Προς το περιεχόμενο

Θ' αλλαζατε επιχειρηση που εργαζεστε μετα απο 15 χρονια για διαφορα 150 ευρω στο μισθο?

Niko09

Προτεινόμενες αναρτήσεις

27 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε

Γενικά παιδιά υπάρχουν πολλές εταιρείες που ψάχνουν ποιοτικό κόσμο και δεν βρίσκουν. Ειδικά πωλητές σε γνωστές εταιρείες τύπου Alumil, Wurth, Kleeman, Viohalko κτλ ξεκινάνε απο μισθό 900€ + αμάξι, κινητά μπόνους κτλ. ΞΕΚΙΝΑΝΕ!

2 φίλοι μου δουλεύουν σε αυτές τις εταιρείες (δεν είναι νέοι έχουν πάνω απο 5 χρόνια) με μισθό 1400 ΚΑΘΑΡΑ + Bonus, μερικούς μήνες φτάνουν τα 1800 τσέπη. Γενικά ψαχτείτε μην κάθεστε!

Αν είναι πενθήμερο οχτάωρο, καλά είναι τα 900€ αν δίνουν και κάποια bonus, αλλά μέχρι να  περάσουν 5 χρόνια για να ανέβεις στα 1400€ με το κόστος ζωής να ανεβαίνει, τα 1400€ θα είναι σαν 900-1000€.

Επίσης, παίζει ρόλο και τι απαιτήσεις έχουν, αν πχ πιέζουν για ποσοστά πωλήσεων και πόσο ζόρι έχει στις μετακινήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 321
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

14 λεπτά πριν, phanispal είπε

Σχήμα λόγου ήταν πιο πολύ το 4-5K από μέρους μου.

Το θέμα είναι ότι πολύς κόσμος πληρώνεται με <1.000€, ακόμα και σήμερα, που έχουν ξεπαγώσει τριετίες και έχει ανέβει ο κατώτατος.

Απλά μπαίνει ο καθένας και δεν κατανοεί πώς γίνεται να συμβαίνει αυτό. Δεν κατανοεί ότι υπάρχουν κι άλλες παράμετροι στο εργασιακό, π.χ. ωράριο και απόσταση από το σπίτι.

Ο άλλος μπορεί να κάθεται σε μία δουλειά με 750€ και 850€ επειδή είναι 15 λεπτά απόσταση και 16:00 είναι σπίτι του, και αυτές που βρίσκει με 1.100€ να είναι στον Άγιο Στέφανο, στον Ασπρόπυργο ή στο Κορωπί, μία η άλλη με τις βενζίνες πάνω κάτω.

Μπορεί να είναι 55 ετών και να φοβάται να μπει στη διαδικασία να φύγει.

Μπορεί πολλά.

Εγώ ακούω δεξιά και αριστερά ότι ψάχνουν για υπαλλήλους και δε βρίσκουν, αλλά για μισθούς 1.500€ και 2.000€ δεν ακούω πουθενά.

Φίλος προφέρει 1.400€ για οδηγό/πωλητή/αποθηκάριο (όλα μαζί), με ~60 ώρες υπερωρία το μήνα. Έτσι χαίρω πολύ.

Οδηγούς φορτηγών που ρωτάω, γύρω στα 1.100€ χωρίς βοηθό και κουβαλάνε κάθε μέρα.

Αλλά στο insomnia είμαστε, μπαίνουν και γράφουν όλοι οι web developers και νομίζουν ότι όλος ο κόσμος παίρνει εύκολα 2.000€ στο πενθήμερο οκτάωρο. Κι αν δεν παίρνει είναι ταλαίπωρος άξιος της μοίρας του που δεν καταλαβαίνει από συμβουλές.

Δεν σου γραφω για δουλειες ΙΤ γιατι οπως εχω γραψει πολλες φορες, οι προσφορες που εχω για να γυρισω Ελλαδα ειναι 2500-2600 καθαρα * 16 μισθους και παιζει να ειμαι πιο μετριος απο μετριο στη δουλεια μου.

Εχει τοσες δουλειες και εσυ κολλας στις δουλειες που ειναι για ανιδεικευτους, συγνωμη κιολας αλλα αποθηκαριος και οδηγος ειναι μια δουλεια που μπορω να παω αυριο να την κανω, δεν θελω ομως, γιατι πολυ απλα ειναι πολυ μπελας για το τιποτα. Το ιδιο με τους οδηγους συμβαινει και στο εξωτερικο, φευγει ο αλλος και παει στη Γερμανια οδηγος ακουγοντας υψηλο μισθο και οταν παει παθαινει κοκομπλοκο και τσιπικαο μαζι.

Η ριζα του κακου ειναι η νοοτροπια. Συγγενης δουλευει χρονια σε ταξιδιωτικο γραφειο υπαλληλος, για 800 ευρω δεν ξερει τι θα πει ΣΚ, καλοκαιρι, απογευμα και προγραμμα + ευθυνες να παει να βαλει την εισπραξη στην τραπεζα το βραδυ που δεν ειναι καν δουλεια της η εισπαξη. Την εστειλα σε δουλεια πενθημερο 8ωρο, θα την εκπαιδευαν, αρχικος μισθος 1100 καθαρα και το μονο που ζητησαν ειναι να κατσει 3 χρονια, μην την εκπαιδευουν τζαμπα και φυγει.
Μαντεψε, ειπε οχι και εμεινε να κοβει εισητηρια.
Η πρωτη δουλεια που θα φυγει (ηδη φευγει) απο το ΑΙ, ειναι τα εισητηρια αλλα δεν ξερω με ποσους τροπους πρεπει να το εξηγησω. Σε λιγα χρονια θα ειναι ανεργη και το μονο της skill θα ειναι να κοβει εισητηρια.

2 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

καμμια σχεση

μηπως εισαι το αφεντικο της;

Μα αν εφυγε λογω της μειωσης μαγκια της. 
Αυτο εξηγουμε νομιζω σε αυτο το θεμα.

• Like 4

• Moderators
32 minutes ago, phanispal said:

Εγώ ακούω δεξιά και αριστερά ότι ψάχνουν για υπαλλήλους και δε βρίσκουν, αλλά για μισθούς 1.500€ και 2.000€ δεν ακούω πουθενά.

Υπάρχει ο μισθός του ανειδίκευτου που -θα έπρεπε να- είναι μικρότερος από τον μισθό του απόφοιτου με μηδενική εμπειρία που -θα έπρεπε να- είναι μικρότερος από από το μισθό του εργαζόμενου με πενταετή εμπειρία.

Από εκεί και πέρα, το ύψος του μισθού ή/και του μπόνους δεν λέει κάτι από μόνο του, υπάρχουν κι άλλες παροχές που πρέπει να προσμετρώνται. Μπορεί να δίνει η εταιρεία tickets για S/M, μπορεί να δίνει καύσιμα και διόδια, μπορεί να παρέχει αυτοκίνητο/κινητό/λάπτοπ. Κάποιες εταιρείες παρέχουν συνταξιοδοτικά και οι περισσότερες προγράμματα υγείας.

Με μερικά από αυτά, άνετα το 1200 γίνεται 1600.

• Like 2

3 λεπτά πριν, dbrillis είπε

H ριζα του κακου ειναι η νοοτροπια. Συγγενης δουλευει χρονια σε ταξιδιωτικο γραφειο υπαλληλος, για 800 ευρω δεν ξερει τι θα πει ΣΚ, καλοκαιρι, απογευμα και προγραμμα + ευθυνες να παει να βαλει την εισπραξη στην τραπεζα το βραδυ που δεν ειναι καν δουλεια της η εισπαξη. Την εστειλα σε δουλεια πενθημερο 8ωρο, θα την εκπαιδευαν, αρχικος μισθος 1100 καθαρα και το μονο που ζητησαν ειναι να κατσει 3 χρονια, μην την εκπαιδευουν τζαμπα και φυγει.
Μαντεψε, ειπε οχι και εμεινε να κοβει εισητηρια.

Δε μας λες τα παρελκόμενα όμως, πού ήταν η δουλειά που της πρότεινες, τι ωράρια κ.λπ..

Ο καθένας μπορεί να τα παρουσιάζει όπως τον βολεύουν αρκεί να εξυπηρετούν το point που θέλει να περάσει.

• Like 1

Στις 13/10/2024 στις 3:19 ΜΜ, Liverpool89 είπε

Παραιτηση απολυση το γυαλι ραγιζει. Οι σχεσεις δεν θα ναι οι ιδιες αν ηταν καλες πριν. Παντα θα ναι πιο κρυα τα πραγματα.

Και εδώ κυρίες και κύριοι βλέπουμε την κουλτούρα της Ελλάδας και Βαλκανίων. 

Δεν θα φτιάξει ποτέ. 

2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Υπάρχει ο μισθός του ανειδίκευτου που -θα έπρεπε να- είναι μικρότερος από τον μισθό του απόφοιτου με μηδενική εμπειρία που -θα έπρεπε να- είναι μικρότερος από από το μισθό του εργαζόμενου με πενταετή εμπειρία.

Δεν υπάρχει "θα έπρεπε", υπάρχει προσφορά και ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Αν θέλουν πολλοί να είναι ταμίες σε καφετέριες και λίγοι να δουλέψουν οικοδομή, ο μέσος μισθός για το πρώτο θα πέφτει ενώ για το δεύτερο θα ανεβαίνει. Πολλοί δεν το καταλαβαίνουν αυτό, και νομίζουν πως δικαιούνται αύξηση μόνο και μόνο επειδή έχουν μείνει 10-15 χρόνια στην ίδια θέση να κόβουν αποδείξεις και να καθαρίζουν τραπέζια.

• Like 1

31 minutes ago, phanispal said:

Σχήμα λόγου ήταν πιο πολύ το 4-5K από μέρους μου.

Το θέμα είναι ότι πολύς κόσμος πληρώνεται με <1.000€, ακόμα και σήμερα, που έχουν ξεπαγώσει τριετίες και έχει ανέβει ο κατώτατος.

Απλά μπαίνει ο καθένας και δεν κατανοεί πώς γίνεται να συμβαίνει αυτό. Δεν κατανοεί ότι υπάρχουν κι άλλες παράμετροι στο εργασιακό, π.χ. ωράριο και απόσταση από το σπίτι.

Ο άλλος μπορεί να κάθεται σε μία δουλειά με 750€ και 850€ επειδή είναι 15 λεπτά απόσταση και 16:00 είναι σπίτι του, και αυτές που βρίσκει με 1.100€ να είναι στον Άγιο Στέφανο, στον Ασπρόπυργο ή στο Κορωπί, μία η άλλη με τις βενζίνες πάνω κάτω.

Μπορεί να είναι 55 ετών και να φοβάται να μπει στη διαδικασία να φύγει.

Μπορεί πολλά.

Φίλος προφέρει 1.400€ για οδηγό/πωλητή/αποθηκάριο (όλα μαζί), με ~60 ώρες υπερωρία το μήνα. Έτσι χαίρω πολύ.

Οδηγούς φορτηγών που ρωτάω, γύρω στα 1.100€ χωρίς βοηθό και κουβαλάνε κάθε μέρα.

Αλλά στο insomnia είμαστε, μπαίνουν και γράφουν όλοι οι web developers και νομίζουν ότι όλος ο κόσμος παίρνει εύκολα 2.000€ στο πενθήμερο οκτάωρο. Κι αν δεν παίρνει είναι ταλαίπωρος άξιος της μοίρας του που δεν καταλαβαίνει από συμβουλές.

Η γενιά μου (30-45 ας πούμε) μεγαλώσαμε σε μια Ελλάδα που η "μονιμότητα" είναι πάνω απ' όλα. Μόνο που πλέον αυτή χάθηκε, χωρίς όμως να το διαπιστώσουμε (κυρίως γιατί δεν το κατάλαβαν οι γονείς μας δηλαδή, ενόσω μας το δίδασκαν). 

Μάθαμε ότι μόλις "μπούμε" στη δουλειά, μετά πάει στον αυτόματο. Πηγαίνεις στη δουλειά, φεύγεις από τη δουλειά και ξανά αύριο. Μπαίνει ο μισθός και επειδή θα μπει και τον άλλον μήνα είσαι ΟΚ. Δεν παλεύεις, δεν μαθαίνεις, δεν γίνεσαι καλύτερος. Απλά είσαι σε μια κατάσταση αναμονής για σύνταξη. 

Το οποίο imo είναι από μόνο του παθογενές, αλλά ακόμα χειρότερα δεν έχει και εφαρμογή σήμερα (τουλάχιστον στο μεγαλύτερο ποσοστό). 

Δεν είναι ένας ταλαίπωρος άξιος της μοίρας του, ένας άνθρωπος που θέλει να ζήσει αξιοπρεπώς είναι έχοντας όμως καρφωμένες βαθιά στο μυαλό του τις ξεπερασμένες διδαχές περί μονιμότητας και ασφάλειας, κληρονομιά από τους γονείς του. Αυτές οι ιδέες, φαινομενικά ακλόνητες, τον καθηλώνουν, παρόλο που ο κόσμος γύρω του έχει αλλάξει ριζικά.

• Like 5

8 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Εχει τοσες δουλειες και εσυ κολλας στις δουλειες που ειναι για ανιδεικευτους, συγνωμη κιολας αλλα αποθηκαριος και οδηγος ειναι μια δουλεια που μπορω να παω αυριο να την κανω, δεν θελω ομως, γιατι πολυ απλα ειναι πολυ μπελας για το τιποτα.

Ρε συ, κι αυτές τις δουλειές κάποιοι πρέπει να τις κάνουν, τι να γίνει τώρα.

Στην Ελλάδα έχουμε ως επί το πλείστον εστίαση/τουρισμό και εμπόριο.

8 λεπτά πριν, Malthador είπε

Από εκεί και πέρα, το ύψος του μισθού ή/και του μπόνους δεν λέει κάτι από μόνο του, υπάρχουν κι άλλες παροχές που πρέπει να προσμετρώνται. Μπορεί να δίνει η εταιρεία tickets για S/M, μπορεί να δίνει καύσιμα και διόδια, μπορεί να παρέχει αυτοκίνητο/κινητό/λάπτοπ. Κάποιες εταιρείες παρέχουν συνταξιοδοτικά και οι περισσότερες προγράμματα υγείας.

Με μερικά από αυτά, άνετα το 1200 γίνεται 1600.

Πότε παύει να είναι ανειδίκευτος κάποιος;

Για τις λοιπές παροχές συμφωνούμε, δεν κολλάμε σε ένα απόλυτο νούμερο.

6 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Η γενιά μου (30-45 ας πούμε) μεγαλώσαμε σε μια Ελλάδα που η "μονιμότητα" είναι πάνω απ' όλα. Μόνο που πλέον αυτή χάθηκε, χωρίς όμως να το διαπιστώσουμε (κυρίως γιατί δεν το κατάλαβαν οι γονείς μας δηλαδή, ενόσω μας το δίδασκαν). 

Μάθαμε ότι μόλις "μπούμε" στη δουλειά, μετά πάει στον αυτόματο. Πηγαίνεις στη δουλειά, φεύγεις από τη δουλειά και ξανά αύριο. Μπαίνει ο μισθός και επειδή θα μπει και τον άλλον μήνα είσαι ΟΚ. Δεν παλεύεις, δεν μαθαίνεις, δεν γίνεσαι καλύτερος. Απλά είσαι σε μια κατάσταση αναμονής για σύνταξη. 

Το οποίο imo είναι από μόνο του παθογενές, αλλά ακόμα χειρότερα δεν έχει και εφαρμογή σήμερα (τουλάχιστον στο μεγαλύτερο ποσοστό). 

Δεν είναι ένας ταλαίπωρος άξιος της μοίρας του, ένας άνθρωπος που θέλει να ζήσει αξιοπρεπώς είναι έχοντας όμως καρφωμένες βαθιά στο μυαλό του τις ξεπερασμένες διδαχές περί μονιμότητας και ασφάλειας, κληρονομιά από τους γονείς του. Αυτές οι ιδέες, φαινομενικά ακλόνητες, τον καθηλώνουν, παρόλο που ο κόσμος γύρω του έχει αλλάξει ριζικά.

Συμφωνούμε, αλλά και πάλι, δε μπορούν όλοι να γίνουν καριερίστες και να ψάχνονται συνεχώς και αδιαλείπτως. Καλώς ή κακώς κάποιοι έχουν οικογένειες, παιδιά, τρέχουν όλη μέρα στη δουλειά, τρώνε ώρες στο πήγαινε έλα, στις δραστηριότητες, στα φροντιστήρια, δεν είναι τόσο απλό το "εξελίξου".

Και θα πω και πάλι το ίδιο, κι αυτές τις δουλειές κάποιος πρέπει να τις κάνει.

• Like 1

• Moderators
11 minutes ago, phanispal said:

Πότε παύει να είναι ανειδίκευτος κάποιος;

Μία πωλήτρια σε φούρνο που πιάνει πρώτη φορά δουλειά στα 18 της είναι ανειδίκευτη. Η ίδια πωλήτρια, στην ίδια δουλειά, πέντε χρόνια μετά δεν είναι ανειδίκευτη, μπορεί να αναζητήσει θέσεις στον χώρο που έχει εξειδικευτεί και που να απαιτούν πέντε χρόνια προϋπηρεσία. Προφανώς και δεν θα (πρέπει να) πληρωθεί ως ανειδίκευτη.

19 minutes ago, Narayan said:

Αν θέλουν πολλοί να είναι ταμίες σε καφετέριες και λίγοι να δουλέψουν οικοδομή, ο μέσος μισθός για το πρώτο θα πέφτει ενώ για το δεύτερο θα ανεβαίνει. Πολλοί δεν το καταλαβαίνουν αυτό, και νομίζουν πως δικαιούνται αύξηση μόνο και μόνο επειδή έχουν μείνει 10-15 χρόνια στην ίδια θέση να κόβουν αποδείξεις και να καθαρίζουν τραπέζια.

Προφανώς, δεν διαφωνώ κάπου. Ήταν σε γενικότερο πλαίσιο η παρατήρησή μου.

• Like 1

Βλέπω οτι γίνεται γενικότερα μια συζήτηση και στα social για εργοδότες κλπ. Θεωρώ πως έχουμε λανθασμένη νοοτροπία στα εργασιακά, κι ειδικά όσοι πέρασαν ολόκληρη την κρίση, δηλαδή είχαν αρχίσει να δουλεύουν πριν το 2008 και έφαγαν όλο το αγγούρι. "Μείνε στη δουλίτσα σου, καλά είναι κι εκεί που είσαι, που να μπλέκεις να αλλάζεις (γενικά το "που να μπλέκεις" μου πετάει σπυριά, κανένας δε κέρδισε αμα δε μπλέξει), μην αφήνεις το σίγουρο κ.ο.κ". Ε με αυτή τη νοοτροπία θα ταβανιάσεις στα 1,000 ευρώ και θα λες και ευχαριστώ και θα προσπαθείς να πείσεις τους άλλους και πρωτίστως τον εαυτό σου οτι είσαι κι έξυπνος. 

Έχοντας αρκετά παραδείγματα απο γνωστούς και φίλους (παρεμπιπτόντως με 3-5 χρόνια δουλειά κανένας δε παίρνει κάτω απο 1,200 καθαρα) αυτό που θα πρότεινα εγώ είναι

1. Ξεφύγετε από minimum wage δουλειές κι ειδικά απο αυτή την κωλοεστίαση

2. Παίρνετε λελογισμένα ρίσκα (όχι μπουνιά στο μαχαίρι ειδικά όταν υπάρχει εξαρτώμενο μέλος)

3. Ανοίχτε το μυαλό σας. Κάντε αιτήσεις σε θέσεις που καλύπτετε το 60-70% των προσόντων, που ζητάνε 5 χρόνια εμπειρία και έχετε 3. Δε χάνετε κάτι. Δοκιμάστε έναν άλλο κλάδο. Δοκιμάστε μια δουλειά που ειναι διαφορετική από την εμπειρία σας. 9/10 δουλειές ειδικά από mid-level και κάτω μαθαίνονται. Δε περιμένει κανένας οτι θα τα ξέρετε όλα. Περιμένει κάποιον/α που θα μπορει να μάθει, να προσαρμοστεί, και να φέρει αποτέλεσμα. 

4. Μη κολλάτε σε εταιρίες που μισθολογικά έχετε χαμηλό ταβάνι. Αμα είσαι στη δουλειά εσύ, ο παλιός και η οικογένεια του αφεντικού, κανά ψίχουλο θα πάρεις στο καλύτερο σενάριο. 

5. Μη επαναπαύεστε. "Καλά είμαι εδώ, που να φεύγω". Ειδικά όσοι κάνετε δουλειές γραφείου, κρατήστε ενημερωμένο linkedin, ψαχτείτε με εκπαιδεύσεις, ρίχνετε στα κλεφτά ματιές στην αγορά. Τι έχετε να χάσετε; Το loyalty δεν επιβραβεύεται στο τέλος της μέρας. Εκτός αν περιμένετε να παραιτηθούν όλοι για να πάρετε προαγωγή

• Like 15

56 minutes ago, filarhos said:

Έφυγα από εταιρία με όλα αυτά (μονιμότητα, πολύ καλό κλίμα αλλά αρκετές ευθύνες) για +30% και τους άφησα την 5ψήφια αποζημίωση (δεν με απέλυαν με τίποτα). Το σκέφτηκα να παρκάρω και να περιμένω την σύνταξη ~20 χρόνια, αλλά δεν θα με κάλυπτε σαν άνθρωπο. Είχαμε θέματα μισθολογικής εξέλιξης και κάθε 6μηνο ήμουν στα παρακάλια για αύξηση που τελικά ήταν 10-20€/έτος κι αν. Ενώ ο διπλανός, που καθόταν όλη μέρα, έπαιρνε τα διπλά και έπαιρνε διπλή αύξηση (είχε άκρες). Από την άλλη μαζί με τα 10-20€ έπαιρνα τίτλους, ωραίους τίτλους...

Αυτό που είδα είναι ότι αν δεν αλλάξεις αύξηση δεν βλέπεις. 

Οπότε την επόμενη χρονιά ξανά άλλαξα για αλλο ένα 15%. Μόλις συμπλήρωσα χρόνο, μίλησα και προς το τέλος του έτους κάτι θα πάρω. Αν είναι καλό δεν ψάχνω, αν δεν είναι θα εκφράσω την δυσαρέσκεια μου και θα αρχίσω να ψάχνω. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές και δεν μένω αν δεν είναι καλές οι συνθήκες ή ο μισθός δεν αντιστοιχεί στην αγορά.

Υ.Γ. Στην πρώτη εταιρία όταν είπα στον προϊστάμενό μου πόσα μου δίνουν, σκεφτόταν να πιέσει μπας και, μου είπε "άστο δεν παίζει να σου δώσουν τόσα". Και στο exit interview τους ρώτησα αν μπορούν να κάνουν αντιπροσφορά, αφού τους είπα την αύξηση. Η απάντηση τους ήταν ότι είναι εκτός αγοράς αυτή η προσφορά που έχω. Έλα όμως που έχω γνωστούς στο HR και απλώς μου έλεγαν βλακείες...

Γενικα, παιζει πολυ αυτο. Πολλοι μιλουν για αντιπροσφορα, αλλα σπανια ευοδωνεται. Ετσι, συνηθως ετσι παει, αν δεν αλλαξεις εταιρια, σοβαρη αυξηση δεν βλεπεις....

• Like 3

ΟΚ, άρα το σκεπτικό είναι η συνεχής ανακύκλωση εργαζομένων.

Χωρίς να διαφωνώ απαραίτητα, δεν είναι τόσο απλό, ή για να το θέσω διαφορετικά, είναι τέτοιοι οι ρυθμοί ζωής πλέον που εύκολα κάποιος πέφτει στην παγίδα να κάθεται στ' αυγά του επειδή έχει ρυθμίσει τη ζωή του με τις ώρες, τις αποστάσεις κ.λπ..

Δεν το δικαιολογώ απόλυτα, αλλά δεν το θεωρώ τόσο απλό να ψάξει για άλλο φούρνο χωρίς να αλλάξει αρκετά η καθημερινότητά της. Δεν το θεωρώ και αδύνατο όμως.

21 λεπτά πριν, Narayan είπε

Ακριβώς. Έχω παράδειγμα κοντινού μου ατόμου που ενώ στον ανταγωνισμό όλοι ξεκινούσαν με 800-900 καθαρά, δέχτηκε να ξεκινήσει με βασικό έχοντας πτυχίο πολυτεχνείου και μετά να παρακαλάει για αυξήσεις. Ο εργοδότης του έλεγε πως "εδώ όλοι ξεκινήσαμε με βασικό" για να τον πείσει, το έχαψε κι έκατσε. Δε διεκδίκησε παραπάνω, δε πήρε παραπάνω. 

3 λεπτά πριν, mindreader είπε

Γενικα, παιζει πολυ αυτο. Πολλοι μιλουν για αντιπροσφορα, αλλα σπανια ευοδωνεται. Ετσι, συνηθως ετσι παει, αν δεν αλλαξεις εταιρια, σοβαρη αυξηση δεν βλεπεις....

Σε μεγάλες εταιρίες, υπάρχει συνήθως ένα μπατζετ για αντιπροσφορά γύρω στο 10% που ορισμένες φορές συνδυάζεται με υπόσχεση για προαγωγή (εάν ηταν ήδη κοντά). Σπάνια έχω ακούσει για μεγαλύτερα πράγματα

5 λεπτά πριν, phanispal είπε

ΟΚ, άρα το σκεπτικό είναι η συνεχής ανακύκλωση εργαζομένων.

Χωρίς να διαφωνώ απαραίτητα, δεν είναι τόσο απλό, ή για να το θέσω διαφορετικά, είναι τέτοιοι οι ρυθμοί ζωής πλέον που εύκολα κάποιος πέφτει στην παγίδα να κάθεται στ' αυγά του επειδή έχει ρυθμίσει τη ζωή του με τις ώρες, τις αποστάσεις κ.λπ..

Δεν το δικαιολογώ απόλυτα, αλλά δεν το θεωρώ τόσο απλό να ψάξει για άλλο φούρνο χωρίς να αλλάξει αρκετά η καθημερινότητά της. Δεν το θεωρώ και αδύνατο όμως.

Αν δεν αλλάξεις δραματικά κλάδο, ώρες κι αποστάσεις δεν αλλάζουν επίσης τόσο πολύ. Η αλλαγή σίγουρα εμπεριέχει κάποιο ρίσκο αλλά πρέπει ο εργαζόμενος να αντιλαμβάνεται πότε έχει ταβάνι. Δηλαδή έστω μια κοπέλα που δουλεύει σε φούρνο ή σε ένα μαγαζί σερβιτόρα. Τι περιμένει απο εκεί; Να γίνει ιδιοκτήτρια; Ή να κάτσει 15 χρόνια για να γίνει head-σερβιτόρα που φοράει πουκάμισο αντί για ποδιά; 

• Like 2

Σχετικά με την αλλαγή κλάδου που αναφέρεται απο κάποιους, εκεί υπάρχει θέμα, γιατί η κάθε εταιρία, θα προτιμήσει να πάρει κάποιον που έχει προϋπηρεσία στον ίδιο κλάδο, ας είναι και δουλειά που δίνει τον βασικό μισθό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...