Προς το περιεχόμενο

Θ' αλλαζατε επιχειρηση που εργαζεστε μετα απο 15 χρονια για διαφορα 150 ευρω στο μισθο?

Niko09

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 321
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
20 minutes ago, xaerialtwistx said:

Δεν αξιζει να χαραμίσει κανενας όλα τα χρονια της ζωης του σε μια εργασία επειδη ίσως / κάπου / κάποτε μπορει να πάρει μαζεμένους μισθους 2 ετών. Ξέρω ότι παίζει πολύ αυτό το "να βρεις μια μονιμη δουλιτσα, να εχεις το μόνιμο μισθο σου", αλλά εγω προσωπικά το θεωρώ καταθληπτικό. Από εκει και πέρα έχει να κάνει με το πόσο ευκολα μπορεις να βρεις δουλειά και να προσαρμοστείς σε αυτήν. Ο μόνος λόγος που θα το διπλοσκεφτόμουν προς το να μη φύγω, είναι το ότι μιλας για ίδιο τομέα εργασίας και όχι κάτι που ήθελες παραπάνω.

Αν με ρωτάς δεν αξίζει να μένεις σε καμία εταιρεία για διάστημα μεγαλύτερο των 4-5 ετών. Εκεί κάπου, πριν λήξει η πενταετία, είναι το sweet spot για να αλλάξεις δουλειά με μία άλλη καλύτερη (το «καλύτερη» δεν αφορά μόνο το μισθολογικό, αλλά αφορά και αυτό σε ένα μεγάλο βαθμό). 

Αλλά εδώ μιλάμε για μια ιδιάζουσα περίπτωση. Ναι, δεν θα το έκανα αυτό, δεν θα έμενα σε μια δουλειά για 15 χρόνια σερί (εκτός αν ήταν δική μου), αλλά εάν ήμουν σε αυτό το σημείο, δεν θα έφευγα για να μου γίνουν τα 1000 -> 1200. Θα έφευγα για να τα κάνω 1600 ή 1700 πχ, τα 150 ευρώ τα βρίσκω τραγικά λίγα.

Τώρα πως γίνεται με 15 χρόνια εμπειρία κάποιος να παίρνει 1050 ευρώ το μήνα, προσωπικά είναι κάτι που με ξεπερνά, αλλά προφανώς δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο mentality.

• Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, Malthador είπε

Αν με ρωτάς δεν αξίζει να μένεις σε καμία εταιρεία για διάστημα μεγαλύτερο των 4-5 ετών. Εκεί κάπου, πριν λήξει η πενταετία, είναι το sweet spot για να αλλάξεις δουλειά με μία άλλη καλύτερη (το «καλύτερη» δεν αφορά μόνο το μισθολογικό, αλλά αφορά και αυτό σε ένα μεγάλο βαθμό). 

Αλλά εδώ μιλάμε για μια ιδιάζουσα περίπτωση. Ναι, δεν θα το έκανα αυτό, δεν θα έμενα σε μια δουλειά για 15 χρόνια σερί (εκτός αν ήταν δική μου), αλλά εάν ήμουν σε αυτό το σημείο, δεν θα έφευγα για να μου γίνουν τα 1000 -> 1200. Θα έφευγα για να τα κάνω 1600 ή 1700 πχ, τα 150 ευρώ τα βρίσκω τραγικά λίγα.

Τώρα πως γίνεται με 15 χρόνια εμπειρία κάποιος να παίρνει 1050 ευρώ το μήνα, προσωπικά είναι κάτι που με ξεπερνά, αλλά προφανώς δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο mentality.

Αλλο 15χρονια σε μια δουλεια.  Και αλλο 15 χρονια εμπειριας. Ξερω ανθρωπους που ειναι 20 χρονια σε δουλεια και δεν ξερουν τιποτα. Απλα υπαρχουν εκει. Ακομα και σημερα.

Υπαρχουν οι εργοδοτες που θεωρουν τους βασικους υπαλληλους οτι θα μείνουν εκει για παντα και γι αυτο δεν κάνουν κινηση για κατι παραπανω, μολις ερθει ενας καινουργιος προσπαθουν να τον ψαρεψουν τι χρηματα παιρνει, τι θα κανει. Τι προσοντα εχει.

Εγω εχω καταλαβει ενα πραγμα, οταν ξερεις τα προσόντα σου, την εμπειρία σου, δεν φοβασαι. Κανεις αυτο που θελεις και απαιτεις.

• Like 13
  • Thanks 1

3 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Αλλο 15χρονια σε μια δουλεια.  Και αλλο 15 χρονια εμπειριας. Ξερω ανθρωπους που ειναι 20 χρονια σε δουλεια και δεν ξερουν τιποτα. Απλα υπαρχουν εκει.

Ευχαριστω, τα ειπες ολα.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oποιος καταλάβει κατάλαβε

Φιλαράκος που δουλεύει σε πολυεθνική ζήτησε βαρβάτη αύξηση

Του είπανε δεν μπορούμε να σου δώσουμε αυτά τα λεφτά, θα τα ζητήσουν και όλοι οι από πάνω σου, οι ιεραρχικά ανώτεροι.

Πρέπει να φύγεις, να πουμε ότι σε έχουμε ανάγκη, και να σε ξαναπάρουμε.

Προφανώς τον είχανε ανάγκη

Δεν ξέρω τι τύπος είσαι και τι δουλειά κάνες, κρίνε και κάνεις

Ο Τύπος έχει γίνει μανατζαραίος, και λεφτά στην Ελβετία του βάζουνε.

Ενα από αυτά που κάνει, επειδή είναι ικανός, διαπραγματεύεται και με συνδικάτα σε λιμάνια.

Επεξ/σία από dimitrins

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν έχεις 15 έτη κλεισμένα στον ίδιο εργοδότη, δικαιούσαι στην οικειοθελή αποχώρηση να λάβεις την μισή αποζημίωση που θα έπαιρνες σε περίπτωση απόλυσης. Το έχεις υπόψιν σου αυτό? 

Επεξ/σία από lightsout
  • Like 1

5 minutes ago, lightsout said:

Εάν έχεις 15 έτη κλεισμένα στον ίδιο εργοδότη, δικαιούσαι στην οικειοθελή αποχώρηση να λάβεις την μισή αποζημίωση που θα έπαιρνες σε περίπτωση απόλυσης. Το έχεις υπόψιν σου αυτό? 

https://nikolaropoulos-law.gr/apozimiosi-meta-apo-paraitisi-oikeiotheli-apoxorisi/

• Like 1

7 hours ago, Niko09 said:

H δουλεια ειναι ιδια.Το ωραριο ειναι το ιδιο στην καινουργια μονο πρωινο ομως και η αποσταση 2 χιλιομετρα πιο μακρυα.

Εγγυησεις δοθηκαν αλλα φοβαμαι να φυγω γιατι τωρα εδω που βρισκομαι μπορω να κατσω για παντα

μονο και μονο που πας πρωι και ειναι ιδια δουλεια οπως λες με ιδιες ωρες αξιζεις καθος αν πας πρωι εχεις χρονο για σενα
πχ σττην δουλεια μου εχουμε "βαρδιες" μερικοι ειναι 12-8 αλλοι 8-6 οταν σε βαζουν 8 με 6 ειναι παραδεισος σχολας και εχεις χρονο για σενα οταν εισαι 12-8 ουτε πρωι προλαβαινεις κατι να κανεις ουτε απογευμα εχεις

11 λεπτά πριν, lightsout είπε

Θέλει δικαστήριο να το αποδείξεις.Δυσκολο.Χαμενος χρόνος και χρήματα.

Μάλλον σκέφτομαι να ζητήσω να κάτσω μια μέρα στην νέα εργασία να δω τις συνθήκες.Αν μου αρνηθούν δύσκολο να φύγω.

Μόνο και μόνο που δεν σου έδωσε μετά από 15 χρόνια εκεί , αύξηση σημαίνει ότι "δεν τον ενδιαφέρει" μέσα σε μεγάλα εισαγωγικά ,γιατί πολύ απλά αν δεν θες περιμένουν και άλλοι είναι η φάση...

Αλλά , όπως λένε και τα άλλα παιδιά , είναι πάρα πάρα πολλοί παράγοντες. 

• Like 1

Καλύτερα να κάνεις κάτι που το θες παρά να μήν το κάνεις καθόλου.

Εγώ το έχω κάνει ουκ ολίγες φορές.

Από 667 στα 700, από 700 στα 800, και τώρα που φεύγω με παρακαλάνε να μείνω για 900. Όταν είσαι υπερβολικά χρήσιμος στην δουλειά που κάνεις και δεν μασάς πουθενά, μόνο τότε σε εκτιμάνε.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Niko09 είπε

Ίδιος τομέας εργασίας είναι αλλά τον τελευταίο καιρό χωρίς λόγο σιχαθηκα το περιβάλλον,τους συναδέλφους,το κλίμα γενικά.

Αυτός είναι λόγος να φύγεις, όχι τα 150 ευρώ, ΑΛΛΑ πιο πιθανό είναι μετά από 15 χρόνια να κουράστηκες, να περνάς φάση μέσης ηλικίας, να έχεις και άλλα πράγματα που σε απασχολούν πέρα από τη δουλειά.

Αν δεν μας πεις το αντικείμενο εργασίας δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε πραγματικά.

Επειδή θέλω να τρολάρω και λίγο θα σου γράψω και το παρακάτω, δεν ξέρω αν σου θυμίζει κάτι:
"Όταν μεγαλώσεις η μιζέρια, η βαρεμάρα, η απογοήτευση, η μοναξιά θα είναι μόνιμη. Βρες γκόμενα και φύγε εξωτερικό"

Επεξ/σία από johnnieinlab
  • Like 9

1 ώρα πριν, Niko09 είπε

Μάλλον σκέφτομαι να ζητήσω να κάτσω μια μέρα στην νέα εργασία να δω τις συνθήκες.Αν μου αρνηθούν δύσκολο να φύγω.

Εάν πρόκειται για το ίδιο ακριβώς αντικείμενο και με την ίδια προοπτική εξέλιξης (ή μη εξέλιξης), μάλλον δεν αξίζει το ρίσκο. Εάν πρόκειται να μαθεις κάτι καινούργιο, να πας σε μια καλύτερη εν γένει εταιρεία,  εάν υπάρχει κάποια προοπτική ανάπτυξης σου, τότε θα έλεγα πως ναι, μάλλον αξίζει να παραιτηθείς από τα δικαιωμα αποζημίωσης που κατοχύρωσες με την 15ετια. Αλήθεια όμως, πόση επί της ουσίας προστασία και δικαιώματα σου προσφέρουν τα 15 έτη όταν με προειδοποίηση απολυσης θα πάρεις 5+1/2 μισθούς ως αποζημίωση?

• Like 2

1 ώρα πριν, Niko09 είπε

Το κακο ξερεις ποιο ειναι σε ολα αυτα, τα διλληματα, ο πολεμος που γινεται στο κεφαλι μας. Οι αποψεις απο τους κοντινούς σου.

Απο την μια λες στην παλια τι παραπανω στραβο να δω, απο την αλλη σκεφτεσαι να χαλασεις την βολεψη σου για καινουγια δουλεια,  για μονο 150€, που μπορει να μην αξιζουν το χρονο που θα επενδυσεις στο να μαθεις, στο να αγχωθεις για νεες ευθυνες.

Συν οτι πολλοι εργοδοτες, λενε πολλα σαλια στην αρχη για να κλείσουν εναν υπαλληλο και μετα του χωνουν ενα σωρο δουλειες και ευθυνες, που θα λες να βρασω τα λεφτα και τα χαΐρια σας. 

Πολλοι λενε για τα βιογραφικα που γραφουν ψεμματα μεσα, αλλα κανεις για τους εργοδοτες που αλλα υποσχονται και αλλα γινονται.

• Like 5

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...