kurkosdr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 35 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Β) Ότι οι απώλειες είναι μεγαλύτερες τις πρώτες εβδομάδες. Τότε που υπάρχει το hype και οι gamers με ανυπομονησία νηπίου θέλουν να συμμετέχουν στις συζητήσεις των φόρα λόγω FOMO. Προς το τέλος των 3 μηνών φτάνουν το αμελητέο 5%. Άρα δεν υπάρχει δικαιολογία να κρατάνε το Denuvo χρόνια ολόκληρα. Θα μπορούσαν να το βγάζουν κάποια στιγμή για να χαρούν το game και οι φτωχότερες χώρες. Πέρα από το game preservation. Στα multiplayer τους δικαιολογώ γιατί το Denuvo είναι και anti-cheat, στα single-player παιχνίδια όντως δεν υπάρχει λόγος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ovidius80 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, Tlykog είπε Άλλοι γράφουν ότι κάποτε μας έλεγαν ότι τα κόστη εκτύπωσης και μεταφορικών είναι πολλά και τώρα, χωρίς αυτά οι τιμές ανέβηκαν. Εδώ υπάρχουν 2 θέματα: τα 30€ το 2000 είναι περίπου τα 80€ του σήμερα και εκτός αυτού η αύξηση της πολυπλοκότητας των σημερινών παιχνιδιών αύξησε και τα κόστη παραγωγής. Δεν διαφωνώ σε τίποτα άλλο από αυτά που λες εκτός από αυτό. Το 1992, το 2000 αγόραζες ένα παιχνίδι στο κουτί του και μέσα είχε, το παιχνίδι, το manual του παιχνιδιού και πιθανότατα και κάποιες άλλες προσφορές. Με λίγα λόγια ένιωθες ότι τα λεφτά που έδινες είχαν αξία. Σήμερα αγοράζεις ένα παιχνίδι και το μοναδικό που παίρνεις είναι η πρόσβαση σε αυτό (ίσως και την δυνατότητα να κρατήσεις διαθέσιμα για πάντα τα installation files αν πας και αγοράσεις από το GOG όπως είπες). Όντως τα κόστη για την ανάπτυξη των παιχνιδιών είναι μεγαλύτερα αλλά το πρόβλημα ξέρεις ποιο είναι? Ότι στην τιμή δεν είναι μόνο αυτά τα κόστη. Είναι και το κόστος του promotion που πολλές φορές είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος του development. Δες πχ το Modern Warfare 2. Συνολικό κόστος $250 εκ. Κόστος ανάπτυξης $50 εκ. κόστος promotion $200 εκ. Θες να μου πεις λοιπόν ότι το κόστος του παιχνιδιού δικαιολογούσε την τιμή του. Προσωπικά για μένα δεν την δικαιολογεί γιατί πρακτικά δεν πληρώνεις για το ίδιο το παιχνίδι αλλά για την διαφήμιση που έγινε στο παιχνίδι, και μάλιστα σε ένα παιχνίδι που πρακτικά δεν χρειαζόταν διαφήμιση γιατί είχε ήδη κοινό, και είχε ήδη φήμη και το κυριότερο ήταν sequel όχι ενός αλλά μιας ολόκληρης σειράς παιχνιδιών. Δεν είμαι υπέρ της πειρατείας, αγοράζω τα παιχνίδια που θέλω, το ίδιο και τα λογισμικά αλλά κάτι τέτοια παραδείγματα (και είναι πολλά) με κάνουν να καταλαβαίνω για ποιον λόγο καταφεύγουν κάποιοι στην πειρατεία. Αν η εταιρεία που έφτιαξε το MW2 ξόδεψε $250 εκ για να βγάλει το παιχνίδι, αυτό για να γίνει κερδοφόρο έπρεπε να βγάλει ένα αρκετά μεγαλύτερο ποσό από αυτό, ιδανικά τα διπλάσια για πεις ότι όντως ήταν επιτυχημένο. Όμως όταν το παιχνίδι κοστίζει τα $50 από τα συνολικά $250 εκ (και με δεδομένο ότι επρόκειτο για ένα παιχνίδι που ήταν ουσιαστικά αυτοδιαφημιζόμενο) τα υπόλοιπα $200 εκ ήταν υπερβολή και ανέβασαν το πήχη για να γίνει επιτυχημένο. Παρόλα αυτά το παιχνίδι έκανε τεράστιες πωλήσεις (100 εκ αντίτυπα, $800 εκ σε τρεις μόνο μέρες από την έναρξη των πωλήσεων) και ακόμη και τώρα η τιμή του είναι στα 70 € δλδ 2 χρόνια μετά η τιμή έχει πέσει ελάχιστα. Και κάνω εγώ την ηλίθια ερώτηση. Που είναι η χασούρα της εταιρείας? Αν όντως χάνει τόσα πολλά όσα λέει η έρευνα γιατί δεν ρίχνει λίγο τις τιμές μήπως και αυτοί που το έχουν κατεβάσει πειρατικό το πάρουν και original ειδικά απο την στιγμή που οτιδήποτε βγάζει ως και σήμερα απο το παιχνίδι είναι σχεδόν αποκλειστικά κέρδος? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Στις 11/10/2024 στις 1:58 ΜΜ, Axlmon είπε Λόγω της έλλειψης δημόσια διαθέσιμων δεδομένων πωλήσεων, ο Volckmann χρησιμοποίησε εναλλακτικούς δείκτες για να εκτιμήσει τη σχετική μείωση των πωλήσεων κάθε εβδομάδα μετά την κυκλοφορία. Αυτοί οι δείκτες περιλάμβαναν τον αριθμό νέων κριτικών χρηστών στο Steam και, για single player παιχνίδια, τον μέσο αριθμό ενεργών παικτών. seems legit Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
czarjuly Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Καλα τους κανουν...να ξαναβγαλουν τα παιχνιδια σε δισκακι στο κουτακι τους και με το βιβλιαρακι τους....μαθαμε τωρα με μηδενικα εξοδα διαθεσης απο μια πλατφορμα και χωρις αντικρυσμα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 10 λεπτά πριν, czarjuly είπε Καλα τους κανουν...να ξαναβγαλουν τα παιχνιδια σε δισκακι στο κουτακι τους και με το βιβλιαρακι τους....μαθαμε τωρα με μηδενικα εξοδα διαθεσης απο μια πλατφορμα και χωρις αντικρυσμα Γιατί έχει κανείς πια CD dvd drive στον υπολογιστή του? Πριν 10 χρόνια και δεν βάζαμε. Έχω αρκετά physical τα οποία έχουν μέσα κωδικό και τα dvd τους τα οποία είναι άχρηστα. Πηγαίνουμε μπροστά όχι πίσω βάλε CD 1 βάλε CD 2 βάλε CD 3 κοκ. Μια ώρα install σαν αργοκίνητο καράβι. Πάνε αυτά ευτυχώς. 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
czarjuly Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, Arkin είπε Γιατί έχει κανείς πια CD dvd drive στον υπολογιστή του? Πριν 10 χρόνια και δεν βάζαμε. Έχω αρκετά physical τα οποία έχουν μέσα κωδικό και τα dvd τους τα οποία είναι άχρηστα. Πηγαίνουμε μπροστά όχι πίσω βάλε CD 1 βάλε CD 2 βάλε CD 3 κοκ. Μια ώρα install σαν αργοκίνητο καράβι. Πάνε αυτά ευτυχώς. Προσωπικα εχω και εξωτερικα dvd drive και blu ray μπορει να εκανε μια ωρα install τωρα θες 10 ωρες download εκτος αν τα σκας για μια ακομη φορα για γρηγορη γραμμη Ελα παραδεξου το ακομα κοιτας τα κουτια τους τωρα το οτι δεν παιζουν πια ειναι αλλη μεγαλη συζητηση 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex21121988 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Τα games που πραγματικά αξίζουν, ο κόσμος δεν τα παίρνει από τον Θείο, τα αγοράζει κανονικά. Επίσης είμαι υπερ του κατεβάσματος ακόμα και αν σκοπεύεις να το αγοράσεις, για να δεις πως τρέχει το game στο σύστημα σου. Όχι, ένα βιντεάκι που θα δεις στο yt, δεν θα δείχνει όλη την αλήθεια. Δεν δίνουν και την επιλογή οι Publishers για trial ή demo. 9/10 games πλέον δεν έχουν αυτή την επιλογή ώστε να μην χρειαστεί να καταφύγεις σε αυτό που αναφέρω πιο πάνω. Όσο αφορά το Denuvo. Είναι ξεκάθαρα ένα ακριβό drm οπότε για αυτό δεν το χρησιμοποιούν όλοι, όπως επίσης δημιουργεί θέματα σε κάποια engines παιχνιδιών. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mythoplasths Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 55 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε Τα games που πραγματικά αξίζουν, ο κόσμος δεν τα παίρνει από τον Θείο, τα αγοράζει κανονικά. Επίσης είμαι υπερ του κατεβάσματος ακόμα και αν σκοπεύεις να το αγοράσεις, για να δεις πως τρέχει το game στο σύστημα σου. Όχι, ένα βιντεάκι που θα δεις στο yt, δεν θα δείχνει όλη την αλήθεια. Δεν δίνουν και την επιλογή οι Publishers για trial ή demo. 9/10 games πλέον δεν έχουν αυτή την επιλογή ώστε να μην χρειαστεί να καταφύγεις σε αυτό που αναφέρω πιο πάνω. Όσο αφορά το Denuvo. Είναι ξεκάθαρα ένα ακριβό drm οπότε για αυτό δεν το χρησιμοποιούν όλοι, όπως επίσης δημιουργεί θέματα σε κάποια engines παιχνιδιών. Για το ντεμο θα συμφωνήσω 10000% .την πάτησα κάνα δυο φορές ...οκ ίσως παραπάνω..και είπα τέλος η παπατζα σας .το bg3 παράδειγμα έπαιξα το πρώτο ακτ σε σπασμενο από dodi πρίν το αγοράσω από gog .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChaotiK Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου "Έρευνες" του κώλου. Σε βάθος της 8τιας έχουμε αποχώρηση 3ων Crackers, την βελτίωση του Denuvo και 86 παιχνίδια δεν αποτελούν ουτε το 10% του πληθος των παιχνιδιων released 14-22. Επίσης παράγοντας γιατι έπεσαν τα sales σε Denuvo games ειναι επειδη κάνουν affect το performance. Επίσης είχαμε το πρόβλημα με τις gpu και το mining. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex21121988 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 39 minutes ago, Mythoplasths said: Για το ντεμο θα συμφωνήσω 10000% .την πάτησα κάνα δυο φορές ...οκ ίσως παραπάνω..και είπα τέλος η παπατζα σας .το bg3 παράδειγμα έπαιξα το πρώτο ακτ σε σπασμενο από dodi πρίν το αγοράσω από gog .. Υπάρχουν games που είναι early access και σου ζητάνε κοντά στο full price. Επίσης υπάρχουν games που δεν δηλώνουν early access αλλά στην πραγματικότητα είναι χειρότερα από alpha state. Οπότε ναι, ειδικά για ύποπτες περιπτώσεις, τα κατεβάζεις και μετά το αγοράζεις αν είναι όλα ok. Αυτό το έκανα πχ με το Hades 2, το δοκίμασα, είδα ότι όλα είναι καλώς και ας είναι early state και έπειτα το αγόρασα κανονικά. Υπήρχαν αρκετοί εδώ παλιότερα, όταν κάναμε το λάθος να ανοίξουμε ανάλογη συζήτηση που μας έλεγαν υποκριτές ενώ είναι μια κίνηση καθαρά για να σώσουμε την τσέπη μας από ανούσια έξοδα σε απατεώνες Publishers. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου από Alex21121988 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dchatz Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου ε σιγά, σα να χάνουν ένα ΦΠΑ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apostolis81 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Κατα την άποψη μου οι περισσοτεροι που παίζουν πειρατικά παιχνιδια δεν το κάνουν λόγω πολιτικής των εταιρειών. Το κάνουν γιατί πολύ απλά έχουν την νοοτροπία να μην θέλουν να πληρώνουν σχεδόν για τίποτα. Νοοτροπία του τζαμπατζή δλδ, εξάλλου οι εκπτώσεις που γίνονται συνεχώς στο Steam είναι χώμα σε πάρα πολλά games, όλα τα άλλα είναι φθηνές δικαιολογίες. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gothic_waver Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Πληρώνουν ΉΔΗ hardware , σύνδεση στο διαδίκτυο (πολλές φορές οπτική για καλύτερα pings). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panagi0tisgr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) αφου σου λένε ότι αγοράζεις άδεια και όχι το παιχνιδι. και πανε και στο σβήνουν σαν να μην το αγορασες ποτε (βλ. Ubisoft) ποιος φταιει μετά; ο πελάτης; Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου από panagi0tisgr 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Voodooman Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Παλιά ο κανόνας μου ήταν να κατεβάζω παιχνίδια (όχι περισσότερα από όσα μπορούσα να παίξω) και αν τα ξεζούμιζα, τα αγόραζα κατόπιν. Επίσης αγόραζα κάποια εμβληματικά παιχνίδια που είχαν εντυπωσιακές παροχές στα κουτιά τους. Τα τελευταία χρόνια παίζω πολύ λιγότερο και δεν κατεβάζω πειρατικά πια. Λίγο το ότι έχω κάποια χρήματα παραπάνω, λίγο τα χαρακτηριστικά online, ε, βρίσκω €50 κάθε τρίμηνο να αγοράσω κάποιο που ξέρω ότι θα το παίξω πολύ. Περιμένω το Assetto Corsa τον Ιανουάριο, ξέρω ότι θα το παίζω για χρόνια, οπότε θα το πάρω από το early access του, όσο και αν κάνει. Αλλά όταν βγαίνει το Steam και ανακοινώνει ότι "δεν κατέχω πραγματικά" τα παιχνίδια που αγοράζω (προφανώς το καταλάβαινα, αλλά είναι διαφορετικά όταν σου το λένε κατάμουτρα) και παράλληλα χρεώνουν αυτά τα τεράστια ποσά, ποια είναι η θέση μου; Μάλλον δεν καταλαβαίνουν ότι ξυπνάνε τον Μαυρογένη μέσα μας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα