Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τρομάζω από το πόσος κόσμος λέει να μην τολμήσει ο ΤS να αλλάξει εταιρία.
Αν ενα πράγμα έμαθα με τα χρόνια ειναι τα εξής:

1. Θες περισσοτερα λεφτά? Άλλαξε δουλειές
  2. Θες καλυτερες γνώσεις? Άλλαξε δουλειές
  3. Εισαι εργατικός και ξέρεις τον τομέα σου? Άλλαξε δουλειές, ποτε δεν βγαίνεις χαμένος
  4. Θες μεγαλύτερη ασφάλεια? 'Αλλαξε δουλείες γιατι το μονο που θα σου μεινει 15 χρονια σε μια εταιρια ειναι ο φόβος να μην σε διώξουν.
  5. Θες καλύτερες συνθήκες? Αλλαξε δουλειές , η τοξικότητα μια εταιριας που έχεις παρκάρει για 15χρονια ειναι χειροτερη απο το νέο σε κάθε περίπτωση. 

Πρέπει να ξέρεις τι αξίζεις για να μην φοβάσαι μην μείνεις χωρίς δουλειά.
Και για να ξέρεις τι πιάνεις, πρέπει να είσαι στην αγορά εργασίας.

Αν πάλι θες να γεράσεις σε μια εταίρια, κάτσε εκεί αλλα να ξέρεις οτι δεν θα πάρεις τίποτα ποτέ εκτός από ψίχουλα.

Και να θυμάσαι τις αλλαγές τις κάνουμε όσο πιο νωρίς γίνεται χωρίς να περιμένουμε, γιατί σήμερα είμαστε το περισσότερο νέοι που θα είμαστε ποτέ.

my 2 cents.
feel free to roast me οσοι ειστε αντιθετοι 🫠

• Like 25
  • Thanks 3
  • Απαντ. 321
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γενικά συμφωνώ με το να αλλάζεις δουλειές.

Απλά όταν είναι να πας στο ίδιο αντικείμενο σε καινούργιο περιβάλλον με λίγα ή καθόλου χρήματα παραπάνω, θα πρέπει να υπάρχουν άλλοι σοβαροί λόγοι να σε προτρέπουν.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Niko09 είπε

Είμαι 42 χρόνων,έχω παιδι 15 ετών σύζυγο που εργάζεται, δικό μου σπίτι και η δουλειά μου τώρα είναι σε πασίγνωστη βιομηχανία στην παραγωγή σε αυτοποιημενες μηχανές.Γι αυτό φοβάμαι την μετάβαση.λογω του παιδιού.της μονιμότητας θεωρητικά και της ανασφάλειας στην νέα εργασία 

Με 1050€ τον μήνα μετά απο 15 χρόνια εργασίας τι ελπίζεις να γίνει στο μέλλον;Μονιμότητα μόνο;Και κανά 50ρικο αύξηση κάθε 5 χρόνια;Και αν κλείσει η εταιρία;Πρώτη ή τελευταία μεγαλοεταιρία ειναι που θα κλείσει ή πωληθεί σε άλλον και θα κάνει μείωση προσωπικού;

Και αν πας στην νέα και δεν είναι τίποτα απο όσα σου έχουν πει;Και αν πάνε όλα στραβά και μείνεις χωρίς δουλειά;Πόσο ευκολα βρίσκεις στα 40φευγα σου;

Γ@μημέν@  διλήμματα είναι αυτά.Ειδικά όταν έχεις και άλλους που εξαρτώνται απο εσένα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπέρ της νέας επιχείρησης:

• Υψηλότερος μισθός
  • Νέα εμπειρία
  • Δυνατότητα προαγωγής

Κατά της νέας επιχείρησης:

• Αγνωστό περιβάλλον
  • Αβεβαιότητα
  • Δίλλημα με αποζημείωση από την προηγούμενη 

Ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις:

• Πόσο σημαντικός είναι για σένα ο υψηλότερος μισθός; 
  • Ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες σου επαγγελματικές φιλοδοξίες; 
  • Τι γνωρίζεις για τη νέα εταιρεία; 

Η απόφαση είναι δική σου. Κανείς δεν μπορεί να σου πει τι είναι καλύτερο για σένα. Σκέψου προσεκτικά όλα τα στοιχεία και άκουσε την καρδιά σου.

Επιπλέον συμβουλή, μίλησε με ανθρώπους που εμπιστεύεσαι

Εύχομαι να βρεις τη λύση που ταιριάζει καλύτερα σε σένα!

Επεξ/σία από walkaboutalex
  • Like 6
Δημοσ.
6 hours ago, magicnumbers said:

Άμα δουλεύεις τι χρόνο έχεις τρίχες. Γυρνάς κ έχεις κουράγιο για δραστηριότητες; Κανα σούπερ μάρκετ κ αν...να φας κ υπνο.Το θεωρώ πιο ψυχοφθόρο να βλέπεις συνέχεια την ίδια όψη της πόλης δηλ καθημερινές πρωί δε βλέπεις ποτέ τα μαγαζιά γιατί δουλεύεις.Απογευμα μόνο κ άμα γυρνάς 6 έχεις 2 ωρες ακόμα ανοιχτά οπότε ότι κανείς μόνο καπάκι απτή δουλειά.Για συνεργείο τράπεζες κλπ πρωινά ούτε λόγος ποτέ. Μένει ένα σαββατο να ξυπνήσεις πιο αργά κ κλείνουν 3. Κυριακή παντού νεκρα κ όλα πίτα από κόσμο.

Διαφορετικά αν θες ότιδιποτε διαφορετικό ανοίγεις δικιά σου δουλειά κάτι κάνεις Remote αν μπορείς κλπ, γενικός όλη η ζωή είναι γύρο από το 9-6 στους ποιο άτυχους 8 με 8

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Niko09 είπε

Είμαι 42 χρόνων,έχω παιδι 15 ετών σύζυγο που εργάζεται, δικό μου σπίτι και η δουλειά μου τώρα είναι σε πασίγνωστη βιομηχανία στην παραγωγή σε αυτοποιημενες μηχανές.Γι αυτό φοβάμαι την μετάβαση.λογω του παιδιού.της μονιμότητας θεωρητικά και της ανασφάλειας στην νέα εργασία 

Βιομηχανια σε ποστο παραγωγης τα 1050 με 15 χρονια προυπηρεσιας ειναι κλοπη και διωκεται ποινικα.

Εγω θα ελεγα το εξης, δεν κοιτας σε κανα μαγαζι παραπερα για κανα 1500αρι? Αλλα θελει κυνηγι, αιτησεις και τρεξιμο.

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά όλοι βγάζετε κάνα 3χιλιαρο μετά από 15 χρόνια; Γιατί βλέπω πολύ απλα γενικά... Εκτός και αν είναι μόνο πίσω από το πληκτρολόγιο.

Από κει και πέρα αν το αντικείμενο σου αρέσει η είναι ίδιο με αυτό που κάνεις, η απόσταση είναι παρόμοια και τα ωράρια ίδια (αυτό βέβαια δεν το ξέρεις από πριν ότι και να σου λένε) ρισκάρεις για το περιβάλλον και τους συναδέλφους. Βέβαια εσύ λες ότι έχεις σιχαθεί εκεί που είσαι. Δύσκολη απόφαση...

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, ardi21 είπε

Ρε παιδιά όλοι βγάζετε κάνα 3χιλιαρο μετά από 15 χρόνια; Γιατί βλέπω πολύ απλα γενικά... Εκτός και αν είναι μόνο πίσω από το πληκτρολόγιο.

Δεν θελω να σε απογοητευσω δειχνοντας σου μισθους απο το μακρινο 2018, θα σου γραψω μονο οτι απο τα 1050 μεχρι το "3χιλιαρο" καθαρα, εχει πολλα ποσά ενδιαμεσα.
Δεν μενω Ελλαδα αλλα απο τους φιλους μου στην Ελλαδα κανεις δεν βγαζει κατω απο 1300 ευρω το μηνα καθαρα, σε διαφορα επαγγελματα, μην σου βαλω μεσα οσους ειναι υδραυλικοι κτλ γιατι εκει θα κλαψεις.

Υ.Γ. Για να βαλω τα πραγματα στη θεση τους, μιλαω για τους δικους μου φιλους. Στο κυκλο της γυναικας μου στην Ελλαδα, που δεν καταλαβαινουν απο συμβουλες, χαροπαλευουν με την "κακια" τους τη μοιρα.

Επεξ/σία από dbrillis
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έχω την εξής ερώτηση γιατί μου έκανε εντύπωση, υπάρχει όντως κάποιος στο Ελαντα που να έχει πάρει αποζημίωση κοντα στα 10κ??? Γιατί το είδα σαν προταση από πολλά άτομα κ μου έκανε εντύπωση. 

Κατανοώ απόλυτα να έχεις τρίτες σκέψεις όταν τρέχουν τα έξοδα μιας οικογένειας αλλά φταίμε κ εμείς που τα εργασιακά είναι έτσι. Οι μισή κ πανω υπάλληλοι όντως είναι οκ με το να είναι σταθεροί σε μια επιχείρηση χωρίς κάτι παπαπανω σε απολαβές κτλ. Όπως λέει κ ενας φίλος βέβαια "οι εταιρίες κ τα μαγαζία κλείνουν κ από ελειψη προσωπικού". Εγώ προσωπικά βάση πείρας στο ίδιο τομέα 12 χρόνο είναι της άποψης ότι "οποίος ΖΗΤΆΕΙ, παίρνει" 

Επεξ/σία από alimentas
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, alimentas είπε

Εγώ έχω την εξής ερώτηση γιατί μου έκανε εντύπωση, υπάρχει όντως κάποιος στο Ελαντα που να έχει πάρει αποζημίωση κοντα στα 10κ??? Γιατί το είδα σαν προταση από πολλά άτομα κ μου έκανε εντύπωση. 

Κατανοώ απόλυτα να έχεις τρίτες σκέψεις όταν τρέχουν τα έξοδα μιας οικογένειας αλλά φταίμε κ εμείς που τα εργασιακά είναι έτσι. Οι μισή κ πανω υπάλληλοι όντως είναι οκ με το να είναι σταθεροί σε μια επιχείρηση χωρίς κάτι παπαπανω σε απολαβές κτλ. Όπως λέει κ ενας φίλος βέβαια "οι εταιρίες κ τα μαγαζία κλείνουν κ από ελειψη προσωπικού". Εγώ προσωπικά βάση πείρας στο ίδιο τομέα 12 χρόνο είναι της άποψης ότι "οποίος ΖΗΤΆΕΙ, παίρνει" 

Ναι, εχω δει αποζημιωσεις πανω απο 10κ αλλα αυτοι που εκατσαν και περιμεναν να την παρουν ειχαν την νοοτροπια, δεν θα κατσω να χασω την αποζημιωση, και ετσι εκατσαν 3-4 χρονια επιπλεον σε υπερτοξικα περιβαλλοντα γιατι δεν εφυγαν για αλλου οταν επρεπε (οταν δηλαδη αρχιζουν τα πραγματα τα χαλανε). Ενα περιβαλλον μπορει να ειναι κακο χωρις να υπαρχουν τοξικοι συναδελφοι, μπορει απλα να εχεις 3-4 χρονια να μαθεις κατι καινουργιο, και να εχεις κολλησει στο τραβαω κουπι με ενα συγκεκριμενο τροπο και παω σπιτι. Καποιοι τα πηραν και βρηκαν δουλεια χτες (ειχαν ετοιμασει την ολη φαση με χειρουργικη ακριβεια) και καποιοι τα πηραν και ιδρωσαν να βρουν δουλεια (οταν αφηνεις τα πραγματα σε προσευχες).  

Ακομα και το πως ζητας παιζει ρολο.
Αν εισαι Βασιλακης Καïλας δεν βοηθαει.
Αν επικαλεισαι αναγκη δεν βοηθαει, ο εργοδοτης δεν πρεπει να ξερει τα προσωπικα σου και αν εσυ εχεις αναγκη ή οχι. Πρεπει να ζητας επειδη στη δουλεια σου εισαι καλος και το ξερεις και το ξερουν.
Η νοοτροπια, μου δινουν φαι να φαω, ας κανω δεκα δουλειες αντι για μια, παλι δεν βοηθαει. 
Αν η δουλεια δεν ειναι καλη και καθεσαι για χρονια ... μαντεψε... δεν βοηθαει. 

Ο νουμερο 1 τροπος να βρεις δουλεια και να ξερεις και πανω κατω πως θα ειναι η δουλεια, ειναι το networking (χρειαζεται να μην εισαι κακος σε αυτο που κανεις). 

• Like 2
Δημοσ.

Πήραν 10 χιλιάρικα παραπάνω δηλαδή για έξτρα 4 χρονια εργασίας με το στανιο στο ίδιο τοξικό περιβάλλον που πιθανώς για να την πάρουμε χαλάσανε κ την εικόνα τους. 

Δηλαδή ουσιαστικά πήρανε ΑΝΆ ΕΤΟΣ έξτρα εργασίας κάτι ΕΛΑΦΡΩΣ καλύτερο απ την αύξηση που έχει σαν πρόταση ο topic starter σ ένα νέο περιβάλλον. Δηλαδή αν πάει κ ειναι όλα κομπλέ που είναι κ σύνηθες αλλά δεν ανέφερε σχεδόν κανένας(ότι μια καινούρια δουλειά μπορεί να είναι πολύ ανώτερη απ την παλιά) κ κάτσει... σε βάθος  4 ετιας με την αύξηση έχει βγάλει στον μισθό του κοντά την αποζημίωση που θα έπαιρνε στην παλιά δουλειά 

• Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, dbrillis είπε

Δεν θελω να σε απογοητευσω δειχνοντας σου μισθους απο το μακρινο 2018, θα σου γραψω μονο οτι απο τα 1050 μεχρι το "3χιλιαρο" καθαρα, εχει πολλα ποσά ενδιαμεσα.
Δεν μενω Ελλαδα αλλα απο τους φιλους μου στην Ελλαδα κανεις δεν βγαζει κατω απο 1300 ευρω το μηνα καθαρα, σε διαφορα επαγγελματα, μην σου βαλω μεσα οσους ειναι υδραυλικοι κτλ γιατι εκει θα κλαψεις.

Υ.Γ. Για να βαλω τα πραγματα στη θεση τους, μιλαω για τους δικους μου φιλους. Στο κυκλο της γυναικας μου στην Ελλαδα, που δεν καταλαβαινουν απο συμβουλες, χαροπαλευουν με την "κακια" τους τη μοιρα.

Υπάρχει και η άλλη πλευρά, πολλοί σε γραμμή παραγωγής παίρνουν κάτω από 1.000€, λίγο πάνω απ' το βασικό, όσα χρόνια και να είναι εκεί.

Μην πω για άλλα πόστα, εστίαση, πωλητές/πωλήτριες, οδηγοί κ.λπ..

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, dbrillis είπε

Να μας πεις τι δουλειες κάνουν οι φίλοι σου και αν οι υδραυλικοί κόβουν απόδειξη κ πληρώνουν εφκα. 

• Like 3
  • Haha 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, alimentas είπε

Εγώ έχω την εξής ερώτηση γιατί μου έκανε εντύπωση, υπάρχει όντως κάποιος στο Ελαντα που να έχει πάρει αποζημίωση κοντα στα 10κ???

Φυσικά και υπάρχει.

8 ώρες πριν, dbrillis είπε

Ακομα και το πως ζητας παιζει ρολο.

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος εργοδότης θα δώσει απόζημείωση απόλυσης σε κάποιον απλά επειδή "το ζητά" , ακόμα και αν είναι ο πιο άγιος άνθρωπος στο κόσμο. 

• Like 3
Δημοσ.
12 minutes ago, milos_ said:

Να μας πεις τι δουλειες κάνουν οι φίλοι σου και αν οι υδραυλικοί κόβουν απόδειξη κ πληρώνουν εφκα. 

οχι μονο αυτο, οι φιλοι του στον ελευθερο τους χρονο σκοτωνουν δρακους και σωζουν βασσιλισες.

Εδω σε συναδελφο το προηγουμενο μηνα λογιστρια με πανω απο 10 χρονια στην εταιρια να βασταει παρα πολλες εταιριες (γιατι ειναι ομιλος) απο 2400 ΜΕΙΩΣΗ στα 1600 ετσι να γουσταρουμε

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...