλη λεπτοτητα στο να εγκατασταθουν στο σοκετ.Τους ακουμπα κανεις πολυ ελαφρα ισα,ισα να εφαρμοσουν σωστα και μετα κατεβαζεις τον μοχλο.Ειναι παρα πολυ ευκολο να λυγισεις pins.

20 minutes ago, TRP said:

Τι θα πρότεινες;

Pins στην μητρικη εννοεις ετσι? Κοιταξε ομως,μπορει να χαλασεις τον επεξεργαστη αν δεν τα ισιωσεις σωστα.Δεν διαβασα απο την αρχη το νημα και απο οτι προσεξα επανερχοσουν καθε τοσο μετα απο πολυ καιρο.Ειναι ακριβη η μητρικη ?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, benign είπε

Και πηγαινα να το γραψω.Οι καινουργιοι επεξεργαστες της AMD απο σειρα 7 και μετα θελουν μεγαλη λεπτοτητα στο να εγκατασταθουν στο σοκετ.Τους ακουμπα κανεις πολυ ελαφρα ισα,ισα να εφαρμοσουν σωστα και μετα κατεβαζεις τον μοχλο.Ειναι παρα πολυ ευκολο να λυγισεις pins.

Με βλέπετε να πηγαίνω για αλλαγή μητρικής;

185 την είχα πάρει.

185 την είχα πάρει.

6 λεπτά πριν, benign είπε

Pins στην μητρικη εννοεις ετσι? Κοιταξε ομως,μπορει να χαλασεις τον επεξεργαστη αν δεν τα ισιωσεις σωστα.Δεν διαβασα απο την αρχη το νημα και απο οτι προσεξα επανερχοσουν καθε τοσο μετα απο πολυ καιρο.Ειναι ακριβη η μητρικη ?

Τώρα με έβαλες σε σκέψεις για το αν πρέπει να δοκιμάσω να δω αν δουλεύει...

Δημοσ.

Διαβάζοντας όλο το θέμα σήμερα, καλύτερα θα ήταν να στο στήσει κάποιος άλλος τότε που το πήρες.

Δημοσ.

Κοιταξε αν προσπαθησεις να ισιωσεις εσυ τα pins μπορει να τα σπασεις,η να μην τα ισιωσεις τελεια,εργοστασιακα.Αν συμβει το δευτερο,σιγουρα μπορει να χαλασεις τον επεξεργαστη για αυτο μην τον ξαναβαλεις οπως ειναι τωρα η κατασταση!

Ο επεξεργαστης μπορει να παθει βλαβη απο μη σωστα ισιωμενα πινακια. Μια κακη επαφη μπορει να προκαλεσει βραχυκυκλωμα η υπερταση και να χαλασει ο επεξεργαστης η υπερθερμανση.

Δυο επιλογες εχεις.Η θα βρεις καποιον με τα σωστα εργαλεια να δοκιμασει να στα ισιωσει.Αλλα δεν ξερω ποσο θα σου παρει και αν συμφερει.Ξερω καποιον στο Γαλατσι που ισως το κανει,θα προσπαθησω να τον βρω και να ρωτησω. Η δευτερη επιλογη ειναι να δεχτεις ψυχολογικα οτι μερικες φορες shit happens που λενε και στα χωρια και να παρεις μια καινουργια.Μην παρεις παντως τοσο ακριβη υπαρχουν και πιο φτηνες.Αν εχω καταλαβει δεν τρεχεις βαριες επαγγελματικες εφαρμογες,ετσι δεν ειναι?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, benign είπε

Κοιταξε αν προσπαθησεις να ισιωσεις εσυ τα pins μπορει να τα σπασεις,η να μην τα ισιωσεις τελεια,εργοστασιακα.Αν συμβει το δευτερο,σιγουρα μπορει να χαλασεις τον επεξεργαστη για αυτο μην τον ξαναβαλεις οπως ειναι τωρα η κατασταση!

Ο επεξεργαστης μπορει να παθει βλαβη απο μη σωστα ισιωμενα πινακια. Μια κακη επαφη μπορει να προκαλεσει βραχυκυκλωμα η υπερταση και να χαλασει ο επεξεργαστης η υπερθερμανση.

Δυο επιλογες εχεις.Η θα βρεις καποιον με τα σωστα εργαλεια να δοκιμασει να στα ισιωσει.Αλλα δεν ξερω ποσο θα σου παρει και αν συμφερει.Ξερω καποιον στο Γαλατσι που ισως το κανει,θα προσπαθησω να τον βρω και να ρωτησω. Η δευτερη επιλογη ειναι να δεχτεις ψυχολογικα οτι μερικες φορες shit happens που λενε και στα χωρια και να παρεις μια καινουργια.Μην παρεις παντως τοσο ακριβη υπαρχουν και πιο φτηνες.Αν εχω καταλαβει δεν τρεχεις βαριες επαγγελματικες εφαρμογες,ετσι δεν ειναι?

Όχι αλλά δεν ξέρω δεν θα ήθελα να πάω σε κάτι κατώτερο...

Δεν ξέρω και κάποιον έμπιστο να το πάω να το δει που να ξέρω ότι σίγουρα θα γίνει καλή δουλειά όποιο και να είναι το αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Η πείρα δείχνει ότι αντί για συναρμολογήσεις είναι καλύτερο επώνυμο υπολογιστή (Dell Lenovo) και αναβάθμιση με ό,τι RAM, SSD και κάρτα γραφικών. Μία η άλλη έρχεται σε λεφτά και έχεις εγγύηση για το βασικό μηχάνημα 

Δημοσ.

Τώρα τι μου προτείνετε να κάνω;

Θα μπορούσα να το πάω σε κάποιον να το δει και να το φτιάξουμε;

1 λεπτό πριν, dkstopo είπε

αγοράζεις του χρονου τετοια εποχη ενα pc στα λεφτα που διαθετεις τότε 

Αυτό από ποια άποψη να το κάνω δηλαδή αυτη τη στιγμή;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...