Προς το περιεχόμενο

Θ' αλλαζατε επιχειρηση που εργαζεστε μετα απο 15 χρονια για διαφορα 150 ευρω στο μισθο?

Niko09

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, great said:

ειναι αθλιο απο την πλευρα του εργοδοτη, θα σας δωσουμε αυξηση 60€ αλλα θα ειναι κουπουνια διοτι η εταιρεια νοιαζετε για σας και με τα κουπουνια δεν εχετε φορο και τα κανετε οτι θελετε. Και μετα απο 4 μηνες ξερετε δεν βγαινει το συστημα θα τα κοψουμε. Ενω την αυξηση δεν την κοβεις ετσι. 

Και μια δευτερη ιστορια ακομα πιο τραγικη που μου εχει γινει και αυτη, νεα δουλεια, συμφωνουμε στα λεφτα, μετα απο μια μερα με παιρνει απο το λογιστηριο μου λεει δεν ξερω αν στο ειχαν πει αλλα δεν ειανι 1200 ειανι 1100 και τα 100 ευρω κουπονια, οκ λεω εγω ανεργος ημουν παμε. Φυσικα στο 1 μηνα τους μπουμπουνισα και στο γιατι φευγεις λεω τα λεφτα ηταν τοσα και μου δωσατε κουπονια και να ανοιγουμε μια κουβεντα τωρα οτι τα κκουπονια ειναι λεφτα!!!!!!! λεω οχι τα κουπουνια ειναι κουπονια οχι μου λεει ειναι λεφτα, και να γινεται αυτο περα δοθε. Μου ηρθε να του πω σορρυ αλλα στο στριπτιτζαδικο δεν τα δεχοναι τα κοριτσια !!!

Και το καλυτερο, ναι αλλα μας ειπες οτι σημερα φευγεις δεν γινεται πρεπει να μας δωσεις δυο βδομαδες, και απανταω σορρυ εαν μεαπολυατε θα μου δινατε δυο βδομαδες, φυσικα μου λεει, αντε γεια λεω ευχαριστω.

Αυτο που δεν καταλαβαίνετε και είναι λογικό γιατί δεν είστε απτην πλευρά του εργοδότη, είναι ότι τα κουπόνια που λες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, συνεπώς κοστίζουν ΛΙΓΟΤΕΡΟ στον εργοδότη. 

Μπορείς λοιπόν πολύ άνετα να τους ρωτησεις αντί για 100€ κουπόνια πόσο βγαίνει η αντιστοιχία να τα πάρεις μετρητά. Λογικά γύρω στα 75€ θα σου πουν, οπότε εκεί επιλέγεις αν θα πάρεις την επιλογή κουπόνι 100€ ή μετρητουμπα 75€ στο χέρι.

Το λέω γιατί ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΕΣΥ, αυτό που τελικά θα πάρεις είναι αυτό που η εταιρεία μπορεί ΚΑΙ θέλει να δώσει. 

Στην περίπτωση του αδερφού μου, πληρώνεται με σχεδόν βασικό μισθό αλλά +500€ κουπόνια στο χέρι.

Οταν τους έκανε ακριβώς αυτήν την ερώτηση του είπαν οκ πάρε 350€ στο μισθό. 

ΠΡΟΦΑΝΩΣ επιλέγει τα κουπόνια. Είναι και αυτά λεφτά μάγκες. Ξυπνήστε λίγο.

2 hours ago, great said:

ειναι αθλιο απο την πλευρα του εργοδοτη, θα σας δωσουμε αυξηση 60€ αλλα θα ειναι κουπουνια διοτι η εταιρεια νοιαζετε για σας και με τα κουπουνια δεν εχετε φορο και τα κανετε οτι θελετε. Και μετα απο 4 μηνες ξερετε δεν βγαινει το συστημα θα τα κοψουμε. Ενω την αυξηση δεν την κοβεις ετσι. 

Όντως δεν έχεις φόρο, μέχρι κάποιο νούμερο.

Οπως δεν έχουν ούτε αυτοί όπως είπα προηγουμένως.

Εντελως φιλικά, είναι μια χαρά deal. 

Το αν κόβονται ή όχι, αναφέρεται στη σύμβαση που υπογράφεις και στην οποία προφανώς είναι και τα ticket restaurant κουπόνια κανονικότατα.

Το μοναδικό που όντως χάνεις είναι ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ να είναι και αυτά x14 μισθούς, αλλά και επίσης ότι σε περίπτωση απόλυσης προφανώς δεν προσμετρώνται.

Παρολαυτά, οι περισσότερες επιχειρήσεις το κάνουν ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ παροχής στον υπάλληλο, και έξοδα για την εταιρία.

Προφανώς έχεις δικαίωμα να μην τα δεχτείς και να αναζητήσεις κάποια άλλη εταιρία που θα στα δώσουν.

Πολλά μπορεί να είναι κόλπα για να σε φάνε οι εργοδότες. Τα κουπόνια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Και στο λέω φιλικά!

Επεξ/σία από polaki
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 321
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

- Η εξαγωγη του φρονιμίτη ειναι στα 100€.

- Ορίστε γιατρέ.

- Τι είναι αυτό;!

- Κουπόνι γιατρέ. Κι αυτό λεφτά είναι!

- ...

(Και αλλα ποσα τετοια παραδειγματα...)

• Like 4
  • Confused 1
  • Haha 4

Τα κουπόνια είναι μια χαρά, όταν δεν διαφημίζονται σαν μισθός. Προφανώς δεν έχει καμία σχέση το να παίρνεις 200€ κουπόνια με 200€ καθαρά.

Από την άλλη, μετά τα 120€ το μήνα τα κουπόνια φορολογούνται κανονικά, όποτε δεν θα κάνουν και την τρομερή διάφορα, είναι μια καλή έξτρα παροχή βέβαια, αλλά μέχρι εκεί.

Τώρα το να παίρνεις 500€ σε κουπόνια, δεν ξέρω πως βγάζει νόημα. είτε είναι μαύρα, με ότι συνεπάγεται αυτό, είτε φορολογούνται κανονικά οπότε πιανεσαι μαλακας.

• Like 4

29 λεπτά πριν, polaki είπε

Αυτο που δεν καταλαβαίνετε και είναι λογικό γιατί δεν είστε απτην πλευρά του εργοδότη, είναι ότι τα κουπόνια που λες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, συνεπώς κοστίζουν ΛΙΓΟΤΕΡΟ στον εργοδότη. 

Μπορείς λοιπόν πολύ άνετα να τους ρωτησεις αντί για 100€ κουπόνια πόσο βγαίνει η αντιστοιχία να τα πάρεις μετρητά. Λογικά γύρω στα 75€ θα σου πουν, οπότε εκεί επιλέγεις αν θα πάρεις την επιλογή κουπόνι 100€ ή μετρητουμπα 75€ στο χέρι.

Το λέω γιατί ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΕΣΥ, αυτό που τελικά θα πάρεις είναι αυτό που η εταιρεία μπορεί ΚΑΙ θέλει να δώσει. 

Στην περίπτωση του αδερφού μου, πληρώνεται με σχεδόν βασικό μισθό αλλά +500€ κουπόνια στο χέρι.

Το αν κόβονται ή όχι, αναφέρεται στη σύμβαση που υπογράφεις και στην οποία προφανώς είναι και τα ticket restaurant κουπόνια κανονικότατα.

Το μοναδικό που όντως χάνεις είναι ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ να είναι και αυτά x14 μισθούς, αλλά και επίσης ότι σε περίπτωση απόλυσης προφανώς δεν προσμετρώνται.

Παρολαυτά, οι περισσότερες επιχειρήσεις το κάνουν ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ παροχής στον υπάλληλο, και έξοδα για την εταιρία.

Προφανώς έχεις δικαίωμα να μην τα δεχτείς και να αναζητήσεις κάποια άλλη εταιρία που θα στα δώσουν.

Πολλά μπορεί να είναι κόλπα για να σε φάνε οι εργοδότες. Τα κουπόνια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Και στο λέω φιλικά!

Αν έχεις συμφωνήσει σε ένα καθαρό μισθό έχεις υπογράψει μία σύμβαση με συγκεκριμένο μισθό αυτά πρέπει να βάλει στον τραπεζικό σου λογαριασμό και να φαίνονται στο μηνιαίο σου εκκαθαριστικό. Τα κουπόνια σουπερ μαρκετ, κάρτα καυσίμου επίσης σημαντική παροχή όπως και το πακέτο της έξτρα ιδιωτικής ασφάλειας είναι στο πακέτο για να κάνουν την θέση πιο ελκυστική και να κάνουν τη ζωή των υπαλλήλων πιο εύκολη. Με τα κουπόνια όμως δεν πληρώνεις τις υποχρεώσεις σου στα δάνεια. Επιπλέον τα κουπόνια δεν είναι εισφορές για τον συντάξιμο μισθό, που σημαίνει πιο μικρή σύνταξη, μην το ξεχνάμε πολύ σημαντικό όσο και αν φαίνεται μακρινό.Και βέβαια δεν υπολογίζονται στην αποζημίωση απόλυσης.

• Like 6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, skritikos είπε

Μια από τις μεγαλύτερες ανοησίες που έχει χαρακτηρίσει τους Έλληνες στην ιστορία τους.

Η φτώχια, είτε πραγματική είτε σχετική, θέλει πλάνο και σκληρή δουλειά. Όχι προπαραγγελία του τελευταίου iPhone (π.χ.) με δόσεις και χρήματα που δεν υπάρχουν (διαβάζω το thread με τις προπαραγγελίες του 16 και δεν ξέρω αν θέλω να γελάσω ή να κλάψω).

Γιατί είναι τόσο αστείο να μπει κάτι σε δόσεις; Ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα πως το γνωρίζεις; 

@Malthador ενδιαφέρουσα η έρευνα για το κάθε πότε αλλάζουν κινητό οι Έλληνες vs Γερμανούς. Βλέποντας όμως ότι οι περισσότεροι Έλληνες τα αλλάζουν λόγω προβλήματος ή δεν τους καλύπτει πια, μήπως σημαίνει ότι αγοράζουν πολύ φθηνά κινητά τα οποία κολλάνε σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ οι Γερμανοί αγοράζουν πιο ακριβά κινητά τα οποία μπορούν να βγάλουν μια 4ετια χωρίς προβλήματα; Γιατί διάβασα ότι οι Έλληνες δεν μπαίνουν στην διαδικασία να πουλήσουν το παλιό τους, και ίσως αυτό συμβαίνει διότι έχει χαμηλή υπολειμματική/μεταπωλητικη αξία; edit. Αυτή η έρευνα περισσότερο με προμοταρισμα της "panda: sell your smartphone" μοιάζει, πάρα για κάτι άλλο που θα μπορούσαν να βγουν τα όποια συμπεράσματα.

Επίσης, είναι το ίδιο να αγοράσεις μια συσκευή πχ των 600€ (ακόμα και με άτοκες δόσεις), και το δικό να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο 20000€ το οποίο μπλέκει η τράπεζα εάν σου εγκρίνει το δάνειο, το επιτόκιο θα είναι ~9% και η μηνιαία δόση για 5 έτη θα είναι 300€ εάν έχεις δώσει και κάποια χιλιάρικα προκαταβολή, καθώς επίσης και μεικτή ασφάλεια μέχρι να το αποπληρώσεις.

Η σύγκριση του αυτοκινήτου με το κινητό είναι λίγο άτοπη.

Διάβασα νωρίτερα πως έγραψες για την εταιρεία που ψάχνει account manager με τα perks που είπες. Θα ήθελα να μου την έστελνες σε πμ γιατί ξέρω κάποια άτομα που ενδιαφέρονται. 

Επεξ/σία από efib
  • Like 1

1 ώρα πριν, polaki είπε

Εγώ θα έπαιρνα τα μετρητά. Γιατί μιλάμε για 350x14 μισθούς και όχι 500x12 κουπόνια. Ξέρω ότι βγαίνει λιγότερο στο τέλος του χρόνου αλλά έχεις την ευελιξία να τα κάνεις ότι θέλεις.

Όπως αναφέρθηκε ξανά εκτός απο το σούπερ μάρκετ και κανένα εστιατόριο δεν μπορώ να πληρώσω ενοίκιο, βενζίνες, δάνεια κτλ

• Like 3

3 hours ago, polaki said:

Εργοδοτης εισαι ετσι ?

Δεν με νοιαζει ποσο κοστιζει τον εργοσοτη, εγω οταν μου λενε 100ευρω ειναι 100 ευρω, το αν αυτος λεει οτι τα 100 θα γινουν 74 με το ΦΠΑ δεν ειναι δικο μου το λαθος, αυτος κανει λαθος. 

Τα κουπονια δεν ειναι λεφτα, οχι τα κουπονια ειανι λεφτα, οχι δεν ειναι λεφτα οχι ειανι λεφτα.

Δεν ειναι λεφτα. Το πως τα πλασαρεις ειναι δικο σας κολπακι. Οταν θα με διοξουν δεν θα βαλουν μεσα και τα κουονια στν αποζημιωση. Το οτι μου λες οτι καλυτερα γιατι παιρνεισ στο χερι και δεν σου κραταει φορο ειναι ΤΡΑΓΙΚΟ.

Δεν ειναι λεφτα

δεν δινονται για μισθο

δεν παιρνουν την θεση του μισθου σου

Δωστα τα χριστουγεννα να παρει καποιος γαλοπουλα.

Δεν ειναι λεφτα.

3 hours ago, polaki said:

Εντελως φιλικά, είναι μια χαρά deal

εντελως φιλικα ειναι τραγικο να το πλασαρετε σαν μισθο

• Like 3
  • Thanks 2
  • Haha 1

• Moderators
3 ώρες πριν, polaki είπε

Κοιτα, σε αυτο συμφωνω απολυτα και δεν θα μπορουσε να ειναι αλλιως. Απο κει και περα, τα κουπονια ειναι πολυ καλη φαση αν σου πουν "ξερεις κατι, ο μισθος σου ειναι Χ ευρω, α και υπολογιζε  Ψ ευρω εξτρα σε κουπονια" και απο και περα βλεπεις αν σε ενδιαφερει η συγκεκριμενη θεση ή οχι. Αντιθετως το "ο μισθος σου ειναι Χ ευρω, αλλα να, απο αυτα τα Χ, το Ψ ποσο ειναι κουπονια", ειναι τελειως διαφορετικο.

Προφανως και θα τα χρησιμοποιησεις στα εξοδα του μηνα και... και... και..., αλλα στο  τελος της ημερας, ο μισθος σου θα ειναι Χ και με βαση το Χ θα υπολογιζεται παντα το δωρο Πασχα/Χριστουγεννων/επιδομα, καθως και η αποζημιωση σου σε περιπτωση απολυσης. Δεν θα σε απολυσει ποτε κανεις και θα σου πει, παρε 3000 ευρω αποζημιωση και 1000 ευρω σε κουπονια. 

• Like 9

Επειδή πολυ το πλατιαζετε το θέμα και χάνεται το νόημα στο τέλος με υπεραναλυσεις. 

Θέλει μια επιχείρηση να προσλάβει εργαζόμενο και να του δινει και κουπόνια; Κανένα πρόβλημα. Να του ανακοινώσει τον μισθό που θα παίρνει και σε άλλο ξεχωριστό ποσόν να του ανακοινώσει το ύψος των κουπονιών. Να αναφερθούν στην σύμβαση αυτά και τόσο ο συμφωνημενος μισθός όσο και τα κουπόνια να δίνονται κανονικά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πει όχι ο εργαζόμενος σε αυτό. 

Αν όμως σου λέει η εταιρεία θα παίρνεις μισθό Α αλλά μετά σου πετάει ότι το Β που είναι ένα ποσοστό του Α θα είναι ο μισθός και το Γ που είναι πάλι ένα ποσοστό του Α θα είναι τα κουπόνια, ε άσε μας ρε φίλε, το άλλο με τον Τοτο το διάβασες; 

Δεν έχει σημασία ούτε πόσο κοστίζουν τα κουπόνια σε μετρητά ούτε τίποτε άλλο αν η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κουπόνια με λαμογιστικο τρόπο ώστε να πληρώσει λιγότερο μισθό και να βγάλει κέρδος κοροϊδεύοντας. Θες να δώσεις μισθό 1200 με κουπόνια πες το ξεκάθαρα 1200 ο μισθός και τόσα ευρώ επιπλεον τα κουπόνια, όχι 1200 και τα 100 από αυτά με κουπόνια. 

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, great είπε

Εργοδοτης εισαι ετσι ?

Δεν με νοιαζει ποσο κοστιζει τον εργοσοτη, εγω οταν μου λενε 100ευρω ειναι 100 ευρω, το αν αυτος λεει οτι τα 100 θα γινουν 74 με το ΦΠΑ δεν ειναι δικο μου το λαθος, αυτος κανει λαθος. 

Τα κουπονια δεν ειναι λεφτα, οχι τα κουπονια ειανι λεφτα, οχι δεν ειναι λεφτα οχι ειανι λεφτα.

Δεν ειναι λεφτα. Το πως τα πλασαρεις ειναι δικο σας κολπακι. Οταν θα με διοξουν δεν θα βαλουν μεσα και τα κουονια στν αποζημιωση. Το οτι μου λες οτι καλυτερα γιατι παιρνεισ στο χερι και δεν σου κραταει φορο ειναι ΤΡΑΓΙΚΟ.

Δεν ειναι λεφτα

δεν δινονται για μισθο

δεν παιρνουν την θεση του μισθου σου

Δωστα τα χριστουγεννα να παρει καποιος γαλοπουλα.

Δεν ειναι λεφτα.

εντελως φιλικα ειναι τραγικο να το πλασαρετε σαν μισθο

Δεν ειναι λεφτα.... αλλα αν ειναι απο σουπερμαρκετ ειναι 100% λεφτα.

Επεξ/σία από The_Judas

οτι θα βλεπαμε μεχρι και moderators offtopic σε θεμα στο ινσομνια δεν το περιμενα,παντως το ερωτημα του φιλου εχει απαντηθει εδω και σελιδες .

2 hours ago, The_Judas said:

Δεν ειναι λεφτα.... αλλα αν ειναι απο σουπερμαρκετ ειναι 100% λεφτα.

Ανάλογα λίγο πριν ο covid μου ειχε πρότασή για δουλεία 1300 μισθός (τότε ήταν καλός τώρα ψυχουλα) 8 ώρες 5 ήμερος και μια φορά το μήνα παω και Σάββατο για 4 ώρες
Μέχρι εκεί όλα καλά
ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ με την λιανική θα εμπλεκα μονο αυτες της 4 ωρες το μηνα
λεωωωωωω εδω ειμαστε ιδια λεφτα καλυτερες συνθηκες και μου λεει (στο τελος ομως) ευτυχώς δεν πρόλαβα οριστικά να κοψω την παλια δουλεια
εε ξέρεις....... τα 600 ευρω απο τον μισθό Είναι κουπόνια...... δλδ 200 ευρώ κάποια συγκεκριμένα εστιατόρια και 400 ευρώ supermarket........  όπως ειμαι εξαφανίστηκα...... Έξω δεν τρώω σχεδόν ποτε...... Έξοδα super market ειναι ελάχιστα  τα κύριά έξοδα μου Είναι ένα φάρμακο μια φορα το μηνα,  ενοίκιο, παρκινγ, λογαριασμοι και βενζινες που  ξοδεύω σκ για να πάω ταξίδια να ξεχαστώ από την καθημερινότητά....... ετσι οχι τα κουπονιια δεν ειναι λεφτα απλα μερικους βολεύει

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί δεν έχει κλειδωθεί? Η απάντηση είναι όχι δεν αλλάζεις για 150 ευρώ που είναι τρίχες. Επίσης έχεις 15 χρόνια στην ίδια εταιρεία άμα δεν σου άρεσε να έφευγες νωρίτερα. Κάπου έλεος δλδ.

Επεξ/σία από miner_2000

15 λεπτά πριν, miner_2000 είπε

Γιατί δεν έχει κλειδωθεί? Η απάντηση είναι όχι δεν αλλάζεις για 150 ευρώ που είναι τρίχες. Επίσης έχεις 15 χρόνια στην ίδια εταιρεία άμα δεν σου άρεσε να έφευγες νωρίτερα. Κάπου έλεος δλδ.

Τι είστε δερβεναγες του φορουμ; τι σε ενοχλεί να παραμένει ανοιχτό δηλαδή; 

• Like 7

22 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Πάντως εγω εδω διαβαζω για δυο χωρες και οχι για την Ελλαδα γενικα.

Και το μονο θετικο που βλεπω στον αντιλογο, οτι τα πραγματα ειναι καλυτερα ειναι ο μισθος και οι μερες εργασιας.

Οπως ειπε και ο φιλος πιο πισω. Επαρχια που μπορει να θεωρηθει ακομα και η λαρισα, τα ιωαννινα. Κανεις δεν σου δινει 1500€ με την πρωτη συνέντευξη.  

Ξεκινανε με τον βασικο, λεγοντας πολλες αμπελοσοφιες για την εταιρεια τους,  οτι ολοι εδω ημαστε μια οικογενεια, βοηθαμε ο ενας τον αλλον.  

Θυμαμαι το 2019 πηγα σε εταιρία στην Θεσσαλονίκη, κοντα στην θερμη.

Μιλαμε, με ρωταει πραγματα, την λεω και γω τι γνωριζω. Φτανουμε στον μισθο, λεω με 900€ για αρχη και οταν αναλαβω καθηκοντα μονος μου θα ανεβει, με μια χαρα μου λεει ωραια, 900€ μεικτα ημαστε ενταξει, την απανταω 900€ καθαρα, τα μεικτα δεν με ενδιαφερουν. Α ειναι πολλα, ωραια λεω, ευχαριστώ για τον χρονο σας. 

Θελουν εμπειρια, γνωσεις, πτυχια, νεα ατομα, χωρις κανενα κινητρο. Αυτοί στο εξωτερικο μαλλον βλακες ειναι που δινουν λεφτα στους υπαλληλους τους.

Εγω εταιρικο τηλεφωνο δεν ειχα στην προηγουμενη δουλεια, οτι χρειαζοταν το εκανα με το δικο μου, δικα μου εξοδα, συν οτι ειχε ο καθε πικραμενος το δικο μου προσωπικο αριθμο, που δεν γουσταρα. Ερχεται μια μερα δεν ημουν καλα και δεν σηκωνα το τηλέφωνο. Παω μετα στην δουλεια και αρχισε να μου την λεει που δεν απαντησα. Λεω ωπα, το κινητο ειναι δικο μου, οχι της εταιριας, εφοσον ειμαι εκτος ωραριου δεν ειμαι υποχρεωμενος ουτε να απαντησω, ουτε να παρω πισω. Εκει με κοιτουσε σαν χανος. Απαιτησεις θα εχεις μονο αν εσυ μου εδωσες κινητο και εγω σε λογικές ωρες δεν απαντησα. 

Δεν θελω να εχω κουπονια σαν μισθο, ωστε να με πουν 900€ συν 200€ επιταγη σουπερ. Σαν μια εξτρα παροχη πχ τα Χριστούγεννα οκ.

Γιατι και το σουπερ πολλες φορες ειναι στανταρ και οταν χρειαστει μια αναγκη την βγαζεις λιτα και επικεντρωνεσαι στην αναγκη. Με την επιταγη οχι.

Τις επιταγες μονο σαν μπονους, σαν μισθο δεν το δεχομαι, γιατι κοβονται οποτε θελουν, στα δωρα, στα επιδοματα, στην απολυσει ειναι φυλλα στον αερα.

Αυτό ακριβώς. Και, βάσει δικής μου εμπειρίας τουλάχιστον, αυτό σχεδόν πάντα το κρατάνε για κίντερ-έκπληξη, αφού συμφωνήσεις... Προσωπικά, όταν μου συνέβη ("όταν είπαμε Χ εννοούσαμε μεικτά και 200 από αυτά σε κουπόνια..."), δεν το δέχτηκα. Απλά σηκώθηκα, επιτόπου, και αποχώρησα με τον φανταστικό παραλίγο εργοδότη να με κοιτάει απορημένος.

Θες να το κάνεις έτσι; Δικαίωμά σου, αλλά να είσαι ξεκάθαρος από την αρχή. Ενοίκιο, ρεύμα κλπ δεν πληρώνεις με κουπόνια μασουτοσκλαβενίτη.

Και ειδικά στη λογική των επιδομάτων θα πρέπει να είμαστε, θεωρώ, ενάντια, γιατί ακριβώς όπως το περιγράφεις και εσύ, ένα ωραίο πρωινό κόβονται για πλάκα και χωρίς καν να χρειαστεί να το αιτιολογήσει ο εργοδότης. Δώσε μου ρε φίλε κανονικό μισθό, ώστε να μη χρειάζονται κουπόνια και επιδόματα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...