Προς το περιεχόμενο

Η πειρατεία μειώνει τα έσοδα των βιντεοπαιχνιδιών κατά 19% σύμφωνα με νέα μελέτη

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω καμία συμπάθεια για τα οικονομικά προβλήματα των publishers. Είμαστε σταθερά 3 με 4 φορές φτωχότεροι απο τις πλούσιετερες δυτικές χώρες. 

Οταν ζητάνε $70 απο ένα Αμερικανό, απο εμάς θα έπρεπε να ζητάνε 20€. Οι Αμερικανοί γκρινιάζουν για το $70, αλλά αν θα έπρεπε να πληρώσουν το ίδιο ποσοστό απο τον μισθό τους, θα δίνανε $250 ανα παιχνίδι, εκεί να δεις γκρίνια, εδώ όμως είμαστε large. Εχω βαρεθεί και εδώ στο insomnia τους "λεφτάδες" που μας κάνουν μαθήματα ηθικής αγνοώντας το πόσο ακριβά είναι για εμάς τα παιχνίδια και πόσο μας έχουν γραμμένους οι εταιρείες.

Προσωπικά έχω διαλέξει την μέση οδό. Σχεδόν τα πάντα τα αγοράζω απο κλειδάδικα, σχεδόν πάντα κάτω απο 25€ και για τα παλιότερα κάτω απο 5€ και άστους να γκρινιάζουν. 

Επεξ/σία από fast8
  • Like 19
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ένα παιχνίδι που σου προσφέρει 20-40 ώρες διασκέδασης δε γίνεται να αξίζει τόσα χρήματα …ας πάνε σε μοντέλο όπως το cs  που μπορείς να παίξεις τζάμπα αλλά ο μέσος χρήστης θα δώσει ένα ποσό για σκινς …δε περίμενα ότι θα το πω αλλά πάρτε μαθήματα απ τον gaben..

1 ώρα πριν, Tlykog είπε

Υπάρχει και το gog.com

Όλα τα παιχνίδια που αγοράζεις από εκεί είναι χωρίς σύστημα προστασίας και μπορείς να κατεβάσεις τον installer στον υπολογιστή σου και να το εγκαταστήσεις όποτε θέλεις. Είναι ΔΙΚΟ ΣΟΥ. Μπορείς ακόμα και να το αγοράσεις και να το δώσεις να το εγκαταστήσει και κάποιος φίλος σου στον υπολογιστή του χωρίς κανένα πρόβλημα, παρόλο που είναι παράνομο σου δίνουν, άτυπα, και αυτή τη δυνατότητα. Έχει ένα client, το Gog galaxy, αλλά η εγκατάστασή του είναι προαιρετική. Μπορείς να μην το εγκαταστήσεις ποτέ. Τα παιχνίδια θα παίζουν κανονικά.

Πόσα παιχνίδια έχεις αγοράσει από εκεί; Προφανώς και η ερώτηση απευθύνεται και σε όλους όσους λένε ότι καταφεύγουν στην πειρατεία γιατί δεν τους αρέσει η ιδέα να μην τους ανήκει το παιχνίδι. Έχει παλιά και νέα παιχνίδια πχ God of War, Cyberpunk2077, Metro Exodus κ.α. Προσωπικά έχω αγοράσει από εκεί περίπου 380 παιχνίδια και δεν τα έχω μοιράσει πουθενά, Ακριβώς για να δώσω το μήνυμα οτι δεν θέλω τα συστήματα προστασίας τους. Σέβομαι τον κόπο τους και δε χρειάζομαι αστυνόμευση για να κάνω το σωστό.

Γι αυτό και για πολλούς άλλους λόγους η πειρατεία είναι εντελώς ανήθικη. Το ότι κάποιοι βρίσκεται μία δικαιολογία για να την υλοποιείτε δε σημαίνει ότι είναι και σωστή.

Άλλοι λένε ότι τα παιχνίδια δεν είναι της προκοπής, άρα δεν αξίζει να τα αγοράσεις. Παρόλα αυτά τα κατεβάζουν και τα παίζουν δωρεάν. Αν είναι χάλια τότε μην τα παίζετε.

Άλλοι αμφισβητούν την έρευνα και τους κάνει έκπληξη πως είναι δυνατόν  μία εταιρεία να χάνει χρήματα ενώ κάποιοι κατεβάζουν και παίζουν δωρεάν τα προϊόντα της. Σίγουρα μας λένε ψέματα... Πέφτω από τα σύννεφα...

Άλλοι γράφουν ότι κάποτε μας έλεγαν ότι τα κόστη εκτύπωσης και μεταφορικών είναι πολλά και τώρα, χωρίς αυτά οι τιμές ανέβηκαν. Εδώ υπάρχουν 2 θέματα: τα 30€ το 2000 είναι περίπου τα 80€ του σήμερα και εκτός αυτού η αύξηση της πολυπλοκότητας των σημερινών παιχνιδιών αύξησε και τα κόστη παραγωγής.

Στην πραγματικότητα όλα ξεκινάνε και καταλήγουν στο ότι όσοι καταφεύγουν στην πειρατεία το κάνουν γιατί δε θέλουν να πληρώσουν και θέλουν να απολαμβάνουν τα πάντα δωρεάν όπου μπορούν, ξεχνώντας ότι αυτό που απολαμβάνουν δωρεάν είναι κόπος πολλών συνανθρώπων τους, που περιμένουν να πληρωθούν από τα έσοδα των πωλήσεων. Τα άλλα είναι δικαιολογίες. Είναι ανήθικη και παράνομη λοιπόν.

Σε ένα κράτος όπου η πειρατεία καταπολεμούνταν σωστά και όλοι έτρωγαν ένα βαρβάτο πρόστιμο, χωρίς τη δυνατότητα να ξεφύγουν, οι ίδιοι οι άνθρωποι αυτοί θα πλήρωναν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αυτό είναι μια προσπάθεια για να περιοριστεί το φαινόμενο και μπαίνει στο κόστος του προϊόντος, το οποίο επιβαρύνει τον αγοραστή. Αν κάποιος διαμαρτύρεται για τις τιμές, ας ξεκινήσει από εκεί λοιπόν: μην κατεβάζετε πειρατικά για να μην ανεβαίνουν οι τιμές.

Εσύ τί θα έκανες στη θέση τους; Περιμένω μία τίμια απάντηση.

'Εχουμε στοιχεία ή απλά πετάμε νούμερα; Μια πηγή για το 754% θα ήθελα.

Υποθέτω ότι δε θα ήθελες, λόγω του ότι τα έσοδα της εταιρείας πχ που δουλεύεις πέσουν 20%, να σου πουν αύριο το πρωί ότι η συνεργασία σας θα διακοπεί....

Ομοίως...

Το κόστος του denuvo δε μειώνει τα κέρδη. Ανεβάζει την τελική τιμή του προϊόντος. Αν θεωρείς τις τιμές υψηλές, τότε ξεκίνα από εκεί...

Να θυμίσω ότι το συγκεκριμένο DVD ξεπούλησε από τα περίπτερα. Ακόμα και όσοι δεν έβλεπαν πορνό, πήγαν και το πήραν...

Τιμώρησέ τους και μην παίζεις παιχνίδια τους. Εγώ αυτό κάνω. Το να το κατεβάζεις πειρατικό είναι σαν να λες: μου αρέσει το παιχνίδι σου, αξίζει να ασχοληθώ μαζί του, αλλά δε θέλω να σε πληρώσω. Δίνει εντελώς άλλο μήνυμα από αυτό που πρέπει.

η αληθεια ειναι πως εχω να πειρατευσω game ( για αλλα media δεν περνω ορκο :P )  απο το 2013-14
Τα Crysis αν θυμαμε καλα.

Στο gog εχω αγορασει μονο το Cyberpunk 2077
Δεν με ειχε βολεψει στην αρχη και δεν ασχοληθηκα πολυ και με βολευε το συστημα του steam περισσοτερο
Ισως με αυτα που γινονται να του δωσω καμια ευκαιρια στην επομενη αγορα

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οι ΠΑΡΑΛΟΓΑ  ΥΨΗΛΕΣ τιμες των games τι κανουν δηλαδη? βοηθουν στις πωλησεις? αιντε απο δω ρε βλημματα

Επεξ/σία από trabakoulis
  • Haha 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Zengar Zombolt είπε

η αληθεια ειναι πως εχω να πειρατευσω game ( για αλλα media δεν περνω ορκο :P )  απο το 2013-14
Τα Crysis αν θυμαμε καλα.

Στο gog εχω αγορασει μονο το Cyberpunk 2077
Δεν με ειχε βολεψει στην αρχη και δεν ασχοληθηκα πολυ και με βολευε το συστημα του steam περισσοτερο
Ισως με αυτα που γινονται να του δωσω καμια ευκαιρια στην επομενη αγορα

Το χρησιμοποιώ για να δώσω το δικό μου μήνυμα: θέλω λογικές τιμές και να μην τιμωρούμαι με συστήματα προστασίας.

Για το steam, όπως είχα πει σε ένα φίλο κάποτε μου που ζήτησε να το βάλω: "Το steam δεν μπαίνει στον υπολογιστή μ' ". Το είπα πριν από αρκετά χρόνια και το τηρώ μέχρι και σήμερα.

Αντιπροσωπεύει ότι δε μου αρέσει: υψηλές τιμές, παιχνίδια που δε σου ανήκουν και πλήρη συστήματα προστασίας, που ουσιαστικά με τιμωρούν που θέλω να αποκτήσω νόμιμα το παιχνίδι.

Φαντάσου ότι έχω steam deck και ακόμα και εκεί παίζω παιχνίδια non steam.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2

εμενα για διαφημιση μου ακουγεται αυτη η ειδηση...

και δεν ειναι αληθεια αυτα που λενε, και οριστε γιατι

https://gamicus.fandom.com/wiki/Denuvo

απειρα τα παιχνιδια με denuvo που εχουνε σπασει ακομα και μετα απο 3 μερες κυκλοφορειας τους.

1 hour ago, Tlykog said:

Πιο πανάκριβο hardware φίλε μου; Με pc κάτω από 500€ παίζεις 1080p με πολύ καλά γραφικά.

Δεν νομιζω,οταν μονο μια σοβαρη καρτουλα για καπως πιο ανετο gaming οπως η RX 7700XT κοστιζει 415 ευρω η φτηνοτερη υλοποιηση. Εκτος αν εννοεις οτι πιο φτηνο υλικο υπαρχει με μεγαλες παραχωρησεις στα settings ,που δεν αξιζει. Επομενως διαφωνω με τον υπολογισμο σου που αν υπολογισεις και μια καλη gaming οθονη ειναι ακομη πιο λαθος. Γυρω στα 1200 ευρω μινιμουμ θεωρω ενα μεσαιο gaming pc στις μερες μας.

1 hour ago, Tlykog said:

Το ότι είναι λογικό οι gamers να στραφούν στην πειρατεία πού κολλάει με τα κακά παιχνίδια και το ακριβό hardware,

Ειναι πολυ απλο. Για να παιξει θελει να δωσει πολλα χρηματα σε hardware και για τα παιχνιδια που ειναι ακριβα.Πραγμα ασυμφορο.

Ετσι κραταει το παλιο του pc η αγοραζει μια πιο φτηνη budget η μεταχειρισμενη καρτα,κατεβαζει το πειρατικο παιχνιδι και ριχνει τα settings και προσπαθει να το παιξει οσο πιο καλα μπορει,τουλαχιστον ικανοποιημενος οτι δεν εσκασε χρηματα για μετριοτητες. Και αν δεν καταφερει να διασκεδασει,τουλαχιστον δεν πληρωσε ουτε για hardware ,ουτε για games.

• Like 5

1 hour ago, doubleh said:

Καλά τα λες, όμως εγώ δεν ασχολήθηκα με την αποτελεσματικότητα του denuvo, ούτε αυτό είναι το αντικείμενο της "μελέτης", ούτε το θέμα του άρθρου.

το ανεφερα διοτι αν δεν ηταν το denuvo τοτε μαλλον δεν θα ηταν το ποσοστο τοσο λιγο.

1 hour ago, Tlykog said:

Εκτός του ότι δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που γράφεις, θα ήθελα μία πηγή, παρόλα αυτά η μαγκια των Ρώσων θα ήταν να το κάνουν στα δικά τους προϊόντα. Όλοι ξέρουν να κάνουν τον gay με ξένα οπίσθια....

Κατ' αρχην υπαρχει ενα site που ειναι παγκοσμια γνωστο με μια κωδικη ,ψευτικη ονομασια,ενω πισω απο αυτο υπαρχει ομαδα Ρωσων χακερς. Επισης υπαρχουν Ρωσικα sites που εσυ δεν μπορεις να τα βρεις γιατι ολοι οι παροχοι στην Ελλαδα τα εχουν μπλοκαρει και δεν φορτωνουν.

Ακομη και αν χρησιμοποιησεις VPN μπορει να μην τα βρεις, γιατι πρεπει να ξερεις Ρωσικα για να τα ψαξεις.Και οταν τα βρεις παλι πρεπει να ξερεις την γλωσσα για να ξερεις τι θα ψαξεις.

Εχω εδω και πολλα χρονια εναν Ρωσο φιλο και μου προτεινει ενδιαφεροντα και ενημερωτικα sites.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, PadPoet said:

Πάντα την άδεια χρήσης πλήρωνες/πληρώνεις, ακόμα και σε physical copies του παιχνιδιού.

Μόνο που κανένας δεν μπορούσε μια μέρα να έρθει σπίτι και να σου πει, δώσε πίσω το δισκάκι ή να σε εμποδίσει να το μεταπουλήσεις. Ήταν δικό σου το παιχνίδι να το κάνεις ότι θέλεις εκτός από αντιγραφή. Το digital, στο σβήνουν όποτε γουστάρουν και άντε γεια.

Επεξ/σία από pontios
  • Like 7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, kurkosdr είπε

Εν τω μεταξύ βλέπεις εδώ μέσα κόσμο να λέει "γι'αυτό ανεβαίνει η πειρατεία και θα ανέβει κι άλλο" κλπ κλπ και το άρθρο λέει καθαρά ότι από τα 28 παιχνίδια με Denuvo που κυκλοφόρησαν τα 26 είναι ακόμα κλειδωμένα και τα υπόλοιπα 2 έσπασαν μετά από 3 μήνες.

Ανάθεμα και αν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν το άρθρο πριν ποστάρουν.

Πλέον όπου υπάρχει Denuvo ουσιαστικά δεν υπάρχει πειρατεία, αν μου έλεγες ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο 10 ή 20 χρόνια πριν δεν θα το πίστευα, αλλά να που συνέβη.

Υπάρχουν τα denuvo activations. Μπορείς να τερματίσεις games με λιγότερο από 5-10$. Με έναν και πλέον μήνα παλαιότητας(π.χ. Wukong) κάτω και από 2$. Κατά κανόνα σε κλειστό partition(μόνο για games, χωρίς windows updates, drivers updates κλπ.) δεν σου ζητάει περιοδικό reactivation. Πόσο νομίζεις ότι πληρώναμε στα μαγαζιά της Στουρνάρη προ του internet;

Η έρευνα αυτή είναι όντως σημαντική γιατί μας δείχνει:

Α) Ότι τα χαμένα έσοδα από την πειρατεία δεν ξεπερνούν το 20%. Δηλαδή, αντί για π.χ. 12εκ ευρώ(μείον τα κόστη του Denuvo) θα έχεις 10. Δεν είναι τα γιγαντιαία ποσοστά(200% και άνω) που επικαλούνταν οι εταιρείες του χώρου, μετρώντας κάθε download πειρατικής κόπιας σαν δεδομένη απώλεια χρημάτων. 

Β) Ότι οι απώλειες είναι μεγαλύτερες τις πρώτες εβδομάδες. Τότε που υπάρχει το hype και οι gamers με ανυπομονησία νηπίου θέλουν να συμμετέχουν στις συζητήσεις των φόρα λόγω FOMO. Προς το τέλος των 3 μηνών φτάνουν το αμελητέο 5%. Άρα δεν υπάρχει δικαιολογία να κρατάνε το Denuvo χρόνια ολόκληρα. Θα μπορούσαν να το βγάζουν κάποια στιγμή για να χαρούν το game και οι φτωχότερες χώρες. Πέρα από το game preservation.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 4

14 minutes ago, pontios said:

Μόνο που κανένας δεν μπορούσε μια μέρα να έρθει σπίτι και να σου πει, δώσε πίσω το δισκάκι ή να σε εμποδίσει να το μεταπουλήσεις. Ήταν δικό σου το παιχνίδι να το κάνεις ότι θέλεις εκτός από αντιγραφή. Το digital, στο σβήνουν όποτε γουστάρουν και άντε γεια.

Αυτά είναι τελείως διαφορετικά θέματα που θίγεις, το καθένα με πολύ συζήτηση. Εγώ αναφέρθηκα στο δικαίωμα χρήσης. Ούτε μεταπώλησης, ούτε ενοικίασης, ούτε κάτι άλλο. Συμφωνώ με αυτό που λες πάντως.

Τα ψηφιακά είναι εντελώς μη-flexible στο τρόπο "ιδιοκτησίας" αλλά πλέον και οι κόπιες παιχνιδιού της τελευταίας δεκαετίας σε δισκάκι αν κλείσει ο server τα έχεις για σουβέρ. Πολλά παιχνίδια του PS3 είναι έτσι.

3 ώρες πριν, doubleh είπε

Μελέτη με ένα σκασμό υποθέσεις, δεν λέγεται Μελέτη.

Κάτι σε πληρωμένη "μελετη " μου κάνει, ίσως λέω από την εταιρεία που φτιάχνει το devuno

Ίσα ίσα η μελέτη αυτή αποδομεί τον μύθο των δήθεν ασύλληπτων απωλειών λόγω πειρατείας.

57 λεπτά πριν, benign είπε

Κατ' αρχην υπαρχει ενα site που ειναι παγκοσμια γνωστο με μια κωδικη ,ψευτικη ονομασια,ενω πισω απο αυτο υπαρχει ομαδα Ρωσων χακερς. Επισης υπαρχουν Ρωσικα sites που εσυ δεν μπορεις να τα βρεις γιατι ολοι οι παροχοι στην Ελλαδα τα εχουν μπλοκαρει και δεν φορτωνουν.

Ακομη και αν χρησιμοποιησεις VPN μπορει να μην τα βρεις, γιατι πρεπει να ξερεις Ρωσικα για να τα ψαξεις.Και οταν τα βρεις παλι πρεπει να ξερεις την γλωσσα για να ξερεις τι θα ψαξεις.

Εχω εδω και πολλα χρονια εναν Ρωσο φιλο και μου προτεινει ενδιαφεροντα και ενημερωτικα sites.

Για denuvo δεν υπάρχει τίποτα. Αν υπήρχε, με διαδοχικές διαρροές, θα γινόταν διαθέσιμο παντού. Δεν τολμάει κανένας να το αγγίξει γιατί θέλει βαρβάτες γνώσεις και skills αυτοματισμού που μόνο οι Ιταλοί "συνωμότες" είχαν.

• Like 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...