Προς το περιεχόμενο

Ποιό antivirus χρησιμοποιείτε ?

skiabox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σχετικά με το αν πρέπει ή αν μπορούμε να βάλουμε 2 ή περισσότερα antivirus ταυτόχρονα, η απάντηση είναι απλή:

Αν θέλει κάποιος να βάλει πολλά antivirus αλλά με ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ το REAL TIME SCAN, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Αν όμως είναι ενεργοποιημένο το real time scan σε δύο έστω antivirus, τότε γίνεται το εξής: έστω ότι πάμε να ανοίξουμε ένα αρχείο, τότε το πρώτο έστω antivirus το ελέγχει με το που βλέπει απόπειρα ανάγνωσης ή εγγραφής του. Με το που το κλείνει, ανιχνεύει την πρόσβαση σε αυτό το δεύτερο, το οποίο με την σειρά του κάνει έλεγχο για ιούς. Με το που το κλείνει όμως, τότε το πρώτο πρόγραμμα ανιχνεύει ξανά απόπειρα πρόσβασης από κάποιο άλλο πρόγραμμα, και πάλι από την αρχή. Αν αναλογιστεί κανείς ότι π.χ. το word αν ανοίξουμε, ανοίγουν κάτι εκατοντάδες αρχεία .dll κτλ, καταλαβαίνετε ότι το σύστημα πιθανόν να πηγαίνει κομματάκι αργά!

Όσο για την γνώμη μου για το ποιό είναι καλύτερο; Μεταξύ των τριών που έχω δοκιμάσει (panga, norton, kaspersky), αυτό που αποκλείεται να ξαναβάλω είναι το norton, επειδή:

1. Το μηχάνημα σέρνεται

2. Δεν ανιχνεύει πολλούς ιούς

3. Εγκαθιστά με το έτσι θέλω το Norton Recovery Bin, το οποίο ακόμα και αν το απενεργοποιήσω, θέλει κόλπο για να επανακτήσω τον χώρο που μπορεί να μου έχει δεσμεύσει. Γενικότερα δεν μου αρέσει με τον τσαμπουκά να μου το εγκαθιστά.

Δημοσ.
Λεω να δοκιμασω f-secure.

http://www.virus.gr/fullxml/default.asp?id=86&mnu=86

To kaspersky με εσκισε στα restart αντι για shutdown.

F-secure τι λετε?

Φίλε μου δεν φταίει το πρόγραμμα για τα restarts καθώς τόσοι και τόσοι το χρησιμοποιούν απροβλημάτιστα!! Πάντως και το F-Secure Anti-Virus for Workstations 5.43 είναι πολύ καλή επιλογή απλώς το Κaspersky Pro κατά την γνώμη μου είναι καλύτερο. Δοκίμασε το πάντως και πες μας εντυπώσεις.

:wink:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...