Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να κάνω μια ιδιωτική ασφάλεια υγείας αλλά δεν ξέρω τίποτα για το θέμα και φοβάμαι να πάω έτσι "απροετοίμαστος" να ρωτήσω γιατί εννοείται οι πωλητές (και πολύ φοβάμαι δει στην χώρα μας) θα αποκρύψουν πράματα ή θα πουν white lies ή και εντελώς ψέματα προκειμένου να πουλήσουν. 

Οπότε όσοι έχετε ιδιωτική ασφάλιση παρακαλώ δώστε συμβουλές σε ότι χρειάζεται να προσέξω απο θέμα ψιλών γραμμάτων και διαφορών "ποιότητας" μεταξύ εταιρειών σε θέματα πολιτικής ή πληρωμών (πχ μπορεί μαι εταιρεία ν αργεί να πληρώσει και να πρέπει να τα πληρώσω εγώ όλα προκαταβολικά και να περιμένω "του χρόνου του Μάη" να με αποζημιώσουν.

Και γενικά ενημερώστε για όποια "κόλπα" μπορεί να κάνουν και να με αφήσουν εκτεθειμένο σε πράματα που θα νόμιζε κανείς ότι θα έπρεπε να με καλύπτουν. 

Δεν έχω κάποιο χρόνιο νόσημα, ή τρέχον θέμα με την υγεία μου και δεν έχω οικογένεια θέλω απλά αν μου συμβεί κάτι και χρειαστεί να πάω πχ χειρουργείο πχ λέμε τώρα πέτρα στα νεφρά ή κάτι τέτοιο ή χρειαστεί να κάνω αξονική ή εξετάσεις αίματος κτλ να ξέρω μπορώ να παω μια κλινική και  ότι θα το πληρώσει η ασφάλεια και το ίδιο με γενικά ότι "πάθω" πχ αν με τρακάρει κάποιος και σπάσει το χέρι μου και πάω στον γιατρό να ξέρω ότι θα πληρωθεί ο γιατρός αυτός απο την ασφάλεια καθώς και ο φυσιοθεραπευτής μετά κτλ κτλ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1.Μαθε ποια εταιρεια εχει ισοβιο προγραμμα οχι ετησιως ανανεωμενο...

2.Να τους πεις οτι θες έλεγχο ασφαλισιμότητας και ελεγχο αμκα-συνταγογραφησης  πριν υπογραψεις οτι καλυπτεσαι πληρως (να το κρατησεις αυτο το τσεκαπ εστω κ ψηφικα ή μια απαντηση τους οτι ελεγχθηκες κ εισαι υγιης)

3.Να χεις ηδη μεγαλο εισοδημα κ ακομη μεγαλυτερο  στο μελλον γιατι καθε χρονο θα εχεις αυξηση 10 20% ... μελετημενο το εγκλημα...δεν πουληθηκαν τυχαια ολα σε fund  ιδιωτες κ ταυτοχρονα με προεδρικο διαταγμα 30α/2022 ορισαν αναπροσαρμογη τιμων ακομη κ στα ισοβια βαση Ενιαίο Δείκτη Υγείας 😛

4.ετησίως ανανεώμενα vs ετησίως καταγγελλόμενα και εκεί είναι η παγίδα γιατί εκεί μπορούν να σου κάνουν εσένα προσωπικά ότι θέλουν και όχι γενικά σε όλους όσους αγοράσει το ίδιο πρόγραμμα με εσένα.>>

https://www.kathimerini.gr/economy/563084200/ayxiseis-eos-14-se-asfalistra-ygeias/

Αν δεν εχεις μερικα χιλιαρικα να περισσευουν ανα ετος..πας στα ετησια ή σε κεινα π κανουν απευθειας "συνδρομη" με γνωστα ιδιωτικα νοσοκομεια...            η διαφορα ειναι σιγουρα μικροτερα ασφαλιστρα αλλα μπορει μετα απο χ δεκαετιες να πει σταματαμε το προγραμμα ή δεν καλυπτουμε καρδιακα- καρκινο-αλτσχαιμερ ή σε μεταφερουμε στο επομενο προγραμμα με μικροτερες καλυψεις.. καπου τοτε δεν θα σε ασφαλισει κανεις λογο ηλικιας ή υγειας

Spoiler

εχουν(ή ειχαν) κυκλοφορησει και ασφαλειες που η απαλλαγη ειναι μεχρι ενα ποσο αλλα αν συμμετεχει εστω και για μικρο ποσο το ταμειο(κρατικη ασφαλεια) που εχεις τοτε δεν  πληρωνεις ουτε την απαλλαγη...

αυτα που πρεπει να κοιταμε εφοσον μιλαμε για ασφαλιση υγειας..

-σε ποια κατηγορια δωματιου θα ναι η νοσηλεια και τι γινετε αν εισαι σε δικλινο και θες μονοκλινο ή λουξ.πληρωνεις μονο διαφορα τιμής δωματιου ή και αυξηση τιμων στα υλικα+εξετασεις+αμοιβες γιατρων.

-μεχρι ποσες μερες μπορεις να χεις νοσηλια

-αν υπαρχει προγραμμα χωρις περιορισμο στις αμοιβες γιατρων(εχουν πινακα αμοιβων)

-αν δινει πληρη αποζημιωση για εξωνοσοκομειακους γιατρους

-αν περιλαμβανει τα φαρμακα

-αν περιλαμβανουν φπα σε νοσηλεια

-οδοντιατρικα+οφθαλμολογικα προγραμματα (αν υπαρχουν)

-τα 500-700-1/1,5μυριο που σε καλυπτουν ειναι ανα περιστατικο ή ανα ετος

-αν καλυπτουν τοκετο , επεμβάσεις ματιών,γυναικολογικα, πλαστικές επεμβάσεις για αισθητικούς λόγους κτλ

-αν εχουν ολες οι εταιριες αναπροσαρμογη τιμης καθε χρονο.ποσο?και μεχρι ποιο ποσο.(αυτο αλλαξε με προεδρικο διαταγμα προς το χειροτερο)

-φυσικοθεραπειες

-καρκινο-χημειοθεραπειες-ανοσοθεραπεια-αιμοκαθαρση

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Δημοσ.

Ισόβια προγράμματα δεν παρέχονται πλέον, μόνο με ανανέωση ετησίως. 

Τεράστια τεράστια τεράστια προσοχή σε δύο πράγματα, θα δηλώσεις τυχόν παθήσεις που έχεις, προυπαρχουν δηλαδή, σε αυτές δεν καλύπτεται απολυτως τίποτα. 

Προσοχή στον όρο περί συγγενών παθήσεων. Στα παλιά προγράμματα δεν καλύπτουν τίποτε ακόμα κι αν το πάθεις στα 100 εφόσον εντάσσεται στις συγγενείς παθήσεις. Εγώ την πάτησα πάρα πολύ άσχημα με αυτόν τον όρο, προέκυψε ολόκληρο σύνδρομο αργότερα με πλειάδα συμπτωμάτων και ακριβών επεμβάσεων όπου δεν καλύπτεται τίποτα.

Εκτός και από αυτά, πολλά άλλα μπορούν να συμβούν και να μην σε καλύψουν δικαίως η αδίκως οπότε θα θες δικηγόρο για να τους κάνεις να πληρώσουν. Πχ υπάρχει όρος για ασθένειες λόγω πανδημίας, τράβα σε δημόσιο και κοψε τον λαιμό σου δεν καλύπτουν τίποτα. 

Το συμβόλαιο μου το έκαναν οι δικοί μου όταν ήμουν μικρός, αν με έβαζαν τώρα να κάνω ασφάλεια δεν θα έκανα, το θεωρώ κλεψιά από κάθε άποψη. Τα ασφάλιστρα να εχεις υπόψην ότι θα αυξηθούν πάρα πολύ λίγο πριν τα 60 και μετά θα είναι εξωντοτικα. Άμα αναγκαστείς να κόψεις το πρόγραμμα χωρίς να έχεις κάνει σοβαρή χρήση, θα είναι σαν να τα έχεις χαρίσει όλα τα λεφτά των προηγούμενων ετών στην εταιρεία. 

Οτι συμβόλαιο ετοιμάσετε πριν το υπογράψεις, πάρτο και δώσε το σε δικηγόρο ειδικό στις ασφαλίσεις να το δει και να σου διευκρινίσει τυχόν πράγματα και όρους που μπορεί να σου διέφυγαν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χλωμο να σταματησαν τα ισοβια συμβολαια..οσοι εχουν αποθεματικο θα βγαζουν κ ισοβια..τωρα π αλλαξε κ η αναπροσαρμογη βαση νεου  δεικτη τους συμφερει πολλαπλασια ;).γιατι θα τους τα παιρνουν κ μετα απο χρονια θα τα κοβουν μονοι τους 

Λιγο π κοιταξα αυτο με τις συγγενεις παθησεις(εκ γενετης) καποια ισοβια γραφουν οτι τα καλυπτουν (μια με πρασσινα logo το εβγαλε σαν αποτελεσμα στο google)...οι ετησιες με οριο κ περιοδο αναμονης...

Υ.Γ. δεν ειμαι ασφαλιστης μπορει να γραφω κ κατι λαθος

Υγ2.το μελλον ειναι δυσοιωνο τοσο γ δημοσιο αλλα κ γ ιδωτικο κλαδο 

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Έχω ασφάλεια στον Αμερικάνο με Κόκκινο Χρώμα

Στα 1.500 απαλλαγή 1 εκ. ανά ασφαλιστική περίοδο μαζί με επίδομα νοσηλείας 150 ευρώ / ημέρα για κάθε μέρα που είσαι στο Νοσοκομείο ( Είτε Δημόσιο είτε ιδιωτικό) και επείγοντα περιστατικά στα ΤΕΠ ιδιωτικών Νοσοκομείων μέχρι 500 ευρώ ανά έτος με 20% απαλλαγή. ( Χτυπάς το πόδι σου πας στην ιδιωτική σε κάνουν άμεσα ακτινογραφία την βλέπει σε 15 λεπτά ο Γιατρός σου δίνει οδηγίες πληρώνεις 20 ευρώ ( Από 100 στο σύνολο) και έφυγες) 

Φέτος πήρε 10% αύξηση δεν ξέρω πως θα προχωρήσει και μέχρι που θα φτάσει στο μέλλον. Το έχω βάλει με άτοκες δόσεις πιστωτική και είναι πιο βατό.

Όσο μεγάλο και περίεργο να ακούγετε το 150 ευρώ την ημέρα το αξιοποίησα με 4 μέρες εισαγωγή σε δημόσιο Νοσοκομείο και πήρα κανονικά 600 ευρώ αφού έστειλα όλες της εξετάσεις. 

Μακριά από Ασφαλιστικά προγράμματα σε Τράπεζες. Χρειάζεσαι να έχεις ένα ασφαλιστικό σύμβουλο και μέσω τράπεζας μια φορά που θα υπογράψετε και μετά μην τον είδατε άντε να τον ψάχνεις άμα σου τύχει κάτι. 

Δημοσ.

To συνηθες ειναι να πληρωνεις ασφαλεια μικρος οταν δεν την χρειαζεσαι και οταν φτανεις στα 50-60 που μπορει να την χρειαστεις να την κοβεις γιατι εχει γινει τοσο ακριβη που δεν μπορεις να την πληρωνεις πια..

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Βγαίνει πιο φτηνά να πληρώσεις ΑΝ ποτέ χρειαστείς κάτι και δεν σε εξυπηρετεί δημόσια δομή, παρά να πληρώνεις μια ζωή για απολαμβάνεις μια στο τόσο τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες ενός νοσοκομείου. Επειδη χρεώνουν 2500€ μια διήμερη νοσηλεία δεν σημαίνει ότι αξίζει τόσο…

Δημοσ.
16 ώρες πριν, kage είπε

1.Μαθε ποια εταιρεια εχει ισοβιο προγραμμα οχι ετησιως ανανεωμενο...

2.Να τους πεις οτι θες έλεγχο ασφαλισιμότητας και ελεγχο αμκα-συνταγογραφησης  πριν υπογραψεις οτι καλυπτεσαι πληρως (να το κρατησεις αυτο το τσεκαπ εστω κ ψηφικα ή μια απαντηση τους οτι ελεγχθηκες κ εισαι υγιης)

3.Να χεις ηδη μεγαλο εισοδημα κ ακομη μεγαλυτερο  στο μελλον γιατι καθε χρονο θα εχεις αυξηση 10 20% ... μελετημενο το εγκλημα...δεν πουληθηκαν τυχαια ολα σε fund  ιδιωτες κ ταυτοχρονα με προεδρικο διαταγμα 30α/2022 ορισαν αναπροσαρμογη τιμων ακομη κ στα ισοβια βαση Ενιαίο Δείκτη Υγείας 😛

4.ετησίως ανανεώμενα vs ετησίως καταγγελλόμενα και εκεί είναι η παγίδα γιατί εκεί μπορούν να σου κάνουν εσένα προσωπικά ότι θέλουν και όχι γενικά σε όλους όσους αγοράσει το ίδιο πρόγραμμα με εσένα.>>

https://www.kathimerini.gr/economy/563084200/ayxiseis-eos-14-se-asfalistra-ygeias/

Αν δεν εχεις μερικα χιλιαρικα να περισσευουν ανα ετος..πας στα ετησια ή σε κεινα π κανουν απευθειας "συνδρομη" με γνωστα ιδιωτικα νοσοκομεια...            η διαφορα ειναι σιγουρα μικροτερα ασφαλιστρα αλλα μπορει μετα απο χ δεκαετιες να πει σταματαμε το προγραμμα ή δεν καλυπτουμε καρδιακα- καρκινο-αλτσχαιμερ ή σε μεταφερουμε στο επομενο προγραμμα με μικροτερες καλυψεις.. καπου τοτε δεν θα σε ασφαλισει κανεις λογο ηλικιας ή υγειας

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

εχουν(ή ειχαν) κυκλοφορησει και ασφαλειες που η απαλλαγη ειναι μεχρι ενα ποσο αλλα αν συμμετεχει εστω και για μικρο ποσο το ταμειο(κρατικη ασφαλεια) που εχεις τοτε δεν  πληρωνεις ουτε την απαλλαγη...

αυτα που πρεπει να κοιταμε εφοσον μιλαμε για ασφαλιση υγειας..

-σε ποια κατηγορια δωματιου θα ναι η νοσηλεια και τι γινετε αν εισαι σε δικλινο και θες μονοκλινο ή λουξ.πληρωνεις μονο διαφορα τιμής δωματιου ή και αυξηση τιμων στα υλικα+εξετασεις+αμοιβες γιατρων.

-μεχρι ποσες μερες μπορεις να χεις νοσηλια

-αν υπαρχει προγραμμα χωρις περιορισμο στις αμοιβες γιατρων(εχουν πινακα αμοιβων)

-αν δινει πληρη αποζημιωση για εξωνοσοκομειακους γιατρους

-αν περιλαμβανει τα φαρμακα

-αν περιλαμβανουν φπα σε νοσηλεια

-οδοντιατρικα+οφθαλμολογικα προγραμματα (αν υπαρχουν)

-τα 500-700-1/1,5μυριο που σε καλυπτουν ειναι ανα περιστατικο ή ανα ετος

-αν καλυπτουν τοκετο , επεμβάσεις ματιών,γυναικολογικα, πλαστικές επεμβάσεις για αισθητικούς λόγους κτλ

-αν εχουν ολες οι εταιριες αναπροσαρμογη τιμης καθε χρονο.ποσο?και μεχρι ποιο ποσο.(αυτο αλλαξε με προεδρικο διαταγμα προς το χειροτερο)

-φυσικοθεραπειες

-καρκινο-χημειοθεραπειες-ανοσοθεραπεια-αιμοκαθαρση

Το 4 που το στηρίζεις, έχεις δει κάποιους όρους να αναφέρουν κάτι τέτοιο? Επειδή βλέπω βρήκες και την παγίδα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θες να σε καλυπτει επιτοπου η ασφαλεια και να μην βαζεις χρηματα σε καμια φαση, αυτο μπορει να γινει με δυο τροπους,ειτε επιλεγοντας καποια πολυ ακριβη ασφαλεια (πχ bupa) ,ειτε πηγαινοντας σε καποια εταιρεια -προγραμμα που θα σε οδηγει σε συγκεκριμενους ιατρους και συγκεκριμενα νοσοκομεια.

Γενικα δεν υπαρχουν τιποτα φοβερες παγιδες,λογω ανταγωνισμου οι διαφορες δεν ειναι χαοτικες στα προσφερομενα προγραμμα ομως υπαρχουν ακομα διαφορες στις συγγενεις παθησεις,πχ καποιες εταιρειες λενε οτι μετα απο 2-5 χρονια εγω τα καλυπτω ολα,αλλες οχι ή βαζουν περισσοτερους αστερισκους εκει.

Να εχεις μεσα στην ασφαλεια καλυψη για αποκλειστικη νοσοκομα αν χρειαστει σε περιπτωση ατυχηματος  καθως και φυσικοθεραπειες.Αν χτυπα ξυλο παθεις ατυχημα (ενα απο τα απειρα τροχαια που γινονται στην Ελλαδα) θα τα χρειαστεις και μαλιστα οταν πιθανως δεν θα μπορεις να δουλεψεις.

Ισοβια προγραμμα δεν βγαινουν πια, και τσεκαπ θα σου κανουν ολοι ουτως ή αλλως για να δουν τι παιρνουν.

Επεξ/σία από vagos789

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...