doubleh Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Μελέτη με ένα σκασμό υποθέσεις, δεν λέγεται Μελέτη. Κάτι σε πληρωμένη "μελετη " μου κάνει, ίσως λέω από την εταιρεία που φτιάχνει το devuno 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Raylan Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Ναι, σίγουρα φταίει η πειρατεία και όχι ότι τα περισσότερα αν όχι σχεδόν όλα είναι μούφα, κάνα δυο με τρία ξεχωρίζουν το χρόνο στις καλές χρονιές γιατί υπάρχουν και χρονιές που είναι όλα για τα μπάζα, έχουμε φτάσει να λέμε κάθε χρόνο και χειρότερα. 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Boj Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Όλα τα games πλέον δεν αγοράζονται, παρά μόνο νοικιάζονται από τις διάφορες πλατφόρμες. Αν πχ το steam αποφασίσει να κλείσει αύριο ή για κάποιο λόγο κλείσει το λογαριασμό σου, κλαις και τα games που είχες "αγοράσει". Παλιά ήταν όμορφα όταν αγόραζες ένα game στο κουτί του, με τα manual και τα extras. Μόνο και μόνο γι' αυτό, η πειρατεία σήμερα για μένα είναι 100% ηθική. 🏴☠️ 10 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kurkosdr Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jack124 είπε Και θα ανέβει και παραπάνω η πειρατεία με τις αποφάσεις των εταιρειών. 32 λεπτά πριν, cpc464 είπε Από την στιγμή που η εταιρείες λένε ότι δεν μας ανήκει το παιχνίδι που πληρώνουμε πως περιμένουν να μην ανέβει η πειρατεία?. Εν τω μεταξύ βλέπεις εδώ μέσα κόσμο να λέει "γι'αυτό ανεβαίνει η πειρατεία και θα ανέβει κι άλλο" κλπ κλπ και το άρθρο λέει καθαρά ότι από τα 28 παιχνίδια με Denuvo που κυκλοφόρησαν τα 26 είναι ακόμα κλειδωμένα και τα υπόλοιπα 2 έσπασαν μετά από 3 μήνες. Ανάθεμα και αν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν το άρθρο πριν ποστάρουν. Πλέον όπου υπάρχει Denuvo ουσιαστικά δεν υπάρχει πειρατεία, αν μου έλεγες ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο 10 ή 20 χρόνια πριν δεν θα το πίστευα, αλλά να που συνέβη. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου από kurkosdr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mythoplasths Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Το πειρατικό της καπτεν γκερλ Που με αυτό θα παίζεται και εσείς Είναι φορτωμένο όλο Σιιιιιντ. Τορεντ , γιγαμπαιτ , και δισκάκια!!!! Λαλαλα λαλαλα λαλαλα .... Μας προσμένουν ώρες αναμονής !!!!? Που να χωρέσουν δίσκοι χίλιοι !!? ΟΛΑ Τα παιχνίδια στο τσαμπε .. Και ας μας κράζουν ξάδερφός και φίλοι... Δικό σας Ελπίζω να μην σκαλωσει κάνεις ... 1 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Goulam Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Το πως υπολογίζει όμως τα έσοδα των παιχνιδιών το αναφέρει; Γιατί οι εταιρείες συνήθως βγάζουν κάτι νούμερα τέρατα. πχ. ποιος θυμάται την μήνυση που έφαγε το Limewire από τη μουσική βιομηχανία στις ΗΠΑ για 72 τρισεκατομμύρια. (στην κυριολεξία μεγαλύτερο από το gdp ολόκληρου του κόσμου τοτε). 😋 Πέρα από την πλάκα, τα πράγματα δεν είναι όλα μαύρο άσπρο. πχ για πολλά παιχνίδια έχουν βγει άλλες έρευνες που λένε ότι η πειρατεία δεν μειώνει τα έσοδα αλλά βοηθά τις πωλήσεις και δρα σαν δωρεάν διαφήμιση. Μπορεί στα λίγα AAA games που ανέλυσε με αυτή την περίεργη μέθοδο με τις πολλές υποθέσεις να βρήκε ότι όντως υπάρχει κάποια μείωση εσόδων, αλλά και πάλι μοιάζει λίγο ελλιπής σαν έρευνα. πχ. πολλοί gamers είναι πολύ πιθανό να προτίμησαν να πειρατεύσουν το παιχνίδι επειδή το denuvo είναι βαρύ και τους χαμηλώνει τα fps και ήλπιζαν ότι το πειρατικό θα είναι πιο ελαφρύ ή γιατί με το denuvo έχει κάποιο game breaking bug ενώ το πειρατικό να είναι οκ, επίσης δεν είδα να γράφει κάπου αν η έρευνα έλαβε υπόψιν και τις επιστροφές παιχνιδιών που και αυτό παίζει σημασία. Και γενικά μπορεί να υπάρχουν ένα σωρό λόγοι που κάποιος κατεβάζει πειρατικά κάτι πέρα από χρήματα. Και γενικά μπορεί να ακούγεται γραφικό αλλά όντως υπάρχουν πολλά άτομα που κατεβάζουν ένα παιχνίδι για να το δοκιμάσουν και αν τους αρέσει το αγοράζουν (ακόμα και μόνο για να έχουν τα achievements ή περισσότερα features όπως online multiplayer, κτλ). Και για ένα "καλό" παιχνίδι μπορεί να μην υπήρχε τέτοια μείωση εσόδων, όταν όμως πλέον τα περισσότερα παιχνίδια είναι online store oriented ή microtransaction oriented τότε είναι φυσικό ο gamer να μην επιλέξει να αγοράσει το παιχνίδι όταν δει αυτά τα "features" από το πειρατικό που κατέβασε. Δεν λέω ότι η έρευνα του είναι λάθος, αλλά φαίνεται να υπάρχουν κάποιες ελλείψεις που δεν δείχνουν το "bigger picture" που λένε. Όπως και να έχει όμως, πλέον στα περισσότερα παιχνίδια αυτό το πρώτο παράθυρο των πρώτων εβδομάδων συμπίπτει με το παράθυρο όπου το παιχνίδι είναι τελείως unplayable επειδή το τρέξανε να το κάνουνε release και είναι γεμάτο bugs. Οπότε όποιος gamer σέβεται λίγο τον εαυτό του και τον χρόνο του, δεν τον νοιάζει καθόλου τι συμβαίνει εκείνη την περίοδο. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eloy Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 19% μετά την 1η εβδομάδα ??? Ας είναι μόνο τόσο... Είναι μια καλή και φιλότιμη προσπάθεια. Και σε κάθε περίπτωση είναι μια καλή αρχή... Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου από Eloy 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eko13 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Θυμαμαι παλια μας ελεγαν τα παιχνιδια ειναι ακριβα, γιατι εχουν μεγαλο κοστος εκτυπωσης και μεταφορικων... Με τα digital παιχνιδια οχι απλα δεν μειωθηκε το κοστος, αλλα αυξηθηκε κιολας! Αν και προσωπικα δεν ειμαι της πειρατιας, αλλα των προσφορων και του game pass. 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cpc464 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 33 λεπτά πριν, Raylan είπε Ναι, σίγουρα φταίει η πειρατεία και όχι ότι τα περισσότερα αν όχι σχεδόν όλα είναι μούφα, κάνα δυο με τρία ξεχωρίζουν το χρόνο στις καλές χρονιές γιατί υπάρχουν και χρονιές που είναι όλα για τα μπάζα, έχουμε φτάσει να λέμε κάθε χρόνο και χειρότερα. Αυτό ξαναπέστο, τα περισσότερα πλέον είναι μερικές ώρες gameplay και μετά battle roayale, που είναι οι παιχνιδάρες τύπου oblivion η skyrim που έπαιζες μήνες και δέν χόρταινες?. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diavolos666 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 1 hour ago, Fkortez said: Μόνο 19%? Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου να το ανεβάσω έστω και 0,000001%. ...εγώ ανήκω ήδη στο 19% οπότε δεν μπορώ να αποτελέσω δύναμη αλλαγής του ποσοστού 😪 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Παιχνιδια κακης ποιοτητας,κακου προγραμματισμου,που απαιτουν πανακριβο hardware για να παιξουν καλα. Λογικο ειναι πολλοι gamers να στραφουν στην πειρατεια. (Καποτε υπηρχαν και τα demos ,θυμαστε? Και αν σου αρεσε το παιχνιδι,το αγοραζες ολο,ενω τωρα εχουμε και παραπλανητικη διαφημιση.) Οσο η Ρωσια και οι πρωην Σοβιετικες Δημοκρατιες αφηνουν τους χακερ τους να σπαζουν παιχνιδια,η πειρατεια θα ανθει. Και αυτες οι χωρες εχουν γραμμενες στα παλια τους παπουτσια τις Δυτικες χωρες και τις ΗΠΑ. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου από benign 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eloy Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Αν δεν μας ανήκουν αυτά που τους πληρώνουμε, τότε δεν πληρώνουμε αυτά που τους ανήκουν... Λογικό δεν είναι ?. 13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kurkosdr Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, polaki είπε Κάντε ένα ρεπορτάζ (λέμε τώρα) σχετικά με το ΚΟΣΤΟΣ χρήσης αυτών των υπηρεσιών πχ Denuvo. Αν είναι ΤΟΣΟ καλό, γιατί δεν το χρησιμοποιούν όλα τα παιχνίδια; Προφανώς έχει ένα κόστος το οποίο είναι πάρα πολύ υψηλό που μόνο 24 games του 2024 το έχουν χρησιμοποιήσει. Θα είχε ενδιαφέρον ένα άρθρο με τις μεθόδους antipiracy αλλά και τα κόστη τους. Σίγουρα δεν πρόκειται για φθηνό λογισμικό σε απόλυτους αριθμούς, κάτι το οποίο δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένης της πολυπλοκότητας του (από την οποία προκύπτει η ανθεκτικότητα του απέναντι στις προσπάθειες reverse engineering): Τώρα αν είναι ακριβό σε σχετικούς αριθμούς εξαρτάται από τον τζίρο που αναμένεται να κάνει το κάθε παιχνίδι και πόσο νομίζουν ότι χάνουν από την πειρατεία (που δεν είναι αμελητέα όσο και να το λέμε μεταξύ μας). Προσωπικά έχω σταματήσει να κατεβάζω πειρατικά παιχνίδια, δεν είμαι πλέον φοιτητής να έχω άπειρο χρόνο κάθε καλοκαίρι να ψάχνω ποιο ιντερνετικό καταγώγι έχει το καλό "fixed exe" χωρίς κακόβουλο λογισμικό ούτε έχω χρόνο να κάνω format όταν οι υποθέσεις μου αποδεικνύονται λάθος. Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για software το οποίο μάλιστα πρέπει να τρέξει ως root/admin, όχι για στατικά αρχεία mp3/m4a/avi/mp4/mkv που αν έχεις updated τον media player σου είσαι οκ από όπου και να τα κατέβασες. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου από kurkosdr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Super Moderators Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 20 minutes ago, kurkosdr said: Πλέον όπου υπάρχει Denuvo ουσιαστικά δεν υπάρχει πειρατεία, αν μου έλεγες ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο 10 ή 20 χρόνια πριν δεν θα το πίστευα, αλλά να που συνέβη. Δεν υπάρχει γιατί δεν ασχολείται η αυτοκράτειρα πια. 😛 9 1 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 13 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 12 minutes ago, eko13 said: Θυμαμαι παλια μας ελεγαν τα παιχνιδια ειναι ακριβα, γιατι εχουν μεγαλο κοστος εκτυπωσης και μεταφορικων... Με τα digital παιχνιδια οχι απλα δεν μειωθηκε το κοστος, αλλα αυξηθηκε κιολας! Αν και προσωπικα δεν ειμαι της πειρατιας, αλλα των προσφορων και του game pass. Αυξήθηκαν όμως και τα έξοδα για τη δημιουργία, πολλοί περισσότεροι προγραμματιστές, ειδικοί για sound effects και μουσική, γραφικά, χαμός. Νομίζω δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε τις εποχές. Αλλά ναι, και μόνο που ένα game κοστίζει το ίδιο είτε σε digital είτε σε physical με κάνει να το αγοράζω σε physical ΚΑΘΕ φορά. Άσε που συνήθως τα πουλάω μετά όταν τα βαριέμαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα