Προς το περιεχόμενο

Θ' αλλαζατε επιχειρηση που εργαζεστε μετα απο 15 χρονια για διαφορα 150 ευρω στο μισθο?

Niko09

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φαντάσου να φύγεις για 150€ και μετά από κανα εξάμηνο ν' απολυθείς από τη νέα σου δουλειά...

Πέρα από την πλάκα, εγώ επειδή το περιβάλλον εργασίας μου είναι αρκετά ισορροπημένο, χωρίς κυνηγητό, πισώπλατες, 8ωρο αυστηρά και τα χρήματα πάντα στην ώρα τους, για 150€ μόνο δεν θα το σκεφτόμουν καν να φύγω. Αν ήξερα πως δεν θα έτρωγα πόδι εύκολα δε, δεν θα έφευγα και για περισσότερα.

Αυτά φυσικά από κάποιον που έχει παιδί, στεγαστικό και όλα τα συναφή. Αν είσαι μόνος και δεν έχεις πολλά στις πλάτες σου, ίσως ν' άξιζε το ρίσκο.

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 321
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Just now, spectaculator said:

Φαντάσου να φύγεις για 150€ και μετά από κανα εξάμηνο ν' απολυθείς από τη νέα σου δουλειά...

Πέρα από την πλάκα, εγώ επειδή το περιβάλλον εργασίας μου είναι αρκετά ισορροπημένο, χωρίς κυνηγητό, πισώπλατες, 8ωρο αυστηρά και τα χρήματα πάντα στην ώρα τους, για 150€ μόνο δεν θα το σκεφτόμουν καν να φύγω. Αν ήξερα πως δεν θα έτρωγα πόδι εύκολα δε, δεν θα έφευγα και για περισσότερα.

Αυτά φυσικά από κάποιον που έχει παιδί, στεγαστικό και όλα τα συναφή. Αν είσαι μόνος και δεν έχεις πολλά στις πλάτες σου, ίσως ν' άξιζε το ρίσκο.

Συμφωνω απολυτα.

Αν εχεις ευθυνες δεν αξιζει σε καμια περιπτωση το ρισκο για 150 ψωριαρικα

Τα 150 ευρώ είναι αστείο πόσο μετά από 15 χρόνια εκεί μέσα. Είσαι βασιλιάς κ θα πας να γίνεις παλι ψαράς. Θα φας μπιφτέκι στις άδειες απτους παλιούς,χωσιμο,θαψιμο απτις κλικες όλα τα καλά της ελληνικής εργοδοτικής πραγματικότητας. Γιατί άργησες 10', γιατί δεν έκατσες παραπάνω,γιατί αρρώστησες ενώ είχαμε δουλεια όλες οι παπαριές μαζεμένες.

Γνώμη μου,πες ανοιχτά στη δουλειά σου ότι βρήκες αλλού με παραπάνω λεφτά φούσκωσε τα πες 200 κ ότι είναι πιο κοντά σου. Πες το σαυτούς που μιλάνε με το αφεντικό. Θα σου κανει κάποια αντιπρόταση η σιωπηλή αύξηση έστω 50 100 κέρδος είναι. Άλλα να φύγεις όχι. Εγώ προσωπικά θαθελα τουλαχ τα μισά οβερ για να ξανακάνω απτην αρχή τον καραγκιόζη.

• Like 11

10 hours ago, Niko09 said:

Τι λετε?Δεν εψαχνα φανατικα αλλα με θελουν σε καινουργια επιχειρηση με μισθο 150 ευρω μεγαλυτερο.

Σε αυτην που βρισκομαι δεν σε διωχνουν μεχρι και την συνταξη αλλα δεν μου εκανα αυξηση που ζητησα τελευταια.

Τι θα κανατε εσεις?

Απάντησέ τους "Σας ευχαριστώ πολύ για την πρότασή σας, αλλά μου έκαναν αντιπρόταση +200 - 300€ στην εταιρεία που είμαι, οπότε θα προτιμήσω να μείνω κυρίως για το οικονομικό.".
Αν σου αντιπροτείνουν κάτι άλλο, βλέπεις και κάνεις. Αν σου πουν "σας ευχαριστούμε, καλή σας συνέχεια", σε βγάζουν από το δίλημμα.

57 minutes ago, spectaculator said:

επειδή το περιβάλλον εργασίας μου είναι αρκετά ισορροπημένο, χωρίς κυνηγητό, πισώπλατες, 8ωρο αυστηρά και τα χρήματα πάντα στην ώρα τους

Το αυτονόητο δηλαδή.

• Like 4

Δυστυχώς μια λύση για να πάρεις την αποζημίωση για 15 χρονια είναι να σου κάνουν απόλυση.Ναι είναι τραβηγμένο σενάριο αλλά το έχω δει με τα τα μάτια από δύο άτομα παλιότερα.Ο ένας πήρε 7k και ο άλλος 8k.Οταν τους διώξανε και πήραν τα λεφτά βρήκαν αλλού δουλειά μέσα σε ένα μήνα.

Αλλιώς φεύγεις και τους "χαρίζεις " 15 έτη εργασίας.

3 ώρες πριν, Black Demis είπε

μονο και μονο που πας πρωι και ειναι ιδια δουλεια οπως λες με ιδιες ωρες αξιζεις καθος αν πας πρωι εχεις χρονο για σενα
πχ σττην δουλεια μου εχουμε "βαρδιες" μερικοι ειναι 12-8 αλλοι 8-6 οταν σε βαζουν 8 με 6 ειναι παραδεισος σχολας και εχεις χρονο για σενα οταν εισαι 12-8 ουτε πρωι προλαβαινεις κατι να κανεις ουτε απογευμα εχεις

Φίλε αυτό το πρωί 9-5 Δε-Πα που το λένε πολλοί καλό τοφαγα στη μαπα 9 χρόνια κ είναι αρρώστια.

Το πρωί τρως στάνταρ όλη την κίνηση. Το απόγευμα το ίδιο. Για να κανείς μια δουλειά μιας ώρας,μια τράπεζα ένα γιατρό κάτι θα φας άδεια η θα ζητάς χαρες. Ρεπό παντα ΣΚ όταν έχουν όλοι,δηλ μπανιο καλοκαίρι χαμός,καφέ βόλτα χαμός,οπότε πάλι κίνηση κ το ΣΚ. Τι καλό έχει; 

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γι αυτο 6 στους 10 ανθρωπους ειναι στα ορια καταθλιψης.Γιατι καθονται σε μια δουλεια που εχει κανει τον κυκλο της επειδη περιμενουν μια χ αποζημειωση που πιθανος δεν θα ερθει ποτε ή κατι ευνοηκοτερο που πιθανος ουτε αυτο θα ερθει.

Δεν υπαρχει καμια σοβαρη εταιρια/δουλεια που να εχει εναν ΚΑΛΟ υπαλληλο 15 χρονια κ να τον χασει για μια αστεια αυξηση των 150ε.Πας ωραιαοτατα κ τους λες ''ειμαι 15 χρονια εδω η προσφορα μου ειναι αυτη κ αυτη,υπαρχει μια προταση καλυτερη οικονομικα την οποια φουσκωνεις κιολας.Επειδη θα προτιμουσα να κατσω εδω θελω 150 ε παραπανω''.Αν σε πακετοσουν μαλλον αυξηση δεν θα δεις ποτε,ποσο μαλλον μια αποζημιωση των 15 χιλιαδων ευρω.

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 19

Οι επιχειρήσεις σήμερα είναι αύριο δεν είναι, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για νεοσύστατες.

Είσαι σε ένα μαγαζί που έχει αντέξει στην αγορά ήδη 15 χρόνια που είσαι εκεί, μας λες ότι υπάρχει σιγουριά και ασφάλεια στο μεροκάματο και η απόλυση είναι πολύ μακρινό σενάριο, και αν ποτέ προκύψει θα πάρεις αποζημίωση τουλάχιστον 6 μισθούς.

Το να φύγεις από εκεί που είσαι για να πας κάπου καλύτερα πρέπει να συντρέχουν τουλάχιστον 3 παράγοντες, τα 150€ είναι λίγα, οπότε ο οικονομικός παράγοντας είναι μισός, πρέπει να υπάρχουν άλλοι 2,5 λόγοι.

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να σε ενόχλησε που ζήτησες και δεν πήρες αύξηση τώρα, μπορεί να το ζητήσεις και να πάρεις κάποια άλλη στιγμή..

Είναι και το που θα πας και ποιον θα έχεις για εργοδότη, αν πας στον Καρέλια στα καπνικά ή στον Γιαννακόπουλο στην Βιανεξ πήγαινε..

• Like 1

Αν παιρνεις συνταξη οπως λες απο την δουλεια που εισαι και οι εργασιακες συνθηκες ειναι ανεκτες για μενα μην αφησεις την τωρινη σου δουλεια ειναι δυσκολοι οι καιροι που ζουμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή κι εγώ ήμουν σε μια εταιρία επι 17 χρόνια, έμαθα τα εξείς:

Όσο σίγουρη και σταθερή και να φαίνεται η τρέχουσα εργασία σου, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί ξαφνικά να αλλάξει.

Ότι αρνούνται να κάνουν μια αύξηση απο τα μόλις 800€, είναι πολύ αρνητικό σημείο. Ειδικά αν τους ενημερώσεις πως έχει καλύτερη πρόταση, και αρνηθούν και πάλι, τότε καταλαβαίνεις, οτι καλύτερο μισθολογικό μέλλον δεν έχεις όσο θα μείνεις την ίδια εταιρία.

Εφ΄ώσον ήδη δεν σε αρέσει εκεί που είσαι, είναι άλλος ένα λόγος για αλλαγή.

Προσωπικά έχω μετανιώσει που έκατσα τόσα πολλά χρόνια στην ίδια εταιρία. Όπως αναφέρθηκε, αν θέλεις να έχεις πραγματική μισθολογική εξέλιξη, η εργασιακή αλλαγή είναι απαραίτητη.

Τέλος, 19% αύξηση μισθού δεν είναι και μικρή....

Επεξ/σία από Sorath
  • Like 8

8 λεπτά πριν, Sorath είπε

Επειδή κι εγώ ήμουν σε μια εταιρία επι 17 χρόνια, έμαθα τα εξείς:

Όσο σίγουρη και σταθερή και να φαίνεται η τρέχουσα εργασία σου, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί ξαφνικά να αλλάξει.

Ότι αρνούνται να κάνουν μια αύξηση απο τα μόλις 800€, είναι πολύ αρνητικό σημείο. Ειδικά αν τους ενημερώσεις πως έχει καλύτερη πρόταση, και αρνηθούν και πάλι, τότε καταλαβαίνεις, οτι καλύτερη μισθολογικό μέλλον δεν έχεις όσο θα μείνεις την ίδια εταιρία.

Εφ΄ώσον ήδη δεν σε αρέσει εκεί που είσαι, είναι άλλος ένα λόγος για αλλαγή.

Προσωπικά έχω μετανιώσει που έκατσα τόσα πολλά χρόνια στην ίδια εταιρία. Όπως αναφέρθηκε, αν θέλεις να έχεις πραγματική μισθολογική εξέλιξη ή εργασιακή αλλαγή είναι απαραίτητη η αλλαγή εταιριών.

Τέλος, 19% αύξηση μισθού δεν είναι και μικρή....

Δεν ειμαι 800.Απο 1050 σε 1200.Αν ημουν 800 θα ειχα φυγει ηδη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΟΚ, δεν έχει και τόσο διαφορά. Πάλι 14% αύξηση είναι.

Η δική μου άποψη είναι οτι η αποζημίωση δεν πρέπει να λειτουργεί ως τροχοπέδη. Αν δεν νιώθεις καλά στην τρέχουσα εργασία σου, και βλέπεις οτι η νέα εταιρία πληρεί τα κριτήριά σου, τότε προχώρα.

Επεξ/σία από Sorath
  • Like 1

10 hours ago, magicnumbers said:

Φίλε αυτό το πρωί 9-5 Δε-Πα που το λένε πολλοί καλό τοφαγα στη μαπα 9 χρόνια κ είναι αρρώστια.

Το πρωί τρως στάνταρ όλη την κίνηση. Το απόγευμα το ίδιο. Για να κανείς μια δουλειά μιας ώρας,μια τράπεζα ένα γιατρό κάτι θα φας άδεια η θα ζητάς χαρες. Ρεπό παντα ΣΚ όταν έχουν όλοι,δηλ μπανιο καλοκαίρι χαμός,καφέ βόλτα χαμός,οπότε πάλι κίνηση κ το ΣΚ. Τι καλό έχει; 

Προτιμάς να μην έχεις ούτε πρωί ούτε απόγευμα? Έτσι ούτε δουλειά κάνεις ούτε χρόνο για τον εαυτό σου έχεις και μετά τα χάπια δεν είναι μακριά

Το καλύτερο ωράριο που είχα ποτέ ήταν 7 με 3

41 λεπτά πριν, Sorath είπε

ΟΚ, δεν έχει και τόσο διαφορά. Πάλι 14% αύξηση είναι.

Η δική μου άποψη είναι οτι η αποζημίωση δεν πρέπει να λειτουργεί ως τροχοπέδη. Αν δεν νιώθεις καλά στην τρέχουσα εργασία σου, και βλέπεις οτι η νέα εταιρία πληρεί τα κριτήριά σου, τότε προχώρα.

Το 10% αύξηση λόγω του πρόσφατου πληθωρισμού δεν θα έπρεπε να γίνεται θέμα συζήτησης.

Επιχειρήσεις που σέβονται τους υπαλλήλους θα έπρεπε κάθε 3-4 χρόνια να δίνουν μόνοι τους αυξήσεις.

• Like 1
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει σημασια τι ειναι αυτα τα 150 στο συνολο,δηλαδη αν καποιος πχ επαιρνε 500 και μετα του δινουν 650 η διαφορα ειναι κολοσσιαια (εκτος βεβαια αν πρεπει να διασχισει ολο το λεκανοπεδιο στη νεα δουλεια).

Γνωμη μου ειναι να ενημερωσεις την τωρινη εργασια σου οτι εχεις αυτη την προσφορα και θα ηθελες αυτα τα παραπανω χρηματα,αν δεν μπορουν να στα προσφερουν αυτοι δεν υπαρχει προβλημα,και θα ηθελες να κανονισετε την ομαλη αναχωρηση για να μη δημιουργηθουν προβληματα

Επεξ/σία από vagos789
  • Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...