Προς το περιεχόμενο

Η πειρατεία μειώνει τα έσοδα των βιντεοπαιχνιδιών κατά 19% σύμφωνα με νέα μελέτη

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάει η παλια καλη εποχη, των 80s.. Τοτε δεν υπήρχε πειρατεια. Στην επαρχία τουλάχιστον, Αθήνα δεν ξερω, αν και δεν πρέπει να ηταν πολυ διαφορετικα. 

Θυμάμαι τον πατέρα μου να με αφηνει κανα 2ωρο καθε Σάββατο (10-12 χρόνων τότε ), στο μαγαζί που είχα αγοράσει τον amstrad.. Δοκιμάζα δισκέτες με παιχνίδια και κραταγα τα νούμερα που μού άρεσαν. Στο τέλος του έλεγες, θέλω το 23, το 35 το 70 και στα έγραφε σε μια δισκέτα .. Θυμάμαι που μετράγα τα kb μην ξεπεράσουν τα παιχνίδια το μεγέθος, να χωράνε σε 1 δισκέτα.. 

:)

Δεν υπήρχε νομιμότητα τότε στην Ελλάδα. Και να ηθελες να αγοράσεις νόμιμα δεν μπορούσες. Εντωμεταξυ 1 γενιά μεγαλωσε χωρίς να καταλαβαινει τι είναι πειρατεία, μη κοιτάτε τωρα.. 

• Like 1
  • Haha 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

14 hours ago, jack124 said:

Και θα ανέβει και παραπάνω η πειρατεία με τις αποφάσεις των εταιρειών. 

Και θα αυξηθει, αφου πουλανε αερα, και 'νοικιαζουν' παιχνιδια. Να λενε 'ενοικιαση' οχι 'πωληση'/΄αγορα΄.

Ο μη πειρατης, πληρωνει και εχει το τιποτε.

Ο πειρατης, και δεν πληρωνει και το κατέχει.

• Like 2
  • Haha 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Voodooman είπε

Αλλά όταν βγαίνει το Steam και ανακοινώνει ότι "δεν κατέχω πραγματικά" τα παιχνίδια που αγοράζω (προφανώς το καταλάβαινα, αλλά είναι διαφορετικά όταν σου το λένε κατάμουτρα)

Δεν υποστηρίζω αυτή την πρακτική. Όπως είπες όμως αυτό ίσχυε πάντα - όχι μόνο με το Steam αλλά και από την εποχή των physical media. Απλά τώρα τους αναγκάζει ο νόμος να το λένε φάτσα φόρα και "ξαφνικά" ενοχλεί τον κόσμο.

Η δύναμη του Steam, παρά τη γραμμή που έχει αποφασίσει να τηρεί, είναι ότι είναι άξιο εμπιστοσύνης. Δηλαδή αν αγοράσεις κάτι θα στο έχει πάντα στη βιβλιοθήκη σου για κατέβασμα, ακόμα και εαν ο εκδότης το αποσύρει από την κυκλοφορία, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Μια από αυτές τις εξαιρέσεις είναι όταν υπάρχει 3rd party launcher (π.χ. Ubisoft καλή ώρα).

Άρα εγώ εμπιστεύομαι οτιδήποτε έχει Steam DRM μόνο. Οτιδήποτε άλλο έχει δικό του DRM (π.χ.  άλλον launcher, online-only single player) αν το αγοράσω θα είναι με την κατανόηση ότι κάποια στιγμή μπορεί να μην παίζει. Γι' αυτό εξάλλου τα συγκεκριμένα δεν τα αγοράζω καθόλου σε γενικές γραμμές με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως π.χ. hitman).

Γενικά στο θέμα του "θείου" τώρα, πιστεύω ότι κάνω αυτό που κάνουν οι περισσότεροι. Είναι για δοκιμή και στη συνέχεια αγοράζω αν κάτι μου αρέσει πραγματικά. Εγώ το βλέπω και αλλιώς... θα μπορούσα να τα αγοράζω κανονικά, να δοκιμάζω και να κάνω refund αν δεν μου αρέσει. Δεν το κάνω και έτσι τους γλυτώνω τα fees που θα χρεώνονταν με την συναλλαγή + επιστροφή... χάρη τους κάνω!

Επεξ/σία από Engimek
  • Like 1

πολυ χαβαλες στα σχολια απο τους θιγμενους με την μη κατοχη των παιχνιδιων που παιρνουν ψηφιακα. πριν λιγο καιρο ολοι ηταν χαρουμενοι που δεν γεμιζουν τα ραφια τους με κουτια και τωρα μασανε καραμελα θητη. ολα δικα μας παιδια, παμε δυνατα

• Confused 1

Τα παιχνίδια που είναι online αξίζουν να τα αγοράσει κανείς λόγο ενημερώσεων απαραίτητων κλπ. Τα παιχνίδια με ιστορία που τελειώνει κάποιος σε μια βδομάδα να τα βάλουν στο 1/3 της τιμής για να πολεμήσουν την πειρατεία. Τα υπόλοιπα δεν πιάνουν. ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει και έχει άπειρους εκεί έξω είτε χασομέρηδες είτε βγάζουν μεροκάματο χακεράδες και δεν υπάρχει λύση. 

• Like 1

7 ώρες πριν, czarjuly είπε

Προσωπικα εχω και εξωτερικα dvd  drive και blu ray μπορει να εκανε μια ωρα install τωρα θες 10 ωρες download εκτος αν τα σκας για μια ακομη φορα για γρηγορη γραμμη

Ελα παραδεξου το ακομα κοιτας τα κουτια τους τωρα το οτι δεν παιζουν πια ειναι αλλη μεγαλη συζητηση

Κοιτα εξωτερικο drive ειχα απο εποχες 2008 απο τοτε δεν ξανα εβαλα τιποτα. Τα κουτια ειχαν μεσα ενα κλειδι το εβαλα στο steam και το κατεβασα απο εκει. Για τις ταχυτητες δεν θελει πολλα λεφτα με ενα 25αρι καθαριζεις και εχεις 300-500mb ταχυτητες οποτε τα παντα κατεβαινουν σφαιρα χωρις να εχεις το βαλε βγαλε του dvd. Mην μιλησω για ταινιες σειρες εκει και αν ηταν κουραστικο το βαλε βγαλε για να δεις αλλη ταινια τωρα πατας ενα κουμπακι και εχεις χιλιαδες μπροστα σου ετοιμες. Το συνδρομητικο δεν μου αρεσει ομως προτιμω τη συλλογη μου στο steam και οχι game pass και τα συναφη. 

2 ώρες πριν, oldnew είπε

Πάει η παλια καλη εποχη, των 80s.. Τοτε δεν υπήρχε πειρατεια. Στην επαρχία τουλάχιστον, Αθήνα δεν ξερω, αν και δεν πρέπει να ηταν πολυ διαφορετικα. 

Θυμάμαι τον πατέρα μου να με αφηνει κανα 2ωρο καθε Σάββατο (10-12 χρόνων τότε ), στο μαγαζί που είχα αγοράσει τον amstrad.. Δοκιμάζα δισκέτες με παιχνίδια και κραταγα τα νούμερα που μού άρεσαν. Στο τέλος του έλεγες, θέλω το 23, το 35 το 70 και στα έγραφε σε μια δισκέτα .. Θυμάμαι που μετράγα τα kb μην ξεπεράσουν τα παιχνίδια το μεγέθος, να χωράνε σε 1 δισκέτα.. 

:)

Δεν υπήρχε νομιμότητα τότε στην Ελλάδα. Και να ηθελες να αγοράσεις νόμιμα δεν μπορούσες. Εντωμεταξυ 1 γενιά μεγαλωσε χωρίς να καταλαβαινει τι είναι πειρατεία, μη κοιτάτε τωρα.. 

Εμενα ο πατερας μου εποχες 96-99 με ειχε παρει snes και επειτα n64. 2 κασετες τοτε 30 χιλιαδες δραχμες η μια 90 ευρω σημερινα αλλα σαν 250 ευρω σημερινα κοντα τοτε τα 30 χιλιαδες δραχμες ειχαν τρελη αξια. Στρουμφακια και robocop 3 ακομα τις εχω στο snes τα στρουμφακια μετα απο πολυ προσπαθεια το τερματισα μετα πανω απο 20 φορες και το robocop 3 ποτε δεν τα καταφερα. Αν δεις τα παιχνιδια αυτα ηταν 1-2 ωρες το πολυ για να τα τερματισεις ως μεγαλος απλα οταν εισαι 7 8 χρονων ειναι πιο δυσκολα. Επειτα N64 pokemon stadium και 1 και 2 ατελειωτες ωρες μαζι με mario 64 κασετα ειχα θυμαμαι 115 αστερακια απο τα 120 αστερακια που μπορουσες να μαζεψεις αυτο το ειχα λιωσει. 80 χιλιαδες εκανε η κονσολα τοτε η συλλεκτικη με τον pikatchu πανω και αλλα 30 το πρωτο pokemon stadium παμε στα 110 χιλιδες 330 ευρω σημερινα η πανω απο 800 ευρω με τον πληθωρισμο. Οποτε καταλαβαινεις τοτε ειχες λιγα και επαιζες αυτα συνεχεια δεν σε ενοιαζε αν ειχες 20fps η αν επαιζες το ιδιο συνεχεια απλα περναγες καλα. Σημερα εχω μια steam συλλογη 1000+ παιχνιδιων καποια τα αγορασα 30 ευρω καποια 10 ευρω καποια 20 καποια με bundles και δεν ξερουμε πιο να πρωτο παιξουμε. Το ιδιο και με ταινιες τοτε ενα filmnet ειχαμε συνδρομητικο οπως και ktv για παιδικα και διναμε 10 χιλιαδες δραχμες το μηνα 30 ευρω σημερινα η 80 ευρω αναλογικα με σημερα και εχουμε 50 καναλια 10 ταινιων σειρων 10 ντοκιμαντερ αλλα 10 παιδικα οποτε καταλαβαινεις και ολα αυτα με 12 ευρω το μηνα. 

• Like 1

Οι εταιρείες αύξησαν την τιμή των παιχνιδιών από 50 σε 70 οπότε δεν χάνουν. Αυτοί που δεν κατεβάζουν πειρατικά χάνουν από την πειρατεία, αφού πληρώνουν το κόστος της πειρατείας.

Να πω επίσης ότι όταν τα παιχνίδια πωλούνταν σε δισκέτες/cartridge/cd/dvd/whatever μέσα στο κουτάκι τους με τις οδηγίες τους, υπήρχαν μαγαζιά που τα πουλούσαν, πληρώνονταν υπάλληλοι, κινούνταν καλύτερα το χρήμα. Τώρα, όλο το χρήμα το καβατζώνουν οι εταιρείες, δεν μένει τίποτε στην ελλάδα.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θυμάται κανείς το άρθρο του tweakguides που έριχνε κάτω την πειρατεία; Θυμάται κανείς τις αντιδράσεις που το λάτρευαν και είχες επίσης αντιδράσεις σαν και αυτήν;

Οι παλιοί θυμούνται. Οι παλιοί πάντα θυμούνται...

Επεξ/σία από apleistos_gatos

21 λεπτά πριν, kinq1 είπε

Οι εταιρείες αύξησαν την τιμή των παιχνιδιών από 50 σε 70 οπότε δεν χάνουν. Αυτοί που δεν κατεβάζουν πειρατικά χάνουν από την πειρατεία, αφού πληρώνουν το κόστος της πειρατείας.

Να πω επίσης ότι όταν τα παιχνίδια πωλούνταν σε δισκέτες/cartridge/cd/dvd/whatever μέσα στο κουτάκι τους με τις οδηγίες τους, υπήρχαν μαγαζιά που τα πουλούσαν, πληρώνονταν υπάλληλοι, κινούνταν καλύτερα το χρήμα. Τώρα, όλο το χρήμα το καβατζώνουν οι εταιρείες, δεν μένει τίποτε στην ελλάδα.

Γιατι πρεπει να παρεις τα παντα day one? Πηρα rdr 2 28 ευρω days gone 20αρικο god of war 15 horizon zero dawn 17 forza 4 complete 25 για πιο λογο να δωσεις 70αρι day one ενω μπορεις να περιμενεις 2-3 μηνες να το παρεις μιση τιμη? Ποτε δεν βρηκα νοημα σε ολο αυτο κραζουν για υψηλες τιμες ενω οι ιδιοι τις προκαλουν. Μην μιλησω για bundle που με 10 ευρω το μηνα περνεις τρομερα παιχνιδια απο humble καθε μηνα. 

• Like 2

14 ώρες πριν, Tlykog είπε

υψηλές τιμές

Τις MSRP έχει, τις ίδιες δηλαδή με ΟΛΑ τα άλλα ψηφιακά και φυσικά καταστήματα. Επίσης βάζει συχνά εκπτώσεις, ειδικά καλοκαίρι και χειμώνα βάζει πολλά παιχνίδια σε 75%+ κάτω. Από εκεί και πέρα, για τις εκπτώσεις δεν ευθύνεται το Steam αλλά ο εκάστοτε publisher.

14 ώρες πριν, Tlykog είπε

ουσιαστικά με τιμωρούν που θέλω να αποκτήσω νόμιμα το παιχνίδι

Πως ακριβώς σε τιμωρεί το Steam, εφόσον και νόμιμα το έχεις το παιχνίδι και το steamworks δεν το παρεμποδίζει στο να τρέξει ομαλά...;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτη τη καραμελα οτι πειρατευουμε και για αυτο ανεβαζουν τις τιμες εγω τη θυμαμαι απο τα 90s που αγοραζα cd .... Και μαντεψτε τι σκισιμο πεφτει τωρα με digital -χωρις κοστος διανομης και τις τιμες στα 70 - 80 -90 -100  και σημειωση ψιλα γραμματα οτι δεν αποκτας το παιχνιδι αλλα μια χρονολογημενη αδεια ... βαζελινηηηηηη  :devil:

*Για τους νεοπες λεω το δισκο που τον βαζεις στο drive και παιζει και θα παιζει για τα επομενα 100 χρονια δε μπορουν να στο παρουν :P

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Like 3

Άρα τα AAA παιχνίδια που πωλούνται 60€, είναι σαν να πωλούνται 48€. Ε οκ, μια χαρά τιμή είναι και πάλι, ας μην γκρινιάζουν.

Τα indie games που κοστίζουν κάτω από 20€ να αγοράζετε παιδιά, τα άλλα δεν πειράζει, ό,τι μπορεί ο καθένας ;)

18 ώρες πριν, jack124 είπε

Και θα ανέβει και παραπάνω η πειρατεία με τις αποφάσεις των εταιρειών. 

Όσο ανεβαίνει η πειρατεία τόσο λιγότερα χρήματα δαπανώνται για την ανάπτυξη των παιχνιδιών είναι νόμος αυτό , αν δεν υπήρχε η πειρατεία θα παίζαμε Χ 2 φορές καλύτερης ποιότητας παιχνίδια και θα τα αγοράζαμε και πιο φτηνά!

• Haha 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...