sotiris123 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 23 ώρες πριν, sakis697 είπε Απο εκει ηρθα! χαχα 😂 χαχα έχει αναλυτικές οδηγίες πάντως αν και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Κάτι που είχα δοκιμάσει είναι ότι καλό είναι να υπάρχει και ένας κανονικός αναλογικός χρονοδιακόπτης ώστε να κλείνει αυτόματα 1 λεπτό μετά το πρόγραμμα πχ για να είσαι 100% σίγουρος ότι δεν θα μείνει ανοιχτός ο θερμοσίφωνας όταν μπεις για μπάνιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakis697 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 3 λεπτά πριν, sotiris123 είπε χαχα έχει αναλυτικές οδηγίες πάντως αν και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Κάτι που είχα δοκιμάσει είναι ότι καλό είναι να υπάρχει και ένας κανονικός αναλογικός χρονοδιακόπτης ώστε να κλείνει αυτόματα 1 λεπτό μετά το πρόγραμμα πχ για να είσαι 100% σίγουρος ότι δεν θα μείνει ανοιχτός ο θερμοσίφωνας όταν μπεις για μπάνιο. Ναι εχει οδηγιες κ εχω μιλησει και με το παιδι, αλλα ειχε αλλη συσκευη αυτος, πριζα σουκου κ ηταν ολα πιο ευκολα! Νταξ με το sonoff θα βρεθει ακρη αν μπει στο homekit. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
m3ltd0wn Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, Haldol είπε Όχι. Το μπουτόν δίνει εντολή στο Shelly, στην είσοδο που έχει για διακόπτη / μπουτόν. Όλα γίνονται μέσω του Shelly. ...άλλωστε το μπουτόν είναι momentary, δε μπορεί να κρατήσει το ρελέ οπλισμένο. Πάλι θα 'πρεπε να παρεμβάλλεται κάτι άλλο! Αλλιώς θα 'πρεπε να το κρατάω πατημένο για όση ώρα θα 'θελα να δουλεύει! Ναι, το βάζω κάνα 20-λεπτο πριν σηκωθώ, για δόντια - πρόσωπο - κ.λπ. Δε θέλω ζεστό νερό, αλλά ίσα να σπάει το παγωμένο των 5C το χειμώνα που δε παλεύεται. Μέχρι να ξεβαρεθώ και να βάλω ταχυθερμαντήρα στο μπάνιο! ΠΟΛΥ ενδιαφέρον! όπως το έχεις κάνει μου αρέσει απλά εγώ θα βάλω το μπουτόν στον πίνακα σίγουρα για πολλούς λόγους (έχω κάνει ανακαίνιση, δεν θέλω άλλο μερεμέτι και δεν θέλω να το φτάνουν τα παιδιά). Ερώτηση, μπορώ με το κουμπί να το πατάω και να ανάβει για όσο (όχι με χρονικό περιορισμό όπως το έχεις κάνει) και μετά να το πατάω ξανά για να σβήσει; Επίσης, ξέρεις αν κάπου εκεί μπορώ να βάλω και κάποιο καλώδιο που να μου φέρνει την θερμοκρασία από τον ηλιακό; ώστε να βλέπω και θερμοκρασία μέσα από το sonoff. Δεν είμαι ηλεκτρολόγος αλλά σκέφτομαι μήπως μπορώ να κατεβάσω το σήμα της θερμοκρασίας του ηλιακού μέσα από το καλώδιο της γείωσης (σαν τα powerline) και να το δώσω με κάποιο τρόπο σε αναγνώστη μέσα στον πίνακα.... Τώρα ΘΕΛΩ ΠΟΛΛΑ, αλλά μου αρέσει γιατί υπάρχει σοβαρή συμμετοχή στο forum εδώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vstromrider Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, Haldol είπε Όχι. Το μπουτόν δίνει εντολή στο Shelly, στην είσοδο που έχει για διακόπτη / μπουτόν. Όλα γίνονται μέσω του Shelly. Του δινεις μια φαση L στο sw στιγμιαια και αλλαζει status open-close ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 35 minutes ago, m3ltd0wn said: Ερώτηση, μπορώ με το κουμπί να το πατάω και να ανάβει για όσο (όχι με χρονικό περιορισμό όπως το έχεις κάνει) και μετά να το πατάω ξανά για να σβήσει; Επίσης, ξέρεις αν κάπου εκεί μπορώ να βάλω και κάποιο καλώδιο που να μου φέρνει την θερμοκρασία από τον ηλιακό; ώστε να βλέπω και θερμοκρασία μέσα από το sonoff. Δεν είμαι ηλεκτρολόγος αλλά σκέφτομαι μήπως μπορώ να κατεβάσω το σήμα της θερμοκρασίας του ηλιακού μέσα από το καλώδιο της γείωσης (σαν τα powerline) και να το δώσω με κάποιο τρόπο σε αναγνώστη μέσα στον πίνακα.... Στο δικό μου γίνεται. Μία ρύθμιση είναι μόνο. Εγώ έχω Shelly, αλλά κατά 99,9% θα έχει τις ίδιες δυνατότητες και το SONOFF. 35 minutes ago, m3ltd0wn said: Επίσης, ξέρεις αν κάπου εκεί μπορώ να βάλω και κάποιο καλώδιο που να μου φέρνει την θερμοκρασία από τον ηλιακό; ώστε να βλέπω και θερμοκρασία μέσα από το sonoff. Δεν είμαι ηλεκτρολόγος αλλά σκέφτομαι μήπως μπορώ να κατεβάσω το σήμα της θερμοκρασίας του ηλιακού μέσα από το καλώδιο της γείωσης (σαν τα powerline) και να το δώσω με κάποιο τρόπο σε αναγνώστη μέσα στον πίνακα.... Πρώτα απ' όλα πρέπει να δεις ΤΙ πρωτόκολλο / σήμα είναι η θερμοκρασία. Εννοείται ότι ΔΕΝ θα το στείλεις μέσα από τη γείωση, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξέρουμε τι δίνει ο ηλιακός. Είναι αναλογικό; Είναι ψηφιακό; Αν είναι ψηφιακό, ποιο απ' όλα τα πρωτόκολλα είναι; 20 minutes ago, Vstromrider said: Του δινεις μια φαση L στο sw στιγμιαια και αλλαζει status open-close ? Πολύ σωστά! Υπάρχει η δυνατότητα στο SW να ρυθμιστεί ως momentary, αντί για switch, μέσω της εφαρμογής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
m3ltd0wn Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, Haldol είπε Στο δικό μου γίνεται. Μία ρύθμιση είναι μόνο. Εγώ έχω Shelly, αλλά κατά 99,9% θα έχει τις ίδιες δυνατότητες και το SONOFF. Πρώτα απ' όλα πρέπει να δεις ΤΙ πρωτόκολλο / σήμα είναι η θερμοκρασία. Εννοείται ότι ΔΕΝ θα το στείλεις μέσα από τη γείωση, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξέρουμε τι δίνει ο ηλιακός. Είναι αναλογικό; Είναι ψηφιακό; Αν είναι ψηφιακό, ποιο απ' όλα τα πρωτόκολλα είναι; Πολύ σωστά! Υπάρχει η δυνατότητα στο SW να ρυθμιστεί ως momentary, αντί για switch, μέσω της εφαρμογής. έχεις δίκαιο, είτε shelly, είτε SONOFF. Μάλλον ωστόσο θα κατευθυνθώ προς την δική σου κατεύθυνση. Ο ηλιακός δεν δίνει θερμοκρασία, θα πάρω μια νέα αντίσταση με εξτρά κυάθιο για να βάλω ένα probe που θα μετράει. Τώρα το πρωτόκολλο θα είναι ανάλογο του reader. Το κακό είναι ότι είναι μακρυά για να φέρω καλώδιο (όχι τόσο πρόβλημα αλλά θέλει ιστορία για να φτάσει μέσα στον πίνακα) και μάλλον είναι επίσης μακρυά για να στείλω ασύρματο σήμα της θερμοκρασίας (3ος όροφος και ο Θερμ είναι στην ταράτσα/6ο). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakis697 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Ηρθε το Sonoff, σε 2 λεπτα ηταν ετοιμο. Αντε να κανω και αλλα δεκα λεπτα οταν παω σπιτι για να το βαλω στο homebridge. L N out, L N in... απλα πραγματα. Ενιωθα λες και εκανα πυρηνική φυσικη με το αλλο το meross. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, sakis697 είπε Ηρθε το Sonoff, σε 2 λεπτα ηταν ετοιμο. Αντε να κανω και αλλα δεκα λεπτα οταν παω σπιτι για να το βαλω στο homebridge. L N out, L N in... απλα πραγματα. Ενιωθα λες και εκανα πυρηνική φυσικη με το αλλο το meross. Τη συνδεσμολογία που σου έδωσα δε τη χρησιμοποίησες; Άσχετα αν είναι καλύτερο το sonoff ίσως να μην έμπαινες σε περιττά έξοδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakis697 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, nickol-us είπε Τη συνδεσμολογία που σου έδωσα δε τη χρησιμοποίησες; Άσχετα αν είναι καλύτερο το sonoff ίσως να μην έμπαινες σε περιττά έξοδα. Ναι, δεν έπαιζε με τίποτα. Είναι σαν να κάνει restart μόνο του μετά την πρώτη ενεργοποίηση. Που στην αρχή όλα πάνε καλά δηλαδή. Μικρό το κακό, δεν θα κουράσω κ αυτόν που θα έρθει να μου το βάλει στον πίνακα. Αν μου πεις πως να συνδέσω κ τον έξυπνο θερμοστάτη για τα καλοριφέρ θα σε ανάψω λαμπάδα! Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου από sakis697 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, sakis697 είπε Είναι σαν να κάνει restart μόνο του μετά την πρώτη ενεργοποίηση. Μήπως είναι ρύθμιση με χρόνο μέσω της εφαρμογής; Μήπως η παροχή του ήταν λάθος και γινόταν διακοπή ουδέτερου; Αν έδινες φωτό συνδεδεμένο θα σου έλεγα... 2 ώρες πριν, sakis697 είπε Αν μου πεις πως να συνδέσω κ τον έξυπνο θερμοστάτη για τα καλοριφέρ θα σε ανάψω λαμπάδα! Αν δώσεις διαγράμματα και φωτό θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο... Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου από nickol-us Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakis697 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, nickol-us είπε Μήπως είναι ρύθμιση με χρόνο μέσω της εφαρμογής; Μήπως η παροχή του ήταν λάθος και γινόταν διακοπή ουδέτερου; Αν έδινες φωτό συνδεδεμένο θα σου έλεγα... Αν δώσεις διαγράμματα και φωτό θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο... Έχουμε κ λέμε. ο τοίχος που είναι ο παλιός θερμοστάτης βγάζει τρία καλώδια. Μαύρο μπλε καφέ. ο νέος θερμοστάτης legrand είναι ο μαύρος. στον παλιό στον άσπρο, καφέ κ μαύρο πάνε αριστερά που εκεί γράφει L & N κ το καφέ το κάνει γέφυρα κ το βάζει στις δύο υποδοχές δεξιά Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου από sakis697 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilllis Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Στις 16/10/2024 στις 12:22 ΜΜ, m3ltd0wn είπε ΠΟΛΥ ενδιαφέρον! όπως το έχεις κάνει μου αρέσει απλά εγώ θα βάλω το μπουτόν στον πίνακα σίγουρα για πολλούς λόγους (έχω κάνει ανακαίνιση, δεν θέλω άλλο μερεμέτι και δεν θέλω να το φτάνουν τα παιδιά). Ερώτηση, μπορώ με το κουμπί να το πατάω και να ανάβει για όσο (όχι με χρονικό περιορισμό όπως το έχεις κάνει) και μετά να το πατάω ξανά για να σβήσει; Επίσης, ξέρεις αν κάπου εκεί μπορώ να βάλω και κάποιο καλώδιο που να μου φέρνει την θερμοκρασία από τον ηλιακό; ώστε να βλέπω και θερμοκρασία μέσα από το sonoff. Δεν είμαι ηλεκτρολόγος αλλά σκέφτομαι μήπως μπορώ να κατεβάσω το σήμα της θερμοκρασίας του ηλιακού μέσα από το καλώδιο της γείωσης (σαν τα powerline) και να το δώσω με κάποιο τρόπο σε αναγνώστη μέσα στον πίνακα.... Τώρα ΘΕΛΩ ΠΟΛΛΑ, αλλά μου αρέσει γιατί υπάρχει σοβαρή συμμετοχή στο forum εδώ! αμα εχεις βαλει delay για να κλεινει τοτε καθε φορα θα κλεινει.Ενδεχομενως με shelly να αλλαξεις ρυθμιση αντι για μπουτον να κανεις διακοπτη ή να βαλεις διακοπτη να οπλιζει το ρελε. πρεπει να ριξεις καλωδιο. Στις 16/10/2024 στις 12:38 ΜΜ, Vstromrider είπε Του δινεις μια φαση L στο sw στιγμιαια και αλλαζει status open-close ? ναι Στις 16/10/2024 στις 1:04 ΜΜ, Haldol είπε Στο δικό μου γίνεται. Μία ρύθμιση είναι μόνο. Εγώ έχω Shelly, αλλά κατά 99,9% θα έχει τις ίδιες δυνατότητες και το SONOFF. Πρώτα απ' όλα πρέπει να δεις ΤΙ πρωτόκολλο / σήμα είναι η θερμοκρασία. Εννοείται ότι ΔΕΝ θα το στείλεις μέσα από τη γείωση, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξέρουμε τι δίνει ο ηλιακός. Είναι αναλογικό; Είναι ψηφιακό; Αν είναι ψηφιακό, ποιο απ' όλα τα πρωτόκολλα είναι; Πολύ σωστά! Υπάρχει η δυνατότητα στο SW να ρυθμιστεί ως momentary, αντί για switch, μέσω της εφαρμογής. 27 λεπτά πριν, sakis697 είπε Έχουμε κ λέμε. ο τοίχος που είναι ο παλιός θερμοστάτης βγάζει τρία καλώδια. Μαύρο μπλε καφέ. ο νέος θερμοστάτης legrand είναι ο μαύρος. στον παλιό στον άσπρο, καφέ κ μαύρο πάνε αριστερά που εκεί γράφει L & N κ το καφέ το κάνει γέφυρα κ το βάζει στις δύο υποδοχές δεξιά το L-N θα συνδεσεις οπως τον παλιο(μαυρο και μπλε βλεπω εχει,σιγουρα παει μαυρο καφε? ) .Το L θα το κανεις γεφυρα με το C και το αλλο που περισσεύει (αυτο που παει δεξια στον παλιο) θα το βαλεις στο NO Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakis697 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 11 ώρες πριν, vasilllis είπε αμα εχεις βαλει delay για να κλεινει τοτε καθε φορα θα κλεινει.Ενδεχομενως με shelly να αλλαξεις ρυθμιση αντι για μπουτον να κανεις διακοπτη ή να βαλεις διακοπτη να οπλιζει το ρελε. πρεπει να ριξεις καλωδιο. ναι το L-N θα συνδεσεις οπως τον παλιο(μαυρο και μπλε βλεπω εχει,σιγουρα παει μαυρο καφε? ) .Το L θα το κανεις γεφυρα με το C και το αλλο που περισσεύει (αυτο που παει δεξια στον παλιο) θα το βαλεις στο NO Αρα λες καπως ετσι, L γεφυρα με το C και στον τοιχο Ν κανονικα απο τον τοιχο Kαι το Normally Open το καφε απο τον τοιχο. Το ΝΟ εχει 2 θεσεις, καλα το εβαλα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kominapple Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) ομάδα καλησπέρα! Έχω κάνει και εγώ αυτό με το ρελέ Δάκη που παρουσίασε στην αρχή του πόστου φίλος μας το οποίο τελικά ήταν μία αποτυχία παιδιά! Η λύση είναι μία.. https://www.aliexpress.com/item/1005005265578383.html?spm=a2g0o.productlist.main.13.6454oRfCoRfCfo&algo_pvid=c2a67d11-facc-4139-b092-e6298e9a2e5e&algo_exp_id=c2a67d11-facc-4139-b092-e6298e9a2e5e-6&pdp_npi=4%40dis!EUR!25.23!25.23!!!26.70!26.70!%40211b612517292453148843275ee97a!12000032425502934!sea!GR!2212326561!X&curPageLogUid=AzE2QQxkBwTx&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A το περνατε σε μια πριζα που δε θελετε. εγω το κανα ακριβωσ κατω απο το πινακα μου που ειναι και εξω απο το μπανιο μου. εστι εχω απολυτο ελεγχο απο κινητο και ολα πανε αψογα,οταν ειχα ενα απλο switch τρελλαινοταν να ανοιγοκλεινει ο θερμοσιφωνας ανα δευτερολεπτα σε ασχετεσ στιγμεσ. Το χρησιμοποιώ εδώ και ένα χρόνο λοιπόν το συγκεκριμένο διακόπτη και δεν είχα ποτέ κανένα θέμα ούτε να κάνω σύνδεση από wifi ούτε να δίνω εντολή για να μην την εκτελεί ούτε να αναβοσβήνει μόνοσ ο θερμοσίφωνας! Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου από kominapple Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
m3ltd0wn Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, kominapple είπε ομάδα καλησπέρα! Έχω κάνει και εγώ αυτό με το ρελέ Δάκη που παρουσίασε στην αρχή του πόστου φίλος μας το οποίο τελικά ήταν μία αποτυχία παιδιά! Η λύση είναι μία.. https://www.aliexpress.com/item/1005005265578383.html?spm=a2g0o.productlist.main.13.6454oRfCoRfCfo&algo_pvid=c2a67d11-facc-4139-b092-e6298e9a2e5e&algo_exp_id=c2a67d11-facc-4139-b092-e6298e9a2e5e-6&pdp_npi=4%40dis!EUR!25.23!25.23!!!26.70!26.70!%40211b612517292453148843275ee97a!12000032425502934!sea!GR!2212326561!X&curPageLogUid=AzE2QQxkBwTx&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A το περνατε σε μια πριζα που δε θελετε. εγω το κανα ακριβωσ κατω απο το πινακα μου που ειναι και εξω απο το μπανιο μου. εστι εχω απολυτο ελεγχο απο κινητο και ολα πανε αψογα,οταν ειχα ενα απλο switch τρελλαινοταν να ανοιγοκλεινει ο θερμοσιφωνας ανα δευτερολεπτα σε ασχετεσ στιγμεσ. Το χρησιμοποιώ εδώ και ένα χρόνο λοιπόν το συγκεκριμένο διακόπτη και δεν είχα ποτέ κανένα θέμα ούτε να κάνω σύνδεση από wifi ούτε να δίνω εντολή για να μην την εκτελεί ούτε να αναβοσβήνει μόνοσ ο θερμοσίφωνας! Καλό απλά σε μένα δεν μπορεί να παίξει γιατί όλες οι πρίζες (και οι διακόπτες φώτων) είναι χαμηλά και τα φτάνουν τα παιδιά. Θα γίνει πανηγύρι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα