Προς το περιεχόμενο

Η OpenAI ετοιμάζεται να λανσάρει το SearchGPT έως το τέλος του έτους

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η OpenAI σχεδιάζει να λανσάρει το SearchGPT, τη δικής της μηχανή αναζήτησης βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη, ως μέρος του ChatGPT.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Varun Shetty, επικεφαλής μέσων ενημέρωσης της OpenAI, σε συνέδριο στις Βρυξέλλες, η εταιρεία στοχεύει να παρουσιάσει τη νέα λειτουργία πριν την έλευση του 2024.

Το SearchGPT θέλει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο. Η νέα μηχανή αναζήτησης υπόσχεται να παρέχει άμεσες απαντήσεις σε ερωτήματα, χωρίς να απαιτείται η μετάβαση σε άλλους ιστότοπους. Για παράδειγμα, ένας χρήστης θα μπορεί να ρωτήσει "Ποιο ήταν το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα μεταξύ των Kansas City Chiefs και των Miami Dolphins; Και αν νίκησαν οι Chiefs, ποιος σκόραρε;" και να λάβει μια ολοκληρωμένη απάντηση.

Ωστόσο, το SearchGPT βρίσκεται ακόμη σε φάση δοκιμών και οι πρώτες αναφορές για την απόδοσή του δεν είναι πολύ ενθαρρυντικές. Τον Σεπτέμβριο, η εφημερίδα The Washington Post δημοσίευσε ένα άρθρο με τις πρώτες εντυπώσεις από τη χρήση της μηχανής αναζήτησης, υποδεικνύοντας ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι να φτάσει στο επίπεδο του ανταγωνισμού.

Η επιβεβαίωση του Shetty για το λανσάρισμα του SearchGPT πριν το τέλος του έτους ίσως υποδηλώνει ότι η OpenAI έχει καταφέρει να βελτιώσει σημαντικά το προϊόν της, φέρνοντάς το πιο κοντά στο επίπεδο άλλων μηχανών αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη, όπως το Perplexity και το Arc Search. Κάτι που πάντως επιβεβαιώνει το στέλεχος της OpenAI είναι ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει επί του παρόντος να μοιραστεί τα διαφημιστικά έσοδα από το SearchGPT με τους εκδότες των οποίων το περιεχόμενο εμφανίζει στα αποτελέσματα.

Η είσοδος του SearchGPT στην αγορά των μηχανών αναζήτησης θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο καμπής τόσο για την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης όσο και για τον ανταγωνισμό στον τομέα της αναζήτησης στο διαδίκτυο. Για δεκαετίες, η Google κυριαρχούσε χωρίς ουσιαστικό ανταγωνισμό, αλλά αν κάποιο προϊόν τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να αμφισβητήσει αυτή την κυριαρχία, είναι πιθανό να προέρχεται από την OpenAI, την πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης, το SearchGPT θα απαντά στα ερωτήματα με φυσική γλώσσα, παρέχοντας παράλληλα τις πηγές των πληροφοριών του, κάτι που κάνει υπό μια μορφή και το Bing Search. Ο Shetty τόνισε ότι αυτή είναι η βασική εμπειρία που προσπαθούν να δημιουργήσουν, επιδιώκοντας την ισορροπία μεταξύ των αναγκών των χρηστών και των εκδοτών περιεχομένου.

Η προσθήκη των πηγών στις απαντήσεις του SearchGPT αποτελεί μια σημαντική διαφοροποίηση από το τρέχον μοντέλο του ChatGPT, το οποίο παρέχει απαντήσεις χωρίς να αναφέρει τις πηγές του. Η αλλαγή αναμένεται να ικανοποιήσει εν μέρει τους σκεπτικιστές της τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίοι προτιμούν να διαβάζουν και να καταναλώνουν το πρωτότυπο περιεχόμενο αντί για σύντομες περιλήψεις που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Το SearchGPT θα υποστηρίζει αρχικά την αγγλική γλώσσα, με σχέδια για επέκταση σε άλλες γλώσσες στο εγγύς μέλλον.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 minutes ago, martisaul said:

Δηλαδή για ένα αποτέλεσμα που τώρα το βρίσκουμε με μερικά κλικ θα πρέπει να γράφουμε ολόκληρη έκθεση; Ουαου, πρόοδος! 

Δεν παει έτσι. Σου βγάζει αποτελέσματα που το google δε σου βγάζει. Ουσιαστικά θα εχεις ακόμα μια επιλογή οταν το google δεν βρίσκει αυτο που θες. 

Αν ήξερες σε ποσα πράγματα μου έχει βγάλει αποτέλεσμα που το google δε βγαζει.. 

• Like 1

Αναφορά σε κείμενο

Ωστόσο, το SearchGPT βρίσκεται ακόμη σε φάση δοκιμών και οι πρώτες αναφορές για την απόδοσή του δεν είναι πολύ ενθαρρυντικές. Τον Σεπτέμβριο, η εφημερίδα The Washington Post δημοσίευσε ένα άρθρο με τις πρώτες εντυπώσεις από τη χρήση της μηχανής αναζήτησης, υποδεικνύοντας ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι να φτάσει στο επίπεδο του ανταγωνισμού.

Πως και ετσι;

Εγω νομιζα οτι στην OpenAI, χρησιμοποιουν το ChatGPT για να γραψουν πιο ευκολα, πιο γρηγορα και πιο αποδοτικα κωδικα.
Μαλλον το SearchGPT το γραφουν στο χερι. 

Α, και θα εχει προσβαση στο ιντερνετ; Πως θα απανταει για γεγονοτα που εγιναν σημερα;

Εγω θελω να ρωτησω το SearchGTP το σκορ ενος αγωνα και αυτο να μπει σε μια καμερα στο γηπεδο ή στο κινητο ενος θεατη, να δει το σκορ στον πινακα και να μου πει το σκορ ειναι τοσο.  

7 minutes ago, maxx71 said:

ακομα γελανε στην Google, λες και θα μεινουν να κοιτανε, στην καλυτερη περιπτωση, θα τους αγορασουν νταλα μεσημερι

Ουδεμία περίπτωση. H OpenAI ανήκει κατά 49% στη Microsoft και το χρησιμοποιεί ήδη σε πολλά προϊόντα της, ενώ η Google έχει το δικό της AI (κακό προς το παρόν) 

• Like 1

Η κατάσταση είναι απελπιστική με το Google search. Έχει αρχίσει να μου θυμίζει Intel την περίοδο που όλοι νόμιζαν οτι έχει άσσους στο μανίκι και τελικά δεν είχε τίποτα και άρχισε να καταρρέει. 

• Like 6

3 ώρες πριν, martisaul είπε

Δηλαδή για ένα αποτέλεσμα που τώρα το βρίσκουμε με μερικά κλικ θα πρέπει να γράφουμε ολόκληρη έκθεση; Ουαου, πρόοδος! 

Δεν φαντάζεσαι πόσο βολικό και γρήγορο είναι. Το ρωτάς κάτι και σου δίνει σερβιρισμένη στο πιάτο όλη την απάντηση μαζί με πηγές.

1 ώρα πριν, Bourdoulas είπε

Δεν φαντάζεσαι πόσο βολικό και γρήγορο είναι. Το ρωτάς κάτι και σου δίνει σερβιρισμένη στο πιάτο όλη την απάντηση μαζί με πηγές.

Αν καταλαβαίνει κωδικοποιημένες ερωτήσεις, οκ. Δηλαδή να γράψεις «Ελλάδα Ιρλανδία» και να σου βγαλει μια συνοπτική απάντηση χωρίς να πρέπει να γράψεις «καλησπέρα πες μου σε παρακαλώ ποσο ήρθε το χθεσινό ματς Ελλάς Ιρλανδία στο ποδόσφαιρο και ποιος έβαλε τα γκολ»

3 hours ago, martisaul said:

Αν καταλαβαίνει κωδικοποιημένες ερωτήσεις, οκ. Δηλαδή να γράψεις «Ελλάδα Ιρλανδία» και να σου βγαλει μια συνοπτική απάντηση χωρίς να πρέπει να γράψεις «καλησπέρα πες μου σε παρακαλώ ποσο ήρθε το χθεσινό ματς Ελλάς Ιρλανδία στο ποδόσφαιρο και ποιος έβαλε τα γκολ»

Δεν υπάρχει λόγος να μην καταλαβαίνει κωδικοποιημένες ερωτήσεις. Εδώ το κάνει ήδη το Perplexity που χρησιμοποιεί στο background GPT-3.5 ή GPT-4 και Claude3 Sonnet ή Opus για να συνθέσει την απάντηση μετά το crawling.

Μόλις έψαξα το παράδειγμά σου και "Greece Ireland" (χωρίς παύλα) και "Greece Ireland score" και μου έβγαλε κατευθείαν το αποτέλεσμα του αγώνα, τους scorers κλπ.

Πόσο μάλλον μια μηχανή της ίδιας της OpenAI, φτιαγμένη από το μηδέν και με διασύνδεση ανάμεσα στα διάφορα μοντέλα για αυτή τη δουλειά.

15 hours ago, martisaul said:

Δεν είναι το θέμα το αποτέλεσμα, είναι η μετέπειτα πορεία της αναζήτησης.  

* Πόσο ήρθε ο αγώνας Ελλάδας Αγγλίας ?

***Η Ελλάδα νίκησε την Αγγλία 2-1 σε έναν συγκλονιστικό αγώνα που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ στις 10 Οκτωβρίου 2024…. Μπλα μπλα μπλα 

* Περίγραψε μου τον αγώνα

***Ο αγώνας μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ στις 10 Οκτωβρίου 2024 ήταν ένα συναρπαστικό ματς…Μπλα μπλα μπλα 

*Ποιος ήταν ο προηγούμενος αγώνας της Ελλάδας και πόσο ήρθε ;

***Ο προηγούμενος αγώνας της Ελλάδας πριν τη νίκη απέναντι στην Αγγλία ήταν εναντίον της Ιρλανδίας…Μπλα μπλα μπλα 

??Να ρωτήσω και πότε αφόδευσαν οι παίχτες ; 

• Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περιμένουμε βελτίωση της ΑΙ όχι τέτοια μη χρήσιμα πράγματα. (γελάει η google με το OpenAI search).

Νομίζω η παρακάτω εικόνα ταιριάζει γάντι. Άλλωστε ένα δυνατό επιχείρημα για το ΑΙ ήταν το "γιατί να χάνω την ώρα μου στην αναζήτηση".

images?q=tbn:ANd9GcSLawrGkxGibW5QS_zHUVs

Επεξ/σία από atypicalcoder

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...