Moderators Malthador Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Moderators Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 6 hours ago, mindreader said: Ο μέσος insomniac ομως, συμφωνα με το αλλο νημα, αλλαζει αυτοκινητο καθε 5-7 χρονια. Ετσι λενε τουλαχιστον, οταν εγω λεω οτι ο μεσος Ελληνας στεναζει πλεον να παρει αμαξι, κι αν το παρει μετα χιλιων κοπων και βασανων, θελει να το κρατησει τουλαχιστον 15-20 χρονια. Αντικειμενικά μιλώντας, στα πόσα χρόνια κατά την άποψή σου πρέπει να αλλάζω το αμάξι μου έτσι ώστε: α) να μπορώ να βάζω τα παιδιά μου με ασφάλεια μέσα και β) να μην μου κοστίζει η συντήρησή του κάνα νεφρό; Εγώ λέω τα 5-6 χρόνια είναι ένα καλό διάστημα για να κρατάς το αυτοκίνητό σου, εσύ τι λες; 1 hour ago, generalb31 said: Υπαρχει στρεβλωση στην αγορα.....στην επαρχια εργατες για τα κτηματα δεν υπαρχουν απλα...(Φτανουμε να παρακαλαμε για εργατες και να κλεινουμε για μια βδομαδα μπροστα κοσμο και με φειδω κιολας ....με μεροκαματα απο 45 + ) λολ ρε, τι 45 ευρώ; Κάτι χοντροκομμένα ξύλα ήθελα να μου κόψουν για να μπορώ να τα διαχειριστώ στο τζάκι και για μεροκάματο μου ζήτησαν 60 ευρώ (στην επαρχία, όχι στην Αθήνα, επειδή αναφέρθηκε πιο πριν ότι δεν υπάρχουν τέτοια μεροκάματα στην επαρχία). Τα 45 δεν υπάρχουν για αγροτικές δουλειές, ούτε καν. 5 minutes ago, generalb31 said: Για την ναυτιλια μιλαμε για προσωπικο καμπινας ( στα ταχυπλοα που πανε κυκλαδες ) με ωραριο 07.00-18.30...με καθαρα 2000-3500 και πληρωμενες εισφορες και εφορια και εξτρα δωρα και ολα για θεση επικουρου,οσο ανεβαινεις στη βαθμιδα προσθετεις 1000ρικα ! Τα καράβια είναι fallacy πλέον. Κάποτε πλήρωναν καλά για τα δεδομένα των εποχών, τώρα πλέον πληρώνουν μέτρια για τα δεδομένα της εποχής. Πας ένα τετράμηνο ταξίδι και γυρνάς πίσω με ένα δεκάρικο ξέρω γω, σύμφωνοι, αλλά τα χρήματα τα έχεις μαζέψει γιατί δεν σπαταλούσες τίποτα, όχι γιατί είναι υψηλός ο μισθός. Γνώμη μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mhlogiatros Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Ποσα σου ζητησαν ; και να εισαι απο πανω να τους κρατας το fredo - espresso ? Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου από Mhlogiatros Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
generalb31 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 44 λεπτά πριν, Malthador είπε Αντικειμενικά μιλώντας, στα πόσα χρόνια κατά την άποψή σου πρέπει να αλλάζω το αμάξι μου έτσι ώστε: α) να μπορώ να βάζω τα παιδιά μου με ασφάλεια μέσα και β) να μην μου κοστίζει η συντήρησή του κάνα νεφρό; Εγώ λέω τα 5-6 χρόνια είναι ένα καλό διάστημα για να κρατάς το αυτοκίνητό σου, εσύ τι λες; λολ ρε, τι 45 ευρώ; Κάτι χοντροκομμένα ξύλα ήθελα να μου κόψουν για να μπορώ να τα διαχειριστώ στο τζάκι και για μεροκάματο μου ζήτησαν 60 ευρώ (στην επαρχία, όχι στην Αθήνα, επειδή αναφέρθηκε πιο πριν ότι δεν υπάρχουν τέτοια μεροκάματα στην επαρχία). Τα 45 δεν υπάρχουν για αγροτικές δουλειές, ούτε καν. Τα καράβια είναι fallacy πλέον. Κάποτε πλήρωναν καλά για τα δεδομένα των εποχών, τώρα πλέον πληρώνουν μέτρια για τα δεδομένα της εποχής. Πας ένα τετράμηνο ταξίδι και γυρνάς πίσω με ένα δεκάρικο ξέρω γω, σύμφωνοι, αλλά τα χρήματα τα έχεις μαζέψει γιατί δεν σπαταλούσες τίποτα, όχι γιατί είναι υψηλός ο μισθός. Γνώμη μου. Τα 60 στα ζητησαν γιατι σε ειδαν "αθηναιο" και ειπαν να βγαλουν κατι εξτρα....εγω και οι υπολοιποι στην περιοχη δινουμε/δινω στους δικους μου εργατες που εχω μονιμα δινω 40 στην πρωινη βαρδια και 20 στην απογευματινη (περιοχη κιατο κορινθιας ) ,οσο ανεβαινεις υψομετρικα τοσο ανεβαινουν τα μεροκαματα μεχρι και τα 60 ! Παντα μιλαμε για καθαρα στην τσεπη ( black ). Οταν λεμε για ναυτιλια ...και οι μισθοι που αναγραφω ..ειναι για βαρδιες που γυρνας σπιτι σου το απογευμα....δεν εισαι μονιμα μεσα ! (Η δουλεια περιλαμβανει να πας καποιους επιβατες στη θση τους,να μαζεψεις 2 φορες στο ενδιαμεσο της βαρδιας κανα σκουπιδι και οταν δεσει στο λιμανι (ραφηνα -πειραια) να βαλεις σκουπα στον τομεα σου για οσα βλεπει η πεθερα με το χειροτερο να ειναι οσοι κανουν τουαλετες ) .Δεν τρεχει 10 ωρες πανω κατω....δε τρελενεσαι ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 1 λεπτό πριν, generalb31 είπε Τα 60 στα ζητησαν γιατι σε ειδαν "αθηναιο" και ειπαν να βγαλουν κατι εξτρα....εγω και οι υπολοιποι στην περιοχη δινουμε/δινω στους δικους μου εργατες που εχω μονιμα δινω 40 στην πρωινη βαρδια και 20 στην απογευματινη (περιοχη κιατο κορινθιας ) ,οσο ανεβαινεις υψομετρικα τοσο ανεβαινουν τα μεροκαματα μεχρι και τα 60 ! Παντα μιλαμε για καθαρα στην τσεπη ( black ). Δεν είναι ίδιο το μόνιμο μεροκάματο με το έκτακτο της μιας μέρας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
generalb31 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Δεν είναι ίδιο το μόνιμο μεροκάματο με το έκτακτο της μιας μέρας. Μα μιλαμε πως εχεις δουλεια καθημερινα...οχι απλα 1-2-3 μερες....1-2-3 μηνες....η παραγωγη ειναι ολο το χρονο πια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, generalb31 είπε Μα μιλαμε πως εχεις δουλεια καθημερινα...οχι απλα 1-2-3 μερες....1-2-3 μηνες....η παραγωγη ειναι ολο το χρονο πια! Μεροκάματο να του φτιάξουν τα ξύλα ήθελε.Να ήταν δύο μέρες; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Moderators Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 11 minutes ago, generalb31 said: Τα 60 στα ζητησαν γιατι σε ειδαν "αθηναιο" και ειπαν να βγαλουν κατι εξτρα.... Καλά οκ, βαριέμαι να συζητήσω σε αυτό το επίπεδο. Βγάζεις συμπεράσματα μόνος σου, ούτε «Αθηναίος» είμαι, ούτε άσχετος με τις αγροτικές δουλειές. Στην Κορινθία μπορεί να έχετε πιο φθηνό τιμοκατάλογο, στην Αχαΐα πάντως, αυτές είναι οι τιμές στα μεροκάματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
generalb31 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Μεροκάματο να του φτιάξουν τα ξύλα ήθελε.Να ήταν δύο μέρες; Αυτα τα ζητανε στους λεγομενους πρωτευουσιανιυς - αθηναιους - ανθρωπους απο την πολη που βλεπουν μια φορα το 6μηνο...και το εκμεταλευονται! 1 λεπτό πριν, Malthador είπε Καλά οκ, βαριέμαι να συζητήσω σε αυτό το επίπεδο. Βγάζεις συμπεράσματα μόνος σου, ούτε «Αθηναίος» είμαι, ούτε άσχετος με τις αγροτικές δουλειές. Στην Κορινθία μπορεί να έχετε πιο φθηνό τιμοκατάλογο, στην Αχαΐα πάντως, αυτές είναι οι τιμές στα μεροκάματα. Μηπως στα εκοψαν ομως με δικα τους αλυσοπριονα- βενζινες ? Τη μετα φορα ποιος την εκανε ? Ετσι ναι πηραν καλα λεφτα και τα 60 ειναι σωστη τιμη ! Και συμφωνουμε οτι λογω ελειψης προσωπικου....εκει πανε οι τιμες παντου και θα ανεβαινουν ...γιατι πολυ απλα δεν υπαρχουν χερια για τιποτα ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Moderators Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 3 minutes ago, generalb31 said: Μηπως στα εκοψαν ομως με δικα τους αλυσοπριονα- βενζινες ? Τη μετα φορα ποιος την εκανε ? Ετσι ναι πηραν καλα λεφτα και τα 60 ειναι σωστη τιμη ! Ότι θα είχα τα εργαλεία, την διάθεση και το χρόνο να το κάνω μόνος μου δηλαδή και θα έψαχνα να βρω άλλον για να μου κάνει την δουλειά... Ας μείνουμε στο ότι η τιμή ήταν η σωστή και δεν ήταν ανεβασμένη λόγω «αθηναιότητας». 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
generalb31 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Οσα θελουν ζητανε οσοι εχουν απομεινει να κανουν χειρονακτικες δουλειες....λογω μεγαλυτερης ζητησης απο την προσφορα ! 2 λεπτά πριν, Malthador είπε Ότι θα είχα τα εργαλεία, την διάθεση και το χρόνο να το κάνω μόνος μου δηλαδή και θα έψαχνα να βρω άλλον για να μου κάνει την δουλειά... Ας μείνουμε στο ότι η τιμή ήταν η σωστή και δεν ήταν ανεβασμένη λόγω «αθηναιότητας». Δε στο παιζω εξυπνος ....απλα αλλη χρεωση εχει αν απλα τους βαζεις να μαζευουν προιοντα(λεμονια-πορτοκαλια-ελιες-ξυλα κλπ) και αλλη τιμη αν κανουν κατι πιο εξειδικευμενο(κλαδεμα-κεντρωμα) ....οπως και αλλη αν τα μηχανηματα ειναι δικα σου...η δικα τους ! Οπως καταλαβες τωρα που δειευκρινησες πως τα μηχανηματα ηταν δικα τους + τα αναλωσιμα βενζινες λαδια....σου ξεκαθαριζω πως ηταν πολυ καλη η τιμη ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mhlogiatros Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Συνεργειο πηρε με ολα δικα τους ... καμια σχεση με εργατη . Οχι οπως εδω που σε λεει ο μαστορας τρεχα να μου φερεις το ενα τρεχα το αλλο σα να ειναι ο Τσακωνας και τελικα και δουλεια σωστη δε γινεται και σου σπανε τα νευρα ... Οτι ερχεται και κοιταζει να δει ποσο μπορει να σε χρεωσει δυστυχως ισχυει γενικα ... Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου από Mhlogiatros Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontez2 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, Malthador είπε Αντικειμενικά μιλώντας, στα πόσα χρόνια κατά την άποψή σου πρέπει να αλλάζω το αμάξι μου έτσι ώστε: α) να μπορώ να βάζω τα παιδιά μου με ασφάλεια μέσα και β) να μην μου κοστίζει η συντήρησή του κάνα νεφρό; Εγώ λέω τα 5-6 χρόνια είναι ένα καλό διάστημα για να κρατάς το αυτοκίνητό σου, εσύ τι λες; Aνάλογα το αμάξι πάντα και τη συντηρηση που του κάνεις. Αν έχεις ένα οποιοδηποτε αυτοκινητο απο 14000- 1600 πχ του 2006 και μετά που εισαι τακτικος στα service δε το αλλάζεις που να χτυπιέται και ο Πάπας (γιατι και τα service ειναι φθηνά και μια χαρά βάζεις τα παιδιά σου μέσα), αν έχεις fiat uno του 93, έπρεπε να το έχεις αλλάξει χθες. Τωρα αυτά για τα 5ετίας, δεν ειμαι σιγουρος αν υπάρχει μέρος στον κόσμο που η πλειοψηφία να μπορει να το κάνει αυτο. Νομιζω απευθηνονται σε άλλα πορτοφόλια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mhlogiatros Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Eκτος αν το εχει με "leasing" ναι βλεπω αρκετους .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
generalb31 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 9 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Συνεργειο πηρε με ολα δικα τους ... καμια σχεση με εργατη . Οχι οπως εδω που σε λεει ο μαστορας τρεχα να μου φερεις το ενα τρεχα το αλλο σα να ειναι ο Τσακωνας και τελικα και δουλεια σωστη δε γινεται και σου σπανε τα νευρα ... Ετσι παει πια...all inclusive...ουτε νερο δε φερνεις ! Απλα για να επανελθουμε περιπου στο θεμα....δουλειες με καλα λεφτα υπαρχουν....και επαρχια και στα αστικα κεντρα...και για ανειδικευτους....απλα υπαρχει μεγαλη ελλειψη απο εργατικα χερια σε πολλους τομεις....πρωτογενη....εστιαση...κατασκευες...τεχνικους...που οι αλλοδαποι δε φτανουν....και οι γηγενεις δεν ασχολουνται! 4 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Eκτος αν το εχει με "leasing" ναι βλεπω αρκετους .... Το leasing αν εισαι επαγγελματιας ειναι must....εδω εχει αρχισει να συμφερει και ιδιωτες που επιθυμουν να αλλαζουν συχνα αμαξι ! Εγω παντως ειμαι της αποψης....αγορα καινουριο μονο ηλεκτρικο η επαγγελματικο (pick up ) αν το δικαιολογεις....αλλιως αγορα μεταχειρισμενου πρωην ακριβου μοντελου (μερσεντες-bmw-audi κλπ ) με το 1/3-1/4 της τιμης καινουριου ! Αγορα καινουριο απο αντιπροσωπεια με τις τιμες που εχουν φτασει τωρα...που με 30.000 παιρνεις μικρο αμαξι...οχι ευχαριστω ! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Moderators Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 48 minutes ago, pontez2 said: Aνάλογα το αμάξι πάντα και τη συντηρηση που του κάνεις. Αν έχεις ένα οποιοδηποτε αυτοκινητο απο 14000- 1600 πχ του 2006 και μετά που εισαι τακτικος στα service δε το αλλάζεις που να χτυπιέται και ο Πάπας (γιατι και τα service ειναι φθηνά και μια χαρά βάζεις τα παιδιά σου μέσα), αν έχεις fiat uno του 93, έπρεπε να το έχεις αλλάξει χθες. Την έχω κάνει κι αυτή την δοκιμή. Είχα ένα τέτοιο, το είχα πάρει πρώτο χέρι με leasing πενταετίας και αποφάσισα να το κρατήσω γιατί ήταν καλό αμάξι. Ήταν ένα Α4 1,8Τ του 2008. Κάποια στιγμή, στον όγδοο ή στον ένατο χρόνο (δεν θυμάμαι καλά) χρειάστηκε ψαλίδια και σινεμπλόκ στο μεγάλο σέρβις. Όταν λοιπόν έσκασα κοντά 2Κ στην αντιπροσωπεία, είπα ποτέ ξανά, το πούλησα και γλύτωσα. Πλέον μόνο leasing (χωρίς εξαγορά) και αλλαγή αυτοκινήτου στην πενταετία ή αγορά αυτοκινήτου παρέα με μικτή ασφάλεια και πούλημα μόλις λήξει η εγγύησή του με σκοπό την αγορά του επόμενου. Όταν λες ότι τα σέρβις είναι φθηνά, πού εννοείς; Στο συνεργείο της γειτονιάς ή στην αντιπροσωπεία; Παραβλέπω ότι το αυτοκίνητο του 2006 είναι η μέρα με την νύχτα με ένα αυτοκίνητο του 2024 σε θέμα ασφάλειας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις