Προς το περιεχόμενο

Αγορά Μεταχειρισμένου

xtolicc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

ψάχνω να αγοράσω μεταχειρισμένο μικρό Ι.Χ. 10ετίας με ταβάνι τα 8000€, οι επιλογές είναι περιορισμένες και από όσα έχω ακούσει ,έχω καταλήξει να κοιτάω για Ford Fiesta , i20 και κανά peugeot 208 .

Όντας άσχετος από αυτοκίνητα διάβασα πως τα βενζίνης συνήθως στα 250χιλ. χλμ παραδίδουν πνεύμα ή βγάζουν σοβαρές ζημιές στην μηχανή. Τα περισσότερα όμως που βλέπω έχουν ήδη 200 χιλ. χλμ αλλά και άλλα που είναι πιο χαμηλά τα χιλιόμετρά τους δεν ξέρεις εαν είναι και τα αληθινά. 

Ισχύει ότι συνήθως σε αυτά τα χιλιόμετρα βγάζουν ζημιές; 

Να κοιτάξω για πετρέλαιο;

Οι επιλογές των συγκεκριμένων Ι.Χ. είναι οκ; Να κοιτάξω και κάποιο άλλο μοντέλο; 

Πλέον θα είμαι σε νησί για τα επόμενα 2 έτη άρα θα κάνω μικρές αποστάσεις και 1-2 φορές τον χρόνο μεγάλες(~1000 την φορά).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φυσικα και δεν παραδίδουν πνεύμα όλα τα αυτοκίνητα με 250000 χλμ 

Ένα καλό συντηρημένο αυτοκίνητό μπορεί να κάνει πολλά παραπάνω. 

Δεν τα ξέρω αυτά που λες 

Κοίτα για κάποιο ιαπωνικής τεχνολογιας αν σου αρέσει κάποιο. 

Πετρέλαιο για τόσα λίγα χλμ το χρόνο όχι. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

Αν μπορεις να αγορασεις ενα καινουριο με χρηματοδοτηση ισως θα ηταν πιο ασφαλης επιλογη και δεν θα εβγαινες απο το μπατζετ

Μπορει να πας στο site της χιουνται πχ και να δεις τα νουμερα για αγορα με χρηματοδοτηση για πχ ενα i20

Αυτα στις μαντρες εχουν σε τεραστιο βαθμο γυρισμενα χλμ

Στα υπολοιπα ειναι λαχειο τι θα κατσει αναλογως τι συντηρηση εχει κανει ο ιδιοκτητης και τι χρηση,παντως τα 250,000 κατα κανονα ειναι πολλα για βενζινη

Για αγορα μεταχειρισμενου ιδανικα αγοραζεις στα ~3 χρονια οπου και αξια εχει χασει και εγγυηση μπορει να εχει ακομα αρα ο ιδιοκτητης δεν θα σου δωσει σαπακι

4 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Για αγορα μεταχειρισμενου ιδανικα αγοραζεις στα ~3 χρονια οπου και αξια εχει χασει και εγγυηση μπορει να εχει ακομα αρα ο ιδιοκτητης δεν θα σου δωσει σαπακι

Με 8000 δεν υπάρχει μεταχειρισμένο μέχρι όχι 3 αλλά ούτε 5 χρόνια 

Με χρηματοδότηση προφανώς και θα ξεφύγει πολύ για καινούργιο. 

Μα δεν ειπα οτι μπορει με 8 χιλ να παρει τριετιας...ειπα οτι ειναι ενα καλο σημειο χρονικα να αγορασεις μεταχειρισμενο

Με χρηματοδοτηση δεν θα ξεφυγει γιατι θα δωσει μια προκαταβολη πχ 3.800 και μετα 352 για 48 μηνες (συμφωνα παντα με το site της εταιρειας για το πιο φτηνο i20)

Εγω ετσι πηρα το πρωτο μου αυτοκινητο

40 minutes ago, xtolicc said:

Όντας άσχετος από αυτοκίνητα διάβασα πως τα βενζίνης συνήθως στα 250χιλ. χλμ παραδίδουν πνεύμα ή βγάζουν σοβαρές ζημιές στην μηχανή. Τα περισσότερα όμως που βλέπω έχουν ήδη 200 χιλ. χλμ αλλά και άλλα που είναι πιο χαμηλά τα χιλιόμετρά τους δεν ξέρεις εαν είναι και τα αληθινά. 

που τις διαβασες αυτες τις  xlarge_20220309110119_stefanou_pipex_pip ?

• Haha 6

4 λεπτά πριν, tutuyo είπε

που τις διαβασες αυτες τις  xlarge_20220309110119_stefanou_pipex_pip ?

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο google θα δεις πολλά sites αλλά και forum που να το λεν.

43 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Φυσικα και δεν παραδίδουν πνεύμα όλα τα αυτοκίνητα με 250000 χλμ 

Ένα καλό συντηρημένο αυτοκίνητό μπορεί να κάνει πολλά παραπάνω. 

Δεν τα ξέρω αυτά που λες 

Κοίτα για κάποιο ιαπωνικής τεχνολογιας αν σου αρέσει κάποιο. 

Πετρέλαιο για τόσα λίγα χλμ το χρόνο όχι. 

Δεν βρίσκεις ιαπωνικό σε αυτά τα λεφτά και τέτοιας χρονολογίας εύκολα, έχουν ανέβει πολύ οι τιμές. 

Έβλεπα για κανένα yaris/ auris αλλά θέλουν 7000€-8000€ για μοντέλα του 10.

39 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Αν μπορεις να αγορασεις ενα καινουριο με χρηματοδοτηση ισως θα ηταν πιο ασφαλης επιλογη και δεν θα εβγαινες απο το μπατζετ

Μπορει να πας στο site της χιουνται πχ και να δεις τα νουμερα για αγορα με χρηματοδοτηση για πχ ενα i20

Αυτα στις μαντρες εχουν σε τεραστιο βαθμο γυρισμενα χλμ

Στα υπολοιπα ειναι λαχειο τι θα κατσει αναλογως τι συντηρηση εχει κανει ο ιδιοκτητης και τι χρηση,παντως τα 250,000 κατα κανονα ειναι πολλα για βενζινη

Δεν θέλω μια 5ετία να πληρώνω ένα αμάξι που αργότερα θα αλλάξουν οι ανάγκες μου και θα θέλω άλλο.(π.χ. οικογένεια) 

• Like 1

στα ορια εισαι χρηματικα αλλα να ξερεις βρισκεις αυτοκινητο 2016+ να κοιταξεις..

δεν παθαινουν τα αυτοκινητα τοσο ευκολα ζημια στον κινητηρα αν το συντηρεις σωστα οσο στα περιφερειακα

σκεψου εδωσα κορσα lpg εργοστασιακο 2018 μοντελο 8500

στις μαρκες που ειπες ειναι οκ αυτοκινητα και βρισκεις 2017+ ευκολα

δες και κανενα Kia rio βενζινη επισης πολυ καλα αυτοκινητα χωρις προβληματα

4 ώρες πριν, stel106 είπε

στα ορια εισαι χρηματικα αλλα να ξερεις βρισκεις αυτοκινητο 2016+ να κοιταξεις..

δεν παθαινουν τα αυτοκινητα τοσο ευκολα ζημια στον κινητηρα αν το συντηρεις σωστα οσο στα περιφερειακα

σκεψου εδωσα κορσα lpg εργοστασιακο 2018 μοντελο 8500

στις μαρκες που ειπες ειναι οκ αυτοκινητα και βρισκεις 2017+ ευκολα

δες και κανενα Kia rio βενζινη επισης πολυ καλα αυτοκινητα χωρις προβληματα

Έχει όντως κάποια και του 2016 αλλά είναι πολλά χιλιόμετρα 250χιλ + .

Θα κοιτάξω και για τα Rio 

Ελπίζω να βρω καμιά ευκαιρία σαν την δικιά σου 😂

22 ώρες πριν, xtolicc είπε

Δεν θέλω μια 5ετία να πληρώνω ένα αμάξι που αργότερα θα αλλάξουν οι ανάγκες μου και θα θέλω άλλο

Ειναι 4ετια και για 3 ατομα ενα i20 ειναι πιθανως αρκετο.

Επισης προφανως μπορεις να ξεχρεωσεις και πουλησεις νωριτερα αν αλλαξουν τοσο γρηγορα τα δεδομενα

Εσυ αποφασιζεις τι θα τα κανεις με τα λεφτα σου,αλλα αυτοκινητα με 200.000 χλμ και βαλε σιγουρα θα ζητησουν κι αλλα λεφτα συντομα,τωρα αν θα ειναι 100€ ή 2.000€ δεν το ξερει κανεις,μετα αρχιζει το "θα σου βαλω ενα μεταχειρισμενο και οσο αντεξει"

• Like 1

Στις 14/10/2024 στις 4:35 ΜΜ, xtolicc είπε

Καλησπέρα,

ψάχνω να αγοράσω μεταχειρισμένο μικρό Ι.Χ. 10ετίας με ταβάνι τα 8000€, οι επιλογές είναι περιορισμένες και από όσα έχω ακούσει ,έχω καταλήξει να κοιτάω για Ford Fiesta , i20 και κανά peugeot 208 .

Οι επιλογές των συγκεκριμένων Ι.Χ. είναι οκ; Να κοιτάξω και κάποιο άλλο μοντέλο; 

Πλέον θα είμαι σε νησί για τα επόμενα 2 έτη άρα θα κάνω μικρές αποστάσεις και 1-2 φορές τον χρόνο μεγάλες(~1000 την φορά).

Πιστευω θα βγεις πιο κερδισμενος αν βρεις κατι απο νοικοκυρη και με νορμαλ χλμ και ας ειναι πιο παλιο οχι βεβαια κατω του 2010.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/10/2024 στις 4:35 ΜΜ, xtolicc είπε

Καλησπέρα,

Εφόσον θα είσαι σε νησι και δε θα κάνεις χιλιόμετρα αρκετά και σε κοντινές αποστάσεις δε θα κοίταζα diesel.

Ότι κοιτάζεις να έχεις υπ όψιν οτι θα χρειαστεί ενα πλήρες service & μάζεμα οτι σου πεί ο μηχανικός στόν έλεγχο πρίν τήν αγορά.

Θα κοιταζα βενζίνη και μετατροπή σε LPG .

Γνωστός πήρε i20 του 2012 με υγραέριο στα 6500€ . Θέλει ψάξιμο και υπομονη .

Επεξ/σία από meletis_m

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...