Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθω με μηδενικη επιτυχια, να κανω τον θεμροσιφωνα εξυπνο αλλα δεν πετυχαινει με τπιποτα. 

Εχω τον παρακατω ρελε 
https://assets.legrand.com/pim/NP-FT-GT/F01332EN-03.pdf

και αναμεσα θελω να βαλω τον παρακατω διακοπτη ωστε να μπει στο homekit και να τον ελεγχω απο το κινητο. 
https://d2utgrzbxqaq8t.cloudfront.net/public/staticfile/1624513239332/6805557.pdf

Απο τον ρελε στην θεση 1 και 3 βαζω την εισοδο του ρευματος απο την ασφαλεια την θεμροσιφωνα. 
Επισης στην θεση 1 και 3 τροφοδοτω το διακοπτη στις θεσεις L και Ν. 

Στην θεση Α1 και Α2 του ρελε βαζω το S1 και L1 του διακοπτη. 

Στις θεσεις 2 και 4 ειναι η εξοδος προς τον θερμοσιφωνα. 

Οταν κανω τις δοκιμες στον παγκο, χωρις θερμοσιφωνα αλλα μια οθονη για τεστ, το διακοπτακι παιρνει ρευμα, το εμφανιζει κανονικα στο homekit, μπαινει στο κινητο, αλλα μετα απο λιγο σταματαει η λειτουργια του και ειναι σαν να χανεται αρα δεν μπορω να το ελέγξω με τιποτα. 

Τι μπορει να κανω λαθος; 

Insomnia.jpg

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν καταλαβαίνω σωστά από τα διαγράμματα.

Στον διακόπτη που πήρες θα πρέπει να ρίξεις φάση (από κάποια ασφάλεια φωτισμού ώστε να ασφαλίζεται ο διακόπτης) και ουδέτερο για να δουλέψει (L - N)

Η έξοδος (ενεργοποίηση - επιστροφή) του διακόπτη είναι το L1.

Άρα στα άκρα του πηνίου (A1-A2) θα πρέπει να φτάνει το L1 και ένας ουδέτερος N. Έτσι θα οπλίζει - αφοπλίζει το ρελέ και κατά συνέπεια θα τροφοδοτεί τη συσκευή που θες με τη φάση και ουδέτερο που φέρει στις κύριες επαφές του.

Μπορείς με δοκιμαστικό να δισσταυρώσεις οτι ενεργοποιείται η επιστροφή L1 μέσω της εφαρμογής. Το s1 χρησιμοποιείται μόνο όταν υπάρχει φυσικός διακόπτης, που φαντάζομαι δεν υπάρχει στην περίπτωσή σου.

Προσοχή όταν βάζουμε χέρι σε ρεύμα!

Spoiler

image.png.4076d224c426eaf871eba81e90ad2fd7.png

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Δεν εχω θεμα να αλλαξω την συσκευη, το θεμα ειναι οτι το sonoff δεν μπαινει στο homekit. 

Δημοσ.

Με ενδιαφέρει και εμένα το συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχει κάτι που να παίζει homekit (ή έστω HomeAssistant, λογικά όλα θα παίζουν εκεί) και να μπαίνει στον πίνακα ως διακόπτης/κουμπί;

Ιδανικά θα ήθελα να μπορώ να το ανάβω και από το κουμπί αλλά και από το κινητό...

Πολλά ζητάω μάλλον

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε

Με ενδιαφέρει και εμένα το συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχει κάτι που να παίζει homekit (ή έστω HomeAssistant, λογικά όλα θα παίζουν εκεί) και να μπαίνει στον πίνακα ως διακόπτης/κουμπί;

Ιδανικά θα ήθελα να μπορώ να το ανάβω και από το κουμπί αλλά και από το κινητό...

Πολλά ζητάω μάλλον

To εχω ηδη παραγγειλει γιατι βλεπω μπαινει στο homekit με homebridge και plugin. 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sakis697 είπε

To εχω ηδη παραγγειλει γιατι βλεπω μπαινει στο homekit με homebridge και plugin. 

Πολύ καλό φαίνεται, αν και κλίνω προς ένα homeassistant στημένο πάνω σε raspberry pi. Το θέμα μου είναι να βρω υλικό ράγας που να παίζει με wifi (ή zigbee) και να έχει και διακόπτη ώστε να ανοίγει/κλείνει και με φυσικό τρόπο, καθώς μπορεί κάποιος που είναι στο σπίτι να μην θέλει/μπορεί να κάνει χρήση κινητού...

Ιδανικά ψάχνω και κάτι που να δέχεται και είσοδο θερμοκρασίας ώστε να ξέρω ο ηλιακός τι θερμοκρασία έχει στο νερό.

Τώρα νομίζω θέλω ΠΑΡΑ πολλά...

Δημοσ.

Υπάρχει ένα πολύ αναλυτικό θέμα για θερμοσύφωνες σε γειτονικό φόρουμ μόνο για iphone Ελλάδος. Ψάξτε εκεί το έχουν κάνει αρκετοί

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, sotiris123 είπε

Υπάρχει ένα πολύ αναλυτικό θέμα για θερμοσύφωνες σε γειτονικό φόρουμ μόνο για iphone Ελλάδος. Ψάξτε εκεί το έχουν κάνει αρκετοί

Απο εκει ηρθα! χαχα 😂 

• Haha 1
Δημοσ.
21 hours ago, m3ltd0wn said:

Πολλά ζητάω μάλλον

Καθόλου πολλά, έτσι έχω κάνει εγώ. Μέσα στον πίνακα έχω ένα ρελέ ισχύος (Hager ESC225) που αναλαμβάνει το φορτίο. Έχω επίσης ένα Shelly το οποίο οπλίζει, ξε-οπλίζει το ρελέ, κατόπιν εντολής, αλλά και λειτουργεί αυτόνομα με χρονικά (π.χ. 20 λεπτά κάθε πρωί για χλιαρό νερό), κ.λπ. Κάτω από τον πίνακα έχω ένα μπουτόν το οποίο δίνει εντολή στο Shelly να ενεργοποιήσει το θερμοσίφωνα για 1 ώρα (μετά θα τον ξανακλείσει μόνο του). Τέλος, στη ντουλάπα μέσα έχω ένα RPi που τρέχει HomeBridge, αλλά και Home Assistant (μεταξύ άλλων) το οποίο συνδέει τα προηγούμενα με το HomeKit.

Πρακτικά, μπορώ απλά να πω "Siri, turn on my boiler", et voilà! Ή από την εφαρμογή Home στο MBP μου. Ή μπορώ να πάω στο διάδρομο και να πατήσω το μπουτόν, για το ίδιο αποτέλεσμα. Ακόμα και... από τ' αυτοκίνητο, μέσω του infotainment, ενώ λείπω! Απλά εκεί γίνεται με το widget της Shelly, το HomeKit δεν δίνει πρόσβαση στ' αυτοκίνητο.

Κόστος αν θες να το κάνεις (χωρίς το RPi) κάτω από 50€. Θέλεις ένα Shelly, και ένα ρελέ.

Αν δεν έχεις RPi, κάνει οποιοσδήποτε υπολογιστής, ακόμα και ένα refurbished των 50€. Απλά πρέπει να είναι ανοιχτός 24/7 (στο οποίο το RPi είναι «μανούλα»!).

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Haldol είπε

Καθόλου πολλά, έτσι έχω κάνει εγώ. Μέσα στον πίνακα έχω ένα ρελέ ισχύος (Hager ESC225) που αναλαμβάνει το φορτίο. Έχω επίσης ένα Shelly το οποίο οπλίζει, ξε-οπλίζει το ρελέ, κατόπιν εντολής, αλλά και λειτουργεί αυτόνομα με χρονικά (π.χ. 20 λεπτά κάθε πρωί για χλιαρό νερό), κ.λπ. Κάτω από τον πίνακα έχω ένα μπουτόν το οποίο δίνει εντολή στο Shelly να ενεργοποιήσει το θερμοσίφωνα για 1 ώρα (μετά θα τον ξανακλείσει μόνο του). Τέλος, στη ντουλάπα μέσα έχω ένα RPi που τρέχει HomeBridge, αλλά και Home Assistant (μεταξύ άλλων) το οποίο συνδέει τα προηγούμενα με το HomeKit.

Πρακτικά, μπορώ απλά να πω "Siri, turn on my boiler", et voilà! Ή από την εφαρμογή Home στο MBP μου. Ή μπορώ να πάω στο διάδρομο και να πατήσω το μπουτόν, για το ίδιο αποτέλεσμα. Ακόμα και... από τ' αυτοκίνητο, μέσω του infotainment, ενώ λείπω! Απλά εκεί γίνεται με το widget της Shelly, το HomeKit δεν δίνει πρόσβαση στ' αυτοκίνητο.

Κόστος αν θες να το κάνεις (χωρίς το RPi) κάτω από 50€. Θέλεις ένα Shelly, και ένα ρελέ.

Αν δεν έχεις RPi, κάνει οποιοσδήποτε υπολογιστής, ακόμα και ένα refurbished των 50€. Απλά πρέπει να είναι ανοιχτός 24/7 (στο οποίο το RPi είναι «μανούλα»!).

Το μπουτον που λες ποιο ειναι; 
Homebridge οκ ναι, αλλα Home Assistant γιατι; Εννοω εχει κατι παραπανω; 

Επεξ/σία από sakis697
Δημοσ.
3 minutes ago, sakis697 said:

Το μπουτον που λες ποιο ειναι; 
Homebridge οκ ναι, αλλα Home Assistant γιατι; Εννοω εχει κατι παραπανω; 

Μπουτόν εννοώ σαν διακόπτης τοίχου, πως είναι αυτά στις πολυκατοικίες που ανάβουν το φως στις σκάλες; Το είχα βάλει στην ανακαίνιση, διότι προσωπικά το θεωρώ «χαζό» να πρέπει ν' ανοίξω τον πίνακα για να ανάψω το θερμοσίφωνο. Εννοείται ότι αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο (που στα περισσότερα σπίτια δεν υπάρχει) μπορεί να μπει μπουτόν ράγας στον πίνακα μέσα.

Για το Home Assistant απλά αναφέρω ότι τρέχει στο ίδιο μηχάνημα! Για τη «σύνδεση» του Shelly με το HomeKit αρκεί το HomeBridge, και είναι και πιο καλό σ' αυτό!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Haldol είπε

Μπουτόν εννοώ σαν διακόπτης τοίχου, πως είναι αυτά στις πολυκατοικίες που ανάβουν το φως στις σκάλες; Το είχα βάλει στην ανακαίνιση, διότι προσωπικά το θεωρώ «χαζό» να πρέπει ν' ανοίξω τον πίνακα για να ανάψω το θερμοσίφωνο. Εννοείται ότι αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο (που στα περισσότερα σπίτια δεν υπάρχει) μπορεί να μπει μπουτόν ράγας στον πίνακα μέσα.

Για το Home Assistant απλά αναφέρω ότι τρέχει στο ίδιο μηχάνημα! Για τη «σύνδεση» του Shelly με το HomeKit αρκεί το HomeBridge, και είναι και πιο καλό σ' αυτό!

Πολυ καλη και η ιδεα να αναβει το πρωι λιγο, για να εχεις χλιαρο νερο! 

Δημοσ.
Στις 14/10/2024 στις 9:55 ΜΜ, NikosKallithea είπε

https://www.e-shop.gr/sonoff-basic-r2-diy-wifi-smart-switch-p-PER.208400

47 λεπτά πριν, Haldol είπε

Εννοείται ότι αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο (που στα περισσότερα σπίτια δεν υπάρχει) μπορεί να μπει μπουτόν ράγας στον πίνακα μέσα.

Αυτο το μπουτον, οπλιζει το ρελε σου. Σωστα ;

Αρα οταν ανοιγεις το θερμοσιφωνο με αυτο το μπουτον, δεν αλλαζει το status στο sonoff. 

Δημοσ.
46 minutes ago, Vstromrider said:

https://www.e-shop.gr/sonoff-basic-r2-diy-wifi-smart-switch-p-PER.208400

Αυτο το μπουτον, οπλιζει το ρελε σου. Σωστα ;

Αρα οταν ανοιγεις το θερμοσιφωνο με αυτο το μπουτον, δεν αλλαζει το status στο sonoff. 

Όχι. Το μπουτόν δίνει εντολή στο Shelly, στην είσοδο που έχει για διακόπτη / μπουτόν. Όλα γίνονται μέσω του Shelly.

...άλλωστε το μπουτόν είναι momentary, δε μπορεί να κρατήσει το ρελέ οπλισμένο. Πάλι θα 'πρεπε να παρεμβάλλεται κάτι άλλο! Αλλιώς θα 'πρεπε να το κρατάω πατημένο για όση ώρα θα 'θελα να δουλεύει!

1 hour ago, sakis697 said:

Πολυ καλη και η ιδεα να αναβει το πρωι λιγο, για να εχεις χλιαρο νερο! 

Ναι, το βάζω κάνα 20-λεπτο πριν σηκωθώ, για δόντια - πρόσωπο - κ.λπ. Δε θέλω ζεστό νερό, αλλά ίσα να σπάει το παγωμένο των 5C το χειμώνα που δε παλεύεται. Μέχρι να ξεβαρεθώ και να βάλω ταχυθερμαντήρα στο μπάνιο!

• Like 2
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...