Moderators stormrain Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Moderators Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Αφού το σκέφτεσαι να φυγεις (αν και οπως σου ειπαν τα 15 χρονια και η σταθερότητα ειναι πολυ καλος παραγοντας για να μείνεις στην ηδη υπαρχουσα εργασια σου, και δη για 150 ευρω μονο να πας παλι σε ίδιο αντικείμενο), προσωπικά εγω θα πήγαινα στον εργοδοτη μου και θα του έλεγα "εχω προσφορά για 200 ευρω παραπανω, ειμαι ευχαριστημένος εδω, αλλα ειναι ενα εξτρα ποσο ανάλογο της προϋπηρεσίας μου, οποτε ειμαι αναγκασμένος να φύγω". Θα το καταλαβει και ενδεχομένως να σου κανει match. Τωρα το οτι μετα απο 15 χρόνια σου εριξε ακυρο, ειναι επισης σημαντικο. Πάντως, δες λιγο τι παιζει στην αγορα του τομέα σου, δηλαδη αν σε 6 μηνες δεις οτι η νεα σου θέση δεν ειναι οπως την περιμενες, η σε απολυσουν, σε ποσο διάστημα πιστεύεις πως θα μπορουσες να βρεις κάτι άλλο? 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dbrillis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, stormrain είπε Αφού το σκέφτεσαι να φυγεις (αν και οπως σου ειπαν τα 15 χρονια και η σταθερότητα ειναι πολυ καλος παραγοντας για να μείνεις στην ηδη υπαρχουσα εργασια σου, και δη για 150 ευρω μονο να πας παλι σε ίδιο αντικείμενο), προσωπικά εγω θα πήγαινα στον εργοδοτη μου και θα του έλεγα "εχω προσφορά για 200 ευρω παραπανω, ειμαι ευχαριστημένος εδω, αλλα ειναι ενα εξτρα ποσο ανάλογο της προϋπηρεσίας μου, οποτε ειμαι αναγκασμένος να φύγω". Θα το καταλαβει και ενδεχομένως να σου κανει match. Τωρα το οτι μετα απο 15 χρόνια σου εριξε ακυρο, ειναι επισης σημαντικο. Πάντως, δες λιγο τι παιζει στην αγορα του τομέα σου, δηλαδη αν σε 6 μηνες δεις οτι η νεα σου θέση δεν ειναι οπως την περιμενες, η σε απολυσουν, σε ποσο διάστημα πιστεύεις πως θα μπορουσες να βρεις κάτι άλλο? Οταν πας και ζητας λεφτα πρέπει να εισαι ετοιμος να φύγεις αν σου πουν οχι. Γιατί; Γιατι αν σου πουν οχι και κάτσεις, δεν θα δεις λεφτα ποτέ, εισαι σκύλος που μονο γαυγίζει. Οπότε πας και ζητας λεφτα αν όντως είσαι ετοιμος να την κάνεις. Τέλος, οταν τα χρήματα τα (ψιλό) απαιτείς, να εισαι ετοιμος να αλλαξουν και οι σχέσεις ακομα και αν τα πάρεις. 19 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Μακιαβέλλι Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 8 hours ago, czarjuly said: Αν παιρνεις συνταξη οπως λες απο την δουλεια που εισαι Σε 2 εταιρίες που ήμουν και θα μπορούσα να "πάρω σύνταξη", απλά μετά από κάθε 8ωρο έφτανα 8 ώρες πιο κοντά στον θάνατο Συνήθως αυτές οι εταιρίες είναι αργές με χαμηλές απαιτήσεις και λίγα πράγματα να σου δώσουν (στο skillset σου). Και εδώ σε μια αντίστοιχη περίπτωση είμαστε, αφού μιλάμε για 15 ετών υπάλληλο να του δίνουν 1050. Και άντε αν λειτουργούν ως τα 65 σου καλώς (απλά πετάς 8ωρα), αν κλείσουν σε 2 χρόνια; Σε 5; Σε 10; Απλά έβγαζες λάτρα για Χ χρόνια και αποχωρείς ως ένας μονοδιάστατος επαγγελματίας. Θα έκανα την αλλαγή και χωρίς τα 150 ευρώ στη θέση σου. Πρέπει να εξελισσόμαστε, ο,τι δεν εξελίσσεται πεθαίνει. Κάνε και μια έρευνα στην αγορά να δεις τι παίζει και σε άλλες εταιρίες για να είσαι και πιο ασφαλής στο μέλλον. 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Errik Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 21 hours ago, Niko09 said: Απο 1050 σε 1200.Δεν το κανουν αυτο σε κανεναν. Είναι μικρή διαφορά απο μόνη της για να ρισκάρεις νεο περιβάλλον εργασίας, νέους προισταμένους και συναδέλφους κτλ. Εκτός αν φεύγεις για άλλους λόγους, πχ προοπτικές. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amaretos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Αν υποθεσουμε οτι και στις 2 εταιρειες, ειναι ολα ψιλο ιδια , οσον αφορα ωρες εργασιας, περιβαλλον κλπ, τι χρηματα γενικα παιρνει ο κλαδος σου στο αντικειμενο σου? Ειναι πιο κοντα οι πολλοι στο 1050 η στο 1200? Αν το μεγαλυτερο ποσοστο ειναι κοντα στα 1050, μαλλον δεν θα αλλαζα με το ρισκο να "μπλεξω" στην νεα δουλεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators stormrain Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Moderators Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 36 λεπτά πριν, dbrillis είπε Οταν πας και ζητας λεφτα πρέπει να εισαι ετοιμος να φύγεις αν σου πουν οχι. Γιατί; Γιατι αν σου πουν οχι και κάτσεις, δεν θα δεις λεφτα ποτέ, εισαι σκύλος που μονο γαυγίζει. Οπότε πας και ζητας λεφτα αν όντως είσαι ετοιμος να την κάνεις. Τέλος, οταν τα χρήματα τα (ψιλό) απαιτείς, να εισαι ετοιμος να αλλαξουν και οι σχέσεις ακομα και αν τα πάρεις. Συμφωνω απολυτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
magicnumbers Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, Black Demis είπε Προτιμάς να μην έχεις ούτε πρωί ούτε απόγευμα? Έτσι ούτε δουλειά κάνεις ούτε χρόνο για τον εαυτό σου έχεις και μετά τα χάπια δεν είναι μακριά Το καλύτερο ωράριο που είχα ποτέ ήταν 7 με 3 Άμα δουλεύεις τι χρόνο έχεις τρίχες. Γυρνάς κ έχεις κουράγιο για δραστηριότητες; Κανα σούπερ μάρκετ κ αν...να φας κ υπνο.Το θεωρώ πιο ψυχοφθόρο να βλέπεις συνέχεια την ίδια όψη της πόλης δηλ καθημερινές πρωί δε βλέπεις ποτέ τα μαγαζιά γιατί δουλεύεις.Απογευμα μόνο κ άμα γυρνάς 6 έχεις 2 ωρες ακόμα ανοιχτά οπότε ότι κανείς μόνο καπάκι απτή δουλειά.Για συνεργείο τράπεζες κλπ πρωινά ούτε λόγος ποτέ. Μένει ένα σαββατο να ξυπνήσεις πιο αργά κ κλείνουν 3. Κυριακή παντού νεκρα κ όλα πίτα από κόσμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spyrito33 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Αν δεν μας πει σε τι τομεα εισαι απλα εδω και 5 σελιδες διαβαζω λογια απαντησεις του αερα σε ερωτησεις του αερα. Οπως και να εχει μην φυγεις χωρις αποζημιωση. Με καποιες προυποθεσεις ομως. Βασικα 1 μονο. ΤΗΝ ΑΞΙΖΕΙΣ την αυξηση ή μονο επειδη καθεσαι σε 1 καρεκλα (υποθετικα μιλαμε) και εισαι τυπικος ΘΕΩΡΕΙΣ οτι την ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ? Εδω αλλαζει το πραγμα..Αρα μετα τα πραγματα παιρνουν τη πορεια τους...Μιλησες,ζητησες δεν πηρες αυτο που δικαιουαι. Εγω στη θεση σου θα δουλευα για οσο αμοιβομαι (δλδ θα εκανα τα λιγοτερα για τη θεση μου για να τους δειξω πως οτι δινεις παιρνεις) και αν δεν αρεσει στον εργοδοτη η αποδοτικοτητα σου βαση του μισθου σου μπορει να σε απολυσει!!! Μετα βεβαια θα πρεπει να μεινεις με τις επιλογες σου (που οπως γραφεις φαινεται οτι φοβασαι. Γιατι ομως? Φοβασαι μηπως μετα απο 15 χρονια τελικα δεν μπορουσες να πας καπου αλλου ή οτι υπερεκτιμησες τις δυναμεις σου? ) Οπως και να εχει ενα ειναι το σιγουρο...Δεν γινεται να εχεις και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο... Μονος σου θα το φας το αγγουρι...Αν θα δροσιστεις ή αν θα ζοριστεις φροντισε να ειναι δικη σου επιλογη γιατι μετα θα βαρας το κεφαλι σου στις γωνιες (αν επηρεαστηκες απο εξωγενης παραγοντες που πατανε κουμπακια και δεν θα πληρωσουν ΦΠΑ για μια μ@@κια που θα πουν ) Καλη συνεχεια και καλα ξεμπερδεματα. Υ.Γ. Τα 150ε και τα 13.25% του μισθου αυξηση κλπ τα ακουω βερεσε. Αν σου ελειπαν τα 150 θα τα εβρισκες με αλλους τροπους...Δεν εξαρταται η ζωη σου απο αυτα...Ετσι οπως το καταλαβα εγω...Μια υποθεση κανω... Κοιτα να βρεις τη πραγματικη αιτια και να ξεδιαλυνεις το κεφαλι σου απο ολα αυτα που το βασανιζουν.. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
merkon Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 23 hours ago, Niko09 said: Απο 1050 σε 1200.Δεν το κανουν αυτο σε κανεναν. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος μπορεί να δουλεύει 15 χρόνια και να είναι ακόμα με μισθό 1050 € Ακόμα δεν μας έχεις πει πάντως σε τι πόστο εργάζεσαι 1 hour ago, Μακιαβέλλι said: Θα έκανα την αλλαγή και χωρίς τα 150 ευρώ στη θέση σου. Πρέπει να εξελισσόμαστε, ο,τι δεν εξελίσσεται πεθαίνει. Προσωπικά συμφωνώ αλλά είναι και πολύς κόσμος που δεν τον ενδιαφέρει η εξέλιξη, φοβάται να παίρνει ρίσκα και να φεύγει από την βολή του και είναι καλά εκεί που είναι και με αυτά που έχει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thermaikos4 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, merkon είπε Προσωπικά συμφωνώ αλλά είναι και πολύς κόσμος που δεν τον ενδιαφέρει η εξέλιξη, φοβάται να παίρνει ρίσκα και να φεύγει από την βολή του και είναι καλά εκεί που είναι και με αυτά που έχει. διοτι στην Ελλαδα της ανασφαλειας και της γραφειοκρατειας εχει επικρατησει να εχεις λιγους εργοδοτες στην εργασιακη σου ζωη. Το οποιο φαινεται και απο το ποσοστο των ατομων που θελει να μπει στο δημοσιο: μονιμοτητα. Αλλιως σχεδιαζεις μια ζωη που δεν φοβασαι οτι θα μεινεις ανεργος. Και εκει το κλειδι σε οσα γραφονται: αν μεινει ανεργος, σε ποσο καιρο θα βρει παρομοια δουλεια σε αυτα τα λεφτα; Το επαγγελμα που κανει ειναι ΑΔΙΑΦΟΡΟ για την συζητηση. Αντιθετα, κανείς δεν ρωτησε ποσο χρονων ειναι, αρα και αν θα μπορει να βρει ευκολα δουλεια. Μη κανετε συγκρισεις "α δουλευεις το ταδε επαγγελμα, αρα ειναι πολλα/λιγα" αρα μεινε/φυγε. Δεν ειναι το παν τα λεφτα σε μια δουλεια. Ο καθενας εχει διαφορετικες αναγκες πχ. αλλοι θελουν να δουλευουν ΔΕΥ-ΠΑΡ, και αλλοι θελουν να δουλευουν ΣΚ και αργιες για να παιρνουν υπερωριες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosnik_ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 46 λεπτά πριν, thermaikos4 είπε διοτι στην Ελλαδα της ανασφαλειας και της γραφειοκρατειας εχει επικρατησει να εχεις λιγους εργοδοτες στην εργασιακη σου ζωη. Το οποιο φαινεται και απο το ποσοστο των ατομων που θελει να μπει στο δημοσιο: μονιμοτητα. Αλλιως σχεδιαζεις μια ζωη που δεν φοβασαι οτι θα μεινεις ανεργος. Και εκει το κλειδι σε οσα γραφονται: αν μεινει ανεργος, σε ποσο καιρο θα βρει παρομοια δουλεια σε αυτα τα λεφτα; Το επαγγελμα που κανει ειναι ΑΔΙΑΦΟΡΟ για την συζητηση. Αντιθετα, κανείς δεν ρωτησε ποσο χρονων ειναι, αρα και αν θα μπορει να βρει ευκολα δουλεια. Μη κανετε συγκρισεις "α δουλευεις το ταδε επαγγελμα, αρα ειναι πολλα/λιγα" αρα μεινε/φυγε. Δεν ειναι το παν τα λεφτα σε μια δουλεια. Ο καθενας εχει διαφορετικες αναγκες πχ. αλλοι θελουν να δουλευουν ΔΕΥ-ΠΑΡ, και αλλοι θελουν να δουλευουν ΣΚ και αργιες για να παιρνουν υπερωριες. Εγώ τον ρώτησα όχι για την ηλικία του αλλά αν έχει παιδιά και οικογένεια. Το ποσό καιρό θα μείνει άνεργος είναι λιγότερο σημαντικό όσο από το αν έχει επαρκές κομπόδεμα στην άκρη για να καλύψει τα έξοδα διαβίωσης στην περίοδο που ενδεχομένως θα μείνει ανεργος αν τον διώξουν, έχει γονείς να του στελνουν λεφτά; Αυτά που λένε κάποιοι περί ρισκων και ζήσε την ζωη μην κάτσεις σε μια εταιρεία σαν ΔΥ είναι παραμυθάκια χίλιες και μια νύχτες στην Ελλάδα, ναι για το εξωτερικό, το ελλαντα όχι, όσο δεν μπορείς να εξασφαλιστεις σε κάποια πράγματα στην νέα σου εταιρεία..... Δεν είμαι τυφλός, βλέπω τι γίνεται στον εργασιακό χώρο και η κατάσταση είναι κυριολεκτικά σαν να παίζεις καζίνο, πολλοί ασταθμητοι παράγοντες που τους βλέπω σαν νέος γύρω μου και πραγματικά με τρελαίνουν στο τι μπορεί να σου τύχει και να πάνε όλα στραβά, οξυνουν τρομερά την ανασφάλεια. Η απόφαση για το τι θα κάνει ο ts πρέπει να είναι δική του, μην τον πάρει κανένας στον λαιμό του, αν και τα στοιχεία μας τα δίνει με το σταγονόμετρο. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Niko09 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Είμαι 42 χρόνων,έχω παιδι 15 ετών σύζυγο που εργάζεται, δικό μου σπίτι και η δουλειά μου τώρα είναι σε πασίγνωστη βιομηχανία στην παραγωγή σε αυτοποιημενες μηχανές.Γι αυτό φοβάμαι την μετάβαση.λογω του παιδιού.της μονιμότητας θεωρητικά και της ανασφάλειας στην νέα εργασία 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 23 minutes ago, Niko09 said: Είμαι 42 χρόνων,έχω παιδι 15 ετών σύζυγο που εργάζεται, δικό μου σπίτι και η δουλειά μου τώρα είναι σε πασίγνωστη βιομηχανία στην παραγωγή σε αυτοποιημενες μηχανές.Γι αυτό φοβάμαι την μετάβαση.λογω του παιδιού.της μονιμότητας θεωρητικά και της ανασφάλειας στην νέα εργασία αδελφε σε καταλαβαινω μιας και εχεις οικογενεια. Το σκεφτεσαι δυο και τρεις φορες να κανεις καποια αλλαγη ειδικα αν συνδεεται με το εισοδημα στην οικογενεια. Μπορει να λες 150 ευρ το μηνα αλλα ειναι πανω απο 2000 ευρ το χρονο(!) που ειμαι σιγουρος οτι κλεινεις τρυπες. Προσθεσε και το υπαρχον περιβαλλον στη δουλεια που αποτι εγραψες δεν ειναι και το ιδανικο, τι αλλο περιμενεις; Απλως θα την εψαχνα εγω προσωπικα με το νεο εργοδοτη, αν παιζουν τιποτα προβληματα, αν κανει αυξησεις κτλ Στον ιδιωτικο τομεα δεν υπαρχει μονιμο ουτε κανεις σου εγγυαται οτι θα παρεις συνταξη απο την εταιρια που εισαι τωρα. Εχω δει μεγαλες εταιριες να κλεινουν σε 3 εβδομαδες Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου από vamvakoolas 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontez2 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 20 ώρες πριν, Niko09 είπε Ίδιος τομέας εργασίας είναι αλλά τον τελευταίο καιρό χωρίς λόγο σιχαθηκα το περιβάλλον,τους συναδέλφους,το κλίμα γενικά. Aν έχεις φθάσει σε τέτοια κατάσταση, δεν υπάρχει συζήτηση. Ουτε το να ζητησεις 150-200 ευρω παραπάνω θα αλλάξει αυτο το κλιμα. Αν "σιχαινεσαι χωρις λόγο" το περιβάλλον, απλά δεν εισαι για εκει. Παιρνεις το ρισκο και φευγεις αλλιως κάνεις κακο στον εαυτο σου. Αν δε θέλεις να παρεις το ρισκο, κάτσε και ξεπέρασέ το. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 14 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, merkon είπε Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος μπορεί να δουλεύει 15 χρόνια και να είναι ακόμα με μισθό 1050 € Ακόμα δεν μας έχεις πει πάντως σε τι πόστο εργάζεσαι Επειδή κλασικά στο insomnia γράφουν σχεδόν αποκλειστικά οι περιζήτητοι παύλα γαμάτοι που μετά από 15 χρόνια έχουν φτάσει στα 4-5Κ. Βγείτε λίγο απ' το καβούκι σας να δείτε τι παίζει έξω. Διαφορετικά προτείνετε δουλειές να πάει ο κόσμος να φύγει από τα 750€ καθαρά που παίρνει τώρα και εδώ και πολλά χρόνια. 15 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις