Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, miner_2000 είπε

δεν αλλάζεις για 150 ευρώ που είναι τρίχες.

Είσαι να μου δίνεις 150 ευρώ το μήνα; Δεν ζητάω τίποτα, τρίχες ζητάω.

• Like 2
  • Απαντ. 321
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
56 minutes ago, panosena said:

Είσαι να μου δίνεις 150 ευρώ το μήνα; Δεν ζητάω τίποτα, τρίχες ζητάω.

Δεν διάβασα όλα τα post του συγκεκριμένου thread για να ξέρω τι και πώς. 

Τα 150 ευρώ είναι τρίχες στις μέρες μας, όπως ανέφεραν οι περισσότεροι, το να πας σε καινούργια δουλειά δεν είναι μόνο τα χρήματα, είναι και να μάθεις την νέα δουλειά, τις γνωριμίες και ότι μπορεί να δουλεύεις και πολύ παραπάνω γιατί άλλο να κάνεις την ίδια δουλειά 20 χρόνια και να σου βγαίνει στο αυτόματο και άλλο να ξεκινάς κάτι καινούργιο από την αρχή. 

Επιπρόσθετα, εγώ  θα θίξω τον επαγγελματισμό. Οι περισσότεροι μαθαίνουν να κάνουν μια συγκεκριμένη δουλειά χωρίς κάποια εξειδίκευση και δεν το κουνανε για κανένα λόγο. Δλδ δεν κάθονται να μαθουν κάποια συγκεκριμένη ειδίκευση η οποία θα τους επιτρέπει να τους ζητάει η ίδια η αγορά ή και να ανοίξουν κάτι δικό τους. Όπου ειδίκευση: λογιστές, δικηγόροι, γιατροί, προγραμματιστές, μηχανικοί, ηλεκτρονικοί κτλ

Δημοσ.

Έχοντας διαβάσει το νήμα να πω και εγώ την άποψη μου, που ίσως και να είναι λάθος αλλά έτσι τα βλέπω.

Οι μισθοί είναι χαμηλοί και οι δουλειές που πληρώνουν θέλουν εξειδίκευση, μαμήσι, σπανίζουν ή όλα τα παραπάνω. Καλό μισθό χωρίς ειδίκευση και χωρίς να γίνεσαι στυμμένη λεμονόκουπα, σωματικά ή ψυχικά, υπάρχουν αλλά είναι σα να κερδίζεις το τζόκερ. Όπου υπάρχουν συνήθως οι προσλήψεις γίνονται μέσω γνωστών και άρα αν δεν είναι μέσα στο κύκλο τους δε θα το μάθεις ποτέ, ή άμα δημοσιευτεί αγγελία η θέση θα καλυφθεί ΑΜΕΣΑ. Άμα εργαδότης που δίνει παχυλό μισθό μένει στα αζήτητα τότε κάτι βρωμάει, αν όχι τότε είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Στη τελική είναι προσφορά και ζήτηση, αν υπήρχαν αρκετές εύκολες δουλειές που δίνουν καλά λεφτά τότε κανένας δε θα πήγαινε στις κωλοδουλειές που πληρώνουν ψίχουλα, εφόσον ο κόσμος πάει σ αυτές τότε προφανώς ή ειναι όλοι χαζοί ή δεν υπάρχουν αρκετές καλές δουλειές για όλους. Εγώ πιστεύω πως ο κόσμος είναι έξυπνος, και ας κάνει πολλά χαζά, οπότε κρίνω πως καλές δουλείες που πληρώνουν σπανίζουν.

Τα κουπόνια ΔΕΝ αντικαθιστούν το μισθό, χωρίς να σημαίνει πως είναι άχρηστα ως έξτα "τυράκι". Θα μου πει κάποιος γιατί δε προτιμάς αυτά τα έξτρα να τα πάρεις ως κάποια αύξηση? Προσωπικά και τα δυο κάνω καθώς έχω πάρει 2 καλούτσικες αυξήσεις μέσα σε 3 χρόνια, αλλά και τα κουπόνια ως εξτραδάκι με συμφέρουν. Όπως ειπώθηκε νωρίτερα στον εργοδότη βγαίνει πιο φτηνά να δώσει κουπόνια καθώς δε θα το πληρώσει σε δώρα, ασφάλεια, εφορία, κλπ. Από τη στιγμή που το κουπόνι εξαφανίζεται ούτως ή άλλως, καθως το ΣΜ είναι μεγάλο έξοδο, θα έχανα αν ζητούσα την αξία της παροχής αυτής σε χρήματα.

Και για να μην είμαι τελείως εκτός θέματος, από τη στιγμή που δε σ αρέσει εκεί που είσαι και αύξηση δε παίζει να δεις ποτέ, έτσι καταλαβαίνω δηλαδή, στη θέση σου θα έφευγα. Κανείς δε ξέρει τι θα γίνει αύριο, μπορεί η εταιρεία που είσαι σήμερα να βάλει λουκέτο και να μείνεις στα αζήτητα, οπότε κάνε αυτό που θα βελτιώσει τη ζωή σου σήμερα. Μέχρι σήμερα είχες καλύψει τις ανάγκες σου με το τωρινο σου μισθό και έβαζες στην άκρη Χ ποσό, ίσως 50 ίσως 200, τώρα θα βάζεις Χ+150 που είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά.

Συγνώμη που σας ζάλισα, καλή τύχη σε ότι κάνετε

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό με το εκ του ασφαλούς είναι μεγάλη παγίδα που την πατάμε πολλοί . Κάτσε εδώ στα σίγουρα...

Χρειαζόμαστε τις αλλαγές για διάφορους λόγους . Απλά μη πάμε γουρούνι στο σακί , κάνουμε μια έρευνα πρώτα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, MariosX είπε

Δλδ δεν κάθονται να μαθουν κάποια συγκεκριμένη ειδίκευση η οποία θα τους επιτρέπει να τους ζητάει η ίδια η αγορά ή και να ανοίξουν κάτι δικό τους. Όπου ειδίκευση: λογιστές, δικηγόροι, γιατροί, προγραμματιστές, μηχανικοί, ηλεκτρονικοί κτλ

Εδώ  διαφωνώ, έχουμε υπερπληθώρα από όλες τις ειδικότηττες που αναφέρεις.
Αυτά που μας λείπουν είναι τεχνικοί, όχι δικηγόροι, λογιστές, γιατροί.
Ξέρω δικηγόρους που πεινάνε ή βγάζουν ένα βασικό μισθό.

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ.

Υπάρχουν ακομα εταιριες που ψάχνουν προσωπικο με βαση τον ταδε υπαλληλο να προτεινει τον γνωστο του για την ταδε θεση. 

Ετσι πολλοι λιγοι που αξιζουν εχουν τα προσοντα τρεχουν και για αυτον που μπηκε με μεσον, εχει τον γνωστο που θα πει μια παραπανω κουβεντα για τον δικο του και θα κακολογισει τον αγνωστο.

Οι εργοδοτες πολλες φορες εχουν εμπιστοσυνη σε ατομα που απλα τους εξυπηρετουν σε διαφορα τερτιπια που θέλουν να κανουν και ετσι περναει και ο λογος τους. Παντα σιχαινομουν και τους δυο, ειχα τα τυπικα.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, panosena said:

Εδώ  διαφωνώ, έχουμε υπερπληθώρα από όλες τις ειδικότηττες που αναφέρεις.
Αυτά που μας λείπουν είναι τεχνικοί, όχι δικηγόροι, λογιστές, γιατροί.
Ξέρω δικηγόρους που πεινάνε ή βγάζουν ένα βασικό μισθό.

Θα επιμείνω: 

1. Ξαδέρφη δικηγόρος ξεκίνησε σε γνωστό δικηγορικό γραφείο, έκατσε 3 χρόνια, απέκτησε εμπειρία και άνοιξε δικό της δικηγορικό γραφείο.

2. Λογιστής, δούλευε 5 χρόνια ως βοηθός λογιστή ο οποίος πήρε την σύνταξη του και έδωσε το πελατολόγιο του, σήμερα έχει ανοίξει γραφείο, έχει 5 άτομα προσωπικό και δεν προλαβαίνει να βγάζει δουλειά.

3. Γιατρός φίλη, σπούδασε Ιατρική 5+ χρονιά. διορίστηκε στο Αττικό Νοσοκομείο, δούλεψε κάποια χρόνια ως παιδίατρος, έκανε μεταπτυχιακό και έδωσε εξετάσεις και πήρε και την ειδικότητα. Έκανε αίτηση στο ΈΣΠΑ και άνοιξε δικό της ιατρείο. 

1, 2, 3 τα οικονομάνε καλά αλλά για να τα οικονομήσουν όλοι τους, δώσανε τον αγώνα τους. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εμένα ξαδέρφες μου είναι οι δύο δικηγορίνες που αναφέρομαι και άλλος ένας είναι δικηγόρος μου.
Οι δυο ξαδέρφες μου δουλεύανε όταν τελειώσανε τη σχολή σε δικηγορικά γραφεία.
Όχι γνωστά.
Η μία άνοιξε δικηγορικό γραφείο, απ' ότι έχω καταλάβει βγάζει δεν βγάζει τα έξοδα του γραφείου.
Η άλλη δουλεύει εδώ και 5 χρόνια σερβιτόρος.
Ο δικηγόρος μου τον έχω κόψει να βγάζει κάνα χιλιάρικο το μήνα.
(πάντως τις δυο δικές μου δίκες που έχει αναλάβει τις κέρδισε)

Όπως καταλαβαίνεις περιπτωσιολογούμε. Όχι, η αγορά δεν χρειάζεται δικηγόρους (λογιστές, γιατρούς), έχει γκώσει από δαύτους.

Αναφορά σε κείμενο

Έτσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου διμήνου του έτους 2024  διαμορφώνεται στις -7.454 θέσεις εργασίας

Τα επαγγέλματα με την μεγαλύτερη ζήτηση

Στις προσλήψεις του Φεβρουαρίου, δέκα επαγγέλματα εμφάνισαν την μεγαλύτερη ζήτηση. Συγκεκριμένα, σε αυτά έγιναν οι 116.570 από τις συνολικά 196.462 προσλήψεις του μήνα.

Τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση ήταν: 

• Υπάλληλοι γραφείου με 24.622 προσλήψεις,
  • Ανειδίκευτοι εργάτες με 12.189 προσλήψεις,
  • Σερβιτόροι και βοηθοί σερβιτόροι με 15.483 προσλήψεις,
  • Διδακτικό προσωπικό με 5.195 προσλήψεις,
  • Πωλητές και ταμίες με 15.029 προσλήψεις,
  • Μάγειροι με 10.701 προσλήψεις,
  • Οδηγοί με 8.106 προσλήψεις,
  • Μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές, ζογκλέρ και διάφοροι άλλοι καλλιτέχνες με 18.767 προσλήψεις
  • Λαντζέρηδες με 4.934 προσλήψεις,
  • Καμαριέρες με 1.544 προσλήψεις.

Μάλλον ούτε και τεχνικούς...

Επεξ/σία από panosena
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, MariosX είπε

Δεν διάβασα όλα τα post του συγκεκριμένου thread για να ξέρω τι και πώς. 

Τα 150 ευρώ είναι τρίχες στις μέρες μας, όπως ανέφεραν οι περισσότεροι, το να πας σε καινούργια δουλειά δεν είναι μόνο τα χρήματα, είναι και να μάθεις την νέα δουλειά, τις γνωριμίες και ότι μπορεί να δουλεύεις και πολύ παραπάνω γιατί άλλο να κάνεις την ίδια δουλειά 20 χρόνια και να σου βγαίνει στο αυτόματο και άλλο να ξεκινάς κάτι καινούργιο από την αρχή. 

Επιπρόσθετα, εγώ  θα θίξω τον επαγγελματισμό. Οι περισσότεροι μαθαίνουν να κάνουν μια συγκεκριμένη δουλειά χωρίς κάποια εξειδίκευση και δεν το κουνανε για κανένα λόγο. Δλδ δεν κάθονται να μαθουν κάποια συγκεκριμένη ειδίκευση η οποία θα τους επιτρέπει να τους ζητάει η ίδια η αγορά ή και να ανοίξουν κάτι δικό τους. Όπου ειδίκευση: λογιστές, δικηγόροι, γιατροί, προγραμματιστές, μηχανικοί, ηλεκτρονικοί κτλ

Συγγνωμη αλλα τι θες να πεις με τον επαγγελματισμο; Δεν καταλαβα, οτι δεν θα πρεπε να φυγει ή ποιο ειναι το point?

Αν εισαι στην Ελλαδα και παιρνεις 1000€ τα 150€ μονο τριχες δεν ειναι. Ειναι 15%. Αν εκανες παιδι τωρα και παρεις τα 150€ να τα επενδυεις σε ενα ETF καθε μηνα το παιδι σου στα 18 του θα εχει ενα κομποδεμα γυρω στις 50-80 χιλιαδες ευρω. 

Επισης οταν παρεις τον νεο σου μισθο πλεον το baseline ειναι 1150€. Οποτε ξαναβγεις στην αγορα εργασιας (ή εκει που εισαι) θα αναζητας αυξηση απο αυτο το ποσο. Στην Ελλαδα ειμαστε. Τι δεν ειναι τριχες δηλαδη; Περιμενεις να παιρνεις 1000€ και να παρεις προταση για 2000€ για να αλλαξεις; Αν περιμενεις αυτο τοτε ναι, δεν θα αλλαξεις ποτε. Σιγα σιγα ανεβαινεις, με το κοστος φυσικα του να το ψαχνεις συνεχεια, να μαθαινεις καινουριες δουλειες κλπ, ναι σε ολα αυτα. Αλλα απο καπου ξεκινας, τα 1000 δεν θα γινουν 2000 σε μια νυχτα. 

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Babis_allos είπε

Συγγνωμη αλλα τι θες να πεις με τον επαγγελματισμο; Δεν καταλαβα, οτι δεν θα πρεπε να φυγει ή ποιο ειναι το point?

Αν εισαι στην Ελλαδα και παιρνεις 1000€ τα 150€ μονο τριχες δεν ειναι. Ειναι 15%. Αν εκανες παιδι τωρα και παρεις τα 150€ να τα επενδυεις σε ενα ETF καθε μηνα το παιδι σου στα 18 του θα εχει ενα κομποδεμα γυρω στις 50-80 χιλιαδες ευρω. 

Επισης οταν παρεις τον νεο σου μισθο πλεον το baseline ειναι 1150€. Οποτε ξαναβγεις στην αγορα εργασιας (ή εκει που εισαι) θα αναζητας αυξηση απο αυτο το ποσο. Στην Ελλαδα ειμαστε. Τι δεν ειναι τριχες δηλαδη; Περιμενεις να παιρνεις 1000€ και να παρεις προταση για 2000€ για να αλλαξεις; Αν περιμενεις αυτο τοτε ναι, δεν θα αλλαξεις ποτε. Σιγα σιγα ανεβαινεις, με το κοστος φυσικα του να το ψαχνεις συνεχεια, να μαθαινεις καινουριες δουλειες κλπ, ναι σε ολα αυτα. Αλλα απο καπου ξεκινας, τα 1000 δεν θα γινουν 2000 σε μια νυχτα. 

Θα θελα να μάθω το etf αυτό. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Rebelos2018 είπε

Θα θελα να μάθω το etf αυτό. 

Το ETF που αν βαζεις 150€ το μηνα σε δεκαοχτω χρονια θα σου δωσει 50-80k? 

Ο υπολογισμος εγινε με average annual return 5-9%, λιγοτερο απο οποιοδηποτε index του S&P500 ιστορικα. 

Εγω επενδυω κυριως σε IWDA/EUNL/VWCE, δευτερευων σε VUSA και λιγο σε EIMI. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
41 minutes ago, Babis_allos said:

Τρίχες είναι. Δεν ανέφερα αποκλειστικά το χρηματικό ποσό. Ανέφερα κι άλλα.

Το ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα δεν μου λέει τίποτα απολύτως. Υπάρχουν κλάδοι και κλάδοι που μπορείς να ανέβεις απότομα όπως η πληροφορική ή αν είσαι λογιστής να ανοίξεις δικό σου γραφείο. 

Δεν έχουν την ίδια εξέλιξη όλα τα επαγγέλματα και υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπου η εξέλιξη είναι εκθετική.

Δεν είμαστε όλοι το ιδιο και προφανώς και δεν λειτουργούμε με την ίδια νοοτροπία. 

Ακόμα και +15% όπως λες. Το ποσοστό δεν μου λέει τίποτα. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MariosX είπε

αν είσαι λογιστής να ανοίξεις δικό σου γραφείο.

Συγκρίνεις ανόμοια πραγματα, ο ένας είναι μισθωτός ('λογιστής'), ο άλλος ελεύθερος επαγγελματίας ('να ανοίξεις δικό σου γραφείο').

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, MariosX είπε

Τρίχες είναι. Δεν ανέφερα αποκλειστικά το χρηματικό ποσό. Ανέφερα κι άλλα.

Το ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα δεν μου λέει τίποτα απολύτως. Υπάρχουν κλάδοι και κλάδοι που μπορείς να ανέβεις απότομα όπως η πληροφορική ή αν είσαι λογιστής να ανοίξεις δικό σου γραφείο. 

Δεν έχουν την ίδια εξέλιξη όλα τα επαγγέλματα και υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπου η εξέλιξη είναι εκθετική.

Δεν είμαστε όλοι το ιδιο και προφανώς και δεν λειτουργούμε με την ίδια νοοτροπία. 

Ακόμα και +15% όπως λες. Το ποσοστό δεν μου λέει τίποτα. 

Το να ξεπετας ενα 15% ως τριχες επειδη σε καποιους κλαδους ειναι μικρο ποσοστο απλα δειχνει ανικανοτητα να κοιταξεις εξω απ την δικη σου πραγματικοτητα.  Τυχαια αν γκουγκλαρεις ποια ειναι η μεση αυξηση μισθου αλλαγης εργασιας παγκοσμιως, ουτε καν Ελλαδισταν, το πρωτο αποτελεσμα βγαινει 10-20% παρεπιπτοντως. 

Αν ενας ειναι σ εναν μεσο κλαδο οπου η μεση αυξηση ειναι ιση με την μεση αυξηση της αγορας και στον οποιο η συμβουλη ειναι οτι «ειναι τριχες αυτη η αυξηση επειδη σ εναν αλλο κλαδο δινουν 50%» τοτε το μονο που θα καταφερει η συμβουλη σου ειναι να πεισει τον αλλο να κατσει στ αυγα του και μετα απο αλλα 15 χρονια να παιρνει ακομη 1000€ (αντε λιγο παραπανω αν του κανουν τη χαρη να του κανουν αυξηση για πληθωρισμο που και που - αλλα σιγουρα οχι ολη την αυξηση του πληθωρισμου) ενω ενας αλλος με αλλαγες καθε 4 χρονια για αυτο το (τριχες) 15% απορεί πλεον να παιρνει διπλασιο μισθο. 

Οποτε η συμβουλη σου εσενα ειναι οτι αν δεν εισαι ηδη σ εναν απ τους κλαδους με αυξημενη εξελιξη, μην εξελιχθεις ποτε. Περιφημα. 

• Like 1
Δημοσ.
11 minutes ago, Babis_allos said:

Το να ξεπετας ενα 15% ως τριχες επειδη σε καποιους κλαδους ειναι μικρο ποσοστο απλα δειχνει ανικανοτητα να κοιταξεις εξω απ την δικη σου πραγματικοτητα.  Τυχαια αν γκουγκλαρεις ποια ειναι η μεση αυξηση μισθου αλλαγης εργασιας παγκοσμιως, ουτε καν Ελλαδισταν, το πρωτο αποτελεσμα βγαινει 10-20% παρεπιπτοντως. 

Αν ενας ειναι σ εναν μεσο κλαδο οπου η μεση αυξηση ειναι ιση με την μεση αυξηση της αγορας και στον οποιο η συμβουλη ειναι οτι «ειναι τριχες αυτη η αυξηση επειδη σ εναν αλλο κλαδο δινουν 50%» τοτε το μονο που θα καταφερει η συμβουλη σου ειναι να πεισει τον αλλο να κατσει στ αυγα του και μετα απο αλλα 15 χρονια να παιρνει ακομη 1000€ (αντε λιγο παραπανω αν του κανουν τη χαρη να του κανουν αυξηση για πληθωρισμο που και που - αλλα σιγουρα οχι ολη την αυξηση του πληθωρισμου) ενω ενας αλλος με αλλαγες καθε 4 χρονια για αυτο το (τριχες) 15% απορεί πλεον να παιρνει διπλασιο μισθο. 

Οποτε η συμβουλη σου εσενα ειναι οτι αν δεν εισαι ηδη σ εναν απ τους κλαδους με αυξημενη εξελιξη, μην εξελιχθεις ποτε. Περιφημα. 

Ξανά λέω ανέφερα εξαρχής κι άλλα πράγματα . Εσύ επικεντρωνεσαι στο ποσοστό εγώ ανέφερα και χρόνο + να ξανά μάθεις την άλλη δουλειά από το 0. Τρίχες είναι. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...