Προς το περιεχόμενο

Θ' αλλαζατε επιχειρηση που εργαζεστε μετα απο 15 χρονια για διαφορα 150 ευρω στο μισθο?

Niko09

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 14/10/2024 στις 3:53 ΜΜ, Niko09 είπε

Είμαι 42 χρόνων,έχω παιδι 15 ετών σύζυγο που εργάζεται, δικό μου σπίτι και η δουλειά μου τώρα είναι σε πασίγνωστη βιομηχανία στην παραγωγή σε αυτοποιημενες μηχανές.Γι αυτό φοβάμαι την μετάβαση.λογω του παιδιού.της μονιμότητας θεωρητικά και της ανασφάλειας στην νέα εργασία 

εάν είσαι 42 και δεν κάνεις την αλλαγή τώρα μετά θα είναι αργά

επίσης η πασίγνωστη εταιρία είναι τις άποψης ότι δεν σε έχει ανάγκη, οπότε ή κάθεσαι με ότι συνεπάγεται, ή φεύγεις και βλέπεις την άλλη πλευρά

Δυστυχώς μόνο το δημόσιο είναι σίγουρο, και το βλέπεις συνεχώς στα τελευταία 14 χρόνια, με προοπτική 99 χρόνια επίσημα

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 321
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, MariosX είπε

Θα επιμείνω: 

1. Ξαδέρφη δικηγόρος ξεκίνησε σε γνωστό δικηγορικό γραφείο, έκατσε 3 χρόνια, απέκτησε εμπειρία και άνοιξε δικό της δικηγορικό γραφείο.

2. Λογιστής, δούλευε 5 χρόνια ως βοηθός λογιστή ο οποίος πήρε την σύνταξη του και έδωσε το πελατολόγιο του, σήμερα έχει ανοίξει γραφείο, έχει 5 άτομα προσωπικό και δεν προλαβαίνει να βγάζει δουλειά.

3. Γιατρός φίλη, σπούδασε Ιατρική 5+ χρονιά. διορίστηκε στο Αττικό Νοσοκομείο, δούλεψε κάποια χρόνια ως παιδίατρος, έκανε μεταπτυχιακό και έδωσε εξετάσεις και πήρε και την ειδικότητα. Έκανε αίτηση στο ΈΣΠΑ και άνοιξε δικό της ιατρείο. 

1, 2, 3 τα οικονομάνε καλά αλλά για να τα οικονομήσουν όλοι τους, δώσανε τον αγώνα τους. 

Με μόνο 3 χρόνια εμπειρία δεν ανοίγεις δικό σου γραφείο στην νομική, δεν πας πουθενά, θες πολύ παραπάνω. Κάποιες συγκυριες έτυχαν και την ευνόησαν. 

Ο λογιστής όπως ανέφερες, πήρε το πελατολόγιο αυτού που βγήκε στην σύνταξη, αλλιώς όχι άτομα δεν θα είχε, με το ζόρι κι αν θα τα έβγαζε πέρα να κρατήσει το γραφείο του. Θες παραπάνω χρόνια εμπειρίας και καλό κομπόδεμα. 

Η γιατρός οκ. Σε αυτό το επάγγελμα όσο και δύσκολο να είναι για να τελειώσεις την ιατρική σχολή και να βγάλεις ειδικότητα, άμα είσαι τυπικός στην δουλειά, όσο μάλλον καλός, σε βάθος χρόνου θα τα πας καλά, πρέπει να είσαι τεμπέλης και πολύ κακος για να μην καταφέρεις τίποτα. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

17 ώρες πριν, MariosX είπε

3. Γιατρός φίλη, σπούδασε Ιατρική 5+ χρονιά. διορίστηκε στο Αττικό Νοσοκομείο, δούλεψε κάποια χρόνια ως παιδίατρος, έκανε μεταπτυχιακό και έδωσε εξετάσεις και πήρε και την ειδικότητα. Έκανε αίτηση στο ΈΣΠΑ και άνοιξε δικό της ιατρείο.

ποια είναι αυτή η γάτα που δούλεψε σαν παιδίατρος πριν πάρει την ειδικότητα

Επεξ/σία από Lucifer
  • Haha 8

1 hour ago, Lucifer said:

Γιατρός δεν είμαι για να ξέρω ακριβώς την διαδικασία. Αλλά το αποτέλεσμα παραμένει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Lucifer said:

Βασιλειάδου την λέγανε

Ξεγεννούσε αγελάδες και ήτανε μαμή

Ητανε καλή

Ο Μακρής δυσκολευότανε

Η κυρά μας η μαμή

Επεξ/σία από dimitrins
  • Like 1
  • Haha 2

21 hours ago, Liverpool89 said:

Υπάρχουν ακομα εταιριες που ψάχνουν προσωπικο με βαση τον ταδε υπαλληλο να προτεινει τον γνωστο του για την ταδε θεση. 

Ετσι πολλοι λιγοι που αξιζουν εχουν τα προσοντα τρεχουν και για αυτον που μπηκε με μεσον, εχει τον γνωστο που θα πει μια παραπανω κουβεντα για τον δικο του και θα κακολογισει τον αγνωστο.

Οι εργοδοτες πολλες φορες εχουν εμπιστοσυνη σε ατομα που απλα τους εξυπηρετουν σε διαφορα τερτιπια που θέλουν να κανουν και ετσι περναει και ο λογος τους. Παντα σιχαινομουν και τους δυο, ειχα τα τυπικα.

Λάθος νοοτροπία. Η δικτύωση δεν είναι κακή και δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το βόλεμα και το ρουσφέτι του παλαιού ορθόδοξου πασοκ.
Αντιθέτως, είναι καθόλα υγιής και προτείνεται σε όλους.

Και ναι, προφανώς σε μία εταιρεία θα δώσουν μία Α προτεραιότητα στον γνωστό (ή συγγενή) εφόσον μπορεί να εγγυηθεί ο εργαζόμενος που τον προτείνει με την όποια αξιοπιστία φέρει ο ίδιος.
Με αυτόν τον τρόπο, αμέσως έχει καλυφθεί ένα μέρος της συνέντευξης. Υπάρχουν και περιπτώσεις που την πατάνε, αλλά, όπως όλα στην ζωή, υπάρχουν και αυτές οι εξαιρέσεις. Οι πλείστοι ανήκουν παραπάνω.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/10/2024 στις 12:47 ΜΜ, MariosX είπε

Θα επιμείνω: 

1. Ξαδέρφη δικηγόρος ξεκίνησε σε γνωστό δικηγορικό γραφείο, έκατσε 3 χρόνια, απέκτησε εμπειρία και άνοιξε δικό της δικηγορικό γραφείο.

2. Λογιστής, δούλευε 5 χρόνια ως βοηθός λογιστή ο οποίος πήρε την σύνταξη του και έδωσε το πελατολόγιο του, σήμερα έχει ανοίξει γραφείο, έχει 5 άτομα προσωπικό και δεν προλαβαίνει να βγάζει δουλειά.

1, 2, 3 τα οικονομάνε καλά αλλά για να τα οικονομήσουν όλοι τους, δώσανε τον αγώνα τους. 

Λοιπόν να πω και εγώ την δική μου ιστορία.

Μια μέρα καθώς πήγαινα για μια συνέντευξη, συνάντησα στον δρόμο έναν πολύ λυπημένο σκύλο. Είχα ήδη αργήσει για την συνέντευξη, και στην αρχή τον προσπέρασα. Αυτός με ακολούθησε, σαν να θέλει παρέα, και εγώ τον αγνοούσα, όμως τελικά δεν άντεξα, έκατσα, τον χαϊδεψα, παίξαμε λίγο, πήρα αγόρασα και τροφή και του έδωσα... Μέχρι που χαρούμενος έφυγε μόνος του.

Πάω στην συνέντευξη με 30 λεπτά καθυστέρηση και λέω σίγουρα θα μου πούνε άργησες, άστο δεν μας κάνεις. Περιμένω στην αναμονή 20 λεπτά και με καλούνε λέγοντας πως θέλει να μου μιλήσει ο CEO της εταιρείας. Ανοίγω λοιπόν την πόρτα του γραφείου του CEO και τι να δω; Ο CEO ήταν ο σκύλος. Ναι ο σκύλος! Και χωρίς καν να μου πάρει συνέντευξη, μου λέει προσλαμβάνεσαι και μου δίνει το συμβόλαιο για αναπληρωτή CEO.

Οπότε ευκαιρείες υπάρχουν, αρκεί να τις κυνηγήσεις, και να είσαι ευγενικός, γιατί δεν ξέρεις ποιος θα συναντήσεις και τι διασυνδέσεις θα έχει!!

st,small,507x507-pad,600x600,f8f8f8.jpg&

Επεξ/σία από hln3
  • Like 2
  • Confused 1
  • Haha 15

• Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...