Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν λες το αφεντικό σ σου αρνήθηκε ποτέ ηταν η προηγούμενη αύξηση που πήρες? Επίσης τι σου πε? Ότι δε βγαίνει? 

Βέβαια μετά από 15 χρόνια να παίρνεις 1050 φαντάζομαι καθαρά θα ξεκίνησες πολύ χαμηλά. Η η δουλειά που κάνεις δεν έχει εξέλιξη πχ ταμιας

Εμάς ήταν να έρθει στην δουλειά κάποιος για 150 παραπάνω από εκεί που δούλευε. Όλα οκ δίνουμε χέρια και τελικά μωλις του κάναμε το offer μας παίρνει τηλέφωνο και μας λέει του κάναν καλύτερη αύξηση και θα μείνει στην δουλειά του. Βέβαια κατεμε το να πάρεις ένα offer δεν είναι μοχλός πίεσης για να ανέβεις . Η ίδια η εταιρεία οφείλει να το καταλάβει.  

Επεξ/σία από alexvi
  • Like 5
  • Απαντ. 321
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είναι Θέμα χρημάτων, μέτα από 15 χρόνια εργασίας ζητάς μια αύξηση και δεν στην δίνουν. Αυτό συμαίνει ότι σε θεωρούν αναλώσιμα, άρα πας στα 1200 με την σκέψη πως κι εκεί είσαι αναλώσιμος αλλά βγάζεις περισσότερα χρήματα. Αν και πιστεύω πως μόλις υποβάλεις παραίτηση θα συζητήσουν μαζί σου για μια αύξηση. 

• Like 7
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Δεν είναι Θέμα χρημάτων, μέτα από 15 χρόνια εργασίας ζητάς μια αύξηση και δεν στην δίνουν. Αυτό συμαίνει ότι σε θεωρούν αναλώσιμα, άρα πας στα 1200 με την σκέψη πως κι εκεί είσαι αναλώσιμος αλλά βγάζεις περισσότερα χρήματα. Αν και πιστεύω πως μόλις υποβάλεις παραίτηση θα συζητήσουν μαζί σου για μια αύξηση. 

Αν η θέση του μπορεί να καλυφθεί εύκολα, θα τους κάνει χάρη αν φύγει.Απλά γιατί η εταιρία γλιτώνει την αποζημίωση σε περίπτωση που θέλει να μειώσει θέσεις.Η γιατί ο TS δεν τους κάνει, η ξυπνήσει 1 ημέρα και το παίζει τρέλα afk.

Αν αύριο μεθαύριο η άλλη εταιρία τον απολύσει, δεν θα πάρει τίποτα.Βάζουν πχ 1 δικό τους γνωστό και τέλος.

Ενώ η τωρινή, δεν θα τον απολύσει γιατί δικαιούται αποζημίωση.Και αν το κάνει, ο TS βγαίνει κερδισμένος.

Αν μένει σε δικό του σπίτι και οι 2 δουλειές είναι σε ίδια απόσταση, τότε δεν θα έχει extra έξοδα μετακίνησης, γιατί αν είχε, τα 150€ θα ήταν λιγότερα.

Το θέμα είναι ότι στην τωρινή εταιρία, γνωρίζει τα πάντα, πως λειτουργεί, τον κόσμο κλπ, ενώ στην επόμενη όχι.

• Like 7
Δημοσ.

γνώμη μου φύγε αλλά φύγε με μαλακό τρόπο. πολύ πιθανό είναι να σου δώσουν την αύξηση εάν είσαι πολύτιμος στην εταιρεία (εάν πας σε διαπραγμάτευση ή δεν λες πόσα θα παίρνεις ή εάν θα πεις θα πεις παραπάνω από αυτά που σου δίνουν).

• Like 1
Δημοσ.

Μένεις εκεί που είσαι γιατί ΠΟΤΕ και ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ δεν πρέπει να χάσεις το δικαίωμα στην αποζημίωση απόλυσης.

Στη νέα δουλειά, που δεν υπάρχει αυτό, μπορούν να σε ξεφορτωθούν όποτε θέλουν. Και δε θα βγάλεις και τίποτα.

• Like 5
  • Confused 4
  • Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Πρεπει να μας πεις τι κανεις και ποσα παιρνεις, εαν εισαι απλα σε μια αποθηκη και ξεκινησες με 800ευρω και εφτασες τα 1000 ειναι αλλο.

Και πραγματικα 15 χρονια δεν τα πετας για 150€ λογω αποζημίωσης. 

Γνωστως 23 χρονια στην ιδια εταιρεια εχει σιχαθει τους παντες εκει μεσα εχει προταση απο αλλου πολλες φορες αλλα δεν φευγει γιατι δεν προκειτε να τους κανει την χαρη να χασει τα 23 χρονια, τους ειπε απολυστε με λενε οχι δεν πας πουθενα, αυξηση οχι ουτε αυτο. 

• Confused 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Niko09 είπε

Τι λετε?Δεν εψαχνα φανατικα αλλα με θελουν σε καινουργια επιχειρηση με μισθο 150 ευρω μεγαλυτερο.

Σε αυτην που βρισκομαι δεν σε διωχνουν μεχρι και την συνταξη αλλα δεν μου εκανα αυξηση που ζητησα τελευταια.

Τι θα κανατε εσεις?

Ούτε για αστείο 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι από τα άτομα που δεν θέλω να παίρνω ρίσκα στην ζωή μου και θεωρώ ότι εκεί που μπορεί να νομίζεις ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα, να είναι χειρότερα. Η να το πω αλλιώς, εχθρός του κακου μπορεί να είναι το χειρότερο εκτός από το καλό. 

Αφήνοντας πίσω τις φιλοσοφίες, όχι για 150 ευρώ και μόνο για αυτά δεν θα το κουναγα με τίποτα σε δουλειά 15 ετών. Τώρα αν προσθέσουμε μέσα σε όλα αυτά άλλες υποθέσεις σενάρια και κριτήρια για τα οποία δεν αναφέρει κάτι ο ts πέρα από το ξερό συν 150 ευρώ και 15 χρόνια, ναι εκεί μπορεί και άνετα να έφευγα. 

Μερικά σενάρια από αυτά είναι να έχει χαλάσει πολύ το κλίμα μεταξύ συναδέλφων η/και εργοδότη σε φάση όμως να μην παλεύεται άλλο, να έχεις φτάσει που λέμε στο χτένι. Άλλο είναι να θέλω να αλλάξω αντικείμενο, πες ότι σιχάθηκα το αντικείμενο μου μέχρι τώρα, σε σημείο να μου χαλάσει την ψυχολογία και πήρα απόφαση να αλλάξω αντικείμενο. Τελευταίο σενάριο βάζω τις προοπτικές εξελίξης. Από μόνο του δεν θα με έκανε να φύγω, αλλά παρουσία των προηγούμενων 2-3, αν ξέρεις ότι στην μια εταιρεία θα μείνεις στον ίδιο μισθό και θέση μέχρι πριν την σύνταξη ενώ στην άλλη θα έβλεπες προοπτικές ανελιξης σε θέση και μισθό δεν αποκλείεται και εκεί να έκανα το βήμα αλλά εφόσον συνυπάρχουν κάτι από τα προηγούμενα που είπα. 

Edit, ξέχασα να αναφέρω και τις συνθήκες η ωράριο εργασίας. Θεωρώ ως δεδομένο το ίδιο ωράριο, αν στην άλλη εταιρεία παίρνεις περισσότερα με λιγότερες ώρες κτλ. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.

Δουλειές πρέπει να αλλαζουμε για να καταλαβαίνουμε και πως δουλεύει ο κόσμος και η ζωη. Μπορει μια δουλειά να μην ειναι καλη, πας στην επόμενη. 

Εγω λεω ναι, αλλαζεις δουλειά για να κάνεις τα ιδια με 150 ευρω καθαρα το μηνα παραπάνω. 

Μην γίνεις σαν αυτούς που βολεύτηκαν 25 χρονια εργατες σε εργοστάσια που τωρα έκλεισαν και κλαίνε γιατί δεν ξέρουν να κανουν τίποτα αλλο, όντας 50 χρονών ανιδεικευτοι. 

Δεκαπέντε χρόνια στην ίδια δουλειά ειναι σαν να μου λες εγω μενω στο χωριο μου και δεν πηγαίνω παρα εξω. 

Η βολεψη ειναι κακός σύμβουλος, πρέπει να βγαίνεις συχνά εξω απο το comfort zone σου που λενε και οι Άγγλοι. 

• Like 18
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Δουλειές πρέπει να αλλαζουμε για να καταλαβαίνουμε και πως δουλεύει ο κόσμος και η ζωη. Μπορει μια δουλειά να μην ειναι καλη, πας στην επόμενη. 

Εγω λεω ναι, αλλαζεις δουλειά για να κάνεις τα ιδια με 150 ευρω καθαρα το μηνα παραπάνω. 

Μην γίνεις σαν αυτούς που βολεύτηκαν 25 χρονια εργατες σε εργοστάσια που τωρα έκλεισαν και κλαίνε γιατί δεν ξέρουν να κανουν τίποτα αλλο, όντας 50 χρονών ανιδεικευτοι. 

Δεκαπέντε χρόνια στην ίδια δουλειά ειναι σαν να μου λες εγω μενω στο χωριο μου και δεν πηγαίνω παρα εξω. 

Η βολεψη ειναι κακός σύμβουλος, πρέπει να βγαίνεις συχνά εξω απο το comfort zone σου που λενε και οι Άγγλοι. 

Ναι ενώ αν είσαι 50-60 και έχεις αλλάξει ένα σωρό εταιρείες θα σε πάρουν. Δεν ισχύει αυτό που λες, το ίδιο πρόβλημα εύρεσης εργασιας θα έχεις με αυτόν που άλλαξε δουλειές, το θέμα είναι ηλικιακο. Ούτε συμφωνώ στο πρέπει να αλλάζουμε γιατί να βλέπουμε αλλα πράγματα στην ζωή και μπλα μπλα. Να σε δω μετά άμα μείνεις άνεργος και τελειώσουν τα λεφτά τι θα πεις στην γυναίκα και τα παιδιά σου, εκτός αν δεν έχεις από αυτά και δεν σε νοιάζει τίποτα, ότι αποφάσεις και να λάβεις θα έχεις μόνο εσύ τις συνέπειες εκεί πάω πάσο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ουτε παραεξω από το χωριό ούτε από το comfort zone σου να βγεις, τώρα άμα αρέσει αυτό σε κάποιους είναι δικό τους θέμα, αυτα μας φάγανε. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Ναι ενώ αν είσαι 50-60 και έχεις αλλάξει ένα σωρό εταιρείες θα σε πάρουν. Δεν ισχύει αυτό που λες, το ίδιο πρόβλημα εύρεσης εργασιας θα έχεις με αυτόν που άλλαξε δουλειές, το θέμα είναι ηλικιακο. Ούτε συμφωνώ στο πρέπει να αλλάζουμε γιατί να βλέπουμε αλλα πράγματα στην ζωή και μπλα μπλα. Να σε δω μετά άμα μείνεις άνεργος και τελειώσουν τα λεφτά τι θα πεις στην γυναίκα και τα παιδιά σου, εκτός αν δεν έχεις από αυτά και δεν σε νοιάζει τίποτα, ότι αποφάσεις και να λάβεις θα έχεις μόνο εσύ τις συνέπειες εκεί πάω πάσο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ουτε παραεξω από το χωριό ούτε από το comfort zone σου να βγεις, τώρα άμα αρέσει αυτό σε κάποιους είναι δικό τους θέμα, αυτα μας φάγανε. 

Δεν θα κατσω να το τραβηξω το θεμα σε αντιπαραθεση, ο καθενας κανει οτι θελει και ζει οπως θελει, εγω απλα ειπα τη γνωμη μου.
Ας κατσει ο φιλος εκει που του αρνηθηκαν την αυξηση και να κανει το πλανο του για την υπολοιπη ζωη του με ακριβως το ιδιο μισθο, μιας και δεν προκειται να παρει ποτε αυξηση ετσι γλυκα που την καταπιε την αρνηση.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Niko09 είπε

Τι λετε?Δεν εψαχνα φανατικα αλλα με θελουν σε καινουργια επιχειρηση με μισθο 150 ευρω μεγαλυτερο.

Σε αυτην που βρισκομαι δεν σε διωχνουν μεχρι και την συνταξη αλλα δεν μου εκανα αυξηση που ζητησα τελευταια.

Τι θα κανατε εσεις?

Σε πόσα χρόνια βγαίνεις σε σύνταξη;

Η νέα εργασία παίρνει να διαπραγματευτείς μεγαλύτερη αμοιβή;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Σε πόσα χρόνια βγαίνεις σε σύνταξη;

Η νέα εργασία παίρνει να διαπραγματευτείς μεγαλύτερη αμοιβή;

Σε 20 χρονια

Δεν νομιζω

Δημοσ.

Δεν αξιζει να χαραμίσει κανενας όλα τα χρονια της ζωης του σε μια εργασία επειδη ίσως / κάπου / κάποτε μπορει να πάρει μαζεμένους μισθους 2 ετών. Ξέρω ότι παίζει πολύ αυτό το "να βρεις μια μονιμη δουλιτσα, να εχεις το μόνιμο μισθο σου", αλλά εγω προσωπικά το θεωρώ καταθληπτικό. Από εκει και πέρα έχει να κάνει με το πόσο ευκολα μπορεις να βρεις δουλειά και να προσαρμοστείς σε αυτήν. Ο μόνος λόγος που θα το διπλοσκεφτόμουν προς το να μη φύγω, είναι το ότι μιλας για ίδιο τομέα εργασίας και όχι κάτι που ήθελες παραπάνω.

• Like 7
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, xaerialtwistx είπε

Δεν αξιζει να χαραμίσει κανενας όλα τα χρονια της ζωης του σε μια εργασία επειδη ίσως / κάπου / κάποτε μπορει να πάρει μαζεμένους μισθους 2 ετών. Ξέρω ότι παίζει πολύ αυτό το "να βρεις μια μονιμη δουλιτσα, να εχεις το μόνιμο μισθο σου", αλλά εγω προσωπικά το θεωρώ καταθληπτικό. Από εκει και πέρα έχει να κάνει με το πόσο ευκολα μπορεις να βρεις δουλειά και να προσαρμοστείς σε αυτήν. Ο μόνος λόγος που θα το διπλοσκεφτόμουν προς το να μη φύγω, είναι το ότι μιλας για ίδιο τομέα εργασίας και όχι κάτι που ήθελες παραπάνω.

Ίδιος τομέας εργασίας είναι αλλά τον τελευταίο καιρό χωρίς λόγο σιχαθηκα το περιβάλλον,τους συναδέλφους,το κλίμα γενικά.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...