sakis697 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, muchaos είπε Καλημέρα σας παιδιά, Έχω διαβάσει όλες τις προτάσεις-λύσεις που μοιραστήκατε, αλλά ακόμα προβληματίζομαι στο ποια να επιλέξω. Θα ήθελα να σας περιγράψω εν συντομία την περίπτωση μου και, αν μπορείτε, να με βοηθήσετε να βρω την καλύτερη λύση. Το σπίτι βρίσκεται σε πλήρη ανακαίνιση και αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν "μπετά", οπότε είναι ευκαιρία να τοποθετήσω ό,τι επιπλέον θέλω, όπως πρίζες και διακόπτες. Αυτό που ψάχνω είναι ένας έξυπνος θερμοσίφωνας συμβατός με HomeKit (για αυτοματισμούς κτλ) και με επιλογή on/off χειροκίνητα (είτε με διακόπτη στον πίνακα είτε με διακόπτη κανονικά στον τοίχο). Η υποδομή που διαθέτω είναι: Hubs: Raspberry Pi (Homebridge), Aqara M1 Hub, HomePods, AppleTV Προϊόντα: Eve, Aqara, Philips Hue, Meros, Tuya & Nanoleaf Έχω βρει δύο λύσεις που με ενδιαφέρουν: Λύση του Kominapple (Link😞 Πολύ ωραία και οικονομική επιλογή, αλλά προβληματίζομαι για την αξιοπιστία της και τη σωστή λειτουργία της στο μέλλον. Λύση του Haldol: Πολύ πιο ωραία και με περισσότερες δυνατότητες, αλλά λίγο πιο περίπλοκη στην εγκατάσταση. Δεν ξέρω αν θα υπάρχουν προβλήματα δυσλειτουργίας με το Homebridge στο μέλλον. Αν έχετε κάποια πρόταση ή εμπειρία που θα μπορούσε να με βοηθήσει, θα το εκτιμούσα πολύ. Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα και σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Είμαι ευγνώμον! αφου εχεις homebridge, τοτε πας στο Sonoff με το ρελε ισχυος. Δοκιμασμενο απο εμενα.
sakis697 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Παιδια όλη η πληροφορία εδώ με λίγα ευρώ! Αγοράζεις τα παρακατω: Legrand Ρελέ Ράγας Ισχύος 25A Διπολικό Sonoff Basic R2 Αν έχεις android, είναι όλα εύκολα. Παίζει out of the box. Αν έχεις iOS τότε θα χρειαστείς το HomeBridge εαν θες να το βάλεις στο HomeKit. Αλλιώς στο iOS παίζει με την εφαρμογή eWeLink. Οι οδηγίες εγκαταστασης είναι εδώ: Αν δεν έχεις ηλεκτρολογικές γνώσεις, εκτυπώνεις την εικόνα και στο κάνει ο ηλεκτρολόγος σε 15 λεπτά. Σε περίπτωση που θέλει κάποιος να ενεργοποιήσει χειροκίνητα τον θερμοσίφωνα χωρίς χρήση κινητού, υπάρχει σχετικό κουμπί πάνω στο Sonoff, οπότε καλο θα ήταν να είναι έξω απο τον πίνακα. Εγώ το εκανα έτσι και κλείνει και το καπάκι. Στο iOS μπορείς να φτιάξεις συντόμευση και να του πεις να ανοίξει και να κλείσει σε 30 λεπτά πχ. Σε Android δεν το γνωρίζω, αλλά σίγουρα κάτι θα υπάρχει. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2024 από sakis697
kallair Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2024 Στις 24/10/2024 στις 5:38 ΜΜ, kallair είπε Kαλησπερες. εχω ηλιακο και ψαχνω τρόπο, κατα κυριο λογο, να μπορω να γνωριζω τι θερμοκρασια εχει το νερο για να ξερω αν θα ανοιξω το ρευμα ή οχι. και κατα 2ο αν δουλευει σωστά, να κανω και καποιον αυτοματισμο να ανοιγει αυτόματα καπου στις 8 το πρωι, αν δεν εχει ζεστο νερο(προφανως με χρηση ενος εξυπνου διακοπτη στον πινακα). Να τραβηξω καλώδιο για μονιμο ρευμα, δεν γινεται. οποτε στο μυαλο μου εχω το εξης σενάριο: Να χρησιμοποιησω αυτό το εξυπνο θερμομετρο που συνδεεται στο tuya app και εχει ενσωματωμενη μπαταρια, και για ρεύμα, να συνδεσω ενα μικρο ηλιακο πανελ, για να το φορτιζει. Πως το βλεπετε σαν σενάριο; θα δουλεψει ή θα εχω θέματα; Σκοπευω να εφαρμοσω το παραπανω σεναριο, κ μεχρι τωρα ειμαι σε καλο σημειο. αγορασα εν τελει αυτό το θερμομετρο με ενσωματωμενη μπαταρια. περιμενα αυτονομια καπου 5-6 ωρες, αλλα μετα απο καλη φορτιση που του ειχα κανει, εχει βγαλει ως τωρα, 14-15 ωρες συνεχους λειτουργειας. αποδοση παραπανω απο ικανοποιητικη. επομενο βημα ειναι να δω αν χωραει το πουρο του θερμομετρου, μαζι με το πουρο του θερμοστατη της αντιστασης. κ ο λογος ειναι οτι εχει χοντρο καλωδιο το πουρο του θερμοστατη που ηρθε μαζι, για να δω αν θα αγορασω καποιο πιο λεπτο. επομενα βημα αφου βεβαιωθω οτι χωραει το πουρο, η αγορα του εξυπνου διακοπτη του πινακα, και το μικρο ηλιακο πανελ για να φορτιζει το εξυπνο θερμομετρο.
muchaos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, sakis697 είπε Παιδια όλη η πληροφορία εδώ με λίγα ευρώ! Αγοράζεις τα παρακατω: Legrand Ρελέ Ράγας Ισχύος 25A Διπολικό Sonoff Basic R2 Αν έχεις android, είναι όλα εύκολα. Παίζει out of the box. Αν έχεις iOS τότε θα χρειαστείς το HomeBridge εαν θες να το βάλεις στο HomeKit. Αλλιώς στο iOS παίζει με την εφαρμογή eWeLink. Οι οδηγίες εγκαταστασης είναι εδώ: Αν δεν έχεις ηλεκτρολογικές γνώσεις, εκτυπώνεις την εικόνα και στο κάνει ο ηλεκτρολόγος σε 15 λεπτά. Σε περίπτωση που θέλει κάποιος να ενεργοποιήσει χειροκίνητα τον θερμοσίφωνα χωρίς χρήση κινητού, υπάρχει σχετικό κουμπί πάνω στο Sonoff, οπότε καλο θα ήταν να είναι έξω απο τον πίνακα. Εγώ το εκανα έτσι και κλείνει και το καπάκι. Στο iOS μπορείς να φτιάξεις συντόμευση και να του πεις να ανοίξει και να κλείσει σε 30 λεπτά πχ. Σε Android δεν το γνωρίζω, αλλά σίγουρα κάτι θα υπάρχει. Αγορινα είσαι ΤΡΟΜΕΡΟΣ! Σε Ευχαριστω παρά πολύ που μπήκες στον κόπο να τα κανεις όλα αυτά!! Με βοήθησες ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ!! 🫶 Μια ερώτηση μόνο για το Sonoff basic 2..Θα μπορούσα να το αντικαταστήσω με αυτό; Aqara Module T2 Σιγουρα είναι πολύ πιο ακριβο από το Sonoff αλλά εχω παρά πολλά αξεσουάρ Aqara όπου είμαι παρά πολύ ευχαριστημένος και φυσικά είναι HomeKit support και έχει Din rail κατευθειαν.. Τι πιστεύεις; Σε Ευχαριστω παρά πολύ! Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2024 από muchaos
sakis697 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, muchaos είπε Αγορινα είσαι ΤΡΟΜΕΡΟΣ! Σε Ευχαριστω παρά πολύ που μπήκες στον κόπο να τα κανεις όλα αυτά!! Με βοήθησες ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ!! 🫶 Μια ερώτηση μόνο για το Sonoff basic 2..Θα μπορούσα να το αντικαταστήσω με αυτό; Aqara Module T2 Σιγουρα είναι πολύ πιο ακριβο από το Sonoff αλλά εχω παρά πολλά αξεσουάρ Aqara όπου είμαι παρά πολύ ευχαριστημένος και φυσικά είναι HomeKit support και έχει Din rail κατευθειαν.. Τι πιστεύεις; Σε Ευχαριστω παρά πολύ! Καλα δεν εκανα κατι, αφου τα ειχα ηδη ετοιμα για να τα φτιαξω εγω! Απλα τα συνοψισα σε μια σελιδα! Κοιτα, οτι θα παιξει, θα παιξει. Το θεμα ειναι πως θα βαλεις τα καλωδια σωστα στο Aqara. Ειχα ενα ιδιο της Meross και εγω για να μπει καρφι στο HomeKit και με εβγαλε την πιστη. Δεν καταφερα να το συνδεσω σωστα. Ισως καποιος ηλεκτρολογος απο εδω μεσα μας πει πως. Το πεταξα και με το Sonoff εκανα την δουλεια μου αμεσα χωρις γνωσεις! Η αληθεια ειναι οτι για τους iOS χρηστες ειναι πιο συνθετη η διαδικασια εαν τα θελουν ολα στα HomeKit.
alexx Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2024 Καλησπέρα, χρησιμοποιεί κανείς κάποιο σμαρτ θερμόμετρο αντί του κλασσικού που έχουν όλοι οι θερμοσίφωνες?
vasilllis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2024 Στις 14/10/2024 στις 1:19 ΜΜ, sakis697 είπε Προσπαθω με μηδενικη επιτυχια, να κανω τον θεμροσιφωνα εξυπνο αλλα δεν πετυχαινει με τπιποτα. Εχω τον παρακατω ρελε https://assets.legrand.com/pim/NP-FT-GT/F01332EN-03.pdf και αναμεσα θελω να βαλω τον παρακατω διακοπτη ωστε να μπει στο homekit και να τον ελεγχω απο το κινητο. https://d2utgrzbxqaq8t.cloudfront.net/public/staticfile/1624513239332/6805557.pdf Απο τον ρελε στην θεση 1 και 3 βαζω την εισοδο του ρευματος απο την ασφαλεια την θεμροσιφωνα. Επισης στην θεση 1 και 3 τροφοδοτω το διακοπτη στις θεσεις L και Ν. Στην θεση Α1 και Α2 του ρελε βαζω το S1 και L1 του διακοπτη. Στις θεσεις 2 και 4 ειναι η εξοδος προς τον θερμοσιφωνα. Οταν κανω τις δοκιμες στον παγκο, χωρις θερμοσιφωνα αλλα μια οθονη για τεστ, το διακοπτακι παιρνει ρευμα, το εμφανιζει κανονικα στο homekit, μπαινει στο κινητο, αλλα μετα απο λιγο σταματαει η λειτουργια του και ειναι σαν να χανεται αρα δεν μπορω να το ελέγξω με τιποτα. Τι μπορει να κανω λαθος; Συνδεσε ως εξης: Neutral : Α1 και 1 ρελέ kai N_meross R Φαση: 3 ρελέ και L-Meross L1-Meross: A2 ρελε(εδω αυτη η αθλιοτητα για manual ,εχει γαλάζιο καλωδιο στο σχηματικο του ενώ φαινεται οτι είναι φάση.Ενδεχεται να ειναι το αντίθετο. S1-Meross: παει σε διακοπτη. 57 λεπτά πριν, alexx είπε Καλησπέρα, χρησιμοποιεί κανείς κάποιο σμαρτ θερμόμετρο αντί του κλασσικού που έχουν όλοι οι θερμοσίφωνες? shelly σε ηλιακό
alexx Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2024 12 λεπτά πριν, vasilllis είπε Συνδεσε ως εξης: Neutral : Α1 και 1 ρελέ kai N_meross R Φαση: 3 ρελέ και L-Meross L1-Meross: A2 ρελε(εδω αυτη η αθλιοτητα για manual ,εχει γαλάζιο καλωδιο στο σχηματικο του ενώ φαινεται οτι είναι φάση.Ενδεχεται να ειναι το αντίθετο. S1-Meross: παει σε διακοπτη. shelly σε ηλιακό Ποιό μοντέλο είναι?
vasilllis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, alexx είπε Ποιό μοντέλο είναι? το Shelly εννοεις? Shelly Plus Add-On + 2x Sensor DS και το shelly pm 1
alexx Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, vasilllis είπε το Shelly εννοεις? Shelly Plus Add-On + 2x Sensor DS και το shelly pm Ναι, ευχαριστώ. 1
doll Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Καλησπέρα. Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για μέτρηση θερμοκρασίας σε θερμοσίφωνο και ηλιακό, όπως υλικά και τρόποσ εγκατάστασης. Ευχαριστώ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα