Μακιαβέλλι Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 19 minutes ago, phanispal said: Συμφωνούμε, αλλά και πάλι, δε μπορούν όλοι να γίνουν καριερίστες και να ψάχνονται συνεχώς και αδιαλείπτως. Καλώς ή κακώς κάποιοι έχουν οικογένειες, παιδιά, τρέχουν όλη μέρα στη δουλειά, τρώνε ώρες στο πήγαινε έλα, στις δραστηριότητες, στα φροντιστήρια, δεν είναι τόσο απλό το "εξελίξου". Και θα πω και πάλι το ίδιο, κι αυτές τις δουλειές κάποιος πρέπει να τις κάνει. Πάλι όμως πιάνεις άκρο. Ή εν αναμονή σύνταξης ή καριερίστας με συνεχές και αδιάληπτο ψάξιμο. Υπάρχει και το ενδιάμεσο. Είσαι αποθηκάριος και κουβαλάς 2-3-4-5 χρόνια κούτες. Δες τι παίζει με πιστοποιήσεις συναφών με το επάγγελμα σου μηχανημάτων (κλαρκ; φορτηγό; δεν ξέρω τι άλλο έχει), πάρε κάνα σεμινάριο logistics, μίλα με όμοιους επαγγελματίες από άλλες εταιρίες. Αν δουλεύεις 5 χρόνια στο ίδιο ακριβώς αντικείμενο και ξοδεύεις 2 ώρες τη βδομάδα να δεις 2 πράγματα παραπάνω, έχεις 520 ώρες. Μεταπτυχιακό κάνεις αφιερώνοντας 520 ώρες. Όχι για την εταιρία, όχι για τον προϊστάμενο. Για σένα. 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmy213 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 44 minutes ago, phanispal said: Δε μας λες τα παρελκόμενα όμως, πού ήταν η δουλειά που της πρότεινες, τι ωράρια κ.λπ.. Ο καθένας μπορεί να τα παρουσιάζει όπως τον βολεύουν αρκεί να εξυπηρετούν το point που θέλει να περάσει. Υπάρχει και η πλευρά όμως του "δεν θέλω να ιδρώσω παραπάνω" οπότε και να έκατσε στα εισιτήρια. Δεν είναι μόνο το ζήτημα η απόσταση (που για μένα είναι λίγη φτηνή δικαιολογία κάποιες φορές). Και οκ, επιλογή τους και σεβαστό αυτό. Το ζήτημα για μένα όμως είναι ότι κάνουν σχόλια για την αγορά, τη ζωή, κλπ, όντας "βολεμένοι" στην κατάστασή τους. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου από jimmy213 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Στις 13/10/2024 στις 1:28 ΜΜ, Niko09 είπε Τι λετε?Δεν εψαχνα φανατικα αλλα με θελουν σε καινουργια επιχειρηση με μισθο 150 ευρω μεγαλυτερο. Σε αυτην που βρισκομαι δεν σε διωχνουν μεχρι και την συνταξη αλλα δεν μου εκανα αυξηση που ζητησα τελευταια. Τι θα κανατε εσεις? Θα πας και θα τους πεις έχω ανάγκη τα χρήματα, δεν θέλω να φύγω αλλά έχω καλή πρόταση και έρχομαι εδώ και ζητώ μια αύξηση που πιστεύω ανταποκρίνεται σε αυτά που προσφέρω κλπ κλπ. Αν δεν σου έχουν κάνει άλλη αύξηση και είναι ευχαριστημένοι από εσένα, πιστεύω να το δεχτούν. Είναι μεγαλύτερο το κόστος του να προσλάβεις και να εκπαιδεύσεις έναν και το ρίσκο τί θα σου βγει κιόλας, οι περισσότεροι είναι άστα να πάνε! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silenzio Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 3 hours ago, dbrillis said: Ναι, κοβουν αποδειξη και σου λενε τοσο ειναι και ο πελατης λεει δεν γινετε και χωρις αποδειξη; Αυτες δουλειες γινονται μαυρα ακομα και στην πολιτισμενη Γερμανια και Ολλανδια επειδη ο πελατης δεν θελει το 'εξτρα' κοστος. Αν εσενα σε κραταει πισω ενας υδραυλικος που δεν κοβει αποδειξη, να σου στειλω δυο τρεις που κοβουν. Αυτο που δεν καταλαινεις ειναι οτι ο υδραυλικος και ο καθε υδραυλικος ξερει το ποσο που θελει να βαλει στην τσεπη του και δεν το διαπραγματευεται, αν εσυ θες αποδειξη, κανενα προβλημα, το ποσο + ΦΠΑ. Εδω μεσα ομως βλεπω ανθρωπους που παιρνουν ενα μισθο και αν τους κανουν μειωση λενε εεεε τι να κανουμε. ναι βέβαια ο πελάτης φταίει, ο καημένος ο υδραυλικός έχει όλη τη καλή πρόθεση να κόψει την απόδειξη, αλλά δε βρίσκει κανένα νομοταγή.. Τα βλέπεις μονόπλευρα, δεν είναι έτσι απλά ότι μας λέει ο υδραυλικούλης τι θέλει να πάρει και αν θέλουμε πληρώνουμε και το φπα επιπλέον. Για το μαύρο δε θα φορολογηθεί καθόλου ο φιλαράκος σου, αν κόψει απόδειξη θα φορολογηθεί για εισόδημα. Δεν έχω γνωρίσει ούτε ένα που να μου αναφέρει ΦΠΑ, μια φορά πήγα να αναφέρω συμφωνητικό εργασιών σε υδραυλικούλη εδω του φόρουμ, δήθεν αψεξάδιαστο νομοταγή κλπ κλπ και λάκησε. Όλοι μαύρα δουλευουν σε αυτά τα επαγγέλματα και προσωπικά κανείς δε μου έχει δώσει προσφορά που να αναφέρει τη λέξη φπα. Όλοι μαύρα εννοούν. Να μιλήσω για τιμές (50€ ζητούσε για ένα διακόπτη καλοριφερ αυτός ο τίμιος υδραυλικούλης) ή και για δουλειά που κάνουν οι περισσότεροι, γρήγορα, ατσούμπαλα κλπ κλπ όταν θα αρχίσουμε να απαιτούμε σωστή δουλειά, με συμφωνητικά, με τα ακριβή υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και πως ακριβώς θα γίνει η δουλειά, ίσως λακίσουν όλοι αυτοί οι άμπαλοι που είναι όλο λόγια 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alimentas Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Malthador είπε Γιατί να μην έχει πάρει κάποιος τόση αποζημίωση; Και 50Κ αποζημίωση μπορεί να δοθεί. Δεν είναι τόσο ακραίο όσο το φαντάζεσαι: Η αποζημίωση απόλυσης υπολογίζεται πάνω στον μικτό μισθό, για παράδειγμα λέει ο φίλος παρακάτω: Εγώ προσωπικά, δεν θα δεχόμουν την μείωση, θα τους έλεγα να με απολύσουν. Θα έπαιρνα 2.400 x 6 = 14.400 ευρώ αποζημίωση (τα οποία μαζί με κάτι αποζημιώσεις αδείας, δώρα Χριστουγέννων κλπ θα έφταναν κοντά στο εικοσάρικο) και θα έψαχνα αλλού για δουλειά, ενώ παράλληλα θα έπαιρνα ταμείο ανεργίας μέχρι να βρω. Τα 1600 (και παραπάνω) θα τα έβρισκε για πλάκα αλλού, με βάση την δεκαετή εμπειρία της σε όμιλο. Bρε το ποσο ειναι οι αποζημειωσεις ξερουμε.Η απορεια μου ειναι αν υπαρχει μεσος εργοδοτης που απ την μια δεν δινει αυξηση 100-150 ε αλλα θα σου δωσει ας το πουμε ευκολα 10κ για να σε απολυσει.Γιατι συνηθως αν ενας υπαλληλος ειναι πονηρος στο 2 ο εργοδοτης ειναι στο 20. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου από alimentas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dbrillis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 49 λεπτά πριν, Silenzio είπε ναι βέβαια ο πελάτης φταίει, ο καημένος ο υδραυλικός έχει όλη τη καλή πρόθεση να κόψει την απόδειξη, αλλά δε βρίσκει κανένα νομοταγή.. Τα βλέπεις μονόπλευρα, δεν είναι έτσι απλά ότι μας λέει ο υδραυλικούλης τι θέλει να πάρει και αν θέλουμε πληρώνουμε και το φπα επιπλέον. Για το μαύρο δε θα φορολογηθεί καθόλου ο φιλαράκος σου, αν κόψει απόδειξη θα φορολογηθεί για εισόδημα. Δεν έχω γνωρίσει ούτε ένα που να μου αναφέρει ΦΠΑ, μια φορά πήγα να αναφέρω συμφωνητικό εργασιών σε υδραυλικούλη εδω του φόρουμ, δήθεν αψεξάδιαστο νομοταγή κλπ κλπ και λάκησε. Όλοι μαύρα δουλευουν σε αυτά τα επαγγέλματα και προσωπικά κανείς δε μου έχει δώσει προσφορά που να αναφέρει τη λέξη φπα. Όλοι μαύρα εννοούν. Να μιλήσω για τιμές (50€ ζητούσε για ένα διακόπτη καλοριφερ αυτός ο τίμιος υδραυλικούλης) ή και για δουλειά που κάνουν οι περισσότεροι, γρήγορα, ατσούμπαλα κλπ κλπ όταν θα αρχίσουμε να απαιτούμε σωστή δουλειά, με συμφωνητικά, με τα ακριβή υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και πως ακριβώς θα γίνει η δουλειά, ίσως λακίσουν όλοι αυτοί οι άμπαλοι που είναι όλο λόγια Στην θεωρια ναι. Που ακριβως ειναι τα πραγματα ετσι για να ειναι και στην Ελλαδα; Και γιατι να κατσει να σκασει μαζι σου που εισαι "δυσκολος" πελατης οταν περιμενουν ουρα οι πελατες; Πρεπει να κατανοησεις την πραγματικη ζωη (η οποια ειναι αυτο που συμβαινει εδω,τωρα) και το θεωρητικο ιδανικο το οποιο ειναι τι θα συνεβαινε ΑΝ! Για να στο εξηγησω πιο ρεαλιστικα, πηγαινε γινε υδραυλικος. Ειναι ευκολο και "κονομας". Σου βρηκαμε την λυση για εσενα, επομενος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos789 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, Silenzio είπε Για το μαύρο δε θα φορολογηθεί καθόλου ο φιλαράκος σου, αν κόψει απόδειξη θα φορολογηθεί για εισόδημα Θα σου κοψει οτι αποδειξη θες επιπλεον του δικου του κερδους,τι δεν καταλαβαινεις; Ή μηπως νομιζεις οτι θα σε χρεωσει 20 ευρω με αποδειξη και ΦΠΑ; Καταλαβε το εξης απλο: Εσυ θα πληρωσεις τον οποιο φορο και ΦΠΑ,οχι αυτος.Αυτος απλα θα παρει τα χρηματα απο εσενα και θα τα αποδωσει στην εφορια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Έτσι είναι. Όσοι σου λένε μαύρα και τους πεις απόδειξη σου λένε συν 20 συν 24. Όσοι σου δίνουν γραπτή προσφορά όμως (αντίστροφα) και σου λένε συν ΦΠΑ, και τους πεις δεν θέλω απόδειξη, σου λένε ΟΚ τόσο όσο το καθαρό ποσό της προσφοράς...δεν σου βγάζει το φόρο...πονηρίδηδες... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AntiCambeR Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 11 λεπτά πριν, mechpanos είπε Έτσι είναι. Όσοι σου λένε μαύρα και τους πεις απόδειξη σου λένε συν 20 συν 24. Όσοι σου δίνουν γραπτή προσφορά όμως (αντίστροφα) και σου λένε συν ΦΠΑ, και τους πεις δεν θέλω απόδειξη, σου λένε ΟΚ τόσο όσο το καθαρό ποσό της προσφοράς...δεν σου βγάζει το φόρο...πονηρίδηδες... Αφαιρούν κατά προσέγγιση το μισό ΦΠΑ και όχι ολόκληρο.Και η συναλλαγή δεν φαίνεται πουθενά εφόσον δεν κοπεί απόδειξη. Η θα κόψει απόδειξη με μειωμένη τιμή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodorh Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου θες 20 χρονια για συνταξη. Αρα εισαι 47 (να τα εκατοστησεις) Αν στα 47 σου ζητας αυξηση και σου λενε οχι, γ@μησέ τους. Ηδη τα 1050 δεν φτανουν ουτε για κλασιμο, σε 2-3 χρονια ακομα με Μητσοτακη θα ειναι χαρτζιλικι το χιλιαρικο. Θα σωθεις με 150 φραγκα; Οχι. Αλλα μπορει να κανεις μια φορα το χρονο ενα ταξιδακι με τη γυναικα σου, να αλλαξεις αυτοκινητο αν εισαι τακτοποιημενος στην παρουσα φαση και σου ερθουν εντελως συν τα νεα λεφτα κ.λπ. Οι 6 μισθοι αποζημιωση δεν λενε τιποτα. Αν εχεις βαλτωσει οπως λες φυγε. Να αποκτησει η ρουτινα σου ενδιαφερον ρε αδερφε, σε αυτη την ηλικια ειναι σπουδαιο και αυτο! Και επιπλεον αν ο νεος αφεντικος σου δινει "αυξηση" πριν πας, σημαινει πως αν εισαι καλος και ωραιος στη δουλεια σου δεν αποκλειεται σε κανα χρονο τα 1200 να γινουν και 1300. Ο μιζερος τσιφουτης ο παλιος εργοδοτης σου, μιζερος τσιφουτης θα ειναι και του χρονου... 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε Αφαιρούν κατά προσέγγιση το μισό ΦΠΑ και όχι ολόκληρο.Και η συναλλαγή δεν φαίνεται πουθενά εφόσον δεν κοπεί απόδειξη. Η θα κόψει απόδειξη με μειωμένη τιμή. Από μαστόρια όσους έχω μιλήσει, σου λένε τιμή και ΦΠΑ ό,τι κόψουμε...άρα με την μία συνεπάγεται ότι το ΦΠΑ τον τρως εσύ (ορθό), και όλο τον φόρο, τον γλιτώνει αυτός, αντίστοιχα...και άμα πας να του πεις τίποτα για επιπλέον έκπτωση αφού δεν θα κόψει τίποτα άρα θα φορολογηθεί μηδέν, σου λέει "ναι αλλά εσύ γλιτώνεις όλο το ΦΠΑ"... Που εδώ που τα λέμε πρέπει να γίνει κάτι με το ΦΠΑ να μειωθεί, δεν φταίνε τα μαστόρια, είναι μεγάλο το δέλεαρ για τον πελάτη όπου μπορεί, να γλιτώσει 24% ξέροντας ότι είναι παράνομος...σε μια μεγάλη δουλειά που μπορεί να φτάσει και τα 5 χιλιάρικα εργασίες, δεν είναι λίγο το 1200άρι γαμ..άτικα για ΦΠΑ και αν το παρέχει σαν επιλογή το μαστόρι, οι περισσότεροι το επιλέγουν κακά τα ψέματα, να μην το δώσουν... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrins Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Πάτε καλά ? Ο Υδραυλικός σας κλέβει ή η Κυβέρνηση ? Διακρίνω κάποιο μίσος σε ορισμένους. Υδραυλικό με καράβια και βίλες δεν έχω δει. Πολιτικούς πολλούς 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
schumifer Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Οιοσδήποτε αποφεύγει φορολόγηση κλέβει. Και οι δύο μεριές που συμφωνούν. Φυσικά αυτός που παίρνει το χρήμα κερδίζει περισσότερο από αυτόν που το δίνει. Και η πλάκα είναι ότι όσοι κάνουν μεγαλύτερη φοροαποφυγή, θα είναι πρώτοι στις διαδηλώσεις για το επόμενο μνημόνιο. Το κράτος έχει ως βασικό έσοδο τη φορολόγηση. Αν η οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν μπορεί να εισπράξει τους φόρους από όλους, θα σκίσει αυτούς που μπορεί. Κάθε φορά που δέχεστε να πληρώσετε χωρίς απόδειξη, έχετε ρίξει το πετραδάκι σας πάνω στην κάσα της ελληνικής οικονομίας. 8 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrins Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 18 minutes ago, schumifer said: Οιοσδήποτε αποφεύγει φορολόγηση κλέβει. Και οι δύο μεριές που συμφωνούν. Φυσικά αυτός που παίρνει το χρήμα κερδίζει περισσότερο από αυτόν που το δίνει. Και η πλάκα είναι ότι όσοι κάνουν μεγαλύτερη φοροαποφυγή, θα είναι πρώτοι στις διαδηλώσεις για το επόμενο μνημόνιο. Το κράτος έχει ως βασικό έσοδο τη φορολόγηση. Αν η οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν μπορεί να εισπράξει τους φόρους από όλους, θα σκίσει αυτούς που μπορεί. Κάθε φορά που δέχεστε να πληρώσετε χωρίς απόδειξη, έχετε ρίξει το πετραδάκι σας πάνω στην κάσα της ελληνικής οικονομίας. Παππάς είσαι ή κυβερνητικός ή δημόσιος υπάλληλος ? Μη με ξυπνάτε λέω .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imr Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Αν και τα λεφτα ειναι σημαντικη αυξηση εγω θα σκεφτομουν πιο πολυ αν αν θελεις την αλλαγη περιβαλοντος. Απο οτι διαβασα εχεις κουραστει πλεον εκει οποτε η αλλαγη ισως να μην σου κανει κακο. Η καινουργια εταιρια ειναι αντιστοιχου μεγέθους? η μικρη που μπορει να κλεισει ευκολα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις