Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Θέλω την βοήθεια σας παρακαλώ.

Έχω το Samsung Galaxy S24 Ultra. Πρώτον, όταν βγάζω φωτογραφία με επιλογή Photo στο Configure shooting mode και επιλογή megapixel στα 200MP, πάω να ανοίξω την φωτογραφία που τράβηξα και παρατηρώ ότι αυτόματα κάνει επεξεργασία στην φώτο. Δηλαδή μου αλλάζει τα χρώματα. Σαν να βάζει auto HDR μάλλον. Αυτό πως μπορώ να το απενεργοποιήσω; Δεν θέλω να μου επεξεργάζει την φωτογραφία αυτόματα. Επίσης, στα 12MP και στα 50MP δεν το κάνει αυτό.

Δεύτερον, όταν επιλέξω στην κάμερα aspect ratio 3:4 με 200MP, παρατήσα στο details της φωτογραφίας ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στα 200MP. Ενώ αν επιλέξω στην κάμερα aspect ratio Full με 200MP, παρατήσα στο details της φωτογραφίας ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε με 128MP. Αυτό γιατί γίνεται; Υπάρχει τρόπος να το αλλάξω;

Δημοσ.

Το full σημαίνει ένα aspect ratio που να γεμίζει full την οθόνη του κινητου η φωτογραφία. Οπότε λογικό είναι να είναι μικρότερη ή ανάλυση γιατί ο σενσορας είναι 4:3. Αν εσύ νόμιζες ότι ήθελες να αποθηκεύσεις το "full" που "βλέπει" ο σενσορας, αυτο είναι το 4:3, oχι το full που γράφει η επιλογή και που όπως είπα αναφέρεται στο να "γεμίσει" την οθονη του κινητού. 

Γιαυτό και όταν επιλέξεις 200MP,  στο 4:3 είναι  12000x16000 pixels (192MP στα αλήθεια η πληρης αναλυση του σενσορα),  στο 16:9 είναι  9000x16000 pixels και στο "full" είναι 7384 x16000 pixels γιατι αυτή είναι η αναλογία που γεμιζει την οθονη του κινητου. 

Δημοσ.
Στις 13/10/2024 στις 10:36 ΜΜ, sattack είπε

Το full σημαίνει ένα aspect ratio που να γεμίζει full την οθόνη του κινητου η φωτογραφία. Οπότε λογικό είναι να είναι μικρότερη ή ανάλυση γιατί ο σενσορας είναι 4:3. Αν εσύ νόμιζες ότι ήθελες να αποθηκεύσεις το "full" που "βλέπει" ο σενσορας, αυτο είναι το 4:3, oχι το full που γράφει η επιλογή και που όπως είπα αναφέρεται στο να "γεμίσει" την οθονη του κινητού. 

Γιαυτό και όταν επιλέξεις 200MP,  στο 4:3 είναι  12000x16000 pixels (192MP στα αλήθεια η πληρης αναλυση του σενσορα),  στο 16:9 είναι  9000x16000 pixels και στο "full" είναι 7384 x16000 pixels γιατι αυτή είναι η αναλογία που γεμιζει την οθονη του κινητου. 

Okay. Ευχαριστώ για την απάντηση στο δεύτερο του ερωτήματος.

Στο πρώτο ερώτημα, όταν βγάζω φωτογραφία με επιλογή Photo στο Configure shooting mode και επιλογή megapixel στα 200MP, πάω να ανοίξω την φωτογραφία που τράβηξα και παρατηρώ ότι αυτόματα κάνει επεξεργασία στην φώτο. Δηλαδή μου αλλάζει τα χρώματα. Σαν να βάζει auto HDR μάλλον. Αυτό πως μπορώ να το απενεργοποιήσω; Δεν θέλω να μου επεξεργάζει την φωτογραφία αυτόματα. Επίσης, στα 12MP και στα 50MP δεν το κάνει αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...